Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 906.902
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 3
Nemam opciju edit pa moram ovako - usporedjivala sam ga s uredjajima koje sam koristila

2 0 hvala 0
9 godina
Stigao mi danas OTA update na MIUI 7.3.5.0 (global stable). Do sad nisam nasao nekih promjena...
Zna netko kakav je changelog?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
myroman kaže...
Stigao mi danas OTA update na MIUI 7.3.5.0 (global stable). Do sad nisam nasao nekih promjena...
Zna netko kakav je changelog?

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 1:14 (tolka).
9 godina

A trajao mi update pola sata...  

12 godina
Xiaomi Redmi Note 3

kad na xiaomiforsale piše za mob da je on the way i ako ga naručim koliko cu morati čekati jel se zna mozda

0 0 hvala 0
17 godina
Nekad dva tjedna nekad mjesec dana, ovisi kako grah padne.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
Xiaomi Redmi Note 3

0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Redmi Note 3

oce kupit tko dbrand za redmi note 3? 

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
maxy0 kaže...

oce kupit tko dbrand za redmi note 3? 

To si sam napravio?

Inače, dbrandu sam bio poslao mail, kažu da im se ne isplati raditi za nas :(

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
14 godina
Isto tako su i za Mi3 bili rekli.
Oni rade samo za ono što se u SAD-u prodaje.
Za ostatak svijeta ih više manje nije briga.
robimarko@gmail.com
15 godina

da.. sam sam pravio.. ali lose je ispalo, nemoguce je skroz tocno izrezati sve otvore ručno

http://trakt.tv/user/MjezZza
12 godina
neaktivan
U mojoj situaciji,mogu li flashati original ROM bez korištenja PC-a?

Naime, nemam 64- bitne windowse, a u svim tutorialsima se oni navode kao uvjet...
Ukratko, dali mogu skinuti zadnji original ROM na uređaj, unzipati ga na sd karticu i nakon toga iz recovery moda sve wipeati i preko toga flashati novi ROM?
Jel to uobičajena procedura ili na taj način postoji sansa za brick?
Malo se bojim jer to nisam nikad radio, jedino jos davno, kad sam imao rootani Galax S2 pa sam flashao custom romove.
Sa originalnim romovima i nerootanim uređajima nemam iskustva.
12 godina
neaktivan
Zaboravio sam stisnuti reply na poruku.
Ja sam onaj sa unofficial romom MIUI Global 7.9 |
Stable 7.91.8.0(LHOMICL)

sa stranice 69.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Korisnik1251 kaže...
Da odgovorim sama sebi, mozda nekome dobro dodje - mobitel je DSDS. Kad pricam na jedan sim, drugi je nedostupan.

Inace, mobitel je brzi i fluidniji od Galaxy Note 3 a otisak prsta cita brze i preciznije od Galaxy S6.
MIUI standardno dobar, navikla sam na njega pa me nije iznenadio kao neke koji se prvi put s njime susrecu.
Kamera nista posebno, ali mislim da se to da ispraviti s boljom aplikacijom. Danas mi je prvi dan pa se nisam stigla jos pozabaviti s njime kako spada. U svakom slucaju, preporucam :)

moguce da je brzi i fluidniji od galaxy note 3 jer su samsunzi imaju najgori i najsporiji UI :-)

inace u usporedbi s nekim drugim kineskim romovima, cak bi rekao da je i sporiji, u neke postavke se ulaze sporije (ima mali lag, tipa u postavke baterije). Vidjecemo razliku sa novim romom koji navodi optimizacije performansi sustava. Ali i ovako ima dobru ocjenu, da ne cjepidlacim.

kamera je cisti prosjek, nazalost zbog toga mob ni ne vrijedi 1700-1900 kuna koliko se trazilo u pocetku za njega, jer za 400-500 kn vecu cijenu od toga se nalaze mobovi sa dosta boljim kamerama, medju njima i mi5. Ali sad kako je cijena pala na 1230 kn (pricam o konacnim cijenama za nas rvate), moze se rec da je mob best buy za tu lovu i dalje. Iako ja gledam da uzmem mi5, mada vjerojatno prije mi6 (ako bude imao kameru na razini recimo negdje izmedju LG G4 i LG G5). 

Vidjet cemo hoce li novi romovi poboljsat kameru kojoj fali detalja. Meni je malo razocarenje i to sto baterija traje najvise 5-6 sati (7.3.2.0. global official rom) i to sa smanjenom svjetlinom ekrana na cca 25%, cak i manje od toga. Ali za bateriju nemam primjedbi. 

Ekran je ok, ali nista vise od toga, nema gorilla glass zastitu sto imaju i daleko manje poznati kineski brandovi. 

miui romovi i dalje imaju neke bugove, meni fingerprint nekad zeza na 7.3.2.0., prije toga je bio bezgresan. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2016 0:22 (skyactive).
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Nije navedeno koju al ovaj uređaj ima zaštitu ekrana, jako teško ga je zagrebat, tako da nije ni važno jel gorilla glass ili nešto treće.

Što se tiče cm-a, sada je za svakodnevnu upotrebu, radi finegerprint i sve ostalo. u odnosu na miui bolji ram managment, fluidniji, bolja kamera, battery backup vrlo dobar, itd itd.

Evo i mokee, probao sam, jako zadovoljan:

http://download.mokeedev.com/?device=kenzo

0 0 hvala 0
12 godina
Xiaomi Redmi Note 3

zasto mi na whatssapp kasne poruke a sve sam napraavio?od battery profila,do autostarta itd...

http://en.miui.com/thread-33826-1-1.html

0 0 hvala 0
11 godina
Kakav je obicni redmi note 3(mediatek)?
Je li tacno da se mob pregrijava i gasi i da mu je kamera loša?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GSP kaže...

zasto mi na whatssapp kasne poruke a sve sam napraavio?od battery profila,do autostarta itd...

Koju verziju miui-a imaš? primjetio sam da se opet problem pojavio na verziji 7.3.6.0, na 7.3.2.0 je bilo sve ok

17 godina
Ja imam rn3 mtk i ne pregrijava se, sta se tice kamere dobra je po danu ali po noci i nije bas najbolja.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Ja imam rn3 mtk i ne pregrijava se, sta se tice kamere dobra je po danu ali po noci i nije bas najbolja.

Ja sam imao MTK, i apsolutno se nije pregrijavao... Nikada... 

A kamera... Kamera ko kamera... Nist specijalno... 

12 godina
neaktivan

Zaključa li se ponovo bootloader nakon instaliranja cm13,

16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

navodno da, nisam provjeravao. uglavnom prije instalacije napraviš backup svih particija (s alka twrp) i nemaš razloga za brigu. 

0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Koja je razlika izmedju mokee i cm13 roma?

0 0 hvala 0
12 godina
razorinc kaže...
GSP kaže...

Koju verziju miui-a imaš? primjetio sam da se opet problem pojavio na verziji 7.3.6.0, na 7.3.2.0 je bilo sve ok

7320.pocima me sve vise i vise to zivcirat

i jos jedan bug koji se nesjecam da je bio prije

npr kad sam doma i samo je wifi upaljen i izađem van i hocu imati mobilne podatke kad ih ukljucim nista se nedeseva nego moram reboot mobitel i onda tek proradi

10 godina
neaktivan
GSP kaže...
razorinc kaže...
GSP kaže...

7320.pocima me sve vise i vise to zivcirat

i jos jedan bug koji se nesjecam da je bio prije

npr kad sam doma i samo je wifi upaljen i izađem van i hocu imati mobilne podatke kad ih ukljucim nista se nedeseva nego moram reboot mobitel i onda tek proradi

dobro jutro ljudi, ja sam bugove primjecivao u svakom official global stable romu do sada (a nije ih bilo mali, a neki su bili veliki), pa je krenuo lov na vjestice od tada...

s time da ja nisam imao problema s tim bugom koji navodis a u zadnjoj verziji ih nisam primijetio puno, fingerprint mi povremeno nije radio (iritantno) i tako jos neki bugovi, ali zapravo s bugovima sam zavrsio borbu, no ostaje generalno dojam da je ovaj mob jako precijenjen, odnosno da Xiaomi ima ocito najjaci marketing od svih kineskih kompanija, a u rangu sa poznatim brendovima.

za MIUI se moze reci, da iako je bogat opcijama OS koji u segmentima nije ispoliran do kraja, odnosno nije fluidan, user friendly (neke vazne postavke skrivene su ili na neuobicajenim mjestima), opcenito ima bugova (nisam mogao recimo enkriptat telefon prije reseta, u nekom ranijem romu mislim da je to bilo moguce, a bilo je moguce i na svim ostalim kinezima koje sam koristio).

dizajn prosjek, kvaliteta izrade, pa mozda i prosjek za danasnje telefone (obzirom dai h velik broj dolazii s alu kucistima). no ovaj zvecka, skripucka na nekim mjestima. ekran, pa rekao bih isto prosjecan za danasnje standarde telefona. Prereflektivan za moj ukus., kinez od cca 700-800 kn koji sam ranije koristio bio je vidljiviji na suncu. Auto svjetlina ne radi inteligentno na RMN3 pro.

