Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 897.950
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 3
Korisnik1251 kaže...
Naravno :)
Od aplikacija se jos ne vidi viber 1% i other 3%

Neka od aplikacija ti drži mobitel awake cijelo vrijeme, odnosno radi u pozadini.

Ograniči autostartup aplikacije ili koristi greenify.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
11 godina
neaktivan
Pokusat cu ali nemam pojma koja aplikacija je problem pa dok pogodim...
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

e ljudi moze pomoc kolko sam shvatio xiaomi redmi 3 i redmi 3 pro imaju iste romove jucer sam se malo igrao i mjenjao sam rom imao sam neku skuhanu verziju roma s topone ali imao sam hr jezik i sve ostale djidje midje google play i tako sad sam gore stavio redmi 3 china developer fastboot version. u onom starom romu bio problem baterija brzo se prazni a i kad je neko recimo zove onda nemoze se javit nema opcije one sa slusalicama da prevuce pa da se javi na taj poziv pa sam se zato prvenstveno odlucio na promjenu roma na redmi 3 pro.

odradio sve fino preko adb i miflash moda vrlo jednostavno stvarno nije moglo laganije.

ali problem je sto se cura nesnalazi na eng jeziku a i problem je sto je to kineska verzija pa se ne snalazi bas i ljuta je ko ris i pizdi sad da zasto sam to uradio bla bla bla.

ono sto me zanima dal ima mozda neki global stable rom ili neki eu rom ili tako nesto za xiaomi redmi 3 pro verziju da ima gore hr jezik i google play?

al kolko sam citao i guglao cini mi se da nisu jos izbacili global stable rom za redmi 3 pro ili se varam?

http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=309&jumpto=4917248&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pozdrav,kupio sam Redmi Note 3 2/16 iz Honorbuy mob je došao za 4 dana i sve ok,molio bi jedan info mob je došao sa rom 6.1.14 i stalno mi nudi update uredno skine i traži restart i restartam normalno se odmah upali i piše da nije uspješno prošla instalacija. Slika roma dolje. Hvala

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
power_user kaže...

Ima li netko neku preporuku za dobar tempered glass screen protector? Probao sam 2 jeftina za sada, koji su došli s mobitelima, ali lagano su se izgledali, a i nervira me što nemaju nikakav oleofobni premaz pa se jako brzo uprljaju.

Probaj Nillkin tempered glass ako nisi do sad, ja ih na svakom mobu koristim i prilično sam zadovoljan. A te jeftine izbjegavam otkad mi je jedan mob pao i razbio se ekran bez obzira na protector, a prije toga mi je isti mob pao sa Nillkinom i uredno se razbio protector a ekran ostao čitav. I imaju oleofobni premaz.

16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Stavio sam CM upravo na telefon, probacu par dana pa javim utiske.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Cromaki, hvala!
Stanje se popravilo kad sam deinstalirala whatsup jer sam vidjela da je stalno aktivan i kad sam za dio aplikacija ogranicila pozadinsku aktivnost. Jutros sam iskljucila zooper widget pro i sad prvi put vidim "rupu" pod awake, znaci da je on gutao bateriju. Pokusat cu ga vratit i ogranicit ili smanjit intervale refreshanja pa cu vidjeti sta se desava...

0 0 hvala 0
13 godina
Korisnik1251 kaže...
Cromaki, hvala!
Stanje se popravilo kad sam deinstalirala whatsup jer sam vidjela da je stalno aktivan i kad sam za dio aplikacija ogranicila pozadinsku aktivnost. Jutros sam iskljucila zooper widget pro i sad prvi put vidim "rupu" pod awake, znaci da je on gutao bateriju. Pokusat cu ga vratit i ogranicit ili smanjit intervale refreshanja pa cu vidjeti sta se desava...

Ne moraš obrisati aplikaciju, dovoljno je da joj makneš autostartup u Security aplikaciji. I još za svaki slučaj koristiš Greenify i to je to.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
14 godina
zecokc kaže...
Pozdrav,kupio sam Redmi Note 3 2/16 iz Honorbuy mob je došao za 4 dana i sve ok,molio bi jedan info mob je došao sa rom 6.1.14 i stalno mi nudi update uredno skine i traži restart i restartam normalno se odmah upali i piše da nije uspješno prošla instalacija. Slika roma dolje. Hvala

Koliko vidim ti si uzeo Mediatek verziju?

robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan
marac1988 kaže...

e ljudi moze pomoc kolko sam shvatio xiaomi redmi 3 i redmi 3 pro imaju iste romove jucer sam se malo igrao i mjenjao sam rom imao sam neku skuhanu verziju roma s topone ali imao sam hr jezik i sve ostale djidje midje google play i tako sad sam gore stavio redmi 3 china developer fastboot version. u onom starom romu bio problem baterija brzo se prazni a i kad je neko recimo zove onda nemoze se javit nema opcije one sa slusalicama da prevuce pa da se javi na taj poziv pa sam se zato prvenstveno odlucio na promjenu roma na redmi 3 pro.

odradio sve fino preko adb i miflash moda vrlo jednostavno stvarno nije moglo laganije.

ali problem je sto se cura nesnalazi na eng jeziku a i problem je sto je to kineska verzija pa se ne snalazi bas i ljuta je ko ris i pizdi sad da zasto sam to uradio bla bla bla.

ono sto me zanima dal ima mozda neki global stable rom ili neki eu rom ili tako nesto za xiaomi redmi 3 pro verziju da ima gore hr jezik i google play?

al kolko sam citao i guglao cini mi se da nisu jos izbacili global stable rom za redmi 3 pro ili se varam?

i el zna itko il nitko? Ili yubito i gugl je tvoj najbolji prijatelj 

http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=309&jumpto=4917248&sort=asc&view=flat
13 godina
zecokc kaže...

Imaš neslužbeni rom, kako ti i piše (xiaomi.eu). Za update treba otključani bootloader i twrp. Druga solucija je da instaliraš službeni kineski rom (developer ili stable) preko fastboota i onda ćeš imat normalne updatove.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše.
11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

4G:FDD-LTE B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8

TDD-LTE B38/B39/B40/B41: 2555-2655MHz

3G: WCDMA  B1/B2/B4/B5/B8,  TD-SCDMA B34/B39, CDMA 2000 BC0

2G: GSM B2/B3/B5/B8, CDMA 1X BC0

GPS: GPS + AGPS  + GLONASS + BDS(BeiDou Navigation Satellite System)

Oce radit u hrvatksoj?

Sta ce mi potpis imam 15
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

ćao svima. Prvi put kupujem Xiaomi marku. do sada sam imala LG L5 II. Nakon godinu dana korištenja postao je jakooo spor. Čekala sam pola minute da mi se otvori imenik.. :O Fala Bogu jučer mu je otišao ekran u klinac i sad moram kupit novi. :P kupila bi redmi note 3 pro. dvoumim se koji izabrati 2/16 ili 3/32. Da li su razlike u RAM-u (2gb i 3gb) znatne ili gotovo nevidljive?  Nisam zahtjevan korisnik, ne igram neke lude igrice. Koristim ono osnovno Facebook, Messanger, Viber, tu i tamo koja mala igrica. Kupila bi sa hrvatske stranice pa je cijena malo veća, a bome i razlika u cijeni. 2/16 je 1700 kn (WOWShop), a 3/32 2200kn (NeutrinoMobile). Zanmaju me vaša iskustva, ako je neko naručivao sa tih stranica. Vi koji imate Xiaomi mob malo dulje vremena (1god - 2god), da li je ikad zaštekao ili bio jako spor?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
metju1141 kaže...

Da li su razlike u RAM-u (2gb i 3gb) znatne ili gotovo nevidljive?

Gotovo nevidljive: http://en.miui.com/thread-247491-1-1.html

Kupila bi sa hrvatske stranice pa je cijena malo veća, a bome i razlika u cijeni. 2/16 je 1700 kn (WOWShop), a 3/32 2200kn (NeutrinoMobile). Zanmaju me vaša iskustva, ako je neko naručivao sa tih stranica.

Božesačuvaj, za mene je kupovina Xiaomia iz hrvatskih webshopova ravna porezu na budale. Zašto budalama plaćati maržu od 300-400 kuna?

Redmi Note 3 Pro i dalje je best-buy (najvjerovatnije će tako ostati i do kraja 2016.)

17 godina
marac1988 kaže...
marac1988 kaže...

inače pitaš u krivoj temi ali odgovoriti ću ovdje pa neka nam premjeste

ako bootloader nije bio zaključan, sada je sigurno jer si flešao fastboot ROM

provjeri za svaki slučaj

ugasi mob

drži Volume + i Power

ako imaš recovery - otključan

slika moba sa kabelom - zaključan

ak je zaključan, daj zahtjev za unlock 

kad otključaš, flešaš TWRP i xiaomi.eu ROM sa hr jezikom i google aplikacijama

MIUI HR TRANSLATOR
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 18:26 (MASVA).
14 godina
neaktivan

Sry na offtopicu i hvala ti puno budem bas probao to za bootloader da vidim i da prebacim na xiaomi.eu sa china developera.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 18:45 (marac1988).
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

samo mali osvrt na cm13 (prije fleshanja obavezno napravit full backup preko alka recoverya jer se može izgubit imei) i bootloader, flashanjem će se ponovno zaključat, otključavanje ide ponovno preko miui unlock toola-a bez problema, ide i s cm-a.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
VedroVis kaže...

4G:FDD-LTE B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8

TDD-LTE B38/B39/B40/B41: 2555-2655MHz

3G: WCDMA  B1/B2/B4/B5/B8,  TD-SCDMA B34/B39, CDMA 2000 BC0

2G: GSM B2/B3/B5/B8, CDMA 1X BC0

GPS: GPS + AGPS  + GLONASS + BDS(BeiDou Navigation Satellite System)

Oce radit u hrvatksoj?

bump

Sta ce mi potpis imam 15
13 godina
VedroVis kaže...

Oce radit u hrvatksoj?

bump

naravno, podržava sve frekvencije osim 4G na 800 ali u velikim gradovima radi 4G

16 godina
razorinc kaže...

samo mali osvrt na cm13 (prije fleshanja obavezno napravit full backup preko alka recoverya jer se može izgubit imei) i bootloader, flashanjem će se ponovno zaključat, otključavanje ide ponovno preko miui unlock toola-a bez problema, ide i s cm-a.

Kako baterija? I ima li nekih bugova u svakodnevnom korištenju?

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
10 godina
neaktivan
VedroVis kaže...
skyactive kaže...
VedroVis kaže...

Nažalost ja sam sa otoka Visa i u tom sam vražjem remoteu.

Sigurno se ne isplati kupovat u hr no puno mi je osobno sada isplativije uzet sa honorbuya + imaju garanciju od 1 godine.

otok, to sam i mislio...

samo da ti kazem da radim za veliku hrvatsku tvrtku i da čak i mi imamo problema s dostavom na otoke, ,da to jako kasni ili uopće ne stiže a Overseas navodno odbija dostavljati na otoke (barem mi to neki klijenti govore)

Honorbuy ? Isti pa i gori dućan od Top One-a, tu garanciju možeš mačku o rep objesit jer 1. što ti mob može riknut nakon tih godinu dana (malo je vjerojatno da će ti garancija treba unutar prvih godinu danaa) i 2. dostava moba njima koštat će te vjerojatno ponovno skupo kao što je skupa njihova dostava, a ne vjerujem da će ti dat da šalješ mob preporučeno samo pismom (sa mjehurićima).

Uostalom, kako hoćeš.

Btw, kako znaš da je Vis remote area? Rekli su ti to kurir/prodavači?

Na DSL stranici ima neki kao search tih Remote Area, upisao sam svoj postanski broj i izade kao Remote Area.

Probaj sa Splitom ili Zagrebom i neće izači.

Ja sa OverSeas Expressom u mom slučaju imam dobra iskustva jer to jedino nosi na naš otok. Ne znam za druge otoke ali već nekoliko godina OverSeas šalje na otok Vis i pošiljka dođe obično unutar tjedan dana.

Za garanciju si donekle u pravu, ali meni stvarno nema smisla kupovat sa TopOne-a jer mi je skuplji shipping nego honorbuyov, racunajuci da moram placati posebno taj DSL iz Euorpe i još zbog Remote Area dodatne troškove. Honorbuy čini mi se ima stvarno skup shipping, 40 eura, ali to mi se čini najbolja stranica za naručit koja se nalazi u Europi da ne plačam PDV.

na honorbuy te jeftinije dođe samo ako ukucas voucher kod "racunalo" - tad ispada 1425 kn s dostavom (rmn3 pro 2/16)

ali to je i dalje 200kn skuplje pd top one-a (takodjer s dhl dostavom)

a ne kuzim ni zasto ne bi poslao na adresu nekog svog rođaka ili prijatelja u gradu na kopnu, pa ili ti on pošalje najjeftinijom dostavom (tad bi platio najviše 1280 kn)

16 godina
neaktivan
power_user kaže...
razorinc kaže...

Kako baterija? I ima li nekih bugova u svakodnevnom korištenju?

Ja sam koristio mokee, pošto mokee ima nightly (http://download.mokeedev.com/?device=kenzo), iskreno nisam primjetio nešto zbog čega se rom nebi mogao svakodnevno koristit. u početku je baterija bila odlična, prosjek 8h sot, kasnije s novim updateom mi je pao na 6h sot i nemogu nikako dobit više, šta god uradio

htio sam se vratit na miui (lollipop) čisto iz dosade, moram vas upozorit nemojte flashat cm ako neznate što radite jer povratak na miui (lollipop) mogao bi vam zadat glavobolje. meni je konkretno ušao u bootloop (restartao se svake 2 sec), nisam mogao u recovery kombinacijom tipaka, već samo u fastboot na svu sreću pa sam ga uspio spasit. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 22:16 (razorinc).
12 godina
neaktivan
MASVA kaže...
marac1988 kaže...
marac1988 kaže...

inače pitaš u krivoj temi ali odgovoriti ću ovdje pa neka nam premjeste

ako bootloader nije bio zaključan, sada je sigurno jer si flešao fastboot ROM

provjeri za svaki slučaj

ugasi mob

drži Volume + i Power

ako imaš recovery - otključan

slika moba sa kabelom - zaključan

ak je zaključan, daj zahtjev za unlock 

kad otključaš, flešaš TWRP i xiaomi.eu ROM sa hr jezikom i google aplikacijama

Hm... Sto se ovoga tice, kod mene je situacija totalno nejasna... 

Naime... Na mobu mi je bio zadnji global stable sa miui.com...

Otkljucao sam BL, tj. tako mi je barem pisalo, da je 100% uspjesno...

I onda kada bi pokusao uci u recovery, nisam mogao... dobio sam tu sliku moba sa kebelom... 

Onda sam preko fastboota stavio china dev rom sa miui.com... I situacija je bila ista...

A onda sam rekao, ma idem probati staviti TWRP preko fastboota...

To je proslo ok, i sada imam TWRP i uspio sam normalno staviti zadnji MIUI 7 DEV rom sa xiaomi.eu...
Tako da sam ipak misljenja da BL ostaje otkljucan i nakon fastboot rom-a...

A recovery ostaje samo skriven... Nista drugo... 

Ukoliko vam kod otkljucavanja BL-a izbaci da ne moze proci verifikaciju uredjaja i ako na pise "No need to unlock this device"... 

Onda to vjerojatno znaci da je BL vec otkljucan... 

Sto sam sve koristio do sada : Galaxy S2, S2 Advance, S3, S3 Mini, S4, S4 Mini, A7. Zopo ZP998. Oppo Find 5. Meizu Mx4 PRO, M1 Note. Lg G3 D855. ZTE Blade 3. Xiaomi MI3, MI4, MiNote, MI5, Redmi Note
17 godina
Xiaomi Redmi Note 3

nejasni su kinezi i njihovo zaključavanje bootloadera

događa se to da nakon otključavanja bootloadera i dalje se ne može pistupiti u stock recovery

zašto je to tako, treba pitati njihove developere

mogao si nakon unlocka BL-a dok si bio na global odmah flešati TWRP pa staviti multi

MIUI HR TRANSLATOR
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 8:02 (MASVA).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

ako netko na svoju odgovornost želi provjerit jel ovo miui8 beta, ja trenutno ne stignem, jedino kasnije

http://bigota.d.miui.com/6.6.12/miui_HMNote3Pro_6.6.12_57712468f4_5.1.zip

https://yadi.sk/d/2ZNZjGSpsTscq

usput i china stable v7.3.8.0 je vani...

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 9:25 (razorinc).

0 0 hvala 0
10 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Pozdrav svima, 

imam problem s mobitelom za koji sam već vidio da ga mnogo drugih ljudi ima. Naime, mikrofon prigušuje zvuk odnosno, izgleda da zvuk ide preko noise cancellation mikrofona a ne glavnog mikrofona za razgovor.

Isključio sam Google now za koji piše da zna izazivati probleme i ponekad bude bolje.

Da li itko od vas ima sličan poroblem i kako ga je riješio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
To sam ovdje negdje procitala da se ljudima znalo desiti nakon sto bi snimali filmice s kamerom ili tako nesto, probaj potraziti po stranicama unazad. Uglavnom, mislim da treba nesto s kamerom napraviti nakon snimanja videa da mikrofon proradi normalno
15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

.....

pero_HR
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 21:26 (peroko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

miui8 beta update

http://bigota.d.miui.com/6.6.14/miui_HMNote3Pro_6.6.14_a0ea17f53a_5.1.zip

odradio flash preko twrp, zasad radi, vidjet ću kroz dan kakav je u odnosu na miui7

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

super,baš da vidimo kako radi 8,

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice