Xiaomi Redmi 3

poruka: 2.089
|
čitano: 400.197
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi 3
ALVIN kaže...

Danas sam malo pogledao kako djeluju kamere, prednja i zadnja, onako sa ekrana, kako se vide na ekranu. Znači usporedio sam Samsung J5 (2016) i Xiaomi Redmi 3 Pro po tom kriteriju. Mogu reći da po defaultnim postavkama neusporedivo svijetlije i ljepše djeluje na ekranu prikaz Samsungovih kamera....ostao sam šokiran kolika razlika. 

Jel se treba šta uštimati u postavkama kamere da to izgleda na ekranu bar malo svijetlije i življe, ili je stvar do kvalitete displaya ?

To je do displeja razlika je velika izmedju Super AMOLEDA i IPS LCD, na AMOLEDU boje su jasnije i zivlje...

Xiaomi Redmi 3 (Developer 6.11.10 ROM)
15 godina
dajan2 kaže...

To je do displeja razlika je velika izmedju Super AMOLEDA i IPS LCD, na AMOLEDU boje su jasnije i zivlje...

Aha, rezolucija tog J5 2016 je i niža nego na Redmi 3, jer je 5,2'', ali boje očito rade čuda, i displej. OK, mogao bih i ja svojeg posvijetliti, ali onda bi trošilo bateriju dosta više...ali najviše se vidi ta razlika gledanjem kamere na ekranu, kod svega ostalog je Redmi 3 sasvim ok. Kvalitetom slika sam zadovoljan.

8 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Redmi 3 očigledno nema mogućnost spremanja fotografija snimljenih kamerom na micro SD karticu. Kako sam tu opciju do sada koristio kod svih prethodnih mobitela sad mi nedostaje. Sadašnju SD karticu sam već imao u dva prethodna mobitela i na njoj još imam fotografije i ostale datoteke koje tako najjednostavnije prenosim i imam uz sebe.

Danas je moj Redmi dobio verziju 6.11.10 ali ništa bitno nije drugačije. Rotacija ekrana u apilkaciji poruke ni dalje ne radi kao ni funkcija % u kalkulatoru. Možda su to minorne greške ali ipak su greške.

www.renault-klub.hr

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
stalker17 kaže...

Redmi 3 očigledno nema mogućnost spremanja fotografija snimljenih kamerom na micro SD karticu.

Moj ima, "save to SD card" u opcijama. A radi mi i rotacija u porukama, upravo probao (inače mi je rotacija gotovo uvijek isključena).

16 godina
neaktivan
Za postotke se slažem, mada djelomično radi, ali ne kako bi trebalo.

Ovo ostalo pojasni, jer ne razumijem šta hoćeš reći.
Meni obje stvari rade, a mislim na spremanje fotografija i video zapisa na sd karticu kao i na landscape u porukama.
Da nisi zaključao rotaciju ekrana?
A za kameru u postavkama odabereš spremanje na sd karticu.
8 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Da, pronašo sam sada opciju spremanja slika na SD card. U postavkama aplikacija jea ne direktno kroz pokrenutu aplikaciju fotoaparata kako je uobičajeno.

Što se tiče rotacije tu stvarno ne vidim u čemu je problem jer sve ostale aplikacije imaju rotaciju bilo da se radi o pisanju teksta, pregledavanju fotografija, igrama, facebooku...

Kod klasičnog SMS-a nema rotacije i to se ni na koji način ne može pokrenuti. Nije da mi je to bitno jer SMS obični pišem i čitam u vertikalnom položaju ali čudno da jedino kod mene ne radi!?

Kod kalkualtora često koristim postotak pa ću instalirati neki drugi za kojeg znam da radi jer sam to obično radio na Sony mobitelima koji ni na jednom modelu nemaju kalkulator sa postokom, kako na onom jednostavnom tako ni na znanstvenom. Čak ni moj prethodni Redmi 1 nije imao kalkulator s postotkom. 

www.renault-klub.hr

0 0 hvala 0
9 godina
stalker17 kaže...

Da, pronašo sam sada opciju spremanja slika na SD card. U postavkama aplikacija jea ne direktno kroz pokrenutu aplikaciju fotoaparata kako je uobičajeno.

Što se tiče rotacije tu stvarno ne vidim u čemu je problem jer sve ostale aplikacije imaju rotaciju bilo da se radi o pisanju teksta, pregledavanju fotografija, igrama, facebooku...

Kod klasičnog SMS-a nema rotacije i to se ni na koji način ne može pokrenuti. Nije da mi je to bitno jer SMS obični pišem i čitam u vertikalnom položaju ali čudno da jedino kod mene ne radi!?

Kod kalkualtora često koristim postotak pa ću instalirati neki drugi za kojeg znam da radi jer sam to obično radio na Sony mobitelima koji ni na jednom modelu nemaju kalkulator sa postokom, kako na onom jednostavnom tako ni na znanstvenom. Čak ni moj prethodni Redmi 1 nije imao kalkulator s postotkom. 

ne kuzim zasto si toliko zapea za tu rotaciju u sms-u al ok 

a u vezi postotka,zar nije jednostavnije koristit decimalni zapis postotka nego instalirat novu aplikaciju? 

15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Pozdrav ekipa, 

Nakon dosta gledanja i razmatranja koji bih mob trebao uzeti, odlucio sam se za Redmi. Izbor su Redmi 3S Prime i Redmi 3 PRO.

Zadnjih dana malo pratim temu i nisam bas nasao zakljucak pa bih vas zamolio za odgovor. 

Koji bi mi od ova 2 preporucili i konkretno zasto? Cijena gdje ih uzimam je identicna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
3s je noviji ali slabiji od 3pro. Ja bi ipak isao na 3s da sad kupujem jer je noviji i ima marshmallow.
Xiaomi Redmi 3 (Global ROM 8.0.2.0)
14 godina
ili da priceka jos malo redmi 4 da dode u prodaju, cijene ce bit tu negdje a ako nista drugo barem ce 3s past cijena
13 godina
Bass kaže...
3s je noviji ali slabiji od 3pro. Ja bi ipak isao na 3s da sad kupujem jer je noviji i ima marshmallow.

Iza razliku od 3 pro poprilično softverski bugovitiji.

14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

frendica si je narucila redmi 3s gold iz wowshopa pa me zanima dal je netko od tamo narucivao taj mobitel? Jel bi trebalo bit sve u redu? Ono, ima google play i dal je bez tih kineskih aplikacija i ostalih sitnih problema koje vidim da nekad ljudi imaju dok narucuju izvana?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja sam uzeo u wowshopu...što se tiće google playa, sve ok, i bez kineskih app

međutim imam problem sa 3g/4g mobilnom mrežom, već 100 puta spomenut ovdje...znači, iako sam u dosegu 3g/4g signala, u najboljem slučaju bude 10,15,30min na H/H+, većinu vremena mi je na edge

14 godina
neaktivan
nitar kaže...

ja sam uzeo u wowshopu...što se tiće google playa, sve ok, i bez kineskih app

međutim imam problem sa 3g/4g mobilnom mrežom, već 100 puta spomenut ovdje...znači, iako sam u dosegu 3g/4g signala, u najboljem slučaju bude 10,15,30min na H/H+, većinu vremena mi je na edge

i ovako sve ok inace?...a sta se tice mobilne mreze, mislim da joj to nece bit veliki problem posto velikom vecinom koristi wifi samo a ovako vani rijetko koristi internet.

14 godina
neaktivan

pa da,sve ok...kazem, za moje potrebe bi bio savršen da nema tog problema s mob mrežom...nadam se da će to xiaomi nekim update-om riješit ubrzo

14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

E da, jos jedno pitanje. Na slici na wowshop stranici za taj Redmi 3s gold je prikazano da ima taj fingerprint isto kao sto i pise ispod u opisu mobitela...e sad, sve recenzije koje sam gledao na youtubeu za 3s gold, na nijednom nema fingerprint osim na 3s prime gold. I sad, jel na kraju ima ili nema?

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2016 19:40 (danijel00).

0 0 hvala 0
14 godina
svaki 3s ima fingerprint senzor
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

a zasto ovdje nema?

ili ovdje

0 0 hvala 0
13 godina

Postoje dvije verzije 3S: 2/16 GB bez fingera i 3/32 koji ima fingerprint reader, ovog drugo obično zovu 3S Prime.

Ovo na YT koji si linkao je obični 3S.

17 godina

Krivo!Postoji obični Redmi 3 i taje je pez fingerprinta, postoji 3Pro koji ima fingerprint i 3s (dvije verzije 2/16 i 3/32 koi se zove Prime) i obje imaju fingerprint. Ja imam 3s 2/16 i ima fingerprint. Provjereno 100% samo obični redmi 3 nema

Pathos rule the waves
13 godina

Imam R3 pro, a imao i R3 i to što si naveo stoji za te modele, ali pitanje je bilo za 3S verzije.

A što je onda ovo na videu koji je postan, koji je to 3S?

A gle na GSM areni komparaciju, lijevi 3S nema fingerprint reader:

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=8150&idPhone2=8250

Ovima u Neutrinu slike ne valjaju uz modele, ovaj na slici nema FR, a u opisu ima :)

https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-3s-prime-dual-sim-white-silver-3-32gb-lte.html

17 godina
Da, kriva je slika. Ja sam u neutrinu kupio redmi 3s 2/16 i ima fingerprint 😀
Pathos rule the waves
14 godina
I frend ima 3s 2/16 gb i ima fingerprint, 3s mora imat fingerprint bez obzira na kolicinu memorije a za ono gore u videu ne znam sta je.. ako ga hoces preporucam sa top one aliexpress za cca 1000 kn sa dhl postarinom a imas i redmi 3x koji kosta isto ali ima 32 gb memorije i ne vidim nigdje da se itko zalio na probleme sa mrezom kao kod 3s
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

eto i frendici stigao 3s gold 2/16gb...ima fingerprint

0 0 hvala 0
9 godina
Šta ste se tolko napalli na taj fingerprint ? :))

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Trebam pomoc!

Dosao mi Redmi 3 sa nekim modifikovanim ROM-om od sellera. (uglavnom radi sve dobro ali nekad nece google play da ucita pa moram reset uredjaja).

Pokusao sam staviti Global stable ROM preko Updatera (prebacim u root folder update.zip) medjutim izbaci mi "Couldn't verify update package

Znam da je bootloader zakljucan, ali svakako ga ni ne mogu otkljucati sa ovim seller-ovim ROM-om, zato sam i mislio staviti global rom pa onda mozda i otkljucati bootloader

Kako da instaliram global rom? ima dosta metoda po forumima (fastboot, pa preko sp flash tool-a, pa miflash tool..)

Moze li mi neko konkretno dati upustvo ili link za metodu koja provjereno radi?

Hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi 3

Preko download modea flashaj fastboot ROM

http://en.miui.com/thread-254606-1-1.html

Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Xiaomi Redmi 3

Jel se još nekome dogodilo da flash xiaomi.eu ROMa zaključa BL?

Prije par mjeseci sam otključao R3 pro koji je došao s ekstradjevičanskim kineskim ROMom, stavio gore stable TWRP + xiaomi.eu 7.5.1. Od tada ništa nije dirano jer ROM radi odlično, samo sam povremeno radio backup iz TWRP.

Danas pogledam iz fastboota i BL je zaključan :(

Super je to ispalo, imam mob s lockanim BL i custom ROM-om i recoveryem gore.

Što mi sad slijedi, EDL mode + flash kineskog ROMa preko miflasha pa sve ispočetka?

Kako to sve skupa uopće radi, bio sam uvjeren da zaključani BL pušta bootanje samo origigi ROMa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Nemoguće da je zaključan, pogledaj malo opcije za fastboot u postavkama.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice