I budale su svuda oko nas pa opet zivimo
Istraživanje u 60 gradova širom svijeta pokazalo:
- poruka: 11
- |
- čitano: 2.877
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Higijena je pola zdravlja. Tako su me učili.
Perite ruke! Ne dirajte prljavo!
to je posve u skladu s načelima neoliberalnog kapitalizma: povećanjem ponude i odabira potaknuti potrošnju.
A prljavština druga polovica jer je našem imunološkom sustavu neophodan trening.
Što se samog članka tiče, isti sugerira da se radi o novim bakterijama i virusima, ali daleko je vjerojatnije da se radi samo o novootkrivenim.
Treba prvo istrijebiti vrapce, pa onda kukce, pa onda miseve...
Nego, nikada mi nije bilo jasno kako to da su Evropljani bili imuni na bolesti Indijanaca koji su zivjeli u Americi. Sigurno su i oni imali neke svoje bolescure.
Kako to da su za njih bolesti Evropljana bile daleko opasnije.
neki rucno odabrani virusi ipak imaju marketing do jaja
Nego, nikada mi nije bilo jasno kako to da su Evropljani bili imuni na bolesti Indijanaca koji su zivjeli u Americi. Sigurno su i oni imali neke svoje bolescure.
Kako to da su za njih bolesti Evropljana bile daleko opasnije.
Odselili su se prije nego se neki uzrocnik bolesti dovoljno adaptirao da moze zivjeti na nama.
Dobili smo mi i nekoliko poklona od njih. Sifilis medju njima.
Citao sam jedan clanak nedavno gdje sada imaju interdisciplinarno promisljanje moze li neki od virusa koji sada izlaze iz permafrosta napraviti rusvaj.
Sada otprilike znamo kako imunosustav prima nove informacije i to se uci u osnovnoj ili srednjoj skoli. Barem je prije bilo tako.
Ono o cemu se sada diskutira jest - postoji li i brisanje informacija ako je neki od virusa nestao iz ekosustava u ranom stupnju naseg razvoja.
neki rucno odabrani virusi ipak imaju marketing do jaja
Influenzeri.

Sa tim novim spoznajama očito je da ljudi ne samo da se moraju cijepiti, nego da nikad i ne izlaze iz "cjepilišta" smještenog negdje uz fabriku cjepiva.
jes' to ti Ladislave? :-)