Sustav automatskog kočenja u vozilima postaje obve

poruka: 7
|
čitano: 8.465
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sustav automatskog kočenja u vozilima postaje obve".
5 godina

Ja to imam na AUDI A4 B9 i radi fantastično.....

4 0 hvala 1
16 godina
Re: Sustav automatskog kočenja u vozilima postaje
Hahahaha.

2029, znaci da ce po prosječnoj starosti vozila, tek 2045. Većina vozila imati taj sustav.

Inače EU je obavezni ABS uvela 2004., dok je US korporacija standardno kasnila i to uvela tek 2012.

Iako to nalaže novinarska praksa, bespotrebno je uopće navoditi izjave protivnika ovakvih zakona jer bi/su isti takve izjave plasirali i u vezi zmigavaca, retrovizora, pojaseva, airbaga i sl.

Doduše tu imamo i domaću pamet koja iz nekog razloga misli da su brisači nepotrebni ako nema vozača, kao da putnik ne zeli gledati kroz prozor ako pada kiša.

No, vidi se da se obrnuo "zakon slobodnog tržišta" (koji ne postoji - op.a.) pa tako više ne postoji plemeniti cilj ekonomista da se prvenstvo dobiva tako da jesi ili nudiš najbolje, već je cilj kako dati apsolutno ništa.

Korporacije su postale trojni sistemi:
1. matična korporacija koju vodi Kult Ličnost i kojoj je jedina svrha buyback dionica kojom se isplaćuje plaća Ličnosti
2. Milijun i jedna fiktivna kompanija na koje se svaljuje sav gubitak
3. Debil koji kao u slučaju Ubera, Airbnba i vjerojatno Tesle i Rimca preuzima sav rizik na sebe dok korporacija 1. Ubire leno
You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
13 0 hvala 4
15 godina

u članku nigdje nije navedeno, ali, to AEB mnijem stoji za Automatic Emergency Braking...

to samo debili mogu pokušati zabraniti...

a propos, u EU tj. Njemačkoj, kao glavnoj razvijačkoj sili auto-industrije, standard BAS kočenja je -3 m/s2

problem u svemu je kad upitate svepametni Google "average braking deceleration" - za Amere je to 15 jebenih stopa u sekundi tj. 4.5 m/s

isti taj Google na švapskom "durchschnittliche bremsverzögerung pkw" daje više rezultata (probajte) ali su od 8.5 do 9.5 m/s2

Dakle Amerima je normalno upola slabije usporavanje, dodajte i da voze u prosjeku veće i teže aute (kompenziraju valjda) i eto recepta za uzgoj debila...

S time da se pregovara u EU da se BAS digne na 5 m/s2

meni dosta dobro radi na Xceedu (ima radar i kameru) i dosta često se aktivira signal pa se osjeti usporavanje, ali blago, tj. blaže koči pri većim brzinama (!) valjda računa da nisi toliko bedast da pri 130+ drkaš po mobu, nego više kao upozorenje...

Jače koči od 10-85 km/h...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
4 0 hvala 5
15 godina
E ovo je i meni palo prvo na pamet, tjeranje hrpe senzora u aute poskupljuje ih i raste prosječna starost vozila,čime se negativno utječe na sigurnost. Ok,to je efekt privremeni dok se ne uskladi većina vozila i svako novo vozilo je bar malo sigurnije.

To je efekt i u Hrvatskoj postignut povećanim uvozom starijih vozila pa smo na 14,5 godina prosječne starosti,a u SADu su na cca 12. Donekle uvođenje električnih vozila će poboljšati tu statistiku jer ona neće doći do tih 12 godina,osim ako se baterije ne krenu mijenjati s nekom jeftinijom kineskom alternativom
Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
14 mjeseci

Znam tipa koji je sinu dao ime Avdi, ali neznam dal je i A4 B9.

Mučko Đubre
16 godina

Vise njih brine gubitak dobiti na dijelovima za aute koji se razbijaju zbog nedostatka istog sustava.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2024 12:48 (NEW_MAN).
14 godina

Naravno da su ameri protiv. Kod njiih je sve pitanje novaca, jebeš ljudske živote. Zamisli, 82$ po autu - koliko je to manje love za dioničare, jao, sve će se raspasti...Sjećam se da je jednom Ford izbacio auto koji je imao tako loše smješten spremnik goriva, da su i manji sudari rezultirali požarom i ispečenim ili mrtvim vozačima i putnicima. Kada su napravili izmjenu koja je taj problem značajno smanjila, nisu je htjeli implementirati jer su izračunali da će manje novaca dati za obeštećenje žrtava nego što će dati da se napravi sigurniji automobil. Gdje ćeš većeg gnjusa od toga, daj lovu a ljudi -ko ih jebe.

dolazim odmah - Godot
Moj PC  
4 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice