Odlično za jedan pojest Saboru.
Youtuber izradio osobni tenk na vijčani pogon
- poruka: 18
- |
- čitano: 14.526
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Svaka ćas, ali stvarno!
Mene fanscinira da je uz ugrađeni plamenobacač, izglednija prepreka legalizaciji bila prevelika kinetička energija jabuke. Kao da im je Newton pisao zakone.
Dok spali korove, usput ti preore njivu :-)
Ne kužim, kako mu nije uspjelo zapaliti šumu uz onoliko plamena ?
Screw it!
Malo fizike. Uz pretepostavku da jabuka ima 100g (0,1 kg), ona uz kinetičku energiju od 16,2 J ima brzinu od 18 m/s = 64,8 km/h. Takvu brzinu (energiju) postiže pri padu sa 16,5 metara visine. Newtona u glavu nije udarila takva jabuka: drvo jabukovo ne raste tako visoko.
This didn't age well...
https://www.index.hr/vijesti/clanak/pred-vladom-na-markovom-trgu-upucan-policajac-napadac-se-ubio/2221087.aspx
Eto dex, taman si dao inspiraciju ovome danas (lik s kalašem ).
Edit: kolega me prestigao...
Edit 2: ako se kolega dex.pwn više nikad ne javi, imate ekskluzivnu vijest - korisnik našeg foruma isfrustriran neuspješnim programiranjem Arduina za kontrolu bicikala na svjetlu krenuo kalašem na zgradu vlade, ozlijedio redarstvenika i počinio samoubojstvo
/crni humor off
Ma čekaj, nitko nigdje nije spomenuo da je ovo kopija starog Sovjetskog ZIL-a? Ispada da je lik to sam izmislio. E pa nije.
Trebao je nastaviti mission ili do respect++, ili do wasted.
Busted ne vjerujem da bi doživio 😅
Lik ima odličan yt kanal... ovaj tenk je zapravo prerada atw-a kojeg je napravio prije. Ima fakat zanimljivih i ludih projekata... ali vjerujem da smo svi već čuli za njega.
Koliko vidim, nigdje nije napisao da je to njegov izum, valjda je pretpostavljao da i ostali to znaju.
Lik ima odličan yt kanal... ovaj tenk je zapravo prerada atw-a kojeg je napravio prije. Ima fakat zanimljivih i ludih projekata... ali vjerujem da smo svi već čuli za njega.
Definitvno mu je još uvijek najjači izum ona "pravo muška" svjetiljka - pogonjena prek motorke
Ono kad nemreš biti više macho od toga...
Ma čekaj, nitko nigdje nije spomenuo da je ovo kopija starog Sovjetskog ZIL-a? Ispada da je lik to sam izmislio. E pa nije.
Najveća fora je šta takva vozila mogu ići po apsolutno svakoj površini - duboko blato, močvara, snijeg, led, voda, pijesak...
https://mikelatrinadedivulgacao.blogspot.com/2011/03/radical-screw-propelled-vehicles.html
Može i po tome ić, samo će malo uzrovat makadam i izrezat cestu.