Baterija dobra, mozda i vrlo dobra, ali za kolicinu ampera definitivno samo dobra.

Mozda najveci minus je bilo pregrijavanje. Grijao se do 40 stupnjeva surfanjem (bez igranja igara) na ovim toplijim danima. Nekada i do 44 stupnjeva s time da nije cak bila rijec niti o zahtjevnim igrama niti sam ih predugo igrao. I kamera je cisti prosjek, vjerojatno druge kineske marke daju bolju kvalitetu slike jer koriste Sonyeve senzore i to dosta kvalitetne.

Od apdejta zadnjeg roma (fastboot i prema uputama, bez brige) Youtube app se nije htio apdejtat. Moguce da je to slucaj od instalacije prvog rom-a (official globala) ali u svakom slucaju nece se apdejtat.

Kazem bilo jer sam telefon prodao, narucio sam ponovno isti model u nadi da se taj nece pregrijavati i da nece zveckati.

Nakon toga prodajem i njega i uzimam mi5 kojem je cijena pala, te za kojeg sam cuo da je izuzev kamere u low lightu na razini flagshipa. Ako me i on razocara, bit ce zbogom Xiaomiju ....

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2016 19:38 (skyactive).
14 godina
neaktivan
Ja sam isto tako pomalo razocaran, prije ovog uredaja imao sam jiayu s3 adv. Jiayu se uopce nije zagrijavao. Meni isto bude i preko 40° kad surfam i dopisujem se u isto vrijeme. Jiayu kamera bolja. Otkad sam kupio mobitel imam problema sa global romom, svaki update novi bugovi. 7.3.2.0 mi je zatrzavo, sad ovaj 7.3.5 guta bateriju, kad udem u postavke mobitel poludi, sta god odaberem on me vraca. Udem u kamera app, izade mi. Uredaj navodno ima dobar senzor, a redmi 1s pravi bolje slike. Od 2gb ostane mi cca 700mb rama slobodno kad clearam procese, a svaki update pise da su popravili ram managment. Pricekat cu jos malo, ako ne naprave nesto, prodajem.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
tolka kaže...
Ja sam isto tako pomalo razocaran, prije ovog uredaja imao sam jiayu s3 adv. Jiayu se uopce nije zagrijavao. Meni isto bude i preko 40° kad surfam i dopisujem se u isto vrijeme. Jiayu kamera bolja. Otkad sam kupio mobitel imam problema sa global romom, svaki update novi bugovi. 7.3.2.0 mi je zatrzavo, sad ovaj 7.3.5 guta bateriju, kad udem u postavke mobitel poludi, sta god odaberem on me vraca. Udem u kamera app, izade mi. Uredaj navodno ima dobar senzor, a redmi 1s pravi bolje slike. Od 2gb ostane mi cca 700mb rama slobodno kad clearam procese, a svaki update pise da su popravili ram managment. Pricekat cu jos malo, ako ne naprave nesto, prodajem.

Jesi li probao Developer ROM ?

Osobno mi je mnogo draži nego bilo koji drugi zbog čestih updateova i ima manje bugova jer se brže pokrpaju.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
17 godina
Xiaomi Redmi Note 3

[Official] Flyme Os 5.1.5.27R za SD verziju

Beta Version

http://en.miui.com/thread-289740-1-1.html

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2016 21:17 (Nefil).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Nefil kaže...

[Official] Flyme Os 5.1.5.27R za SD verziju

Beta Version

http://en.miui.com/thread-289740-1-1.html

i koja je svrha flymea kad se pod bugove navodi da whatsapp šteka, da fingerprint također nekad šteka

ako službeni global stable rom ima bugova, glupo je očekivati da neslužbeni romovi nemaju bugova...

10 godina
neaktivan
Cromaki kaže...
tolka kaže...

Jesi li probao Developer ROM ?

Osobno mi je mnogo draži nego bilo koji drugi zbog čestih updateova i ima manje bugova jer se brže pokrpaju.

nekako mi nema logike da developer (sama riječ kaže razvojni) rom ima manje bugova od stable (sama riječ kaže stabilni)

u developer romu testiraju se nova rjesenja, tako da ima sigurno vise bugova

inace ove bugove sto se tice stizanja notifikacija (ugl rijeseno ali i dalje mi nisu stizali za neke appove) nisam nikad prije imao kod kineskih mobova a probao sam ih vise 

jedino sto je zaista ekstra u ovom mobu je procesor (SoC), ali procesore tih performansi imaju i drugi kinezi. MTK ima sada i svoje konkurente koji ga prestizu performansama, a vjerojatno se i manje griju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2016 22:05 (skyactive).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice