BMW želi zaustaviti rasprodaju svojih vozila ošteć

poruka: 8
|
čitano: 10.880
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "BMW želi zaustaviti rasprodaju svojih vozila ošteć".
16 godina

Dok god se ne objave sluzbeni rezultati istrage, pozar je izazvao elektricni automobil.

Necemo zaboraviti valjda zaboraviti:

An emergency responder was heard in a recording released by Dutch broadcaster RTL as saying “the fire started in the battery of an electric car.”

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.

0 1 hvala 0
16 godina
Re: BMW želi zaustaviti rasprodaju svojih vozila o
Ne kuzim, auti se mogu popraviti ako je potrebno, ali su svejedno proglaseni kao totalna steta. Gdje je tu opravdani rizik da ne idu u prodaju dalje?
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ako je totalna šteta, pretpostavka je da takav proizvod više nije po proizvođačevoj normi,

te je kao takav nesiguran za korištenje i treba ga zbrinuti.

16 godina
neaktivan
mGT kaže...

Ako je totalna šteta, pretpostavka je da takav proizvod više nije po proizvođačevoj normi,

te je kao takav nesiguran za korištenje i treba ga zbrinuti.

i takvi su dobri za mutava noćna iživljavanja po zg, uz otvorene prozore, urlanje i treštanje cajaka, odn. uobičajen folklor vikendima. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
15 godina
Pero Dinamit kaže...
Ne kuzim, auti se mogu popraviti ako je potrebno, ali su svejedno proglaseni kao totalna steta. Gdje je tu opravdani rizik da ne idu u prodaju dalje?

Vlasnik je tražio da se prolgasi totalna šteta, vjerovatno da može naplatiti od osiguranja punu cijenu automobila.

No, ako je proglašena totalna šteta onda je totalna šteta - ti auti se ni pravno ne mogu vratiti na cestu jer više ne "postoje".

sig
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2024 11:02 (Matty).
16 godina

Ne znam kako je vani, ali kod nas kada ti proglase totalku dobiješ do 70% iznosa, nikada cijeli.

Isto ne znam kako je vani, ali kod nas kada ti proglase totalku, ti ga dalje možeš popraviti i voziti normalno. Znači, možeš na cestu s njime normalno kada ga popraviš.

Been there, done that.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
15 godina

U nekim zemljama auto više nije u registru pa se ne može osigurati, osim ako nekim upravnim postupkom promijeniš VIN pa auto dobije novi identifikaciju. U nekima sve prolazi. 

Naravno da BMW želi zabraniti prodaju tih automobila, jer svakim prodanim gube kupca za novi.

Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
Pero Dinamit kaže...

Ne znam kako je vani, ali kod nas kada ti proglase totalku dobiješ do 70% iznosa, nikada cijeli.

Isto ne znam kako je vani, ali kod nas kada ti proglase totalku, ti ga dalje možeš popraviti i voziti normalno. Znači, možeš na cestu s njime normalno kada ga popraviš.

Been there, done that.

Mislim da se ovaj slučaj ne odnosi na cestovna osiguranja i aute specifično. Ovo su osiguranja predmeta u tranzitu. U ovom slučaju to je automobil, mogli su također biti i kontejneri računala, odjeće, satova, bijele tehnike, itd.

sig
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice