Fotošopirane slike preplavile internet, kako prepoznati autentični sadržaj.
AI slike preplavile internetske pretrage - kako pr
- poruka: 9
- |
- čitano: 3.592
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sve AI slike izgledaju plastično, dok ove autentične izgledaju realno.
"Dead Internet theory",
https://en.wikipedia.org/wiki/Dead_Internet_theory
Več sad je teško znat kaj je napisano ili napravljeno ljudskom rukom, a kaj nije.
Sa godinama nečeš znat ništa.
Ako nemreš znat kaj je pravo a kaj nije..čemu uopče guglat nešto onda?
"Dead internet".
Internet= dezinformacija, samo je BUG autentic.
Imamo model nogometa, koji pokazuje skroz obratan trend.
Moja teza, nogomet je fake. Iako znamo za su utakmice namještene, novine su pune informacija o tome, FIFA je skroz netransparentna, nogometaške glavonje su bjegunci od zakona... unatoč svemu tome, nogomet je popularniji nego ikada. Ljudi troše ogromne količine i novaca i vremena i emocija na nogomet.
Tako vidim i internet, rijetki su oni koji od njega očekuju točne informacije. Korisnici traže uglavnom zabavu.
Ja trazim slike pravih gljiva da se ne otrujem, ali vidim kak bi nekom to moglo biti zabavno.
Ljudska glupost je uzela previše maha, pod hitno sve kaj ima veze s ai pod lokot
Ja trazim slike pravih gljiva da se ne otrujem, ali vidim kak bi nekom to moglo biti zabavno.
džabe . nije to tako jednostavno, gljiva nikad ne izgleda kao na slici.
Dobro, medjutim, clanak propusta otkriti zasto je to toliko lose i katastrofalno?
Bolje receno, u kojem kontekstu koristenje ai generirane slike postaje nesto negativno, nezeljeno, te zbog cega to postaje?
Internet je odavno postao "fun only" zona, jedna lijepa sarolika slanina (ona, kakve su nekad bile), red slanine, red mesa, red slanine, red mesa, pa tako 14-15 puta. S time da je slanina ljudska glupost koja se servira nemilice, youtube,tiktok, razni reelovi, gdje apsolutno svaka budala prodaje apsolutno svakakve gluposti, dok je red mesa u ovom slucaju neki portal, gdje se mogu procitati i neke vijesti, zanimljivosti (manje ili vise zanimljive) i slicni "kvalitetni" sadrzaji.
Tako da, internet ima puno vecih problema od ai slika, a iste mogu biti korisni alat u ilustraciji clanaka, vijesti, zanimljivosti, jer, iste ionako rijetko kada koriste original fotografije dogadjaja ili sudionika.