- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni se ništa od toga ne događa, budilicu mogu normalno isključiti (budi me svako jutro), ekran se normalno pali, swipe gore otvara tražilicu... a isto sam na multi Eu dev romu 5.9.11.
Pokušaj kalibrirati senzor blizine, možda on zafrkava...
Mene jedino zafrkava auto-osvjetljenje jer često ne reagira, pa je ekran ili pretaman ili presvjetli. Navodno će to u petak ispraviti...
Čudno... a ništa, morat ću reflashati ROM očigledno. Restoreala sam aplikacije sa TiBu iz backupa sa prijašnjeg mobitela pa se možda nešto tu dogodilo. Samo što nemam Windows mašinu u blizini, a ne da mi se samo zbog toga instaliravati majkrošit, pa ću morati pričekati da mogu flashati TWRP nakon toga.
Što se tiče zagrijavanja, dobio sam odgovor da je GPS, odnosno location services krivac za to.
Bilo bi dobro kada biste pokušali zagasiti sve GPS i location services i vidjeli ima li kakvih poboljšavanja.
Također računajte na to ako koristite ROM sa Xiaomi.eu stranice, moguću su i neki bugovi koji ne postoje na originalnom ROM-u sa official MIUI stranice. Radi se o tome što oni uzmu weekly update, raspakiraju rom i prevedu na international. jezike + neke dodatne sitnice i onda ga opet zapakiraju tako da nije više ista stvar i ponekada dolazi do bugova.
Pozdrav od novog člana foruma
imam jednu dvojbu pa neka mi znalci odgovore...Mi3 ili Redmi Note 2 Prime? Oba su mi napeta trenutno
U wowshopu je Mi3 1800kn sa 2g garancije a Prime me izađe sa honorbuya oko 1600 kn i godina garancije...Mi3 je 2g star mobitel al i dalje mi je bolji od nekih novijih...jedina mana mi je nemogućnost proširivanja memorije...pretpostavljam da i za Mi3 dolazi miui7...jel ko od vas ima prije Note-a Mi3 pa da mi malo usporedi?
Što se tiče zagrijavanja, dobio sam odgovor da je GPS, odnosno location services krivac za to.
Bilo bi dobro kada biste pokušali zagasiti sve GPS i location services i vidjeli ima li kakvih poboljšavanja.
Također računajte na to ako koristite ROM sa Xiaomi.eu stranice, moguću su i neki bugovi koji ne postoje na originalnom ROM-u sa official MIUI stranice. Radi se o tome što oni uzmu weekly update, raspakiraju rom i prevedu na international. jezike + neke dodatne sitnice i onda ga opet zapakiraju tako da nije više ista stvar i ponekada dolazi do bugova.
Svaka cast!
Pogasio sam te usluge (widget GPS i dodatne postavke>privatnost>lokacija). Ima li toga na još kojem mjestu?
Bas me zanima hoce li biti poboljšanja.
hvala na pomoći!
Mislim da je to to, tamo ugasi sve što možeš.
Dal je netko ostao na romu s kojim je dosao note 2? Navodno se pojavljuju "virusi", odnosno vjerojatno neki app koji baca te poruke ili radi sranja generalno. Da stavim neki drugi rom ili mozda zna netko koji app treba disejblat ili maknut?
Evo par podataka za one koji nemaju iskustva s Miui-jem:
Ja sam stavio Eu dev rom s ovog linka:
http://adria.mobiledevs.net/resources/xiaomi.56/ XIAOMI NOTE 2(hermes), ono MIUI V7 smeđim slovima. Potrebno se prije registrirati na forum, ali to je čas posla. Tu se mogu onda preuzimati i tjedne nadogradnje.
Custom Recovery sam stavio TWRP 2.8.7. s ovog linka:
http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=152550&highlight=TWRP%2Bmaterialized%2Btheme
Jako ga je jednostavno instalirati i to bez obzira koju verziju Roma imate:
zip fajl koji skinete preimenujte da se zove update.zip
Taj update.zip prekopirajte na memoriju mobitela (direktno na rot, ne u neki folder), ne na SD karticu.
Ugasite mobitel.
Palite ga tako da pritisnete Vol+ i Power gumb skupa.
Kad se pojavi Miui logo, pustite gumbe.
Ušli ste u Miui Recowery
Gumbima za Vol+ i Vol- se krećete gore-dolje, gumbom Power izaberete što hoćete
Izaberete English
Izaberete Update.zip
Custom Recovery se instalira i onda možete stavljati Romove koje hoćete...
Može se i preko Update aplikacije tako da izaberete instalaciju tog *.zip fajla.
Nadam se da je nekom pomoglo
I koja je onda na kraju razlika izmedu romova sa xiaomi.eu, miui.com i miui adria?
Ako se potpuno jednako zovu -nikakva
Ako se potpuno jednako zovu -nikakva
Pa i nije baš tako.
xiaomi.eu i adria ROM-ovi su jednaki jer surađujemo zajedno
ROM-ovi su bazirani na kineskom developer ROM-u
stable v6 multi više nije podržan iz razloga što je alat za bulid ROM-ova i prijevod prilagođen za v7
kada izađe stable v7 tada će biti i dostupna multi verzija istog
razlike između miui.com i eu ROM-a su dodani eu jezici, google aplikacije, blokirane/izbrisane neke kineske aplikacije koje kod nas nemaju nikakve funkcije i još par stvari
ovaj tjedan dolazi nova music apk u bijeloj boji
Da li je moguće ikako ugasiti da music app uvijek ide na net kad se upali, isto tako zasto kad searcham u music app on searcha online neke kineze? Zar nemogu trazit u svom mobu pjesme?
Music app isto tako nema ono sto vecina aplikacija ima kao sto je most played songs i slicno...
Nakon gašenja GPS-a temperature malo bolje.
Oko pola sata youtubea, facebooka, whatsappa, chromea uz slušanje glazbe na slušalice, temerature na slikama. Ako nije problem bacite i vi koju nakon normalnog korištenja, cisto da usporedimo.
Pojavio se novi bug. Nakon restarta neće da prebaci na 4G, stalno stoji na 3G. Probao manualno u više navrata, ali ne pomaže...
Poz ljudi, evo da i ja javim sto sam upecao.
Danas su mi stigla dva Prime modela, i jedan od njih ima AUO ekran (navodno je raspodjela Tianma(85%)/AUO(15%)) i mogu reci da je AUO puno bijeliji (na istim postavkama ekrana), dok je Tianma malo topliji i manje bijel, ali ugodniji oku. Nebi rekao da se moze raspravljati koji je bolji, vec da je stvar osobne preference. :)

Evo i meni je dosao RN2 16Gb od Top One-a. Narucio sam jos 2x Xiaomi power bank od 5000mAh. A na poklon sam dobio maskicu, dva screen protectora i USB OTG kabal.
Za sad je sve u redu, stavio sam zadnji dev sa xiaomi.eu preko aplikacije.
Jedini problem je sto ne mogu napraviti MI account. Stoji mi na onom da salju poruku nekih 5min i onda kaze da nije uspio poslati sms. Inace sms i pozivi normalno funkcioniraju.
evo ode ima jača verzija za malo manje od 1500kn a dostava je free iz grčke i nema carine...
http://www.minideal.net/stock-in-greece-xiaomi-redmi-note-2-2-32-4g-fdd-lte.html
Jedini problem je sto ne mogu napraviti MI account. Stoji mi na onom da salju poruku nekih 5min i onda kaze da nije uspio poslati sms. Inace sms i pozivi normalno funkcioniraju.
Radiš li account preko mobitela ili preko weba ?
Pokušaj ovdje:
Može li netko provjeriti zvuk sa slušalicama? Muzika normalno radi na obje slušalice, ali bilo kakvi sistemski zvukovi emitiraju se samo u desnoj slušalici.
Evo meni je na ROMu koji došao s mobitelom nakon 5 minuta korištenja došla obavijest da je gore virus koji će naštetiti sim kartici... nešto na tu foru je pisalo. Do tog trenutka sam se dvoumio hoću li raditi flash na MIUI7 ili ne. Tad su nestale sve dvojbe :)
Što se tiče zagrijavanja na ashaltu 8 i World of tanks, meni nema problema. Zagrije se on malo, topli je, ali daleko je to od vrućeg.
Evo testa baterije od danas. U od jutra do 22 je baterija držala. Nisam igrao igrice, samo čitanje vijesti i ostalo surfanje, mailovi, facebook, whatsapp... + konstantno je uključen bluetooth i povezan na MiBand.
SOT = 5:26
Isto i meni slucaj s original ROM-om,i na browseru nonstop neki pop up ads i ta sra***a
Idem i ja na drugi ROM definitivno.
Pitam vec par puta ali nitko nije odg....
Kada otprilike stize sluzbeni MIU7 za ovaj mob?
evo ode ima jača verzija za malo manje od 1500kn a dostava je free iz grčke i nema carine...
http://www.minideal.net/stock-in-greece-xiaomi-redmi-note-2-2-32-4g-fdd-lte.html
ali svejedno u slučaju kvara mob saljes u Kinu.ali da je ovo povoljno,jeste,čak jeftinije nego na aliexpressu....
Isto i meni slucaj s original ROM-om,i na browseru nonstop neki pop up ads i ta sra***a
Idem i ja na drugi ROM definitivno.
Pitam vec par puta ali nitko nije odg....
Kada otprilike stize sluzbeni MIU7 za ovaj mob?
Bilo je napisano vec deset puta u temi. Global/dev romovi su na 7.
Stavi najnoviji rom sa xiaomi.eu/miui adria - to su sluzbeni romovi bez adsa i kineskih appova. Clan foruma @Masva je dio adria tima pa ga mozes pitati za detalje, mada je sve vec napisao par postova iznad.
btw ovotjedno izdanje 5.9.17 krpa dosta bugova za note 2, danas ili sutra bi trebao biti na xiaomi.eu:
Optimization - Reduced WiFi power consumption (09-17) (Redmi Note 2)
Fix - In some situations the screen might flicker (09-17) (Redmi Note 2)
Fix - Sometimes switching WiFi caused the system to get stuck (09-17) (Redmi Note 2)
Fix - There were noises when playing some games after turning media volume off (09-17) (Redmi Note 2)
Fix - Sometimes bluetooth car kit could not be connected (09-17) (Redmi Note 2)
jel sigurno preko aliexpress kupit preko tekuceg racuna?
nemam devizni tek sredinom 10 miseca ce doc
Danas ti je petak pa koliko ja znam izlazi update dev roma. Isprobas rom i javis iskustva drugima ili cekas da netko proba i javi. Mislim da ce tako biti jos par tjedana dok ne bude jedan update s kojim vise-manje sve radi ok i onda drzis na tome.
Moze li netko jos s prime modelom potvrditi jace zagrijavanje? Odvrtit neki benchmark?
Ja sam nasao informaciju da prime ima desetak posto bolje rezultate.
I da li je tko narucio TD model?
jel sigurno preko aliexpress kupit preko tekuceg racuna?
nemam devizni tek sredinom 10 miseca ce doc
Ja sam naručio svoj od Chigona s Maestro karticom Erste-a (tekući račun). Sve je prošlo bez problema, skinulo koliko im je trebalo i sve 5. Također, naručivao sam i puno drugih stvari s tom istom karticom, za sad nije bilo problema.
I za tekući ti treba i token, kad odes tamo na plati prebaci te na njihov neki safe link i tamo moras unesti kod koji ti da token.
https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=39692
Evo Hermes 5.9.18. :D
Ako dobro vidim, to bi trebao biti EU DEV...
P.S. Evo, instaliran 5.9.18.
Primjecujem da vise nema onog titranja ekrana...
A ostalo cemo vidjeti kroz dan-dva...
Za one koji će naručivat da znaju, naručio sam uređaj preko merimobiles stranice dhl-om, ipak ću platit carinu a ne kao što su neki dijelili savjete da se za dhl-om poslana pošiljku ne plaća carina, ja sam takve ipak salušao a ne sebe i pogriješio...