price za malu decu
Sve je manje vremena za reagirati i usporiti klima
- poruka: 20
- |
- čitano: 7.577
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ionako biće skoro propast sveta, nek propadne nije šteta
Da probam pogađat šta je slijedeće na redu kod (d)novinara:
Za klimatske promjene smo krivi svi mi koji jedemo meso
Iskreno, više me boli tuki.
Evo me u 50oj, otkad znam za sebe kmeči se o ovome i onome. Nestaju i biljne i životinjske vrste. Nestaju ledenjaci, otapaju se polovi, skapavaju medvjedi.
Osobno, kad god mogu i gdje god mogu vozim obični bajk. Oko mene pak sve više elektrocikala, romobila, skutera.
Imamo malo štedljivo auto, oko nas tutnje SUV-ovi i ne da anuliraju nego duplaju zagađenje.
Recikliramo što god stignemo, a oni sve hiću na istu hrpu.
Kupujem LED-ice iako crkavaju ko blesave i više trošim no štedim. Da ne spominjem prljavu proizvodnju LED-ica
Seru o plastičnim slamčicama, a po offline i online dućanima nikad više plastikarije za klince.
Testovi za koronu anyone? Plastike ko dreka u tome.
Skupljam smeće iz prirode, a ekipa hiće šlepere toga unaokolo. Cijele rijeke plastike ulijevaju u mora.
Vlada serenda o ekologiji te kako moramo ovo i ono, a ispod šanka prodaju cijele šume.
Mažu nam oči eko vozilima, koja su sve drugo samo ne eko.
Apple prestao isporučivati adaptere i slušalice, kao zbog ekologije, a ekipa sve naruči online i umjesto jedne ambalaže i transporta imamo tri.
Samsung je pričao, da Aple ovo i ono, a mi ne. Sljedeće godine eto i njih u istom taboru. Jel moraju radit X serija mobitela svake godine?
Jel baš moraju raditi uređaje nepopravljivima?
Štedimo struju, a ekipa rudari kriptovalute ko blesava.
Ima toga još. I sva se ekologija lomi preko naših leđa.
A veliki i dalje fino zarađujuju i izrabljuju ljude i planetu. S jedne strane plaču po mrežama, doniraju za čišćenje ovoga i onoga, a s druge truju gdje god stignu.
Ja ću i dalje po svom, štedljivo i biti malen ispod zvijezda,
no puna mi je kapa medijskog plašenja i strašenja, dramatiziranja i krokodilskih suza.
</rant>
Uskoro krecu CO2 krediti, a nije problem bombardirati rafinerije, skladista puna municije i slično. Licemjerje na n-tu.
Svake godine isto sranje, i svake godine ništa se ne događa. I tako već 50 godina govorite.
Nema ljudskoj rasi spasa... U genetici im je da hrle za profitom i napretkom dok je ocito da sto tehnoloski napredniji - to je propast planeta ocitija...
Jebes takav napredak.
Don't look up! Don't look up!
Evo malo eko eksplozija iz Ukrajine....
https://9gag.com/gag/avAyQLW#comment
https://9gag.com/gag/aRrBM9y#comment
Iskreno, više me boli tuki.
Evo me u 50oj, otkad znam za sebe kmeči se o ovome i onome. Nestaju i biljne i životinjske vrste. Nestaju ledenjaci, otapaju se polovi, skapavaju medvjedi.
Osobno, kad god mogu i gdje god mogu vozim obični bajk. Oko mene pak sve više elektrocikala, romobila, skutera.
Imamo malo štedljivo auto, oko nas tutnje SUV-ovi i ne da anuliraju nego duplaju zagađenje.
Recikliramo što god stignemo, a oni sve hiću na istu hrpu.
Kupujem LED-ice iako crkavaju ko blesave i više trošim no štedim. Da ne spominjem prljavu proizvodnju LED-ica
Seru o plastičnim slamčicama, a po offline i online dućanima nikad više plastikarije za klince.
Testovi za koronu anyone? Plastike ko dreka u tome.
Skupljam smeće iz prirode, a ekipa hiće šlepere toga unaokolo. Cijele rijeke plastike ulijevaju u mora.
Vlada serenda o ekologiji te kako moramo ovo i ono, a ispod šanka prodaju cijele šume.
Mažu nam oči eko vozilima, koja su sve drugo samo ne eko.
Apple prestao isporučivati adaptere i slušalice, kao zbog ekologije, a ekipa sve naruči online i umjesto jedne ambalaže i transporta imamo tri.
Samsung je pričao, da Aple ovo i ono, a mi ne. Sljedeće godine eto i njih u istom taboru. Jel moraju radit X serija mobitela svake godine?
Jel baš moraju raditi uređaje nepopravljivima?
Štedimo struju, a ekipa rudari kriptovalute ko blesava.
Ima toga još. I sva se ekologija lomi preko naših leđa.
A veliki i dalje fino zarađujuju i izrabljuju ljude i planetu. S jedne strane plaču po mrežama, doniraju za čišćenje ovoga i onoga, a s druge truju gdje god stignu.
Ja ću i dalje po svom, štedljivo i biti malen ispod zvijezda,
no puna mi je kapa medijskog plašenja i strašenja, dramatiziranja i krokodilskih suza.
</rant>
Ma piši što god želiš, al zatvorio si </rant> tag, a nisi ga nidgje otvorio... pa daj čovječe uozbilji se, zbog takvih kao ti, klimatske nepogode će nas ubiti.
Ma piši što god želiš, al zatvorio si </rant> tag, a nisi ga nidgje otvorio... pa daj čovječe uozbilji se, zbog takvih kao ti, klimatske nepogode će nas ubiti.
U trenutku kad sam stiskao Pošalji, pogledam na tag i mislim se nevalja, treba ovako <rant /> ma neće nitko skužit.
Ali grdno sam se prevario. The Nerd is strong here
Nekad sam se brinuo kako će izgledati svijet u 2050. zbog klimatskih promjena, sad nisam siguran ni hoće li biti svijeta za godinu dana.
Svake godine isto sranje, i svake godine ništa se ne događa. I tako već 50 godina govorite.
Događa se, ali promjene su relativno spore promatrajući kroz čovjekov životni vijek.
A da, osim povećanja broja tornada i uragana, megasuša, katastrofalnih požara, poremećaja u režimima padavina, poplava bez presedana, masovnih pomora ptica, riba i kukaca, povećanja oceanskih mrtvih zona, kiseljenja oceana, izbjeljivanja koralnih grebena, slabljenja oceanskih struja, poremećaja u zračnima, metanskih kratera na arktiku, topljenja planinskih i polarnih glečera itd, baš ništa se ne događa. Brus Vilis bi umro od dosade, nigdje asteroida na vidiku.
Evo Musk poziva na povećanu proizvodnju nafte, upravo nas je spasio.
Mnoga mjesta na sjevernoj polutci već su se u travnju kuhala na +45°C... Indijski potkontinent, zona sa 1,5mlrd ljudi, među njima.
Nearly the hottest place on Earth, India swelters amid brutal heat wave | AccuWeather
Early Season Heat Waves Strike India (nasa.gov)