Xiaomi Mi5

poruka: 2.282
|
čitano: 487.183
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Mi5

Imam i ja isti case, preporuka za njega . Ima zastitni poklopac za usb port i za slusalice , sto je prednost a i samo po sebi je ta maska dosta kvalitetno izrađena .

17 godina
mstaglicic kaže...

Imam i ja isti case, preporuka za njega . Ima zastitni poklopac za usb port i za slusalice , sto je prednost a i samo po sebi je ta maska dosta kvalitetno izrađena .

Ok, iako mi izgleda malo ružnjikavo, a znate da je ženama na prvom mjestu jel ljepo :) Vidit ću sa njom.

A kaljeno staklo, bilo koje? Ili može i bez njega? Ja na HTC M7 nemam nikakav screen protector, ekran mi je ko novi.

Rvat katolik!
14 godina
igorm kaže...

Zanima me da li ovaj mob koji si naručio https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Mi5-M5-Mobile-Phone-Snapdragon-820-5-15-1920x1080-16MP-4-Axis-OIS-Camera/311331_32611785137.html?spm=2114.12010615.0.0.PsNMby ima HR jezik ili da li su mu uklonjenje sve kinezke aplikacije. Odnosno da li se mora nešto raditi, mijenjati kako bi se makle aplikacije i postavio HR jezik.

Apsolutno nista ne treba radit na njemu, dolazi sa global stable romom u kojem nema nikakvih kineskih sranja i ima hrv jezik

17 godina
domac5 kaže...
igorm kaže...

Zanima me da li ovaj mob koji si naručio https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Mi5-M5-Mobile-Phone-Snapdragon-820-5-15-1920x1080-16MP-4-Axis-OIS-Camera/311331_32611785137.html?spm=2114.12010615.0.0.PsNMby ima HR jezik ili da li su mu uklonjenje sve kinezke aplikacije. Odnosno da li se mora nešto raditi, mijenjati kako bi se makle aplikacije i postavio HR jezik.

Apsolutno nista ne treba radit na njemu, dolazi sa global stable romom u kojem nema nikakvih kineskih sranja i ima hrv jezik

Znači ne moram micat kineske aplikacije?

Rvat katolik!
15 godina
tnakir kaže...
domac5 kaže...
igorm kaže...

Znači ne moram micat kineske aplikacije?

Nema nikakvih kineskih aplikacija!

BF Nick: Xtreme_Switch
13 godina
tnakir kaže...
mstaglicic kaže...

Ok, iako mi izgleda malo ružnjikavo, a znate da je ženama na prvom mjestu jel ljepo :) Vidit ću sa njom.

A kaljeno staklo, bilo koje? Ili može i bez njega? Ja na HTC M7 nemam nikakav screen protector, ekran mi je ko novi.

Pred par stranica sam postao brdo linkova na caseove pa biraj:

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/xiaomi-mi5/219930.aspx?page=26&jumpto=5220463&sort=asc&view=flat

Ali izgleda nije baš puno linkova preživjelo :-)

Koristim ovaj prvi i dobar je, crni case na crnom Mi5, kompaktno, zaštita nije na nivou Ringke, ali zato nije ružni prozirni kurton.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.6.2017 17:08 (cshadow).
14 godina
Xiaomi Mi5

Stigao mi je Mi5, software na njemu je MIUI Global 8.1 | Stable 8.1.2.0 ako je za vjerovati tome što piše. Kroz update mi ne nalazi update a znam da ima i 8.2

Jel se može novi ROM flashati ako je official ili moram tražiti prvo otključavanje bootloadera?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Bok,

radije ga prvo koristi par dana i vidi jel ti sve odgovara.

Ako nešto šteka ili ne radi kako treba, promijeni ROM.

Inače bi ti preporučio da ne radiš nikakav flash, potencijalno ćeš imati samo zajebanciju s time.

Osobno imam Pro verziju i na njemu sam dobio global MIUI (trenutno MIUI 8 Global 7.6.8) koji je u praktički svemu odličan.

