Xiaomi Mi5

poruka: 2.282
|
čitano: 487.675
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Mi5
bubimir13 kaže...
scorpion667 kaže...
zvonac kaže...
scorpion667 kaže...

Kao što znate kod mene je već dulje vrijeme, a evo i recenzije link . Još je sutra kod mene pa ako hoćete nešto provjeriti ili da testiram pucajte :-)

P.S. Jednom mi je ispao sa visine od 1 m ravno na pločice  i prošao je odlično. Samo jedna manja ogrebotinica na brušenom metalnom rubu.

Jel se osjeti taj 4axis OIS u videu i kod fotkanja il je ipak marketinški trik?

Kolko gledam noćne fotke i nisu baš nekaj, unatoč 4axis pa tu bi tek trebalo doć do izražaja..

Al gledajući fotke po netu, nadam se da će se tokom budućih nadogradnji značajnije poboljšat..

U videu da, ali u noćnim slikama baš i ne kao što si i sam primjetio. Razlika je u tome što kompanije kao Samsung i LG ulažu ogromne novce u softver i optimizaciju algoritama za obradu slike, a koliko sam razumio Xiaomi se pouzdao u Qualcomm-ovo rješenje. To je barem nekakvo opće prihvaćeno mišljenje među onim što su detaljnije analizirali kameru.

Vrlo lako moguće, jer Qualcommov ISP nije loš, ali definitivno ima prostora za oplemenit ga. Kao i za DAC. Naravno, sve ovisi koji prostup OEMi odaberu. Npr., Samsung oversharpening i previše saturationa, LG naglašava boje, HTC ima žuti hue, Sony ima agresivni NR koji ubija detalje u većini slučajeva zbog visokog ISOa, dok neke drugi OEMi uopće ne pridaju pažnju NRu. Kako Mi5 stoji s tim? Recimo sa slikama sa blagom svjetlošću u zatvorenom kutu obično se to primjeti na uglovima.

Morat ću bolje pogledati fotografije kada budem kraj PC-a, ali rekao bi da je NR dosta blag (tako sam barem zaključio u par puta što sam prethodno gledao). Ja recimo često koristim Lumia telefone, a njihov NR je preagresivan od zadnjih par verzija Lumia Camera aplikacije, a sada i Windows Camera aplikacije. Nakon toga Xiaomi mi je izgledao kao da uopće nema NR :-)

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2016 11:09 (scorpion667).
10 godina
neaktivan
Došao upravo na test i u mob.hr.
A spominje se da ce ga biti u prodaju u virovitickoj firmi Hangar 18 te ce tamo biti i ovlasteni servis za njega.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
matrix777 kaže...
Došao upravo na test i u mob.hr.
A spominje se da ce ga biti u prodaju u virovitickoj firmi Hangar 18 te ce tamo biti i ovlasteni servis za njega.

koprivničkoj

(G)jokaCRO ingame
9 godina
neaktivan

1 0 hvala 1
13 godina
Xiaomi Mi5

Ima li smisla čekati PRO verziju s keramikom ili je bolje naručiti običnu s 64GB?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pretpostavljam da će keramička verzija bit podložna većoj mogućnosti oštećenja, a sam rizik toga pa da trpaš u neke casove sa hrpom stakala na ekranu i zaštitom boljom od američkog predsjednika, nema baš smisla. Uzmi rađe vrapca u ruci 

13 godina

Jel to ziher bez dodatnih troskova carine? pouzdana stranica? 
Cijena mi nekako zvuci too good to be true. Jel probo neko uzet tamo?

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 12:11 (matecro007).
9 godina
neaktivan
Da, u ceskoj imaju servis, gls-om dostavljaju ili kako se vec zove, jedino ako nije u stocku u eu ces cekat tih 2tj da dodje iz kine pa onda jos par dana da do tebe

0 0 hvala 1
17 godina
Ne mora biti 2 tjedna iz kine, nekad se znalo oduziti i na mjesec dana, sve ovisi kako te potrefi. Najbolje samo sa eu stocka uzeti.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Ne mora biti 2 tjedna iz kine, nekad se znalo oduziti i na mjesec dana, sve ovisi kako te potrefi. Najbolje samo sa eu stocka uzeti.

Zašto ako će se moći kupiti u HR u hangar 18 za cca tjedan dana i imati će garanciju u hr?

http://mob.hr/hangar-18-zapocinje-s-distribucijom-i-servisom-xiaomi-smartfona-na-test-nam-je-stigao-xiaomi-mi-5/

A može se kupiti i ovdje u HR s dvogodišnjim jamstvom

https://mobiexpress.com.hr/

Vjerojatno je iz kine nešto povoljnije no smatram da se ne radi o tome kad netko želi kupiti Mi 5. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 19:55 (matrix777).
13 godina
matrix777 kaže...
Patrick_cro kaže...

Zašto ako će se moći kupiti u HR u hangar 18 za cca tjedan dana i imati će garanciju u hr?

http://mob.hr/hangar-18-zapocinje-s-distribucijom-i-servisom-xiaomi-smartfona-na-test-nam-je-stigao-xiaomi-mi-5/

A može se kupiti i ovdje u HR s dvogodišnjim jamstvom

https://mobiexpress.com.hr/

Vjerojatno je iz kine nešto povoljnije no smatram da se ne radi o tome kad netko želi kupiti Mi 5. 

Prevelika mi je to razlika jos soma kuna gore, zato i zelim kupiti takve marke jer su jeftiniji a s performancama konkuriraju sa gigantima. Jos cu pricekat kolko ce bacit hangar cijenu.

Nevjerujem da ce biti moguce stavit ga na servis ak je kupljen izvan hr al probat cu riskirat.
Do sad kolko imam mobitele uvijek sam dosta pazio na njih. jedan mi je pao na pod bez ikakvog puknuca. Jedino da mi desi neka tehicka greska e onda bi bilo jebada.

13 godina
Xiaomi Mi5

Ono sto me odusevljava je QC 3.0.

Napuni se u roku odmah ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 18:09 (assassin.st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Xiaomi Mi5

Ima li mozda neko voucher za www.xiaomiforsale.com?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Evo, moras dva predmeta stavit u kosaricu
13 godina
Patrick_cro kaže...
Evo, moras dva predmeta stavit u kosaricu

Hvala , budem stavio neki qrac za 2 eura neka zastita za 3.5mm jack.

13 godina
Xiaomi Mi5

šta nije najpovoljnija varijanta da se naruči preko aliexpresa iz top one dućana koji šalje preko dhl-a i nema carine?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Zna li iko,hoće li krenuti u prodaju ovaj MI5 PRO ima 2 mjeseca kako čekam??

Ako će za mjesec ili dva onda ćemo sačekat i oneplus 3.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Da li mi moze ko reci kakav je xiaomi mi5 sa zagrijavanjem, jeste li dobili punjac sa 2.0 ili 3.0 quick charge? Jer vidim da na miui forum ima dosta njih koji se zale na zagrijavanje, i da su dobijali qc 2.0?

Sto se tice pro verzije 128gb negdi sam procita da imaju problema sa proizvodnjom ceramic back-a, ka i sto je sam hugo reka da je proces obrade tog materijala kompliciran. Tako da ce trenutno izlaziti u jako malim kolicinama.

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Mi5

došao danas

bootloader otključan, testiram multi verziju

sklizak je u 3 p.m, stavljen tempered glass, ova prozirna futrola koja je došla s njime koma živa, čeka se hard case

sad malo guštanja

MIUI HR TRANSLATOR

3 0 hvala 0
13 godina
Odakle su naručio s otkljucanim bootloaderom?
Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
16 godina
neaktivan
Zatražio je unlock prije nego što je mobitel došao. 😊
Uostalom, ako njemu ne daju unlock odmah, onda nek idu p.m.

Koliko sam skužio, jednom kad ti odobre unlock za tvoj account, možeš svakih 30 dana otključati novi uređaj. Više ne treba tražiti unlock odobrenje kad uzmeš drugi mob, samo treba proći tih 30 dana. Jel to točno?

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Mi5

nisam trebao čekati odobrenje, mogao sam odmah otključati

MIUI HR TRANSLATOR

1 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Mi5
@Masva, očekujemo očitovanje o mobitelu:D

Nego, kak to da nisi uzel 64gb?
Ipak ovaj od 64gb nije prigušen..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Mi5

i ovaj početni model će za većinu korisnika biti čisto dovoljan u koje se i ja ubrajam

sve fino radi bez ikakvog laga, trzanja i ostalog

ipak je cijena bila presudni faktor za ovu verziju, nemam što kriti

lagano grijanje postoji kod dužeg igranja ali na odnosu mi4/4C puno se to manje osjeti

opet napominjem slizak je jako, ako nema neki case na sebi, dok je na rubu stola i vibracija uključena, na podu je al sigurno (meni se jučer to desilo)

kameru nisam još probao al za moje potrebe bude ok

za bateriju ćemo vidjeti kako će se ponašati (mrcvarim je flešanjem i testiranjem multi verzije)

fingerprint radi odlično al mi glupo što ne možeš sa njime otključati mob dok je zaslon isključen (ne znam kako je kod drugih, meni prvi s tom značajkom),

znači prvo klik na tipku i onda senzor otključa mob

MIUI HR TRANSLATOR
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.4.2016 11:31 (MASVA).

1 0 hvala 1
17 godina
Mora bit da je do softwera, evo rn3 mtk 3/32 normalno otkljuca sa fingerprintom.
17 godina
Xiaomi Mi5

u pravu si Patrick ,novi flash je ispravio to sa senzorom

sada radi ko vurica

MIUI HR TRANSLATOR

0 0 hvala 0
13 godina
MASVA kaže...

došao danas

bootloader otključan, testiram multi verziju

sklizak je u 3 p.m, stavljen tempered glass, ova prozirna futrola koja je došla s njime koma živa, čeka se hard case

sad malo guštanja

Odkud si ga uzeo?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice