Mislim da sami novci ne dolaze ni u top 5 razloga. Mozda ni top 10.
Itekako dolaze. Ne znam koliko djece imaš, ali količina novca koja ti je potrebna za normalan život djece je ogromna.
I to za osnove (stanovanje, kvalitetna hrana, aktivnosti itd.), o dodatnim stvarima (putovanja, društvo, izlasci, dodatna školovanja itd.) da ne govorim.
Mozda tebi, pojedincu. Prestani gledati po sebi i sto je to normalan zivot po sebi.
Jer stvarnost ti stvarno jako dobro pobija sto tvrdis. Dovoljno je i najbanalnije pogledati statistike. Najcesce sto bogatija zemlja sa boljim standardom zivljenja to natalitet manji.
p.s. i da jasno mi je da "correlation does not mean causation" ali ipak "ja mislim" ili "ja tvrdim" je jos slabiji argument
Reci, pod kojim mostom živiš? Na kojoj tržnici skupljaš ostatke nakon zatvaranja? Iza koje trgovine skupljaš hranu nakon isteka roka trajanja? Kako djeci objašnjavaš da "ništa ne može" u odnosu na njihove prijatelje? Kažeš "ne možeš van s ekipom" i dijete prihvati s osmijehom na licu?
Koje i kakve točno statistike? Standardno je da broj djece pada u razvijenijim zemljama iz niza razloga, od kvalitete života (koji košta), bolje medicinske skrbi, kasnijeg "ulaska u život", itd.
To je i normalno i prirodno, ljudi teže boljem, ne gorem.
Razvoj kvalitete života ide redovno u tom smjeru, jer su ljudi više okrenuti sebi nego okolini. Reći nekome "moraš rađati više djece da i RH napredovala" popušit će noko s IQ-em broja cipela.