Cemu filozofija kraj FPGA, Xilinx All programmable.
Google ponudio svima besplatnu izradu open source
- poruka: 9
- |
- čitano: 4.947
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sa jedne strane jako lepa i hvale vredna ponuda, ali sa druge strane toliko podlo do krajnih granica.
Ako ce mi oni izradjuju moju ideju i trud za moje pare, i da pritom moram da tu istu ideju stavim da je open source, znaci da nemam dovoljno novca da sam izradjujem. Znaci ako napravim nesto sto je beskorisno, mene ce da kosta, a ako napravim nesto da valja, oni imaju sva prava da to koriste i prave za svoju korist, a posto imaju para kao blata zna se ko tu dobiva.
Dobro je za studente, hobiste. Sutra u CV možeš napisati kreirao sam čip-a koji radi to i to.
To je mjesto za hvatanje talenata na tom području.
Svima ostalima dovoljno je koristiti već postojeće čipove i spajati ih u neku smislenu cjelinu, ne isplati se baš razvijati osim ako netko smisli nešto bitno drugačije od svega viđenog.
A što bi ti? Da ti netko besplatno radi čipove samo za tebe?
Ne znam u kom momentu ti je postalo nejasno ono sta sam napisao, jer promasio si poentu skroz.
Ne znam što je tu podlo. Nude uslugu, uvjeti su poznati. Na tebi je da prihvatiš ili ne prihvatiš.
Naterao si me da ponovo procitam vest, i moram da priznam da ocigledno nisam procitao kako treba.
Ne znam u kom momentu sam skontao da treba im platiti izradu cipova i jos staviti da je open source, pogotovo sto jos i u naslovu stoji da je besplatna izrada.
Gledam i ne verujem svojim ocima, i razmisljam se da li sam lud ili sam zalutao u alternativnu stvarnost.
Mada verovatno ce bude prije da sam napokon poludio nacisto, samim tim sto mi uopste pada na pamet da sam u alternativnoj stvarnosti :(
Ah ok. I ja gledam i nije mi jasno. :)