Pozdravljam svaki Kineski ulazak na tržište.
Xiaomi i službeno postaje proizvođač automobila
- poruka: 11
- |
- čitano: 5.579
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jedino što oni nisu kao huawei, da se drže strikno mobitela i onda ih amer zahebe. Ovi uzimaju sve moguće grane tehnologije i samo naprijed se razvijaju. Jedino sami sebe mogu uništit. Huawei im je samo škola i podsjetnik da ne završe ko i oni.
A kada konstruiraju auto za sigurnost ne gine mu velika cijena (zato jeftini kinezi ne prolaze crash testove i ne smiju se prodavati u USA, EU i Japanu).
Takoder se nadam da ce software dat nekome na zapadu radit, jer bugovi su prihvatljivi na mobitelu, kad je jeftiniji od ostali precijenjenih (ali isto tako bugovitih) proizvodaca, ali kod auta sve mora radit iz prve i stalno.

A kada konstruiraju auto za sigurnost ne gine mu velika cijena (zato jeftini kinezi ne prolaze crash testove i ne smiju se prodavati u USA, EU i Japanu).
Takoder se nadam da ce software dat nekome na zapadu radit, jer bugovi su prihvatljivi na mobitelu, kad je jeftiniji od ostali precijenjenih (ali isto tako bugovitih) proizvodaca, ali kod auta sve mora radit iz prve i stalno.
Neće biti, ali nas čeka invazija kineskih e-auta. NIO je već krenuo u EU preko Finske, sad će u Njemačku i ostale države.
Biti će zanimljivo vidjeti hoće li Xiaomi i za EV imati politiku max 5% margin.
China's Xiaomi caps hardware profit margin at 5% indefinitely
https://asia.nikkei.com/Business/Companies/China-s-Xiaomi-caps-hardware-profit-margin-at-5-indefinitely
Jedino što oni nisu kao huawei, da se drže strikno mobitela i onda ih amer zahebe. Ovi uzimaju sve moguće grane tehnologije i samo naprijed se razvijaju. Jedino sami sebe mogu uništit. Huawei im je samo škola i podsjetnik da ne završe ko i oni.
Ajd se prvo malo informiraj s cime se sve huawei bavi umjesto da lupas.
Radi se kompaniji koja je 10x veca od xiaomija.
Kolega nema pojma sta prica kad kaze da se huawei drzi striktno mobitela, a izgleda ni ti.
Kolega nema pojma sta prica kad kaze da se huawei drzi striktno mobitela, a izgleda ni ti.
Čitati s razumjevanjem, Huawei se prvenstveno bavi komunikacijama što podrazumjeva i mobitele.
Od Xiaomija za sada imam samo Haylou TWS slušalice i 20.000 mAh power bank s kojima sam prezadovoljan. Sviđa mi se Poco X3 Pro, pa možda istim zamijenim trenutni mob ako me uskoro prestane služit, ili ako bude neka dobra akcija (što bude prije). I naravno, bacio sam pogled na njihove robotske usisavače; dobro bi došao budući da imam psa, pa je pod non stop pun dlaka. 😁
Eto xiaomi rajmek money not problem...