Dok sam uvijek za napredak tehnologije, da je ovo baš TOLIKO potrebno, nije... Pod hitno treba regulacija i zakon za ovakve stuntove. Starlink, pa Amazon, još 2 igrača da se uključe i imat ćemo što; 15 000 UFO-a u orbiti samo za internet?
Amazon dobio odobrenje za lansiranje 3 tisuće sate
- poruka: 18
- |
- čitano: 6.223
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nazalost to je buducnost..Samo Musk je dobio odobrenje za njih 30.000+
Koji !?
Uskoro nećemo ni običnim okom vidjet zvijezde, a kamoli ih snimit dugim ekspozicijama.
Ako ovako nastave imaće to i prednosti, biće uvijek hladovina.
Prvo sam htio reći gledaj to sa vedrije strane, ali bilo bi malo kontradiktorno...
Jedan kamenčić je dovoljan da pogodi jedan satelit i imat ćemo situaciju s početka filma "Gravitacija".
Nemam ništa protiv da postoji zajednički pristup internetu putem satelita, ali ne da svaka zainteresirana kompanija dobije dozvolu za par desetaka tisuća komada.
I lako sta ce smetat nama amaterima ali ce smetat znanstvenicima u istraživanju, pola velikih teleskopa sta rade i sta se trenutno rade ce bit duplo beskorisnije (VLT, ELT, Keck, Kanarski)ml. Sve samo zbog kratkoročno profita pojedinaca... Nije mi drago...
A evo kad mozete vidjeti satelit:
https://james.darpinian.com/satellites/
Stavit laser u dvoriste pa skidat kad predje preko parcele....
FCC ne izdaje dozvole za lansiranje satelita, nego za upotrebu frekvencijskog spektra. Mogli su ih poslati i bez te dozvole, samo ne bi smjeli emitirati nad Amerikom.
Tko ce regulirati slanje 15 000 satelita u zajednicku orbitu cijelog svijeta, da bi Ameri imali internet?
Točno!! Svi smo mi u službi američkog boljitka. Fukara nema što, niti smije da se buni jer je to dobro njihovim gazdama
Koji !?
Uskoro nećemo ni običnim okom vidjet zvijezde, a kamoli ih snimit dugim ekspozicijama.
Koga briga. Nemamo vidače sa 4k kamerama koji bi nam potvrdili da su te zvijezde zapravo gore. Tak' da ne vidim razloga za brigu.
Komentari kao da dolaze od čitatelja Glorije a ne BUG-a??? Što se to dogodilo? Sjećam se kada je prije 20-tak godina Bill Gates promicao sličnu ideju pristupa internetu putem niskoorbitirajućih satelita (tada se govorilo o kupovini ruskih balističkih raketa za realizaciju tog projekta), kako su čitatelji iste ove tiskovine to pozdravili sa maksimalnim oduševljenjem!
Ovako bi bio monopol
Star sam pa se sjecam da je krajem 90-tih Bill je sudjelovao u projektu Iridium, mrezi od 66 satelita, za globalnu telefonsku i data mrezu, koja i danas funkcionira.