Thx, ali mi ne drži to baš vodu, bune se i ovako i šta se dogodilo, ništa, ljudi malo gunđaju, ali na kraju naprave tako, u dućanima se nose maske, kad je uvedena zabrana kretanja isto su ljudi prigovarali, ali su uredno tražili propusnice. A ionako nije da se mali broj ljudi želi cijepiti, ovako bi samo prisilili ostatak. Stvarno sumnjam da je razlog da se boje reakcije javnosti.
I kako sad odjednom da je gora situacija možda bi se uvelo, pa jel nam nije zdravstveni sustav doživio kolaps, bar sam tako tu pročitao.
Svašta krivo. Ne, nismo imali kolaps zdravstvenog sustava, iako su pojedine bolnice bile pune i na granici pucanja. Kolaps sustava je ipak nešto drugo i to bi uzrokovalo ogromne probleme u državi. Nije se dogodio.
S obzirom da ipak imamo neke zakone i propise, a i dio smo EU, koja isto ima neke zakone i propise, a oni uključuju i ljudska prava, pravo na izbor i slično, ne možemo tek tako naredit cijepljenje, jer nismo totalitarna država, kao što je bila Jugoslavija. Ovo ti je demokracija na djelu. Korona nije za igrat se, ali bogami nije ni opasna kao ebola ili velike boginje. Da je neka puno gora pošast od Korone, onda bi se možda uvodile i veće mjere, stroži lockdown i obaveze cijepljenja. Ovako pokušavaju balansirat između ljudskih sloboda i zatvaranja, ali se ne usuđuju proglasit cijepljenje obaveznim. Možda da je cjepivo 100% učinkovito nakon jedne doze, uz nikakve nuspojave i da zaštita traje 10 godina, možda bi se neka država i odlučila uvest obavezu, ali situacija je drugačija. Za početak trebaju 2 doze cjepiva, pa cjepiva nema dovoljno, pa se ne zna do kad će trajat efekt cjepiva... Nije baš situacija za obavezno cijepljenje.
Zakoni se moraju provodit koliko god je moguće. Zakone se može zaobići kad se proglasi ratno stanje. Situacija nije toliko zajebana da nam treba ratno stanje. Mi smo dio EU, pa sljedimo njihove primjere i preporuke. EU nije proglasila ratno stanje.

Nadglednik dina