Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 789.811
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 2
jozak kaže...
Ajde objasni onda na koji način dođeš do toliko sot-a.
Moj troši bateriju ko mutav. Na 3g kad sam vani izvučem oko 3 sata sot-a maksimalno, obično i manje. Dobro kad padne na nekih 10%, ide na punjač.
Da ne pričam da su sinkronizacija i gps i lokacijske usluge ugašeni.
Na 5.9.24 sam, eu dev rom.

na 5.9.2 sam romu.. nije bas ovako uvijek, al inace mi na kraju dana ostane oko 50% sa oko 3h SOT-a.. i to dok sam doma na wifiju, dok sam na 3g malo brze trosi ali opet naguram na kraju dana od 4 do 5 Sot-a.

imo sam problema dok sam tek kupio mob, i mislim da je rijesilo problem sta sam iskljucio da uploada slike na mi cloud.

a inace imam samo fb messenger i whatsapp od ovih tezih aplikacija bez vibera, facebooka, instagrama itd. tako da mislim da i to dosta utjece na bateriju

http://trakt.tv/user/MjezZza
13 godina
luka_cro kaže...

Ja isto odgadam kupnju moba, vidim da se stalno netko zali, najvise me muci ta baterija :D

sad su najavili meizu m2 note sa helio x10 pa cemo to pricekati 

meni je baterija uredna, evo jutros ga skinio s punjaca i sad sam na 87%. upaljen viber, what's up, nemam face app ni face msg ni instagram, a oni svi peglaju u pozadini. greenify mi radi.

15 godina
neaktivan
Prijatelj je uzeo Note, i generalno je zadovoljan. No kaze da mu svako malo iskoči neka reklama preko cijelog ekrana, te da mora spustiti aplikaciju, te je ponovno dignuti da mu se makne to. Čak sam to i ja jednom prilikom vidio, i baš loše. Kako se to može maknuti?

Također, ima hrpu nekog bloatwarea, u drop down menuu, isto loše izgleda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
the_dammed kaže...
Prijatelj je uzeo Note, i generalno je zadovoljan. No kaze da mu svako malo iskoči neka reklama preko cijelog ekrana, te da mora spustiti aplikaciju, te je ponovno dignuti da mu se makne to. Čak sam to i ja jednom prilikom vidio, i baš loše. Kako se to može maknuti?

to su mu ovi rom takav instalirali najbolje da ceka sad petak pa da skine najnoviji sa xiaomi.eu to cu ja napravit cim mi stigne :D

btw u zagrebu je dosa na sortiranje prije 10min, jel moguce da ce doc do splita veceras pa da ga preuzmen ili ce to oni ostavit za sutra tokom dana?

16 godina
neaktivan
the_dammed kaže...

kinezi stavljaju koje kakve gluposti uz rom... neka skine titanium backup i freeza android service 3.6, nakon toga mu se više nebi trebale pojavljivat reklame...

9 godina
neaktivan
stigo mob prosli tjedan al nisam imao vremena nista napisati. kupio sam td verziju za 153$ na aliju, jedna kartica tomato 2g,druga bonbon 4g sve super. koristim ga onakvog kakav je dosao,nisam nista updejtao ili mijenjao rom. sve uredno radi bez stekanja i trzaja,fluidno. miui mi se jako svidja,pogotovo dizajn. sot 4.5-5 sati samo tako,punjenje ne traje predugo. ekran odlican. kamera je super,nije najbolja koju sam vidio ali treba se sjetiti cijene moba. imam 24 aplikacija/igrica i nikakvih problema nemam. poklopac ne skripi,dobar je al svejedno imam crni aluminijski koji sam narucio takoder na aliju. znao sam da od xiaomija mogu ocekivati dobar mob ali sam se svejedno ugodno iznenadio jer je rn2 stvarno odlican. po meni best buy za ovu cijenu.
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Vidim tu da se neki žale na mob... pa imam potrebu još jednom reći da sam ja mobitelom ODUŠEVLJEN!

Nemam nikakvih problema sa škripanjem, s baterijom sam zadovoljan, software mi je SUPER... Ovima koji tek kupuju preporućio bi da obavezno stave već prvi dan EU dev rom. Tih 5 koraka je stvarno jako lagano napraviti. Ja sam prvi put mjenjao ROM u životu i trebalo mi je svega 15 minuta. (najviše mi je trebalo da pohvatam terminologiju. što znači wipe, recovery... google mi je bio prijatelj)

Malo treba i u glavi posložiti neke stvari. Meni je sasvim normalno da na mobitelu od 1200 kuna koji radi kao i oni od 4000 kuna, k tome još na developer romu ponekad nešto ni ne radi kako treba. Ali to su sve jako male sitnice koje se brzo rješe. Ako vas takve stvari živciraju onda to nije mobitel za vas. Osobno mobitel preporučujem svima koji me pitaju kakav mi je. Kažem im koje su moguće mane... 2 frenda su naručila mobitel nakon razgovora samnom. 1 je stigao i također je super zadovoljan.

Ne bih ga preporučio nikad nekom tko nema ili ne želi imati 30 minuta za googlanje kad mu se stvori neki problemčić jer rješenja za sve sitnice koju su meni smetale sam pronašao unutar 5 minuta googlanja. Također ne bih ga preporučio ni top menađeru ili razmaženoj curici koji rade dramu jer im 99.7% uređaja radi savršeno, a 0.03% zna nekad imati problema. 

3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
A ha, dakle, za sada nema neki rom koji bi to rijesio?

Dali bi mogao neko dati link sa uputama kako se mijenja rom? I link gdje je, ili gdje ce biti taj dobar normalan rom?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
the_dammed kaže...
A ha, dakle, za sada nema neki rom koji bi to rijesio?

Dali bi mogao neko dati link sa uputama kako se mijenja rom? I link gdje je, ili gdje ce biti taj dobar normalan rom?

imaš tu u temi na više mjesta detaljno objašnjeno s nekim podvrstama koje ni ja ne razumijem :)

ja sam odabrao najlaki način:

1. Skinuo hermes file na komp (EU dev ROM)
2. Prebacio ga na mobitel
3. Usao u MiRecovery (držiš volume down i power button istovremeno)
3.1. Wipe cache, wipe all data
3.2. Update

Rom sam našao ovdje (imaš barem 10 preporuka s tim linkom na ovoj temi)

http://xiaomi.eu/community/threads/5-10-8.28692/

tu klikneš na ovaj DOWNLOAD WEEKLY link. Na tom linku pronađeš gdje piše Hermes file i to skineš.

Hermes je kodni naziv za redmi note 2

p.s. na tom ROMu nemaš problema s nikakvim reklamama ili virusima

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2015 12:50 (papinijanus).
14 godina
neaktivan
maxy0 kaže...
e kad bi se ovako nastavila trositi baterija.. imo bi 20h SOT-a haha

koji rom?

14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

i kako ti je podeseno osvjetljenje ekrana?

0 0 hvala 0
15 godina

na auto brightness je podeseno a rom je miui 7, 5.9.2 en.miui stranice

http://trakt.tv/user/MjezZza
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Zna netko jel postoji način za modificiranje GMail notifikacija na lock screenu? Rado bih vidio subject ili prvih par linija sadržaja poruke (kao na iOSu) umjesto tko šalje i na koji točno mail :|

Također, UŽASNO ME NERVIRA što mi se ekran uključi kada PROČITAM MAIL S NOTIFIKACIJE na kompu -_- Ima netko rješenje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Je li zna možda netko kako se može namjestiti da kad imam dolazni poziv da je brightness uvijek na high ? Pošto nikad kada je sunce ne mogu vidjeti tko me zove, doslovno ništa ne vidim na ekranu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
SHELBY_09 kaže...

Je li zna možda netko kako se može namjestiti da kad imam dolazni poziv da je brightness uvijek na high ? Pošto nikad kada je sunce ne mogu vidjeti tko me zove, doslovno ništa ne vidim na ekranu...

ali ovaj mob nema onaj sunlight mod, kako vec.

Kad si na suncu svjetlina ekrana se pojaca na najjace?

16 godina
Nikola_Cro kaže...
SHELBY_09 kaže...

ali ovaj mob nema onaj sunlight mod, kako vec.

Kad si na suncu svjetlina ekrana se pojaca na najjace?

Pojaca se dok ga koristim, al kad se trebam javiti nisam primjetio da pojaca. Uvijek napamet stisnem za javiti se, niti vidim jesam li dobro stisnuo niti ko me zove...

9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

je dobro ovo?

0 0 hvala 0
12 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Jeste.

www.phonespal.com/xiaomi-mi-4c-to-feature-infrared-port/ http://www.phonespal.com/xiaomi-redmi-note-4g-review/ http://www.phonespal.com/cubot-x9-review/ http://www.phonespal.com/doogee-dg580-review/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dtdtdt kaže...
stigo mob prosli tjedan al nisam imao vremena nista napisati. kupio sam td verziju za 153$ na aliju, jedna kartica tomato 2g,druga bonbon 4g sve super. koristim ga onakvog kakav je dosao,nisam nista updejtao ili mijenjao rom. sve uredno radi bez stekanja i trzaja,fluidno. miui mi se jako svidja,pogotovo dizajn. sot 4.5-5 sati samo tako,punjenje ne traje predugo. ekran odlican. kamera je super,nije najbolja koju sam vidio ali treba se sjetiti cijene moba. imam 24 aplikacija/igrica i nikakvih problema nemam. poklopac ne skripi,dobar je al svejedno imam crni aluminijski koji sam narucio takoder na aliju. znao sam da od xiaomija mogu ocekivati dobar mob ali sam se svejedno ugodno iznenadio jer je rn2 stvarno odlican. po meni best buy za ovu cijenu.

Pozdrav,

Ja sam narucio RN2 prime. Htio sam sivi, al jbg samo bijeli je ostao.

Sto se tice tog aluminijskog poklopca sto pricas, dal je to poklopac ili maskica koja ide preko ovog postojuceg plasticnog poklopca???

Ja to nisam narucio jer sam mislio da je to samo maskica, al ako je to aluminijski poklopac za bateriju, lako ga narucim... POZZ

9 godina
neaktivan
to je baš poklopac,ovaj plastični skineš i staviš taj aluminijski. kad budem na kompu mogu ti poslat link
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
naziv oglasa: Top Quality Luxury xiaomi redmi note 2 Aluminum Metal Frame Tempered Glass Battery Cover Case For xiaomi hongmi note 2. cijena preko ali app 6.85€
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

U tijeku je akcija na Redmi Note 2 i nekoliko drugih Xiaomi mobitela:

>> Pogledajte Xiaomi mobitele po akcijskim cijenama!

Webmajstori.Net - Forum za webmastere
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2015 22:47 (imnewhere).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
imnewhere kaže...

U tijeku je akcija na Redmi Note 2 i nekoliko drugih Xiaomi mobitela:

>> Pogledajte Xiaomi mobitele po akcijskim cijenama!

Bas i nije neka akcija. 174usd je 1165kn, salju iz kine, znaci riskiras pdv koji je jos 300kn.
iako je to model 32gb

Najpovoljnije je i dalje na ali-ju za 167usd osnovni model, stigne za par dana dhl-om...

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
16 godina
neaktivan
dtdtdt kaže...
naziv oglasa: Top Quality Luxury xiaomi redmi note 2 Aluminum Metal Frame Tempered Glass Battery Cover Case For xiaomi hongmi note 2. cijena preko ali app 6.85€

Aaaa odlicno.. Narucit cu obavezno, bas mi je bilo bed sto nema sivi, al ovo jos bolje..

Evo ima i na ali

http://www.aliexpress.com/item/New-Arrival-Luxury-Xiaomi-Redmi-Note-2-Aluminum-and-Tempered-Glass-Battery-replacement-For-Xiaomi-Redmi/32459527292.html?spm=2114.01020208.8.9.7xq6nR

I na ebay

http://www.ebay.com/itm/Aluminum-Bumper-Tempered-Glass-Back-Battery-Cover-Case-For-XiaoMi-Redmi-Note-2-/281806829748?var=&hash=item419cfef8b4

Sad na ebayu masu kupujem i treba 1-3tj max da neso dođe. Na aliju nisam kupovao pa me zanima koliko treba prosjecno posiljka sa ovom standardnom poštarinom?

13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Evo naručio jučer svoj rn2 preko alija, samo da vas pitam koliko vam je trajao processing time i koliko je trebalo da mobitel stigne na vaša vrata od same narudžbe?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Meni je od narudžbe do isporuke prosšlo 15 dana, ali iz razloga jer sam naručio mobitel u vrijeme praznika u Kini. Inače, prosjek je oko 7 dana nakon što ga seller shipa. Dogodilo se i da je nekima nakon 4 dana došao, ali to je rijetkost.

16 godina
Lfbo kaže...
dtdtdt kaže...

Aaaa odlicno.. Narucit cu obavezno, bas mi je bilo bed sto nema sivi, al ovo jos bolje..

Evo ima i na ali

http://www.aliexpress.com/item/New-Arrival-Luxury-Xiaomi-Redmi-Note-2-Aluminum-and-Tempered-Glass-Battery-replacement-For-Xiaomi-Redmi/32459527292.html?spm=2114.01020208.8.9.7xq6nR

I na ebay

http://www.ebay.com/itm/Aluminum-Bumper-Tempered-Glass-Back-Battery-Cover-Case-For-XiaoMi-Redmi-Note-2-/281806829748?var=&hash=item419cfef8b4

Sad na ebayu masu kupujem i treba 1-3tj max da neso dođe. Na aliju nisam kupovao pa me zanima koliko treba prosjecno posiljka sa ovom standardnom poštarinom?

Kad ti dođe napiši kako si zadovoljan kvalitetom? Ima li negdje video?

13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Recenzija maskica koje sam isprobao:

1. http://www.aliexpress.com/item/New-Arrival-Luxury-Xiaomi-Redmi-Note-2-4G-Aluminum-and-Tempered-Glass-Battery-replacement-For-Xiaomi/32449775633.html

US $7.19

- metalna s kaljenim staklom iza

To je zamjenski poklopac, a ne maska. Malo je deblji od originala. Elegantno izgleda, ali nije nikako funkcionalan. Cijeli mobitel djeluje izuzetno lomljivo s tim. Nema ničeg što bi amortiziralo udarac, a ona besplatna silikonska maskica ne ide na njega jer je deblji od običnog. 

Izrada je 90% savršena, a 10% katastrofalna. Dakle sve stvarno lijepo izgleda i nemam nikakvih zamjerki osim rubnog dijela gdje završava taj metalni dio. dakle na onom dijelu najbliže ekranu. E tu je katastrofalno napravljeno. U ruci taj završetak djeluje oštro, možda bi se mogao i porezati na to, uglavnom kao nedovršen proizvod. Ali vizualno jako lijepo izgleda jer je 90% proizvoda super napravljeno. 

Ogroman problem: nisam mogao skinuti taj poklopac dolje. Zbog metalnog okvira nije se dao savinuti taj okvir koji se drži za mobitel. Na kraju sam morao uništiti poklopac da ga uzmem dolje. Morao sam potrgati metalni okvir da bi mogao savinuti poklopac na rubovima i tako ga uzeti dolje s mobitela. Uglavnom jako loše iskustvo jer sam stalno imao osjećaj da bi mogao ekran puknuti prilikom tog pokušaja savijanja poklopca.

Ukupno gledano: samo za šminku i to samo na pogled, ne na dodir. (za izgled bi ocjena bila 10/10)

2. http://www.aliexpress.com/item/2015-New-Xiaomi-Redmi-Note-2-Back-Cover-replacement-Aluminum-Metal-Frame-and-mixed-color-plastic/32459278900.html

US $4.99

Maska za mobitel. Dakle originalni poklopac ostaje na njemu, a ova maska dolazi na njega. (kao na slici) 

Totalno razočaranje. Loša plastika. Sve škripi, pozadina se pomiče kad ga držiš u ruci, kvaliteta izrade je daleko ispod ovog poklopca pod br.1. 
Kad bi mi pao mobitel u tome na pod mislim da bi daleko bolje zaštitio uređaj od poklopca pod br. 1.

Ukupno gledano: loše, loše, loše.

3. http://www.aliexpress.com/item/Helio-X10-in-stock-2gb-ram-it-s-original-xiaomi-redmi-note-2-case-flip-sabic/32438894027.html

US $11.38

Kožna preklopna tokica. Sa stražnje strane je neka plastika koja ima uzorak kože, a s prednje strane je koža (vjerojatno isto neki umjetni materijal, ali nema veze).
Za taj proizvod imam samo riječi hvale. Lijepo izgleda, elegantno, praktično. Izuzetno je tanka i djeluje stvarno kvalitetno. Jedina mana je što nema neki magnetni zatvarač, ali privikao sam se na to bez problema. 

Ukupno gledano: moja preporuka. Ocjena 9.5/10

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 12:13 (papinijanus).

3 0 hvala 4
9 godina
gave233 kaže...

Evo naručio jučer svoj rn2 preko alija, samo da vas pitam koliko vam je trajao processing time i koliko je trebalo da mobitel stigne na vaša vrata od same narudžbe?

Ja sam naručio u četvrtak i došao je jučer, znači za 6 dana. (DHL-om)

17 godina
neaktivan
papinijanus kaže...

thx,definitivno onda odustajem od ovog poklopca ako veliš da je tak.onda budem naručil ovo, izgleda mi ok.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 12:22 (jura).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice