Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 912.735
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 3
razorinc kaže...

@MaxonUniversal ja bih rekao da je do softwarea, nebi bilo loše odnekud počet, jel imaš vendor rom ili official i koju verziju?

Prva se slika odnosi na software koji sam dobio s njim, ništa nisam radio mjenjao, nego se mobitel koristio dok nije poceo se resetirati. Druga slika se odnosi na danas što sam radio kad mi je netko sa foruma predlozio da napravim Fastboot ROM skinuo sam "Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Developer Version Fastboot File Download", s njim na mobitelu se čak može raditi i par minuta dok se opet ne resetira.

wot: maxonuniversal
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 22:53 (MaxonUniversal).
13 godina
neaktivan
Molim te skini cpu-z s playstorea i udri screenshot temperatura u mobitelu. Nekako mi se cini da ti se mozda grije pa ga resetira.
13 godina
neaktivan
Evo ja imam ovi 7.3.7. Global rom koji je navodno najgori update sto se tice baterije na miui i opet sam prezadovoljan sa romom. Mogu misliti kako ce tek telefon raditi na cm13 ili na miui 8 cija beta izlazi za tjedan dana a stable u 8. Mjesecu.
Jedino sto mi je zao sto rootanje nije pojednostavljeno i sto se bootloader stalno zakljucaje iza svakog stavljanja roma. Telefon nije bajan al je sigurno best buy za ove novce i ne zalim sekunde sta sam ga kupio. Jedini zajeb sa kinezima su garancije al mene to ne dira jer se svaki komad moze zamjeniti uz tutorial sa youtubea:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Bombilakus kaže...
 Mogu misliti kako ce tek telefon raditi na cm13 ili na miui 8 cija beta izlazi za tjedan dana a stable u 8. Mjesecu.

Koliko ja znam, 8ca je vec vani i to 3. update... 

Galaxy S2, S2 Advance, S3, S3 Mini, S4, S4 Mini, A7. Zopo ZP998. Oppo Find 5. Meizu Mx4 PRO, M1 Note. Lg G3 D855. ZTE Blade 3. Xiaomi MI3, MI4, MiNote, MI5, RNote3 MTK, RNote3pro SD, Redmi3PRO
13 godina
neaktivan
Nisam jos isprobao 8. Ako je vani nebih znao jer sam mislio da sluzbeno izlazi 7.8.
13 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Vani je MIUI 8 China Developer ROM

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pozdrav svima,
Bio bih zahvalan na savjetu. Starom sam nabavio jedan Redmi Note 3 pro sa digimaxonline iz uk. Sve stiglo kako i treba. Radio je jedno tri tjedna bez problema i crknuo. Ne da se više napuniti. Mislim da nije ništa softwareski jer se ne da startat u ništa, volume+ start, volume- start, ništa. Mrtav. Jedino kad držim volume+ i start jedno 15, 20 sekundi dok je uključen u punjač počne treperiti crvena ledica. Sumnjam da je nešto sa punjenjem ili matična, u najgorem slučaju. Jel zna netko neki servis u HR koji bi to mogao popraviti. Zahvaljujem.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pokusaj ovo http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html
Crvena lampica bez icega treperi na punjacu kad je mob u EDL modeu. Ako ti je zapeo u EDL mozes ga flashati bez problema sa MIFlashom.

16 godina
Okljastro kaže...
Pozdrav svima,
Bio bih zahvalan na savjetu. Starom sam nabavio jedan Redmi Note 3 pro sa digimaxonline iz uk. Sve stiglo kako i treba. Radio je jedno tri tjedna bez problema i crknuo. Ne da se više napuniti. Mislim da nije ništa softwareski jer se ne da startat u ništa, volume+ start, volume- start, ništa. Mrtav. Jedino kad držim volume+ i start jedno 15, 20 sekundi dok je uključen u punjač počne treperiti crvena ledica. Sumnjam da je nešto sa punjenjem ili matična, u najgorem slučaju. Jel zna netko neki servis u HR koji bi to mogao popraviti. Zahvaljujem.

JA sam totalno isti problem imao na nekom drugom mobitelu, gdje gori crvena ledica dok se puni i ne može se uključiti... Kao što je kolega gore rekao probaj flashati ponovo, meni je to pomoglo.

13 godina
neznalica90 kaže...

ekipa jel kupovao itko sa ukimart stranice? https://www.ukimart.com/

vidim da imaju eu shipping i mogucnost nadoplate do 2 godine EU garancije ( reklamacije se salju u spanjolsku )

kupio bi si xiaomi mi max pa pitam jel ima netko iskustava s tim shopom posto je ova tema najaktivnija po pitanju xiaomi telefona.

posto nitko nije odgovorio pretpostavit cu da niste imali iskustava s ovom trgovinom stoga sam se ja bacio malo u istrazivanje. znaci Ukimart nudi Eu shipping ( FREE ) sa kineskom garancijom godinu dana, a po zelji mozete nadoplatiti 9 eura godinu ili 18 eura dvije godine Eu garancije pa mobitel onda saljete u njihov servis u spanjolskoj

MiMovilMola S.L

Avda. Cami Nou 122

46910 Benetusser--Valencia 

Tel: +34 616336235 

evo i copy/paste mog dopisivanja s njima:

"hello,

im interested in buying xiaomi mi max 64gb version from your shop. what i would like to know is how does eu warranty work for us Eu customers ( im from croatia ) . 
if phone stops working and i have payed 2 years eu warranty extra do i simply send phone to spain instead of china for it to be repaired ?
do i get any type of proof i payed for extra warranty so i can issue a warranty by law if your customer service doesnt want to acknowledge me one?
hope you can answer my question because i want to know the details when spending above 300 euro and i dont want to pay ultra expensive shipping to china if anything goes wrong with the phone. i couldnt find any reviews of your shop on trustpilot and other shop reviewing sites thats why i have so many questions.
thank you for your time and hope u can answer me soon. "

UKIMART:

"Thank you very much for your asking
1, For the two year warranty, if you paid with the two year warranty in EU, if there is any problem you can only send to our spain repair center, and it will repaired there and send back to you.  so you do not need to send back to china.
2, if you pay two year warranty, you can check this info in the order details and it saying two year warranty in EU. this is the proof for warranty use, you just need to tell us your order number then we will know it.
any more question pls let us know"       
-eto cisto ako nekoga interesira mislim da je ok dati 10-20 eura za 2 godine eu garancije, a ono sta je men najbitnije imaju puno veci izbor mobitela od xiaomiforsale.com koji jedini osim ukimarta jos nudi nekakvu "ozbiljniju" Eu garanciju.
sry sto sam upao kao padobranac al eto cisto da se nade ekipi kada budete ubuduce narucivali svoje "kineske" mobitele da znate da ima jos jedna skroz ok opcija. Lp
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2016 13:43 (neznalica90).
10 godina
neaktivan
Puno hvala na brzoj reakciji. Probat ću sa Miflashom, ali nisam siguran da nisam probao i s tim. Problem je što je on mrtav bez obzira na što ga uštekam, nema reakcije na bilo koju kombinaciju tipki. Da sam barem prčkao po njemu. Stari ga je koristio a on sigurno nije išao flashat sa 75g. Bojim se da ga nije skurio originalni punjač koji mi ne ulijeva povjerenje. Ima onaj adapter za Eu utičnicu koji je ko da ga je moja baka sastavljala.
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Sa global 7.3.7.0 na CM13 trebam : Prebacit se na china stable - china developer - bootloader unlock - twrp install - patch twrp i install super su - install CM 13? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Da,jedino SU netrebas
13 godina
neaktivan
Foz-matija kaže...
Da,jedino SU netrebas

Twrp roknem image preko adba ili da instaliram sa flashify? 

13 godina
neaktivan
Bombilakus kaže...
Molim te skini cpu-z s playstorea i udri screenshot temperatura u mobitelu. Nekako mi se cini da ti se mozda grije pa ga resetira.

13 godina
neaktivan
MaxonUniversal kaže...
Bombilakus kaže...

Pa therm1 ti je previsok, trebao bi biti do 60max. Iz nekog razloga ti se procesor grije. Sad triba skontat zbog cega. Na kojem si trenutno romu? Probaj flashat na neki drugi. Meni se grijao previse na china dev romu.

9 godina
neaktivan
Korisnik1251 kaže...
MaxonUniversal kaže...

Ali kako to napraviti, kad se on sam stalno resetira?

Ovo su ti upute za redmi note 3 pro sa snapdragon procesorom:

Ovdje skini odgovarajuci Fastboot ROM: http://en.miui.com/a-234.html

Nakon sto ga skines, mislim da ga moras 2 puta raspakirati da ga raspakiras do kraja 

Upute: http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

Neka ti netko pametniji kaze od kojeg koraka kreces, cini mi se da moras od pocetka (upute za brickani mob) buduci da ga ne mozes upaliti. Prije nego pocnes, instaliraj mi pc suite jer ce ti on instalirati drivere. Bitno je da su 64-bitni windowsi. Upute se cine komplicirane, ali gotov si za 10 minuta ako prvo procitas upute i poskidas sve sto ti treba (adb, fastboot rom, miflash,....). Samo prati upute pazljivo da nesto ne preskocis

Pokušao ovo puuuno puta i neće pa neće.....win7 64-bit, win10 64-bit....drugi kabel, drugi port....stalno neku grešku izbacuje

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2016 17:40 (Zarko007).
13 godina
neaktivan
Bombilakus kaže...
MaxonUniversal kaže...
Bombilakus kaže...

Pa therm1 ti je previsok, trebao bi biti do 60max. Iz nekog razloga ti se procesor grije. Sad triba skontat zbog cega. Na kojem si trenutno romu? Probaj flashat na neki drugi. Meni se grijao previse na china dev romu.

Mobitel se odmah zagrije cim se upali, i to u minutu, i sve je nenormalno usporeno. A na koji drugi flashati? Mislim da je otišao mobitel, obzirom da se ovo počelo događati samo odjednom jer nisam ništa flashao.

9 godina
neaktivan
Cpu load mu je 100 znaci nekj dela zestoko..

9 godina
neaktivan
Btw probaj prvo hard reset
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Da nesto mu dobro jede procesor. Moja preporuka probati flashati na 7.3.7.0 global. Ne vjerujem da ti je hardware problem osim ako ocu nije mob ispao pa se nesto poremetilo. Ajmo prvo software eliminirati i firmware prije nego mob das na popravak
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Globalni 7.5 izasao navodno :)

http://en.miui.com/thread-305469-1-1.html 

Idem skinit da vidim ima li razlike :) 

Izgleda da jos nije za RN3P izasa :(

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2016 19:36 (Bombilakus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Josiip kaže...

Pozdrav svima,svoj upit sam poslao prvo na temu "kineski mobiteli",te me je Cromaki ohrabrio dodatno i uputio na ovu temu.

Dakle,stvar je jednostavna,uzeo bi rmn3pro 3/32 sa mobiexpressa (btw.ima tko kakva direktna iskustva ovdje sa njima?),čisto jer sam primoran uzeti na rate,a opet,bonus ispadne makar to što imaju svoj servis. No sada da ne duljim o tome,što,zašto i kako,pitanje:

Cromaki mi je napisao da mobitel dolazi vjerovatno sa instaliranim unofficial ROM sa Hr jezikom (nije mi presudno ovo da ima HR jezik,bitno je da je Engleski normalan),a kako sam negdje pročitao da je netko iz iskustva sa njima ih prije kupnje kontaktirao i zamolio da mu stave određenu verziju istoga (moguće da je bila i čista reklama,tko će ga znati),zanima me koju verziju bi mobitel trebao imati da radi sve normalno (nije mi bitno dakle je li official ili unofficial ROM,samo da sve radi i da se ne moram misliti dokle god ga imam)?

Dakle,sam osobno se ne razumijem u Root,flashanje itd te ne želim prčkati po tome ni sada,niti sutra,niti nikada jel,jer mobitel kupujem cca svake dvije godine i ne želim si ga uništiti (iz neznanja jel) i dvije godine biti bez mobitela.

Je li možda bolji official rom? Hoće li i on imati neku nadogradnju na marshmallow (sad se već pravim pametan,ne igra mi ništa ulogu samo da radi normalno i da normalno pokrenem i napravim sve što trebam na njemu,bez da mi blesira,nestaje internet,signal,troši se abnormalno baterija,gase se app itd...)? Ili je bolji unofficial rom?

Ajde dajte mi koji savjet što i kako prije nego krenem u shoping. 

Unaprijed zahvaljujem znalcima koji će odvojiti svoje vrijeme za odgovor.

Ako bi tko mogao pomoći,još jednom molim za istu

10 godina
neaktivan
Je li probao netko novi build Santoshevog cm13? Je li popravio ping na WiFi?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

nisam probao posljednji santhosh cm, al na strix cm je relativno dobar, 18ms

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bombilakus kaže...
Da nesto mu dobro jede procesor. Moja preporuka probati flashati na 7.3.7.0 global. Ne vjerujem da ti je hardware problem osim ako ocu nije mob ispao pa se nesto poremetilo. Ajmo prvo software eliminirati i firmware prije nego mob das na popravak

Stavio uspješno 7.3.7.0 global, ali kad ga upalim ugasim samo stoji crni ekran sa MI logom.

12 godina
neaktivan
Kako si instalirao jesi li preko mi flasha ?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MaxonUniversal kaže...
Bombilakus kaže...

Stavio uspješno 7.3.7.0 global, ali kad ga upalim ugasim samo stoji crni ekran sa MI logom.

Nakon flasha prvi boot traje jedno 10 minuta tako da se ne poplasis! Prvo ti stoji mi logo onda nakon pet minuta krenu one tockice ispod. 

13 godina
neaktivan
raza kaže...
Kako si instalirao jesi li preko mi flasha ?

Da, premda sam probao staviti China i Global . Ali mobitel se samo upali kad stavim China , dok sa Global uvijek je crni ekran gdje samo mi logo stoji

Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Stable Version Fastboot File Download

Redmi Note 3 Qualcomm Latest China Stable Version Fastboot File Download

Čekao sam jedno pola sata sigurno, ali samo logo stajao, nije bilo onih točkica.
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2016 22:33 (MaxonUniversal).
12 godina
neaktivan
Jesi li prije flesanja označio da sve izbriše (prva kvačica),

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice