Ovo mi zvuči malo opasno. Laseri imaju vrlo malu disperziju snopa svjetlosti, pa bi "promašaji" mogli završiti na zemlji tek malo oslabljeni atmosferom. Znači poneka krava na livadi mogla bi dobiti dodatne šare.
Lockheed Martinovi borbeni mlažnjaci dobivaju lase
- poruka: 60
- |
- čitano: 15.722
- |
- moderatori:
vincimus
Ovo mi zvuči malo opasno. Laseri imaju vrlo malu disperziju snopa svjetlosti, pa bi "promašaji" mogli završiti na zemlji tek malo oslabljeni atmosferom. Znači poneka krava na livadi mogla bi dobiti dodatne šare.
to je prihvatljiv rizik za širenje demokracije...
ali ne znam baš da je itko poginuo od recimo čahure granate 30mm topa ispaljenog na visini... stvar vjerojatnosti....
tako da i ovo nije ništa posebno opasnije od trenutnih nusprodukata ratovanja...
Kad sam rekao da BUG ne bi treba pisati o oružju, niste slušali. Eto vam sad. Sad morate svaki dan čitat o novom (tehnološkom) uspjehu borbene avijacije. Uskoro će se pridružit brodovi, pa tenkovi, pa topovi i nakraju puške i pištolji i BUG uskoro neće pisat o nićem drugom nego kako tehnološki što naprednije usmrtiti čovjeka.
Ah, glavno je da se klika!
ma i infotainment i prvu pomoć i rezervnu gumu pune veličine i trokut i automatsku klimu i asistenciju pri parkiranju i naljepnicu tehničkog ... sve. nek selo vidi raskoš.
Ako taj top ima trajan mlaz, može njime "šarati" po zemlji. Čahura ili metak koji je promašio može pasti samo na jedno mjesto. Ali imaš pravo, trenutno postoje puno veći rizici za zdravlje...
Kad sam rekao da BUG ne bi treba pisati o oružju, niste slušali. Eto vam sad. Sad morate svaki dan čitat o novom (tehnološkom) uspjehu borbene avijacije. Uskoro će se pridružit brodovi, pa tenkovi, pa topovi i nakraju puške i pištolji i BUG uskoro neće pisat o nićem drugom nego kako tehnološko što naprednije usmrtiti čovjeka.
Ah, glavno je da se klika!
I ja se slažem sa ovime. Treba nam 2000 godina da nam Covid objasni kako se ruke trebaju prati. I možda 1/4 stoljeća mira da opet "poželimo" ubiti čovjeka.
A ja bi samo na pivu sa svakim od kolega na forumu.
Prva asocijacija na "šaranje" po zemlji
The Boys... hmm sad kada razmislim ne znam ni da li sam završio sezonu.
Ovo mi zvuči malo opasno.
da, tome služe vojni avioni, tenkovi, puške i druge igračke odraslih ljudi. Da ubijaju i učine što veću štetu. To im je nekako jedina zadaća.
Zato tzv. rat i je vrlo nezgodna igra, jer nažalost mrki pogledi i povisivanje tonova ne pridonose traženom rezultatu
Ne, malo si fulao.
Imaju jako malu disperziju, ali su i ogromne frekvencije, tak da je atenuacija enormna (zato i moraju imati tak usmjereni snop).
Ovaj laser od 50kW im bude mogao skinuti projektil na recimo (kažem bezveze, ovisno o oklopu) na 100 m u trenutku, a već na 101 metar udaljenosti mu ne bude mogao ništa.
Do tla može doći možda "par femtowatta" ako i toliko.
kad je to amerikance zabrinjavalo?
Zašto "rvatski"?
točno, kaže se 'rvacki...
Zasto ne?
zato jer u krajevima mitskog hrvatstva se guta ono H s početka a "ts" se jel'te sljubi u zvučno C...
jel' ti treba crtat' ?
oklen je Krste "nisam nabavija avijona al' sam osnovo tvrtku za popravak istega" ?
Zašto "rvatski"?
Zašto "rvacki"?
Zato sto domoljubi slabo pricaju hrvatski.
Zašto "rvatski"?
Zašto "rvacki"?
Zato sto domoljubi slabo pricaju hrvatski.
A ti si neki autoritet koji određuje tko dobro priča hrvatski, a tko ne?
ali ne znam baš da je itko poginuo od recimo čahure granate 30mm topa ispaljenog na visini... stvar vjerojatnosti....
..
U WW2 ima mnogo zabiljezenih slucajeva u kojima su ljudi ozljedeni ili poginuli od ostataka ispaljenih metaka iz npr. protuavionskih topova ili strojnica aviona. Samo to je WW2,a tamo se pucalo iz svega.
Kao i davno prije dobra taktika prodaje da prodaš što želiš prodati, ali ne prodaješ ono što si pokazao jest dobra reklama i navlakuša da se ostali korisnici i mogući korisnici povampire kako će i oni uspjeti "nabaviti" taj sustav. I tako će mnogi ostati u nadi kao što su prije neki ostajali jer jedno su želje, a drugo je dali će Ameri htjeti to prodati i kome će to prodati i kada će prodati. Ako ništa drugo dobro dođe političarima hvaliti se kako su nabavili dobar zrakoplov i kako može ovo ili ono, ali dali to može onaj baš koji su oni kupili eee može ali nije sada u mogućnosti, ali "bude mogao" i to jednog dana "valjda", a do tada tko će se uopće i sječati šta su sve napričali. Glavno da u simulatoru sve funkcionira i da je nepobjediv ;) ...
zato jer u krajevima mitskog hrvatstva se guta ono H s početka a "ts" se jel'te sljubi u zvučno C...
jel' ti treba crtat' ?
oklen je Krste "nisam nabavija avijona al' sam osnovo tvrtku za popravak istega" ?
I što ima loše u krajevima "mitskog hrvatstva"? Aj aj...drži ti miting nekome drugome.
svaki mit u osnovi ima zrnce istine u sebi, ali ju na kraju izopači...
tako i mitske 'Rvat'ne na kraju se prokažu kao patetični sisači proračuna...
a hrvatski književni je umjetni konstrukt, ali ga se treba držati, kak god nam se čuden i smešen vidi...
evo, za brigu o 'Rvat'nama, dodijeljujem ti Odličje Velereda instant Rvat'ne od '91. s ukrštenim paprčnjacima (oglodanim)...
za domovinu u kojoj privatno vlasništvo nije svetinja i samoobrana ustavom zajamčena...zaboli me K
Kamo sreće da u Hrvatskoj imamo slobodu govora i pravo na oružje.
Nažalost toga nema, a slobodu govora ima samo ljevica.
Europljani su budale koje se toliko boje riječi pa su izmislile "govor mržnje" kako njihove jadne osjetljive uši nebi morale slušati ono što ne žele.
jel' ti treba crtat' ?
I što ima loše u krajevima "mitskog hrvatstva"? Aj aj...drži ti miting nekome drugome.
a hrvatski književni je umjetni konstrukt, ali ga se treba držati, kak god nam se čuden i smešen vidi...
evo, za brigu o 'Rvat'nama, dodijeljujem ti Odličje Velereda instant Rvat'ne od '91. s ukrštenim paprčnjacima (oglodanim)...
Patetični sisači proračuna su oni koji kad čuju "H" od Hrvatske padaju u nesvijest, a takvih ima more, i...nisu im mrske kune. Evo, s obzirom da sam zadivljen tobom dodijeljujem ti Nobelovu nagradu za uloženi nadljudski napor u izbjegavanju nesvijesti kad čuješ "H".
To što ima dvoličnika, pa su po profesiji Hrvata, ne znači da nema čestitih i hrabrih ljudi koji u obranili Hrvatsku. Možemo mi misliti ovako i onako o ovoj našoj vlasti, o SDP-u i HDZ-u, o birokraciji i sudstvu, o korupciji itd., ali možete li zamisliti na što bi Hrvatska sličila da je naši branitelji nisu uspjeli obraniti? Na Francusku u vrijeme njemačke okupacije, samo još gore. Onaj koji nije vidio zlo sprda se s dobrim.
jel' ti treba crtat' ?
Patetični sisači proračuna su oni koji kad čuju "H" od Hrvatske padaju u nesvijest, a takvih ima more, i...nisu im mrske kune. Evo, s obzirom da sam zadivljen tobom dodijeljujem ti Nobelovu nagradu za uloženi nadljudski napor u izbjegavanju nesvijesti kad čuješ "H".
ja za razliku od tebe imam hrvatsko ime...'Rvat'no...
Kamo sreće da u Hrvatskoj imamo slobodu govora i pravo na oružje.
Nažalost toga nema, a slobodu govora ima samo ljevica.
Europljani su budale koje se toliko boje riječi pa su izmislile "govor mržnje" kako njihove jadne osjetljive uši nebi morale slušati ono što ne žele.
Je, Bujica je poznata po tome da dvojica sjede u studiju i sat vremena šute.
Govor mržnje je izmišljen kad se vidjelo što bolesni umovi poput Šešelja mogu napraviti potičući ljude na mržnju. Problem je što ti Šešelje dijeliš na naše i njihove. I još bi im dijelio oružje.
Već mi se čini da su neki namirisali lovu i da su štete od potresa debelo precijenjene. Ispadne u Zg veća šteta nego od deset puta jačeg zemljotresa u četiri puta većem Izmiru. Izgleda da će se opet javnim novcima plaćati obnove bogatašima koji su godinama izdavali skupe stanove po centru (a precijenjene radove izvoditi odabrani!), a ne samo najnužniju obnovu onime koji nemaju. Jer ipak je to zadaća osiguravajućih društava, a ne države. I sve će to otplaćivati onaj ionako preopterećeni sloj koji rade i uplaćuju poreze, dok i oni ne odsele zbog nepravde...
Što se teme tiče, moguće da će i to uzeti kao argument da se odluče za F-16. Mada je to iskreno tanak argument.
kak vam se da *rat o ovakvim temama na bug portalu...
Mislim da kipti iz drugih razloga, vi bar imate sisate instagramuše na izborima