Da ali zbog ovih kineskih sellera i sajtova koji prodavaju, citao sam po forumima da znaju bit svakakvi.
Moram onda još pogledat za garanciju jer sam pročitao da na aliekspresu nema garancije za Xiaomi.
Tj. ne piše da ima na stranici proizvoda.
Da ali zbog ovih kineskih sellera i sajtova koji prodavaju, citao sam po forumima da znaju bit svakakvi.
Moram onda još pogledat za garanciju jer sam pročitao da na aliekspresu nema garancije za Xiaomi.
Tj. ne piše da ima na stranici proizvoda.
E btw ima li neke sanse da narucim iz kine i ne platim porez?
Top-One na AliExpressu je upravo zato tako popularan. Ako platiš skuplji shipping, od 20ak eura, ima neku foru da šalje preko UK, pa tebi paket dolazi iz EU.
Znam, al ja sam bas mislio iz kine jer na gearbestu ima besplatni eu warehouse ali je naravno out of stuck
Ima li neko mozda neki izvor ili link da postoji garancija na aliexpressu od TopOne?
Top-One na AliExpressu je upravo zato tako popularan. Ako platiš skuplji shipping, od 20ak eura, ima neku foru da šalje preko UK, pa tebi paket dolazi iz EU.
i sve to pod uvjetom da ti mjesto stanovanja nije u skupini "Remote area" jer te onda traže +30$ ili da im daš neku drugu adresu...
i sve to pod uvjetom da ti mjesto stanovanja nije u skupini "Remote area" jer te onda traže +30$ ili da im daš neku drugu adresu...
dosadan si s tim remote area-om.
Zagreb sigurno nije remote area, a vjerojatno niti cijela Hrvatska jer DHL dostavlja uredno u sva ili velikom vecinom sva mjesta u Hr po ovoj cijeni. Pod remote area se podrazumijevaju vjerojatno teske zabiti...
i cak i da netko plati tih dodatnih 30 dolara opet bi ga mob izasao manje od 1500 kuna, sto je opet jeftinije od bilo kakvog ducana u hr (koliko sam ja gledao jeftinije je cca 200 kn u tom slucaju)
Nažalost ja sam sa otoka Visa i u tom sam vražjem remoteu.
Sigurno se ne isplati kupovat u hr no puno mi je osobno sada isplativije uzet sa honorbuya + imaju garanciju od 1 godine.
Ne razumijem se ja u to kako se instalira. Uzeo note 3 prije 3 dana, skinuo sa stranice ovaj najnoviji 7.3.5.0 ali kad hoću da ga instaliram preko updatera piše Cant verify update, please try others.
Možeš pratiti ovaj tutorial:
da li mora biti otključan bootloader za ovaj tutorial?
Telefon došao s originalnim MIUIem, instalirala sam preko updatera najnoviji global stable čim je stigao. Jučer sam instalirala global dev također preko updatera i sad kada pokušavam vratiti na stable mi kaže can't verify update...
Nije mi se dalo čekati da odgovorite pa sam probala... I uspjela :). Ponovno na zadnjem official global stable romu. Budući da mi mob nije ni brickan ni zaglavljen u bootloopu, krenula sam od
1. Download the ADB files from adb. zip
Možda nekome pomogne...
Jesi li skinuo preko Google Installera Play Store i Google Services, Framework, etc.. ?
Sigurno se ne isplati kupovat u hr no puno mi je osobno sada isplativije uzet sa honorbuya + imaju garanciju od 1 godine.
otok, to sam i mislio...
samo da ti kazem da radim za veliku hrvatsku tvrtku i da čak i mi imamo problema s dostavom na otoke, ,da to jako kasni ili uopće ne stiže a Overseas navodno odbija dostavljati na otoke (barem mi to neki klijenti govore)
Honorbuy ? Isti pa i gori dućan od Top One-a, tu garanciju možeš mačku o rep objesit jer 1. što ti mob može riknut nakon tih godinu dana (malo je vjerojatno da će ti garancija treba unutar prvih godinu danaa) i 2. dostava moba njima koštat će te vjerojatno ponovno skupo kao što je skupa njihova dostava, a ne vjerujem da će ti dat da šalješ mob preporučeno samo pismom (sa mjehurićima).
Uostalom, kako hoćeš.
Btw, kako znaš da je Vis remote area? Rekli su ti to kurir/prodavači?
Ima li netko neku preporuku za dobar tempered glass screen protector? Probao sam 2 jeftina za sada, koji su došli s mobitelima, ali lagano su se izgledali, a i nervira me što nemaju nikakav oleofobni premaz pa se jako brzo uprljaju.
Ako već imaš TWRP recovery, skini recovery ROM i normalno ga flashaj preko recoverya. Ali prije toga naravno napraviti full wipe osim SD kartice.
otok, to sam i mislio...
samo da ti kazem da radim za veliku hrvatsku tvrtku i da čak i mi imamo problema s dostavom na otoke, ,da to jako kasni ili uopće ne stiže a Overseas navodno odbija dostavljati na otoke (barem mi to neki klijenti govore)
Honorbuy ? Isti pa i gori dućan od Top One-a, tu garanciju možeš mačku o rep objesit jer 1. što ti mob može riknut nakon tih godinu dana (malo je vjerojatno da će ti garancija treba unutar prvih godinu danaa) i 2. dostava moba njima koštat će te vjerojatno ponovno skupo kao što je skupa njihova dostava, a ne vjerujem da će ti dat da šalješ mob preporučeno samo pismom (sa mjehurićima).
Uostalom, kako hoćeš.
Btw, kako znaš da je Vis remote area? Rekli su ti to kurir/prodavači?
Na DSL stranici ima neki kao search tih Remote Area, upisao sam svoj postanski broj i izade kao Remote Area.
Probaj sa Splitom ili Zagrebom i neće izači.
Ja sa OverSeas Expressom u mom slučaju imam dobra iskustva jer to jedino nosi na naš otok. Ne znam za druge otoke ali već nekoliko godina OverSeas šalje na otok Vis i pošiljka dođe obično unutar tjedan dana.
Za garanciju si donekle u pravu, ali meni stvarno nema smisla kupovat sa TopOne-a jer mi je skuplji shipping nego honorbuyov, racunajuci da moram placati posebno taj DSL iz Euorpe i još zbog Remote Area dodatne troškove. Honorbuy čini mi se ima stvarno skup shipping, 40 eura, ali to mi se čini najbolja stranica za naručit koja se nalazi u Europi da ne plačam PDV.
Btw, kakav punjač dobijem u paketu? Jel ima europski adapter? Jel mogu koristiti bilo koji android micro USB punjač na xioami redmi note 3 pro?
Jeli se kome dgodilo da je mobitel stavljen na punjenje, a uopce se ne puni?
Evo mene još jednom. Došao mi je Redmi Note 3 sa 3 gige rama. Na njemu je neki skuhani rom pa bih htio staviti zvanični. Dva pitanja:
1. Koji je bolji stable ili development (iako na sajtu development ima niži broj od stable roma, ako to ima ikakve vaznosti)
2 I ako bi neko bio ljubazan da mi pomogne i opise koji je postupak sada, otkljucavanje booloadera, moram li imati otkljucan bootloader da bi instalirao zvanicni rom. Kako dolazim sa Nexusa i OnePlus2 gdje su stvari jednostavnije, ovde mi je malo konfuzno.
Hvala na pomoći.
Jos jedna stvar me zanima prije uzimanja koja je razlika u performansima izmedju Redmi 3 i Redmi 3 Note ? da li se po vama vise isplati note,mislim koji je dugorocniji, kvalitetniji i sl a nije ni bog zna koliko veci 1.27cm.. ? Sta je bolje po vama
Evo mene još jednom. Došao mi je Redmi Note 3 sa 3 gige rama. Na njemu je neki skuhani rom pa bih htio staviti zvanični. Dva pitanja:
1. Koji je bolji stable ili development (iako na sajtu development ima niži broj od stable roma, ako to ima ikakve vaznosti)
2 I ako bi neko bio ljubazan da mi pomogne i opise koji je postupak sada, otkljucavanje booloadera, moram li imati otkljucan bootloader da bi instalirao zvanicni rom. Kako dolazim sa Nexusa i OnePlus2 gdje su stvari jednostavnije, ovde mi je malo konfuzno.
Hvala na pomoći.
1.Development ti je generalno bolji,prvo u njega dolaze stvari a onda tek u stable nakon nekog odmaka.
Ako se bugovi pojave,uglavnom su brzo riješeni jer development ROM izlazi jednom tjedno.
Development ROM ti ime dobiva u formatu godina,mjesec,dan.
2.Prvo se moraš ovdje prijaviti za unlock bootloadera ako misliš staviti xiaomi.eu ROM,a za official ne moraš.
Onda će ti stići SMS kada ti unlock bude odobren,no da bi otključao bootloader moraš biti na development ROM-u.
I onda iz Mi Unlockera otključaš bootloader
Ja imam neki rom 7.1.9.0.0. stable ... ukljucen mi je usb debbuging ali adb prepoznaje tel ako neautorizovan a ne iskace mi ekran da potvrdim kompjuter. Šta sad da radim, sad sam se totalno pogubio u ovome.
Ja imam neki rom 7.1.9.0.0. stable ... ukljucen mi je usb debbuging ali adb prepoznaje tel ako neautorizovan a ne iskace mi ekran da potvrdim kompjuter. Šta sad da radim, sad sam se totalno pogubio u ovome.
To ti je custom rom od ovoga top one sa aliexpressa, i taj rom ne mozes updejtati niti mu ista raditi, jedini nacin je da ga flashas sa mi flash toolom. Ja sam radio na svom i snimio slobal verziju original i sada mi radi sve kak spada
radio sam po tutorijali sa MI foruma evo ti linkove :
Za Snapdragon verziju: http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html
Za Mediatek verziju: http://en.miui.com/thread-193681-1-1.html
Normalno, da se ogradim, ako ovo radis mozes brickati telefon i ja kao ni bug.hr nismo odgovorni za takve stvari, radis na vlastitu odgovornost.
A sada vlastiti iskustvo:
Ja nisam imao nekih prevelikih problema, procitao 2 puta sta treba raditi, skinuo stvari koje mi trebvaju, pripremio sve i udri po redu, prvi put sam nesto zajebo, nemam pojma sta, ali 2. put isprve :D
Uglavnom sada sve radi i sve je ok.
U mene je snapdragon verzija sa 2 GB rama
Pozdrav,
imam MI2 već par godina i prije mjesec dana odlučio sam počastiti sa RN3pro 3GB/32GB snapdragon, e sad dotični je došao preko honorbuy stranice i oni su koliko se vidi stavili neku svoju ROM-a beta verziju, pokušaj stavljanja druge, global stable verzije, jednostavno ne prolazi, pokušavao sam kako je opisano na http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html ali ništa, zapinje kod
"Phone will enter in download Mode with Red Led.˝ jer crveno svijetlo ne svijetli nego treperi i u device menageru mobitel se ne vidi kao QHUSB_BULK, jednostavno ga nema. Mobitel je otključan, dali bi to mogao biti problem?
Hvala na pomoći.
Jos jedna stvar me zanima prije uzimanja koja je razlika u performansima izmedju Redmi 3 i Redmi 3 Note ? da li se po vama vise isplati note,mislim koji je dugorocniji, kvalitetniji i sl a nije ni bog zna koliko veci 1.27cm.. ? Sta je bolje po vama
I da li se moze slobodno naruciti nema bojazni da nije neka kineska verzija koju treba flesati i ostalo?
Skini MI pc suite sa http://pcsuite.mi.com i spoji mobitel da ti instalira driver pa pokusaj ponovno. Meni je isto svjetlo treperilo i sve je proslo u najboljem redu. Nece ti pisati BULK nego onaj naziv s 9008 kao na screenshotu u tutorialu. Ako nema tog 9008 ne nastavljaj! Ako ti pise BULK odi na update driver u device manageru. I obavezno koristi 64-bitne windowse, ja sam to odradila na win 10.
Edit: koliko vidim, imas sluzbenu developer verziju. Ako zelis ostaviti developer, odi na updater i klikni gore desno na tri tockice pa odaberi download latest rom. Ako hoces stable verziju, skinu ju s http://en.miui.com/download-301.html pa prati upute s te stranice (prebacis rom u internal storage/downloaded_rom i u updateru odaberes opciju choose update package)
Edit: koliko vidim, imas sluzbenu developer verziju. Ako zelis ostaviti developer, odi na updater i klikni gore desno na tri tockice pa odaberi download latest rom. Ako hoces stable verziju, skinu ju s http://en.miui.com/download-301.html pa prati upute s te stranice (prebacis rom u internal storage/downloaded_rom i u updateru odaberes opciju choose update package)
ništa od toga ne prolazi,
stalno izbacuje "couldn't verify update package"