Mene nikad ne boli glava, sad da li zato što ne razmišljam ili ni nemam mozga nemam pojma.
Od previše razmišljanja doista boli glava
- poruka: 8
- |
- čitano: 2.369
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Stotine miliona ljudi zarađuju svoju egzistenciju na činjenici da ljudi ne vole razmišljati. Političari, marketing i crkva mi prvi padaju na pamet.
Ima smisla i sad mi je lakše, glava mi puca jer sat vremena razmišljam i ne mogu se sjetiti s kime sam jučer popio dvije litre delanca.
Napokon smo doznali zašto Hrvate ne boli glava.
Rijetko uživam u druženjima, nit imam kakvu nagradu, nit ima ikakve veze s pobjedom", prije će biti da je šah igra, ljudi vole igre, a meni odgovaraju igre koje imaju što manje veze sa nekom srećom, znači uživam u igrama koje nemaju ishod povezan sa srećom. Mrzim Rumy ili igre gdje se bacaju kockice monopol ili Yumb, od kartanje može proći samo Bela u četvero zato što u nekom postotku može pobijediti i nesretnik svojim znanjem ili intelektom. Dok većina ljudi vole igre na sreću zato što ih jednostavno ide ili taj doping mozga sa zgoditkom i pobjedom o kojem "istraživači pišu". Ja takve igre mrzim jer uviđam da nemaju veze sa nekim znanjem ili vještinom nego samo ovise o sreći i zato neki od nas vole šah i slične mentalne igre. I kad pobjedom na sreću mozak mi se ne veseli zato što znam da nije moja zasluga.
A mentalnim izazovima se bavimo zato što volimo izazove i što imamo potrebe znati neke stvari a ne samo biti ovce i živjeti u ne znanju. Čast iznimkama i pametnom dosta!