Sve je ništa dok se njima ne desi... U prethodnih mesec dana, umrle su dve osobe u četrdesetim koje sam poznavao. Za jednog od njih znam da je par meseci pre oboljevanja prošao sistematski pregled bez ikakvih uočenih problema. Čovek u ranim tridesetim je, na pregledu u COVID ambulanti, po prvi put u životu imao epi napad. Posle toga u bolnici još jedan. Upalu pluća je preživeo, neurološki pregledi mu tek predstoje. Od prethodnih stanja i faktora rizika, imao je nešto povišenu kilažu.
Nemam kristalnu kuglu da bih mogao da znam koliko će još ovo trajati. Ako potraje još 5 godina, ekipa koja odbija nositi maske i neće se vakcinisati i pri tom viče "Ju, kako ste se vi svi uplašili!" suštinski čini sve što je u njihovoj moći da zaista potraje što duže.
potrajat ce onoliko koliko proizvodjaci cjepiva, mediji i politika odrede. Nema ti to vise veze nosio li ti masku ili ne. Davno smo tu granicu prešli. A cijepljenje kak se cini samo individualni imunitet poboljsava, a i to je postalo upitno jer se stalno ogradjuje neki racku proizvodjaci... sad kao stariji od 55 se ne bi trebali cjepiti... ajd mi reci da ti to sve skupa nije sumnjivo. postaje ocito da od cjepiva nece biti prevelika korist...