- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zna netko kakav je changelog?
A trajao mi update pola sata...
kad na xiaomiforsale piše za mob da je on the way i ako ga naručim koliko cu morati čekati jel se zna mozda

oce kupit tko dbrand za redmi note 3?
To si sam napravio?
Inače, dbrandu sam bio poslao mail, kažu da im se ne isplati raditi za nas :(
Oni rade samo za ono što se u SAD-u prodaje.
Za ostatak svijeta ih više manje nije briga.
da.. sam sam pravio.. ali lose je ispalo, nemoguce je skroz tocno izrezati sve otvore ručno
Naime, nemam 64- bitne windowse, a u svim tutorialsima se oni navode kao uvjet...
Ukratko, dali mogu skinuti zadnji original ROM na uređaj, unzipati ga na sd karticu i nakon toga iz recovery moda sve wipeati i preko toga flashati novi ROM?
Jel to uobičajena procedura ili na taj način postoji sansa za brick?
Malo se bojim jer to nisam nikad radio, jedino jos davno, kad sam imao rootani Galax S2 pa sam flashao custom romove.
Sa originalnim romovima i nerootanim uređajima nemam iskustva.
Ja sam onaj sa unofficial romom MIUI Global 7.9 |
Stable 7.91.8.0(LHOMICL)
sa stranice 69.
Inace, mobitel je brzi i fluidniji od Galaxy Note 3 a otisak prsta cita brze i preciznije od Galaxy S6.
MIUI standardno dobar, navikla sam na njega pa me nije iznenadio kao neke koji se prvi put s njime susrecu.
Kamera nista posebno, ali mislim da se to da ispraviti s boljom aplikacijom. Danas mi je prvi dan pa se nisam stigla jos pozabaviti s njime kako spada. U svakom slucaju, preporucam :)
moguce da je brzi i fluidniji od galaxy note 3 jer su samsunzi imaju najgori i najsporiji UI :-)
inace u usporedbi s nekim drugim kineskim romovima, cak bi rekao da je i sporiji, u neke postavke se ulaze sporije (ima mali lag, tipa u postavke baterije). Vidjecemo razliku sa novim romom koji navodi optimizacije performansi sustava. Ali i ovako ima dobru ocjenu, da ne cjepidlacim.
kamera je cisti prosjek, nazalost zbog toga mob ni ne vrijedi 1700-1900 kuna koliko se trazilo u pocetku za njega, jer za 400-500 kn vecu cijenu od toga se nalaze mobovi sa dosta boljim kamerama, medju njima i mi5. Ali sad kako je cijena pala na 1230 kn (pricam o konacnim cijenama za nas rvate), moze se rec da je mob best buy za tu lovu i dalje. Iako ja gledam da uzmem mi5, mada vjerojatno prije mi6 (ako bude imao kameru na razini recimo negdje izmedju LG G4 i LG G5).
Vidjet cemo hoce li novi romovi poboljsat kameru kojoj fali detalja. Meni je malo razocarenje i to sto baterija traje najvise 5-6 sati (7.3.2.0. global official rom) i to sa smanjenom svjetlinom ekrana na cca 25%, cak i manje od toga. Ali za bateriju nemam primjedbi.
Ekran je ok, ali nista vise od toga, nema gorilla glass zastitu sto imaju i daleko manje poznati kineski brandovi.
miui romovi i dalje imaju neke bugove, meni fingerprint nekad zeza na 7.3.2.0., prije toga je bio bezgresan.
Nije navedeno koju al ovaj uređaj ima zaštitu ekrana, jako teško ga je zagrebat, tako da nije ni važno jel gorilla glass ili nešto treće.
Što se tiče cm-a, sada je za svakodnevnu upotrebu, radi finegerprint i sve ostalo. u odnosu na miui bolji ram managment, fluidniji, bolja kamera, battery backup vrlo dobar, itd itd.
Evo i mokee, probao sam, jako zadovoljan:
http://download.mokeedev.com/?device=kenzo
zasto mi na whatssapp kasne poruke a sve sam napraavio?od battery profila,do autostarta itd...
Je li tacno da se mob pregrijava i gasi i da mu je kamera loša?
zasto mi na whatssapp kasne poruke a sve sam napraavio?od battery profila,do autostarta itd...
Koju verziju miui-a imaš? primjetio sam da se opet problem pojavio na verziji 7.3.6.0, na 7.3.2.0 je bilo sve ok

Ja sam imao MTK, i apsolutno se nije pregrijavao... Nikada...
A kamera... Kamera ko kamera... Nist specijalno...
Zaključa li se ponovo bootloader nakon instaliranja cm13,
navodno da, nisam provjeravao. uglavnom prije instalacije napraviš backup svih particija (s alka twrp) i nemaš razloga za brigu.
Koju verziju miui-a imaš? primjetio sam da se opet problem pojavio na verziji 7.3.6.0, na 7.3.2.0 je bilo sve ok
7320.pocima me sve vise i vise to zivcirat
i jos jedan bug koji se nesjecam da je bio prije
npr kad sam doma i samo je wifi upaljen i izađem van i hocu imati mobilne podatke kad ih ukljucim nista se nedeseva nego moram reboot mobitel i onda tek proradi
7320.pocima me sve vise i vise to zivcirat
i jos jedan bug koji se nesjecam da je bio prije
npr kad sam doma i samo je wifi upaljen i izađem van i hocu imati mobilne podatke kad ih ukljucim nista se nedeseva nego moram reboot mobitel i onda tek proradi
dobro jutro ljudi, ja sam bugove primjecivao u svakom official global stable romu do sada (a nije ih bilo mali, a neki su bili veliki), pa je krenuo lov na vjestice od tada...
s time da ja nisam imao problema s tim bugom koji navodis a u zadnjoj verziji ih nisam primijetio puno, fingerprint mi povremeno nije radio (iritantno) i tako jos neki bugovi, ali zapravo s bugovima sam zavrsio borbu, no ostaje generalno dojam da je ovaj mob jako precijenjen, odnosno da Xiaomi ima ocito najjaci marketing od svih kineskih kompanija, a u rangu sa poznatim brendovima.
za MIUI se moze reci, da iako je bogat opcijama OS koji u segmentima nije ispoliran do kraja, odnosno nije fluidan, user friendly (neke vazne postavke skrivene su ili na neuobicajenim mjestima), opcenito ima bugova (nisam mogao recimo enkriptat telefon prije reseta, u nekom ranijem romu mislim da je to bilo moguce, a bilo je moguce i na svim ostalim kinezima koje sam koristio).
dizajn prosjek, kvaliteta izrade, pa mozda i prosjek za danasnje telefone (obzirom dai h velik broj dolazii s alu kucistima). no ovaj zvecka, skripucka na nekim mjestima. ekran, pa rekao bih isto prosjecan za danasnje standarde telefona. Prereflektivan za moj ukus., kinez od cca 700-800 kn koji sam ranije koristio bio je vidljiviji na suncu. Auto svjetlina ne radi inteligentno na RMN3 pro.
Baterija dobra, mozda i vrlo dobra, ali za kolicinu ampera definitivno samo dobra.
Mozda najveci minus je bilo pregrijavanje. Grijao se do 40 stupnjeva surfanjem (bez igranja igara) na ovim toplijim danima. Nekada i do 44 stupnjeva s time da nije cak bila rijec niti o zahtjevnim igrama niti sam ih predugo igrao. I kamera je cisti prosjek, vjerojatno druge kineske marke daju bolju kvalitetu slike jer koriste Sonyeve senzore i to dosta kvalitetne.
Od apdejta zadnjeg roma (fastboot i prema uputama, bez brige) Youtube app se nije htio apdejtat. Moguce da je to slucaj od instalacije prvog rom-a (official globala) ali u svakom slucaju nece se apdejtat.
Kazem bilo jer sam telefon prodao, narucio sam ponovno isti model u nadi da se taj nece pregrijavati i da nece zveckati.
Nakon toga prodajem i njega i uzimam mi5 kojem je cijena pala, te za kojeg sam cuo da je izuzev kamere u low lightu na razini flagshipa. Ako me i on razocara, bit ce zbogom Xiaomiju ....
Jesi li probao Developer ROM ?
Osobno mi je mnogo draži nego bilo koji drugi zbog čestih updateova i ima manje bugova jer se brže pokrpaju.
i koja je svrha flymea kad se pod bugove navodi da whatsapp šteka, da fingerprint također nekad šteka
ako službeni global stable rom ima bugova, glupo je očekivati da neslužbeni romovi nemaju bugova...
Jesi li probao Developer ROM ?
Osobno mi je mnogo draži nego bilo koji drugi zbog čestih updateova i ima manje bugova jer se brže pokrpaju.
nekako mi nema logike da developer (sama riječ kaže razvojni) rom ima manje bugova od stable (sama riječ kaže stabilni)
u developer romu testiraju se nova rjesenja, tako da ima sigurno vise bugova
inace ove bugove sto se tice stizanja notifikacija (ugl rijeseno ali i dalje mi nisu stizali za neke appove) nisam nikad prije imao kod kineskih mobova a probao sam ih vise
jedino sto je zaista ekstra u ovom mobu je procesor (SoC), ali procesore tih performansi imaju i drugi kinezi. MTK ima sada i svoje konkurente koji ga prestizu performansama, a vjerojatno se i manje griju.