Stigao i meni mobitel,ja sam prezadovoljan,drago mi je da sam uzeo RN2 umjesto Meizu M2 note-a..
Odusevljen sam mobitelom,iako koristim "njihov ROM" pa cu cekat sluzbeni da izade..
Mobitel predobar,sve 5! Ekran,kamera i vise nego ocekivano.
Stigao i meni mobitel,ja sam prezadovoljan,drago mi je da sam uzeo RN2 umjesto Meizu M2 note-a..
Odusevljen sam mobitelom,iako koristim "njihov ROM" pa cu cekat sluzbeni da izade..
Mobitel predobar,sve 5! Ekran,kamera i vise nego ocekivano.
evo i ja skoro narucujem imam pare
uziman 32gb verziju , bilu boju, narucujen preko allia(shenzhen) uzeg cu nikllin flip case i tempered glass... neku preporuku?
sa sluzbene stranice kad buudes skido, odi na miui 7 dev rom, desni klik na download i kopiraj url veze, otvori drugi tab i stavi "o" ispred bigota i skidat ce punom brzinom
Bok, evo da i ja napisem svoja iskustva sa mobom. Prvo, hvala na pomoci i informacijama, tu sam nasao sve sto mi treba o mobu, flashanju rom-a itd.
Dakle, narucio sam sa honorbuy-a, znam da nije najjeftinije, ali imam garanciju 12 mjeseci, placam paypal-om, relativno su blizu, salju iz EU, DHL-om, pa se nisam trebao misliti ni o dostavljanju ni carinama niti bilo cem drugom.. Uglavnom, izaslo me oko 1600 kn, dobio sam flip case i tempered glass. Narucio, platio, u roku od 3 dana mi na adresi. Koristim ga vec tjedan dana.
Kvaliteta izrade je jako dobra, bio sam skeptican oko kineza jer sam imao doogee dg550 kojem mi se jedan dan samo odljepio ekran, bez pada, bez icega, bio je klimav od kad sam ga kupio i nisam jedini kojem se to dogodilo. Takodjer par puta kad sam gledao zopo, nou i slicne u hangaru18 vidio bih odljepljene kromirane lajsnice sa strane i takve gluposti.. Sto se tice ovoga, stvarno je sve na mjestu, bez skripavih dijelova i slicno. Sve je cvrsto i utegnuto. Straznja maska je matirana i ugodna na dodir, a otisci se ne vide. Zaslon je takodjer odlican, proizvodjac je - Tianma, provjerio sam, ali stvarno nikakvih problema sa bojom, kontrastom, kutovima vidiljivosti i slicno nemam. Bijela je bijela kao papir, a sto se tice vidljivosti na suncu, koristio sam ga pod izravnim suncem vani, sa suncanim naocalama i dopisivao sam se i citao clanke na netu bez problema, sto mi je dosad sa masu uredjaja bilo jako tesko. Cim sam ga dobio stavio sam mu developer rom sa xiaomi.eu, tzv. hermes. U mirecovery, wipe data/cache, i update. I to je to. 5 min. Drago mi je sto sam to uradio, imam hrv. jezik i google apps, bez ikakve muke i zafrkancije, a problema zasad nemam. Performanse znate kakve su, tu nema dvojbe, sve leti, sve je jako fluidno, a i miui, koji prvi put koristim mi je zasad ok. Imao sam i LG G3, i to verziju od 32 gb i 3gb ram-a i razliku u performansama ne primjecujem. Cak mi je LG znao tu i tamo zatrzat, sto mi se s ovim jos nije dogodilo. Kamera- iznad ocekivanja, hdr radi odlicno, a snimka od par min u nocnom klubu je vise nego zadovoljavajuca. Baterija- ne izdrzi dan intezivnijeg koristenja pa je moram puniti, ali punjenje stvarno ide brzo od 0-100 za manje od 2 h. Ipak, vise sam ocekivao 3060 mAh, dulje trajanje, ali vjerujem da ce se to popraviti u nekim od sljedecih updateova. To bi ukratko bilo to, naravno da ovo nije najbolji mobitel koji mozete kupiti, ali kad se uzme u obzir vrijednost za novac, mislim da bolje od ovoga ne mozete.
Mislite da je puno bolje preci na drugi rom?
Ili da ostavim ovaj koji je prodavac stavio?
Kad dolazi sluzbeni update software-a?
Jel vam hoce otvoriti kalendar aplikaciju?
Samo kad kliknem bude bijelo na stotinku i odmah izbacuje..
molim pomoc :)
Evo došao i moj Prime.
Prvi dojmovi su izvrsni, ali tek nakon što sam stavio eu dev rom. Dok sam bio na defaultnom, mobitel se pregrijavao od samog listanja po meniu.
Nakon stavljanja roma sve klizi i nema tolikog grijanja. Jedino sam uspio primjetiti kada koristim tipku back u zatreperi ekran. Svim aplikacijama uredno dolaze obavijesti.
Još nek stave opciju Tap to wake i nemam nikakvog prigovora.
Meni je ekran fantastičan. Čak sam boje ostavio na warm i skroz je ugodno oku.
Bateriju nisam testirao.
Na bonbonu u Šibeniku uredno hvatam 4G.
Brat ima Meizu M2 note i ovo je bolji mobitel; možda najviše zbog MIUIa i njegovih opcija. Flyme je dosta ograničen. Meizu možda ima malo bolji ekran, ali sve ostalo je na strani Redmia.
Kažu da su riješili problem sa screen flickering u 5.9.15. Jel netko zna hoće li ikada ponovno biti ubačen search app preko homescreen swipe up? To mi je super stvar, ne kužim zašto su ju izbacili.
Hoce netko odg.na pitanja ako nije problem,cijenio bih to,hvala! :)
Več dugo koristim Xiaomi mobitele, pa time i Miui Rom. Uvijek mi je najbolji bio Eu-dev multi rom, jer je radio najbolje, najglađe... koji put bude kakav sitni bug, ali se odmah ispravi, svaki tjedan ima update. Konačno, kad si s zadovoljan s radom, ne moraš ažurirati svaki tjedan. Ja znam čekati po 2-3 mjeseca neku značajniju izmjenu, pa onda nadogradim.
Što se tiče kalendara, pokušaj izbrisati podatke aplikacije, pa staviti jezik na Engleski, pa onda otvoriti kalendar. Poslije vratiš jezik na Hrvatski.
Odigrao 5 min Lara Croft GO , CPU otišao na više od 50 stupnjeva. Hmmm
Si u Balanced ili Performance modu ?
Si u Balanced ili Performance modu ?
Balanced. Eu dev rom
EDIT : Evo dok vrtim po google playu isto 50 stupnjeva. ovoga sam se i bojao, da ce neki zajeb biti...
na kojem god modu 50stupnjeva je previše, da nije do roma ili ko zna sta, koliko sam vidio negdi uvjek je bilo oko 40stupnjeva na gameeingu
Nešto mi je tu sumnjivo, pitati ću developere ima li tko sličnih problema jer zasada nitko se ne žali na pregrijavanje.
Nešto mi je tu sumnjivo, pitati ću developere ima li tko sličnih problema jer zasada nitko se ne žali na pregrijavanje.
Hvala!
Najviše se grije u području ispod slušalice i u predjelu stražnje kamere, znači gornji dio uređaja...
Naravno jer je gore i sam SoC.
Ništa, ja ću ujutra/tokom dana kontaktirati developere jer sada sigurno neću dobiti odgovor zbog vremenske razlike.
Ako još šta uočite samo recite na vrijeme da prijavim sve, brže će proći nego da radite threadove na forumu ili bug reportove.
Naravno jer je gore i sam SoC.
Ništa, ja ću ujutra/tokom dana kontaktirati developere jer sada sigurno neću dobiti odgovor zbog vremenske razlike.
Ako još šta uočite samo recite na vrijeme da prijavim sve, brže će proći nego da radite threadove na forumu ili bug reportove.
dosta cesto mi se u mraku bez ikakvog razloga poveća Brightness skoro do kraja. npr dok gledam tv ili nes radim ispred pc-a.. isto tako mi se smanji na svjetlosti. to mi se događalo i na miui6 i sad na dev miui7..
Evo došao i meni danas. Odmah sam stavio EU dev 7. Imao sam sitan problem. Skinuo sam ga na komp prebacio na mobitel, ušao u MiRecovery, napravio wipe cache i wipe all data. Kliknuo na update i pojavilo se da nije pronašao update.
Spojio sam opet mobitel na komp, kad ono nema update filea na mobitelu. Prebacio sam ga opet. Napravio opet wipe cache, ali nisam wipe all data. I tad je normalno napravljen update na MIUI 7.
To mi je nekako bilo i logično jer sam pretpostavio da wipe all data briše i taj update file s moba. (možda je bilo i nešto drugo, al to mi nekako logično zvuči)
Sve mi super radi. Facebook, mailovi... sve dolazi bez kašnjenja.
Sad ga punim pa ću probati Asphalt 8 da vidim hoće li se grijati. Za sad nisam primjetio neki problem s pregrijavanjem.
p.s. jel i vama ostalima došla baterija u mobitelu?
Instaliraj, isprobaj pa nam javi rezultate... možda će mob biti hladniji
Evo došao i meni danas. Odmah sam stavio EU dev 7. Imao sam sitan problem. Skinuo sam ga na komp prebacio na mobitel, ušao u MiRecovery, napravio wipe cache i wipe all data. Kliknuo na update i pojavilo se da nije pronašao update.
Spojio sam opet mobitel na komp, kad ono nema update filea na mobitelu. Prebacio sam ga opet. Napravio opet wipe cache, ali nisam wipe all data. I tad je normalno napravljen update na MIUI 7.
To mi je nekako bilo i logično jer sam pretpostavio da wipe all data briše i taj update file s moba. (možda je bilo i nešto drugo, al to mi nekako logično zvuči)
Sve mi super radi. Facebook, mailovi... sve dolazi bez kašnjenja.
Sad ga punim pa ću probati Asphalt 8 da vidim hoće li se grijati. Za sad nisam primjetio neki problem s pregrijavanjem.
p.s. jel i vama ostalima došla baterija u mobitelu?
Moj je došao jucer i ista stvar i kod mene. Nije mi preko kompa htio skinuti file (niti sa mi pc suite) direkt na mobitel vec sam morao staviti prvo na SD karticu pa onda s nje prebaciti na mob, kasnije je sve islo glatko -> EU dev 7.
I meni je također došla baterija u mobu, bit će da imaju toliko posla da nisu ni baterije stigli povaditi
Što se tiče moba, zasad se sve čini OK jer se nisam imao vremena previse baviti njime.
Što se tiče kalendara, pokušaj izbrisati podatke aplikacije, pa staviti jezik na Engleski, pa onda otvoriti kalendar. Poslije vratiš jezik na Hrvatski.
E hvala ti na ovome! Imam Xiaomi Mi4 i flashao sam s xiaomi.eu rom jer mi je ovaj s kojim je došao bio pun virusa i radio strašne probleme... i sve je bilo super, mobitel se preporodio samo mi se aplikacija kalendar rušila odmah po ulasku. Probao ovo što si napisao i sad radi!
...I meni je također došla baterija u mobu, bit će da imaju toliko posla da nisu ni baterije stigli povaditi...
Nije nego na svaki mob instaliraju multi Rom, pa ga možda i testiraju.
Več dugo koristim Xiaomi mobitele, pa time i Miui Rom. Uvijek mi je najbolji bio Eu-dev multi rom, jer je radio najbolje, najglađe... koji put bude kakav sitni bug, ali se odmah ispravi, svaki tjedan ima update. Konačno, kad si s zadovoljan s radom, ne moraš ažurirati svaki tjedan. Ja znam čekati po 2-3 mjeseca neku značajniju izmjenu, pa onda nadogradim.
Hvala na odgovoru!
Znaci bolje staviti neki drugi rom..hvala..a jel ce biti sluzbeni bas od Xiaomi-a rom za ovaj mob?
Uspio kalendar srediti,tako kako si rekao !
Kad covjek zna,onda zna! Hvala majstore! Zahvaljujem puno!"
Evo još par buggova na koje sam naletila na 5.9.11:
ujutro kad mi je alarm zvonio, nisam mogla uključiti ekran (nakon toga se rebootao, i kao sve ok)
malo poslije zove me netko na telefon, i opet ista priča - ekran se uopće neće upaliti, tj. black screen totalno (morala vaditi bateriju)
nakon tog jednog reboota indikator baterije je pao otprilike za 10% (makar mi se i na prijašnjim mobitelima to događalo često)
na homescreenu nemam opciju swipe up to search, aa drugi ljudi kažu da imaju, jel netko zna s kojom sistemskom aplikacijom je ta opcija povezana?
Meni se ništa od toga ne događa, budilicu mogu normalno isključiti (budi me svako jutro), ekran se normalno pali, swipe gore otvara tražilicu... a isto sam na multi Eu dev romu 5.9.11.
Pokušaj kalibrirati senzor blizine, možda on zafrkava...
Mene jedino zafrkava auto-osvjetljenje jer često ne reagira, pa je ekran ili pretaman ili presvjetli. Navodno će to u petak ispraviti...