Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 806.822
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Re: Xiaomi Redmi Note 2
Ententini1 kaže...

Dečki koji imate metalnostaklenu, jer ima sa strane neku gumu ili izrezbareno da ne bježi-sklizne iz ruke?

a što bi uopšte bježo ili klizio iz ruke

ne znam da li si kad koristio iphone 4,ali je osjećaj potpuno isti, a to sam ja i tražio, samo što je u pitanju dooosta veći telefon

pa ako je kome klizio iphone 4 ( a ja ne znam za to) onda će klizit i ovaj sa identičnim lookom i feelingom metal-staklo

9 godina
neaktivan
Vedrovis, razlika u mobitelima je velika, različiti mobiteli totalno.
Dakle redmi pro je 4.7 incha a ovaj naš je 5.5 incha....
Evo ti stranica, vidi imaš dosta mobitela iz Eu se šalju, dakle nema poreza, carine i ostalog što te muči plus je servis u Eu
Sve ovo provjeri sam, nemoj bit lijen 😉
http://www.honorbuy.com/28-eu-direct

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

jebote ja i ne vidim da on pita sad odjednom  za redmi, cijelo vrijeme kontam raspituje se oko dvije verzije RN2

čojk polupo lončiće totalno, sa redmi note pređe na redmi

niđe veze

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2016 16:42 (Kulin Ban).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Kulin Ban kaže...
Ententini1 kaže...

Dečki koji imate metalnostaklenu, jer ima sa strane neku gumu ili izrezbareno da ne bježi-sklizne iz ruke?

a što bi uopšte bježo ili klizio iz ruke

ne znam da li si kad koristio iphone 4,ali je osjećaj potpuno isti, a to sam ja i tražio, samo što je u pitanju dooosta veći telefon

pa ako je kome klizio iphone 4 ( a ja ne znam za to) onda će klizit i ovaj sa identičnim lookom i feelingom metal-staklo

imam ja tu maskicu, tj. poklopac i ne klizi toliko u ruci koliko na nekoj povrsini, jos je netko i cijenu spomenuo pa da kazem da sam za 3.55 dolara kupio na aliexpressu, mogu poslat link ako nekome treba

Ententini1 kaže...
Vedrovis, razlika u mobitelima je velika, različiti mobiteli totalno.
Dakle redmi pro je 4.7 incha a ovaj naš je 5.5 incha....
Evo ti stranica, vidi imaš dosta mobitela iz Eu se šalju, dakle nema poreza, carine i ostalog što te muči plus je servis u Eu
Sve ovo provjeri sam, nemoj bit lijen 😉
http://www.honorbuy.com/28-eu-direct

dostava je dosta skupa sa honorbuya

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2016 19:05 (Deutsch).
17 godina
Nije nitko još stavio ovaj novi update? 7.3.? Meni stoji skinut, ne znam hoću uraditi update ili ne...

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
nista pametno ne donosi da bi se instaliro
eto ti nam reci ima li ijedno znacajnije unapređenje

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ja sam izgubio root sa zadnjim weekly updateom. Za popizdit.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pa izbacili su root za sve mobitele ja mislim, samo preko twrpa flashaj super user
12 godina
Prednja kamera

Zna li netko kako napraviti da prednja kamera u stock aplikaciji snima u omjeru 16:9?

Nikako ne uspijevam, kao da može snimati samo u omjeru 4:3...

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Prednja kamera

Moraš rezoluciju samnjiti na mislim 8MP pa će ti se pojaviti ta opcija 16:9

12 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Ali prednja kamera ima max 5 Mpix...

0 0 hvala 0
14 godina

Sorry

previdio sam da se radi o prednjoj

9 godina
neaktivan
Stisni meni( tri lijeve crte) i pojave ti se funkcije koje možeš mijenjati.
Možda u gumbima nemaš namješteno da ti je obični pritisak meni nego nešto drugo, pa promijeni, tnaš gdje 😉

0 0 hvala 1
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Hebem ih u konzistentnost dizajna! Kod glavne kamere se podešavanja normalno mogu naći swipeom u stranu. Uzgred, meni je bio potreban dugi pritisak, običan mi daje listu pokrenutih aplikacija.

BTW, dešava li vam se da mailovi prestanu da se syncuju? Kad syncuje, radi to vrlo dobro, stižu gotovo u realnom vremenu (a tako je i podešen, push notifikacije, a ne periodično proveravanje), ali onda samo prestane. Jutros u 9 mi je stigao mail od kolege i tek sam sad slučajno provalio notifikaciju na Lumiji (koju ne koristim, al' eto, stoji uključena i provereno ima standby od preko 7 dana).

EDIT: Koliko vidim, na selfi kameri, 16:9 je samo kropovani 4:3.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 11:17 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

jel radi xiaomi na 3g u hrvatsku

Sta ce mi potpis imam 15
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Xiaomi Redmi Note 2

@Ententini

hvala ti lijepa, baš su zakomplicirali... na glavnoj kameri swipe u desno za postavke, a na prednjoj swipea nema.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 12:57 (Darko150).

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
I 3 i 4g
12 godina
Bluetooth

Imam još jedan problem s svojim RN2 Prime, a to je bluetooth. Naime, imam bluetooth okidač za kameru, isto od Xiaomija. Kod svih Romova koji nisu bazirani na Miuiu (AOSP, CM...) se normalno povežu taj okidač i mobitel i kamera slika kad stisnem gumb na tom okidaču.

No, kod romova koji su na bazi Miuija, mobitel ne može pronaći taj okidač, pa se niti ne može povezati.

Da stvar bude nejasnija, kod nekih drugih Xiaomi mobitela s Miui romom stvar funkcionira (Note 4g, Redmi 2...).

Ima li tko kavu ideju kako to riješiti?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Bluetooth
Darko150 kaže...

Imam još jedan problem s svojim RN2 Prime, a to je bluetooth. Naime, imam bluetooth okidač za kameru, isto od Xiaomija. Kod svih Romova koji nisu bazirani na Miuiu (AOSP, CM...) se normalno povežu taj okidač i mobitel i kamera slika kad stisnem gumb na tom okidaču.

No, kod romova koji su na bazi Miuija, mobitel ne može pronaći taj okidač, pa se niti ne može povezati.

Da stvar bude nejasnija, kod nekih drugih Xiaomi mobitela s Miui romom stvar funkcionira (Note 4g, Redmi 2...).

Ima li tko kavu ideju kako to riješiti?

pregledaj xiaomi.eu forume, mislim da sam negdje procitao da su nasli fix za taj bug. ali da me ubijes ne bih se mogao sjetiti di...

12 godina
Hm, tražim... već prilično dugo, ali nisam naletio...
Pokušaj se sjetiti, naprezanje mozga je korisno... :-)

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Odi u about phone-baseband verziju i na kraju pise koju verziju imas pxx i mislim da jedino verzija 37 radi dobro sa bt, nac cu ti link di ima upute za flashanje

edit : https://xiaomi.eu/community/threads/bluetooth-and-mi-band-issues.31026/#post-286821

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 17:28 (Deutsch).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Bok ljudi.

Imamo samo jedno pitanje, odakle da narucim mobitel? Svoj sam narucio preko giztop-a ( dosao sve po planu, 2 tjedna itd. ), no sada ga trenutno nemaju na zalihama, pa me zanima s koje ste stranice uzimali. Po mogucnosti da se ne placa pdv/carina.

Hvala puno.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
cerma123 kaže...

Bok ljudi.

Imamo samo jedno pitanje, odakle da narucim mobitel? Svoj sam narucio preko giztop-a ( dosao sve po planu, 2 tjedna itd. ), no sada ga trenutno nemaju na zalihama, pa me zanima s koje ste stranice uzimali. Po mogucnosti da se ne placa pdv/carina.

Hvala puno.

https://www.xiaomiforsale.com/en/phones/239-redmi-note-2.html , doc ce ti za cca 2 tj jer nemaju u eu skladistu

http://www.oppomart.com/xiaomi/redmi-note2/xiaomi-redmi-note-2.html nisam odavdje narucivao pa pitaj nekog tko je

9 godina
protjeran
@Darko
pa instaliraj neku apk za cameru
ja imam nor. camera MX i imam sva moguća podešavanja, od rezolucije do omjera koje tražiš
12 godina
Nisam te baš razumio u vezi čega mi savjetuješ drugu aplikaciju za kameru?
17 godina
Akp se dobro sjecam default kameri ne mozes riktati sa kolikp mpx snima, dok kod google kamere mozes
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
protjeran

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
ili ako ima neko prijedlog za još bolju apk za cameru

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2
MIUI 8 Open Beta dostupan za preuzimanje!

Kako je i obećano Xiaomi je danas u opticaj pustio prvu otvorenu betu najpopularnije modifikacije Androida na svijetu. Mislimo naravno na MIUI koji je ovdje u verziji 8, a da bi instalirali ovu betu trebate znati što radite, imati (barem za sada) odgovarajući pametni telefon i biti tip osobe koji voli testirati prerelease ROM-ove. Ako zadovoljavate sve te kriterije danas je vaš sretan dan.

Svakako treba imati na umu da je ovdje riječ o kineskom ROM-u koji ne sadrži Google Play servise, ali vjerujemo da to već ionako znate (kao i kako ih instalirati). Trenutno nije podržan velik broj telefona ali lista će vjerovatno brzo proširiti. Do tada evo kratkog popisa na koje telefone možete flashati ROM:

Xiaomi Mi 5
Xiaomi Mi4
Xiaomi Mi3
Xiaomi Mi Max
Xiaomi Mi Note
Xiaomi Mi2/2S
http://www.balkangadgets.com/miui-8-open-beta-dostupan-za-preuzimanje/

1 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

nije beta nego alpha verzija

ali ok