Jedini mali problemčić koji sam imao je sa M-zaba aplikacijom, ali i to je razriješeno.

14 godina

Hvala na odgovoru.

Ma čuj, ne da mi se. Ne odgovara mi to što nema hrvatsko sučelje a negdje sam pročitao da novija verzija global stable za Mi5 ima hrvatski pa bi svakako update napravio. A čim on meni neda OTA update znam da su nešta prčkali po ROM-u tako da ide svakako novi ROM.

Ako noviji Global stable nema hrvatski idem na developer.

(PS: imam Mi4 već skoro 2 godine i flashao sam ga puno puta, trenutno sam na Xiaomi.eu ROM-u, možda ga i na Mi5 stavim ako mi se ne bude sviđao global)

Zanimalo me samo da li se može flashati nekako bez otključavanja bootloadera. Al mislim da ne može.

14 godina
Xiaomi Mi5

Evo riješeno. Peace of cake. Zatražio unlock permission, dobio kroz par minuta poruku, unlockao, flashao novi Global stable. Ima Hrvatski, android Nougat je. Sad ćemo vidjet hoće mi se sviđati. :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
display name ivo kaže...

Evo riješeno. Peace of cake. Zatražio unlock permission, dobio kroz par minuta poruku, unlockao, flashao novi Global stable. Ima Hrvatski, android Nougat je. Sad ćemo vidjet hoće mi se sviđati. :)

Ovaj 8.2.2.0 si stavio? Znači ima hrv?

13 godina
Xiaomi Mi5

Ljudi koji koriste android na hrv zaslužuju posebno mjesto u paklu :P

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Da, ima hrvatski. Zasada sam zadovoljan. Ne sviđaju mi se ikone (navikao sam na xiaomi.eu ROM) i ne mogu se maknuti aplikacije od googla. Al za sada sve radi. Na eu ima bugova uvijek, nekih dosta iritantnih.
12 godina
neaktivan
display name ivo kaže...
Da, ima hrvatski. Zasada sam zadovoljan. Ne sviđaju mi se ikone (navikao sam na xiaomi.eu ROM) i ne mogu se maknuti aplikacije od googla. Al za sada sve radi. Na eu ima bugova uvijek, nekih dosta iritantnih.

Za ikone nađeš temu na kojoj ti se ikone sviđaju, odeš na onog čovječuljka u lijevom kutu aplikacije, odabereš customize theme i postaviš pod ikone od već skinute teme. Fakat je lagano. A ako si išao flashat Global Stable od Xiaomija, nisi ni morao unlockat BL već si mogao skinut recovery file, preimenovat u update.zip i otić u Update aplikaciju pa od tamo da instalira ažuriranje, radi bez problema. Ista ora šljaka kad ideš sa Dev na Stable, obrnuto još nisam probao :)

12 godina
neaktivan
Ima li preporuka za kupnju zaštite za staklo. Gdje i koju kupiti.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ne prolazi plaćanje. Ima li koja druga preporuka za zaštitno staklo.
15 godina
igorm kaže...
Ne prolazi plaćanje. Ima li koja druga preporuka za zaštitno staklo.

Nilkin!

12 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Pozdrav,

Kako vi prebacujete slike sa kompa na mobitel?

Mučim se već neko vrijeme i nikako ne mogu, uvijek nešto fali..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dexxa86 kaže...

Pozdrav,

Kako vi prebacujete slike sa kompa na mobitel?

Mučim se već neko vrijeme i nikako ne mogu, uvijek nešto fali..

Neda mi se stalno vadit kabel pa za manje slika uploadam u cloud i pristupim s kompa, a za veće datoteke koristim ovo (bežično)

Imaš mobilnu aplikaciju, desktop aplikaciju i radi tip top

12 godina
neaktivan

Imaš u File manageru od MIUI-a FTP server, aktiviraj, odeš na File manager od PC-a i utipkaš adresu i voila.

EDIT: samo naputak, oba dva uređaja moraju biti spojena na istu mrežu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.6.2017 15:18 (bubimir13).
14 godina
Xiaomi Mi5

Sta je ovo? jesu oni to nama smanjili u zadnjem eu romu takt procesora a da mi to i ne znamo? Iako ja ne primjećujem da je sporiji 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Imaš u File manageru od MIUI-a FTP server, aktiviraj, odeš na File manager od PC-a i utipkaš adresu i voila.

EDIT: samo naputak, oba dva uređaja moraju biti spojena na istu mrežu.

Tako sam na kraju i napravio, jer onaj način sa aplikacijom koju je predložio kolega u postu iznad nije uspio..

Ok je preko FTP servera to obavit, ali i dalje ne kužim kako se ne može usb kablom kao kod svakog drugog mobitela..uključiš pa copy-paste i voila..

12 godina
neaktivan
domac5 kaže...

Sta je ovo? jesu oni to nama smanjili u zadnjem eu romu takt procesora a da mi to i ne znamo? Iako ja ne primjećujem da je sporiji 

Moguće, skužio sam da su nešto lošiji rezultati na Geekbenchu. Moguće je da su 2 slabije jezgre stavili na 1,4 a dve ove jače ostavili na 1,8. Inače, nisam skonto neke promjene na loše po pitanju performansi na Global Stable nakon što sam prešao sa Global Dev koji je počeo štucat. Moram priznati da niti ne patim od nuspojava koje opisuju pojedini forumaši na službenom forumu o pregrijavanju, lošoj bateriji i lošem GPS-u. Sve odlično radi, jedino što naravno nema ažuriranja i novijih featurea koje su stavljali u međuvremenu.

Inače, čitam da na alpha verziji Dev ROM-a valjda za Kinu počeli su stavljat Split screen, ta verzija je još uvijek MIUI 8 pa pretpostavljam da nije nemoguće da tu stvar vidimo u sljedećih mjesec dana. Nadam se.

14 godina
bubimir13 kaže...
domac5 kaže...

Moguće, skužio sam da su nešto lošiji rezultati na Geekbenchu. Moguće je da su 2 slabije jezgre stavili na 1,4 a dve ove jače ostavili na 1,8. Inače, nisam skonto neke promjene na loše po pitanju performansi na Global Stable nakon što sam prešao sa Global Dev koji je počeo štucat. Moram priznati da niti ne patim od nuspojava koje opisuju pojedini forumaši na službenom forumu o pregrijavanju, lošoj bateriji i lošem GPS-u. Sve odlično radi, jedino što naravno nema ažuriranja i novijih featurea koje su stavljali u međuvremenu.

Inače, čitam da na alpha verziji Dev ROM-a valjda za Kinu počeli su stavljat Split screen, ta verzija je još uvijek MIUI 8 pa pretpostavljam da nije nemoguće da tu stvar vidimo u sljedećih mjesec dana. Nadam se.

Ja sam bio par dana na eu beta romu, generalno ok al baterija dosta losa i non stop su mi baloncici od messengera nestali i onda sam ispocetka morao pisat komplet poruku, sad na stable osjetno bolja baterija, a baloncici tu i tamo nestanu valjda je do messengera neki bug.. ovak nisam primjetio nikakve feature na beta romu osim onog za punjenje na lockscreenu.. 

17 godina
Xiaomi Mi5

ko želi omogućiti split screen na MIUI 8 nougat

MIUI HR TRANSLATOR

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Mi5

Koja je razlika između EU roma i global official roma?

Rvat katolik!

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
MASVA kaže...

ko želi omogućiti split screen na MIUI 8 nougat

Isprobah al mi nisu radile sve prečice koje sam postavio pa ću rađe čekati službeno rješenje i uvođenje. nije tak daleko :D

12 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Na MIUI forumu naletih na informaciju da bi distribucija MIUI9 mogla krenuti u 7. mjesecu. E sad, kada i za koga, možda Cromaki a.k.a. Manwex više zna (ili smije otkrit) jer čujem da testira novu 9ku 

2 0 hvala 0
17 godina
Koliko treba mobu da dodje iz Goldwaya? Ja sam svog narucio 12.6., jos nije stigao u englesku.
Rvat katolik!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice