Istina o tinejdžerima, društvenim mrežama i krizi

poruka: 132
|
čitano: 35.615
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Istina o tinejdžerima, društvenim mrežama i krizi ".
14 godina
Re: Istina o tinejdžerima, društvenim mrežama i kr
Stric_Jura kaže...

upute za pucanje iz oružja nisu razgovor nego instrukcije...

Pa dobro, pričali su oni i o drugim stvarima tijekom vožnje tamo i natrag. To je bilo ono što nazivamo "kvalitetnim provođenjem vremena". Stari se ipak družio s malim, nije da su bili otuđeni tipa; ćaća radi stalno, ganja karijeru i novce, a mali bez roditeljske blizine prepušten Tik Toku.

15 godina
neaktivan
ante_etna kaže...
Stric_Jura kaže...

upute za pucanje iz oružja nisu razgovor nego instrukcije...

Pa dobro, pričali su oni i o drugim stvarima tijekom vožnje tamo i natrag. To je bilo ono što nazivamo "kvalitetnim provođenjem vremena". Stari se ipak družio s malim, nije da su bili otuđeni tipa; ćaća radi stalno, ganja karijeru i novce, a mali bez roditeljske blizine prepušten Tik Toku.

Ok, vratit cu se u proslost mada nije ni priblizno ali vise kao primjer. '91 je bilo tik sa utokama koji su potezali na lastavice, imaginarne cetnike i slicne po svakom kaficu bilo ih je ko blata a mnogi su hrabro za uzbuna krocili u sklonista sa istima te tako se kurcili sve do zavrsetka Oluje a ratista nisu vidjeli ni u talonu dok su obitelj sprasili preko grane.

Dakle tema o kojoj su njih dva pricali definitivno nije bila koju je curku pipnuo za guzicu ili kak mu je u skoli posebno ako znamo da se preselio zbog vrsnjackog nasilja u drugu sredinu/skolu. 100% sam siguran da su pricali o tome gdje i kako je pogodio metu, sto treba uciniti da poboljsa kvalitetu ciljanja i pucanja sto je pokazao pogodivsi domara u glavu (ja to nisam uspio za cijelu godinu i nesto sitno ratista) i da ne grijesim dusu da nisu to radili i o tome pricali malome zasigurno ne bi palo na pamet uzet oruzje iz ormara i otici svjesno u skolu te upucati razredne kolege i prijatelje.

Otac ne da je kriv nego zbog neodgovornosti, idiotluka treba sjedit u zatvoru barem 40 godina mada ni tada to nije dovljno koliko je njegove odgovornosti i krvi na njegovim rukama. Nazalost pokusavam biti empatican no oboje roditelja ne zavrijedjuje da im se dijete vise vrati u obitelj te ako je socijalna sluzba tamo odgovorna sigurno to dijete vise nece biti vraceno u tu obitelj.

O oruzju u kuci su vec drugi jasno rekli sve.

veni vidi didici
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.5.2023 14:08 (dagoberhr).
15 godina

sve to stoji samo...

nisu svi ni za vozačku, a pogledaj smrtnost od zlorabljenih BMW-a na čunga-lunga gumama naspram eto sad ozloglašene ČeZe 75....

s time da balavci u bembarama koji ubiju recimo dvije curke,  odu u Švicu na školovanje jer su iz "društveno prihvatljivih obitelji" (obrazloženje suca u Hrvatistanu)...

a propos ODGOVORNOG oca, sigurno ga nije učio da je pištolj način rješavanja problema, to je mladac za sebe "shvatio", a da se mene pita, ne bi taj izašao iz zatvora/psihijatrije zatvorenog tipa samo zbog onog popisa, imao on 13 ili 14 g.

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.5.2023 15:10 (Stric_Jura).
16 godina
dagoberhr kaže...
.. su pricali o tome gdje i kako je pogodio metu, sto treba uciniti da poboljsa kvalitetu ciljanja i pucanja sto je pokazao pogodivsi domara u glavu ..

-greška u početnim koracima, jer misliš o gađanju.. i bez službenih izjava u ovom slučaju možeš biti siguran da je pištač bio naslonjen na glavu ili pola metra.. tad pogoditi nije teško i bez odgovarajuće obuke, može i klinac.. koji je to i napravio, kao i ostale koje je upucao, sve iz blizine.. + idući (nova vijest..) poslagao ih na pod.. ne gađanje, ne udaljenost i tad vještina, nego blizina.

-tad je to sve x-puta gore, tj 'lako' je upucati na 100m, više.. osim pogoditi, no osoba koja to može napraviti hladnokrvno iz blizine je klasa koljač.. manijak, poremećeno, neljudsko biće, .. kraće, ubojica.

-ne hrabar, nego kukavica, jer puca po nenaoružanima, djeci, slabijima.. dok je jedini zaštitar bio 'opasnost' no njega je prvog eliminirao.. u glavu.

Stric_Jura kaže...

sve to stoji samo...

nisu svi ni za vozačku, a pogledaj smrtnost od zlorabljenih BMW-a na čunga-lunga gumama naspram eto sad ozloglašene ČeZe 75....

s time da balavci u bembarama koji ubiju recimo dvije curke,  odu u Švicu na školovanje jer su iz "društveno prihvatljivih obitelji" (obrazloženje suca u Hrvatistanu)...

a propos ODGOVORNOG oca, sigurno ga nije učio da je pištolj način rješavanja problema, to je mladac za sebe "shvatio", a da se mene pita, ne bi taj izašao iz zatvora/psihijatrije zatvorenog tipa samo zbog onog popisa, imao on 13 ili 14 g.

-jutros, krenem s plahtom, nešto slično.. i odustanem, 'zlatna mladež', djevojka mrtva, sestra invalid.. razumijem roditelje, obju strana, tj i ove koji sve rade da spase sina.. razumijem, no ne znači da se slažem i sl. ..

-čvaljousti govori o 'kremdelakrem'.. o terorizmu, umjesto da se upuca, no dobra retorika, kao i ostalih ispod njega, jer kriv je zapad, mediji, servisi, face-yt.. svi drugi samo ne oni, ne srbija-mentalitet.. a ne pita se nitko kako to da nije u kanadi, u pakistanu, burundiju, sloveniji.. nego baš kod komšija? .. imaju filmove, imaju oružje,.. imaju posljedice, takve politike-retorike-mentaliteta. Imaju što su stvorili.

-zato, treba djecu učiti sve, kako hodati, jesti, kako preći cestu, sigurno, kako biti dobar, ne loš.. čitati bajke o pepeljugi, ne samo adrenalin na toboganu, gledati film strave ali i humor, treba odgajati djete, ne dati mu utuku u ruke. .. a recept nemam, osim da njihov nije dobar, pa ponovo, nije to u danskoj, nije u čileu, nije u zanzibaru, nije u bugarskoj.. i nije slučajno, jer to nije meteor s neba ili potres nego je nešto što se može kauzalno anticipirati, odnosno ono što odgovorni odrasli moraju raditi u svemu u životu, tj ovisi kakvo društvo želimo.. ili srbi se mogu pitati za sebe, što žele .. i ako žele mogu opet nasjesti političkoj retorici koja će im reći da je za sve kriv zapad-mediji.. ne oni, ne oružje, .. krivi su uvjek 'oni drugi'? ili još prolazi da su ljudi ok samo su glavonje na vlasti loši.. svaka osoba si tako pere savijest dok se to ne dogodi i toj osobi, tj lako je dok su to tuđa djeca, mada ih možemo žaliti.. nije isto kad je to 'tvoje', kad je za istač, kad je osobno, a tad je kasno..

-čemu služe bajke kao crvenkapica? čemu služe crtići, čemu služi sve što se radi u životu ako ne da od djece stvorimo ljude, prave ljude.. ne ubojice, odnosno eto recepta, vodi ga na streljanu i daj mu utuku.. umjesto da ga vodi na sladoled, da peca, da se smiju zajedno.. sad će plakati ili neće jer kaže čvaljič, kremdelakrem.. zlatna mladež, poznato? .. koju kaznu će presuditi, koju će odležati? .. ili će ovaj put za istač? .. neće, tj još par dana medijske buke i to je to.. tj da nema novog incidenta već bi počelo medijsko zaboravljanje, jer život ide dalje .. osim za onu djecu koja su mrtva.

-saučešće roditeljima mada ne pomaže, besmisleno.. ne vraća djete nazad, neće ni kazna odgovornima nego to može biti samo alarm za buđenje za iduće koji mogu već sutra biti nova vijest kao i to hoće li biti iz usa, srbije.. dok je daleko manja šansa neka druga zemlja, a to se primarno moraju zapitati srbi, ne mi-ostali.. i nešto napraviti, oni, ne mi, dok nije kasno za iduće dijete.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

1. Slučaj Kosta - ali ja to želiiim

U početku sam pomislio da je maltretiran od razreda, škole, svih - jadan puko, izopćenik... Ali zajeb, mali je jedan od one djece što su od roditelja dobivali sve što žele. Često to viđam, valjanje po podu, mama "ali ja to želiiim", agresija, autoagresija dok su mali, tantrumi. Roditelji popuštaju i daju sve samo da ne bude drame. Klinac nauči tako dobivati sve, ali od roditelja i rodbine. Zato bubne u zid kad krene u školu, tamo to ne prolazi kod učitelja, cura, društva i prijateljstava. Ali jadan mališa se nije naučio nositi s time dok je bio mali pa mu sada postaje veliki problem. Pa prije dva mjeseca je bio 10 dana u Francuskoj na tečaju jezika, imućni, imao je sve. Ali odjeb od cure, loša ocjena i najbitnija komponenta - PRISTUP oružju je dovelo do ovog. Bez pristupa bi bio i ostao mali jazavac koji ne dobije što želi pa je tužan. Tu je otac zakazao, možda je i zaključavao, a jednostavno nije smio i trebao imati oružje u kući a kamoli ga voditi na pucanje. 

2. Slučaj Uroš - aj vona bi selebriti

Tipičnog selju psihopata, koji je ubijao životinje, opalio adrenalin i slava druga Koste koji je iz ničeg postao glavna vijest... A on nitko i ništa, frend mu celebrity Zadrugar, uzor Kristijan Golubović notorni kriminalac, vjerojatno nije čak ni diler jer mu je stari pukovnik. Kod baba, djedova, ujaka bombe i kalaši od rata. A mediji tuku cijeli dan detaljima pokolja u školi, slava majstore a on iz ničega želi biti slavan. I postao je, svi pišu o njemu, slika na svakoj naslovnici. 

16 ljudi mrtvo, a drug Kosta ni ne može u zatvor a drug Uroš može  na max 20 zbog godina. 8 djece mrtvo zbog gluposti ćaće, a 8 nevinih zbog gluposti medija i društva koje podržava face kriminalce, starlete i glupane

8 0 hvala 0
15 godina
stiffler13 kaže...
. Često to viđam, valjanje po podu, mama "ali ja to želiiim", agresija, autoagresija dok su mali, tantrumi.

Valjanje po podu i tantrumi su u jednom trenutku dio razvoja i samo po sebi ne govori puno. Djeca na taj način ispituju granice, a ono što je bitno hoće li im te granice biti postavljene ili ne (hoće li se podilaziti tim tantrumima).

stiffler13 kaže...

a drug Uroš može  na max 20 zbog godina.

Ako ima 21 godinu onda može dobiti doživotnu. Ako nema, onda ne može dobiti doživotnu, ali može dobiti kaznu od 40 godina zatvora.

2 godine
protjeran
BlueMax kaže...
NetkoNegdje kaže...
Bitanga kaže...

Svi su pametni kad je odgoj djece u pitanju, no činjenica je da nitko ne zna kako će dijete na kraju ispasti i da nema garancije za nešto.

Nema garancije. Ali se roditelj može potruditi da napravi čovjeka. A to je najteži posao. Na kraju, roditelji u svojoj starosti ili bolesti vide rezultat odgoja.

A i nije svatko za roditelja.

Može se potruditi. Neki se trude na kriv način. Neki se trude na dobar način pa opet ništa. Po mom mišljenju 90% toga je u samom djetetu.

Do neke dobi sve je na roditeljima. Kako se postave pravila doma, tako se dijete ponaša. Onda dolazi pubertet i krah autoriteta :-), a od 18. je dalje sve na djetetu ali se utjecaji dobrog ili lošeg odgoja vide. IMHO. Primjera iz javnog života koliko hoćeš.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.5.2023 19:04 (NetkoNegdje).
15 godina
captain_soap_McTawish kaže...
stiffler13 kaže...
. Često to viđam, valjanje po podu, mama "ali ja to želiiim", agresija, autoagresija dok su mali, tantrumi.

Valjanje po podu i tantrumi su u jednom trenutku dio razvoja i samo po sebi ne govori puno. Djeca na taj način ispituju granice, a ono što je bitno hoće li im te granice biti postavljene ili ne (hoće li se podilaziti tim tantrumima).

stiffler13 kaže...

Ako ima 21 godinu onda može dobiti doživotnu. Ako nema, onda ne može dobiti doživotnu, ali može dobiti kaznu od 40 godina zatvora.

Negdje u doba xmena i ironmena bilo je govora o super junacima. U nekom članku je između ostalog pisalo o tome zašto ne postoje supermeni. Jer kad bi se jedan takav i rodio vjerojatno bi pobio svu familiju još u predškolskoj dobi u nekoj nedovoljno socijaliziranoj emociji. Nazovimo to tantrumima ili "besnoćom", zapravo dijete ne zna ili nema obrasce ponasanja. Ili uči.

Dobro su to tada povezali s Amerikom i slucajem u školi tada aktualnom. Daš djetetu pištolj, napravio si xmena koji se ne zna nositi ni s prištićima, kamoli sa oružjem kojim može poklat 3 autobusa u par minuta.

Vodit dijete u streljanu... primjer vrhunskog odgoja. Ja sa 35 u guzici ne bi znao repetirat pištolj, kakvo mjenjanje magazina. Jer me tata nije vodio u streljanu pa sam se sa prvim prištićima i erekcijom morao nosit kao i svi ostali. Napucavanjem lopte i deflacijom ega kroz povremenu ćepu.

Ne znam je li ispravno ali još u nikog nisam ispraznio pištolj pa.. GJ stari.

Ne zagovaram metodu "zauši", al budući mi ćale nije profesor pedagog nego elektro inžinjer, vjerojatno je procjenio da mu je jeftinije opalit 3 ćuške nego provest 20 godina u bajbukani. Mada sam uvjeren da je najbolja metoda "mogu li dobit ovo - nemožeš". Evo recimo, najgluplja stvar koju sam ikad htio je komp sa instaliranim windowsima Me. Zamisli da mi je to kupio. Završio bi u novinama, sramotili bi me se unuci. Ljudi bi rekli, bolje da mu je dao pištolj.

Ugl, između ostalih dobrih savjeta u temi... djeci dat što im treba, a ne što žele. Previše ljudi vidim koji pažnju djeci zamjenjuju stvarima. I onda se čude, "pa moj ne bi nikad, zlato moje".

Ovaj potpis nije u skladu s propisima.
15 godina
captain_soap_McTawish kaže...
stiffler13 kaže...

stiffler13 kaže...

kad je moja klinka imala tri godine bili smo čini mi se u Lidlu, gdje je nečije "malo zlato" počelo se hitat po podu, toptati i vrištati "ja hoću..."...

mlada majka veganskog stila je bila sva nježna "pa dušo prestani, kupit će mama.."...

moja klinka je došla seronji i viknula "kaj se dereš ?!?!"... 

i prestao je - mala mi i sad ne voli nikakvu buku, jednostavno joj je to gadno - a ja imam gromki glas - možda zato?

i NIKAD joj nisam kupio ništa skuplje od grickača ili loptice-skočice na prvu, bez da mi veli zašto bi baš to htjela... uvijek se prespavalo na svakoj odluci...

a s time da joj naravno kupim bez obzira na cijenu ako smatram da će  joj to odgovarati - knjigu, crtaći tablet, laptop za školu... a dio stvari i njoj kao poklon bez nekog povoda joj kupim ako mislim da će joj se svidjeti...

dio je moje Google obitelji pa vidim koje appove si instalira i koliko ih koristi...

kretenizam Tik-Toka je i nju dotaknuo ali nakon 2 tjedna je pao na 10 min, a za mjesec dana ga je deinstalirala...

a moji mladi kolege (25-30 g) na poslu samo valjda  spizde 2h na to sranje..

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.5.2023 23:19 (Stric_Jura).
17 godina

Ma samo si škrt!

\o/

AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

nikada!

moja žena misli da sam pregalantan s novcima, ali nikada, ali baš nikada mi nije bilo žao dati novce za nešto dobro, bilo proizvod ili, još važnije, nečiji rad dobro obavljen...

ja sam ti od ljudi koji, ako zastanem pred nekim uličnim zabavljačem, nastojim dati dio moje satnice za vrijeme koje sam mu posvetio jer je valjda u tome dobar...

najbolji su mi oni koji vele da ak je besplatno onda ništa ne valja tj. ne vrijedi novca...

Ju je je? Je ju je!
15 godina
neaktivan

Kao i svi drugi ponosni ocevi curica moja curica od ovih drustvenih mreza koristi face, whatsapp i viber i to radi moje tete koja zivi u Chicagu te mene u VG sve ostalo uopce ne koristi i obozava face to face druzenje te kad god moze ona i njen dragi odleprsaju nekuda na izlet te posalju slikice svom "starom", zadnje sto je poslali je sa rute 66. Nisam je nikad tjerao od kompa a o mobitelu da ne pricam a nisam ni zelio jer dovoljno je stara da zna kaj joj u zivotu treba a sto ne, naravno ponosan sam zbog toga i uvijek sam joj govorio da face to face druzenje ne moze zamjeniti nikakav instagram, tiktok ili slicno sranje.

Osobno koristim face samo zbog toga sto imam dio ekipe koja je u USA, whasapp i viber jer mi trebaju za komunikaciju sa tetom te ekipom (starcima kao ja) i da fazniji face to face.

veni vidi didici
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice