Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 789.680
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 2
Slažem se da Prime nije dobar izbor... Imam ga i to što ima malo brži procesor mi samo šteti zbog kraćeg trajanja baterije, koja je inače najslabija točka. I onih 16 GB memorije telefona više nego u običnoj verziji je potrebno samo rijetkima koji trebaju imati instalirano strašno puno igrica. Imam unutra SD karticu od 64 GB tak da je memorije za multimediju više nego dosta...
Dakle, dobro razmisliti prije kupnje Prime verzije, tim više što razlika u cijeni nije beznačajna
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2 - push notifications problem

Pozdrav ekipa.

Već dulje vrijeme pratim ovu temu te sam si i sam nabavio jedan RN2 sa giztopa za 150$.

Kinezi su mi stavili MIUI7 5.10.16 Beta.

Zasad sam zadovoljan sa svim osim sa jednom stvarčicom.

Primjetio sam da program za praćeme mailova (koristim myMail) te widget od Transparent weather clock imaju problema sa obavjestima - naime kada telefon ode u idle mode ta dva programa se jednostavno ne ažuriraju (transparent weather clock ne osvježava vremensku prognozu i sat a myMail ne provjerava mailove - iako im je namješteno da se refreshaju svakih 5 minuta.

Na priješnjem telefonu (htc desire 510) sve je radilo perfektno - tj. čim bi mi stigao mail dobio sam obavijest o tome (vibracija-zvuk-poruka na message baru). Vidim da mi i google play aplikacija ima isti problem - ne javlja mi kad određeni program dobije mogućnost update-a nego to moram ručno odraditi.

Također koristim i Yr weather widget i on nema problema sa refreshom. Budući da sam se navikao na te programe zanima me ima li netko sličnih problema i jeli ih (i kako) uspio rješiti.

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Jesi li omogučio autostartup u Security > Permissions > Autostart ?

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band - MIUI Device Team
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Vidim da nisi proćitao ni slova od prijašnjih postova, jer bi već našao riješenje... šteta.
Dakle, u aplikaciji Sigurnost pod Dopuštenja - Auto pokretanja dozvoli tim aplikacijama autopokretanje. To je najčešće dovoljno. Ako ne, onda još te aplikacije zaključaj od gašenja tako da na kad pogledaš pokrenute aplikacije tu koju želiš zaključati od gašenja povučeš prema dolje. Tada se iznad pojavi sličica lokota.
Često se aplikacije koje su vraćane s Titanium Backupom, ili nekim drugim takvim programom i uz ove navedena postavke ne žele refrešati. Tada je najbolje deinstalirati ih i ponovno friško instalirati. Isto tako nakon nadogradnje, iako je naizgled sve nepromijenjeno, ponekad se neke aplikacije ne žele-mogu refrešati, pa je također potrebna svježa instalacija.
To su moja iskustva...
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

ok, ma ja bih bio zadovoljan i s obicnom verzijom, u unstar informatika kosta 2100 kn sto je previse

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
instar*
12 godina
Pa što fali onima za 150$ koji dođu za 5-15 dana?
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

ne fali nista, samo trebam neke informacije u vezi toga...npr dal je mob na hrvatskom kad ga kupujes iz vana? i dali je kad ga dobijes, otvoren na sve mreze?

0 0 hvala 0
12 godina
Ha, ha, sad nas vučeš za nos... pa treba ti samo pola sata čitanja ovog foruma i sve ćeš znati...
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

citao sam jucer dosta, al manje vise samo pisu neki ramovi updatevi i te stvari...nista konkretno...ko ce sad trazit...ak moze neko ovak napisat...jbg nisam bas upucen u te stvari

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mariola994 kaže...

ne fali nista, samo trebam neke informacije u vezi toga...npr dal je mob na hrvatskom kad ga kupujes iz vana? i dali je kad ga dobijes, otvoren na sve mreze?

Otvoren je na sve mreže. Ako naručiš s giztopa, ubace ti internacionalnu verziju roma koja sadrži hrvatski jezik. Ne moraš ništa petljati kad ti stigne, ali preporuka je da rootaš i staviš drugi ROM, ponajviše kako bi maknuo nepotrebne aplikacije i servise radi poboljšanja trajanja baterije.

You only got one finger left And its pointing at the door
9 godina
neaktivan

e ovo je korisna info, fala puno

9 godina
neaktivan

Nije točno da nisam pročitao ni slova - ovu sam temu pročitao skoro 100%. 

Autostart je omogućen i aplikacije su zaključane već tjedan dana - no svejedno se ne žele refreshati.

Idem probati sa deinstalacijom i novom instalacijom - iako ih nisam vracao sa backup programom nego instalirao sa playa.

Javim nakon isprobavanja.

9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

svi tu pisu neke web shopove, a koji je, od svih tih najbolji i naj jednostavniji za narucit?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Evo uložio sam malo truda da sve uglancam, mislim da bi ovo valjalo u 1. post. ako imate šta dodati ili još neko pitanje koje se često postavlja, a nije odgovoreno, slobodno nadopišite.

Općenito

Koje su specifikacije mobitela? preuzeto s gsmarena

Postoje 2 varijante mobitela. Obična i prime. Specifikacije su za klasičnu varijantu, dok će u zagradi biti razlike u prime verziji.

Zaslon: 5,5“ IPS LCD, rezolucije 1920x1080p
CPU: Mediatek MT6795 Helio X10 Octa Core 2.0 GHz (Prime: 2,2 GHz)
GPU: PowerVR G6200
RAM: 2 GB
Interna memorija: 16 GB (Prime: 32 GB) – proširivo SD karticama
Kamera: 5 MP prednja, 13 MP stražnja, video 1080p@30fps
Baterija: 3060 mAh zamjenjiva baterija
Dodatne mogućnosti: Dual SIM, brzo punjenje baterije, dinamički mikofon protiv buke

Cijena: oko 1100-1200 kuna za 16 gb, a prime košta oko 1500 kuna

Gdje naručiti: ako želite jeftinije proći naručite iz Kine (izabrane trgovine gdje se ne plaća ni carina ni pdv), ako želite garanciju i brzinu dostave onda Hrvatske.

Kineske trgovine:Giztop, Aliexpress, honorbuy

Hrvatske trgovine: wowshopneutrinomobileinstar

Recenzije: scorpion667, petar17, papinijanus 1,  2 (recenzija maski)

ROM

Što je to miui? 

Xiaomievo sučelje za Android.

Koja je razlika između stable i developer miui ROM-ova? 

Xiaomi za sve modele izdaje dvije verzije roma - stable i developer. Stable je, stabilna, ne izlazi često nova verzija. Developer izlazi svaki tjedan, ima stalne nadogradnje i ispravke bugova, puno je "naprednija" od stable. Tu i tamo se nađe neki sitni bug za pojedini model, zato i nije stable, ali ako je nešto ozbiljnije, bude ispravljeno u petak. Primjerice, trenutna dev verzija miui 7 5.9.* nudi značajno bolje trajanje baterije (varira od modela do modela) i responzivniji miui. Na note 4g trenutni dev rom nudi skoro 20% bolje trajanje baterije i nekih 25% manje zauzeće memorije samog roma naspram stable roma.

Oba roma se izdaju kao lokalni (kineski) i global. Global rom je namijenjen internacionalnom tržištu, ali i dalje sadrži podosta kineskih appova i bloatwarea, često treba posebno instalirati noviju verziju Google appsa (ovisno od modela do modela).

Sadrži li miui hrvatski jezik?

Da.

Što je xiaomi.eu?

Xiaomi.eu je najveća neslužbena zajednica koja se bavi xiaomi romovima. Oni izdaju svoj international rom. Rom je baziran na developer china verziji, i izlazi svaki petak, odmah nakon što izađe kineski rom.

Zašto izabrati taj umjesto službenog ROM-a?

Radi se o običnom developer romu, iz kojeg su pročišćene sve kineske aplikacije i potencijalni bloatware, dodane najnovije verzije Google appsa, podrške za većinu jezika (uključujući i hr), i rootan je. Mi account/sync uredno radi, i podržava OTA update.

Zbunjen sam, koji onda ROM odabrati?

Ako zaista ne želite ništa dirati, ostavite onaj koji dobijete s mobitelom. Ali, preporučujemo stavljanje ROM-a s xiaomi.eu-a zbog boljeg trajanja baterije i puno manje aplikacija koje zauzimaju memoriju. Također, ako želite još više opcija odaberite smiui, dodatno modificiranu verziju xiaomi.eu ROM-a. Jedini minus smiuia što se on mora nadograđivati manualno, dok xiaomi.eu ROM možete nadograditi automatski preko samog mobitela. Upute za smiui imate na linku iznad.

Postoji li "običan" android, kao na primjerice samsung mobitelima?

Da. (hvala korisniku razorinc) 

Kako rootati i instalirati ROM?

Za rootanje mobitela koristite Android Toolkita koji će obaviti sav postao za vas. (hvala bore1989

Ukoliko alat kojim slučajem ne obavi posao, pratite korake na sljedećem linku.

Nakon što je mobitel je rootan, potrebno je staviti ROM na mobitel. 

1.Skinite rom s xiaomi.eu (kodno ime note 2 je: hermes).

2. Prebacite na mobitel
3. Uđite u MiRecovery (držiš volume down i power button istovremeno)
3.1. Odaberite Wipe cache, wipe all data i swipeajte
3.2. Update

Ili ako ste više ljubitelj slika: link (hvala razjaren)

FAQ:

Je li zaključan mobitel na neku mrežu te radi li normalno u Hrvatskoj?

Nije zaključan. Normalno radi.

Koliko se čeka na mobitel ako se naruči iz Kine?

Nama koji smo naručili s Giztopa stiglo je za 12-14 dana.

Poruke mi ne dolaze na whatsapp i viber. I onda sam skužio da dolaze kada su app upaljene u pozadini, a ne dolaze kad ih pogasim s ubrzavanjem rama. Može li se narediti nekako da mi dolaze bez obzira bile upaljene ili ne?

Omogući startup tih aplikacija u  Security > Permissions > Autostart.

Hoću li izgubiti aplikacije i podatke ako napravim update roma?

Ne.

Je li potrebno uraditi prije instaliranja ROM-a wipe cache, data?

Da, možeš napraviti ali samo wipe cache i dalvik, ne data.
Taj wipe cache i dalvik mozes uvijek raditi, prije i poslije roma, a i ovako ponekad ako hoćes, s tim ne možeš ništa pogrešno napraviti.

Razlozi zašto uzeti note 2 ako uskoro izlazi note 3?

Jeftinija cijena i zamjenjiva baterija.

Hvala kibo00 na velikom odrađenom poslu pojašnjavajući većinu stvar nama laicima u ovom postu!

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2015 21:08 (Vulgaris).
Moj PC  
9 0 hvala 5
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

hvala ti, sve sad imam tu u tom postu i sve mi se cini da sam i ja buduci vlasnik tog moba... imao sam u planu neke mobove iz tele2, iako je ovaj i po specifikacijama i cijeni puno bolji.... tako da je dobro da nisam napravio tu gresku

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

samo bi nadodao da prije fleša recovery-a fastboot-om provjerite dal je vaš uređaj prepoznat

fastboot devices

MI4W

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Vulgaris kaže...

Što je xiaomi.eu?

Xiaomi.eu je najveća neslužbena zajednica koja se bavi xiaomi romovima. Oni izdaju svoj international rom. Rom je baziran na developer global verziji, i izlazi svaki petak, odmah nakon što izađe kineski global.

Netočno.

Xiaomi.eu romovi su bazirani na china developer verziji, ne na global developer.

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Evo sam već 10-ak dana ponosni vlasnik Redmi Note 2 Prime; nisan 'tija cicijašit za 150kn...

Kupio ga u Top One na AliExpress za oko 1400kn.

Daklen, telefon je doša za 3-4 dana DHL-om preko Gatwick, UK.

Bio je Kineski stabilni ROM.

Prvo sam instalira TWRP recovery: kopirao update.zip na memoriju telefona i iz MI recovery ga instalirao, Peace of Cake!

Na isti način digao sam EU developer ROM 5.11.22, stavio na unutarnju memoriju i bez po muke se instalira.

Slijedećih 10ak dana skupilo se 40-ak applikacija, a trebalo bi novi ROM, a kako sad ne potrošit pola dana sve vraćat?

Za svaki slučaj sam napravio backup appsa i app data u ES file explorer (njega koristim odavno) na SD karticu (vanjsku) koju sam izvadio.

E, skinuo ROM 5.12.3 Multi_Hermes, stavio na unutarnju memoriju, upalio u TWRP recovery, izbrisao cache i dalvik cache, te instalirao ROM.

Malo duže traje prvi boot, dok se ne optimiziraju applikacije (dalvik) i sve apps i postavke su na mjestu!

Sad ostaje samo da vidim hoće li Update App skidat tjedne nadogradnje, dosad ih nije nalazilo...

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2 - windpows explorer

trebam pomoć.

spojio sam svoj RN2 sa usb kabelom na PC (win7 64bit) i normalno sam u win exploreru vidio internu memoriju od telefona kao i SD karticu - tj. mogao sam bez frke raditi copy/paste između kompa i telefona.

Na telefonu mi se pojavila ona oznaka koja je davala mogućnosti da se omogući data transfer ili samo charge opcija - i ja sam stisnuo charge only i sada da je... ne mogu više pristupiti internoj memoriji telefona preko win explorera.

Sve živo sam isprobao (bar tako mislim :o) - enable usb debuging, instalirao MiSuite - sa njim uspijem doći do SD kartice ali do interne memorije nema fuckin' šanse. Neznam kako sada prebaciti Super SU i novi rom kako bih ga mogao flashnuti.

AKo neko ima ideju šta sma mogao fuckin' stisnuti pa da odstisnem i ponovno uspostavim vezu između win explorera i telefona.

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 2 - windpows explorer
Roosty kaže...

trebam pomoć.

spojio sam svoj RN2 sa usb kabelom na PC (win7 64bit) i normalno sam u win exploreru vidio internu memoriju od telefona kao i SD karticu - tj. mogao sam bez frke raditi copy/paste između kompa i telefona.

Na telefonu mi se pojavila ona oznaka koja je davala mogućnosti da se omogući data transfer ili samo charge opcija - i ja sam stisnuo charge only i sada da je... ne mogu više pristupiti internoj memoriji telefona preko win explorera.

Sve živo sam isprobao (bar tako mislim :o) - enable usb debuging, instalirao MiSuite - sa njim uspijem doći do SD kartice ali do interne memorije nema fuckin' šanse. Neznam kako sada prebaciti Super SU i novi rom kako bih ga mogao flashnuti.

AKo neko ima ideju šta sma mogao fuckin' stisnuti pa da odstisnem i ponovno uspostavim vezu između win explorera i telefona.

Ako već ideš flashati novi ROM onda se niti nemoj zamarati s ovime, nego pokreni File Explorer na mobitelu i odi na FTP, zatim 'Start server' i tu adresu ukucaj na PC-u u adresnu traku u Exploreru tako da od tamo možeš pristupiti storage-u.

9 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2 - windpows explorer
Cromaki kaže...
Roosty kaže...

trebam pomoć.

Ako već ideš flashati novi ROM onda se niti nemoj zamarati s ovime, nego pokreni File Explorer na mobitelu i odi na FTP, zatim 'Start server' i tu adresu ukucaj na PC-u u adresnu traku u Exploreru tako da od tamo možeš pristupiti storage-u.

to je to.... sad idem flashat fontele... valjda ga necu zbrickat .o))

13 godina
neaktivan
Vulgaris: vidim da vecina preporuca taj komplicirani nacin promjene ROMa kao sto si ti objasnio. Mislim da je puno bitnije pocetnicima staviti onaj postupak u samo 3 koraka.

Jer da ja sad to citam ne bih stavio novi ROM, nego bi se mucio sa onim koji mi dođe. Jednostavno je prekomplicirano za pocetnike, a postoji tako jednostavan nacin.
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Uspio sam oživiti mobitel preko nekog ruskog flashtool

sada dobijem slikicu fastboot

napravio sam što je "vulgaris" napisao i dobio recovery

problem je sada što mi pokazuje internu memoriju 0,na my comp. dobio sam ikonu redmi note ali kad kliknem na nju je prazna i ne mogu staviti ništa u njegovu memoriju kao da je nema

ima kakva ideja?mogu li instalirati rom sa sd kartice?

0 0 hvala 0
13 godina
Mrle1969 kaže...

Uspio sam oživiti mobitel preko nekog ruskog flashtool

sada dobijem slikicu fastboot

napravio sam što je "vulgaris" napisao i dobio recovery

problem je sada što mi pokazuje internu memoriju 0,na my comp. dobio sam ikonu redmi note ali kad kliknem na nju je prazna i ne mogu staviti ništa u njegovu memoriju kao da je nema

ima kakva ideja?mogu li instalirati rom sa sd kartice?

Sada prvo probaj flashati rom preko fastboota da se sve stabilizira. A onda opet nabaci TWRP i kreni ispočetka.

16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Prime se ne isplati i ne osjeti se razlika, bar ja nisam osjetio.

Rade umjesto prime uzmite rn3

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Netočno.

Xiaomi.eu romovi su bazirani na china developer verziji, ne na global developer.

Ispravljeno. Hvala!

papinijanus kaže...
Vulgaris: vidim da vecina preporuca taj komplicirani nacin promjene ROMa kao sto si ti objasnio. Mislim da je puno bitnije pocetnicima staviti onaj postupak u samo 3 koraka.

Jer da ja sad to citam ne bih stavio novi ROM, nego bi se mucio sa onim koji mi dođe. Jednostavno je prekomplicirano za pocetnike, a postoji tako jednostavan nacin.

Stavio sam android toolkit za root, a budem ovu skraćenu za update. Thx!

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2015 20:58 (Vulgaris).
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

kaj god napravite, samo napisite u detalje, jer ima nas laika, kojima treba objasnit u detalje, uskoro sam i ja novi vlasnik  Xiaomi Redmi Note 2

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

imam mob vec mjesec ipo ili mozda cak i vise ja sam sasvim zadovoljan sa mobom.

U masci je od prvog dana( ona prozirna sta se dobije gratis top-one, imam i flip caes al ne nosim ga iako sam ga narucio s namjerom da cu ga drzat u njoj, ali obicna maska je sasvim dobra :D ) imam i onaj screen protector obicni.
Mob mi je pa par puta s jedno po metra visine i nista razbijeno. Poklopac ne skripi uopce, prednja kamera bez prasine i tako to.

Nisam updatea mob vec 3/4 tjedna jer je bia taj problem s wifiem, zanima me jel ovi sta je u petak izasa dobro radi?

Imam jedino problem sta mi nna viberu ne dolaze poruke dok ne udem u njega pa nakon 5 min upet mi ne dolazu.

Uzea san prime model i jos 21GB slobodno. Iman oko 35 aplikacija( fejs,messenger,youtube,viber,whatsup,9gag,chrome, here maps,peel smart remote( koji radi odlicno s tvom i klimom)  od igara: agar.io , carx drift racing, crossy road, Dr.Driving, piano tiles 2, prop hunt portable, racing in car, real driving 3D, Real Racing3,) i jos neke gmail i te gluposti.

Svaka igra radi bez problema :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2015 21:54 (Nikola_Cro).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Meni maska uzasno skripi kada se stisne na donjoj strani na sredini, pored utora za punjac tak da sam stavio komadic papira i sad je dobro

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice