Kao što znate kod mene je već dulje vrijeme, a evo i recenzije link . Još je sutra kod mene pa ako hoćete nešto provjeriti ili da testiram pucajte :-)
P.S. Jednom mi je ispao sa visine od 1 m ravno na pločice i prošao je odlično. Samo jedna manja ogrebotinica na brušenom metalnom rubu.
Jel se osjeti taj 4axis OIS u videu i kod fotkanja il je ipak marketinški trik?
Kolko gledam noćne fotke i nisu baš nekaj, unatoč 4axis pa tu bi tek trebalo doć do izražaja..
Al gledajući fotke po netu, nadam se da će se tokom budućih nadogradnji značajnije poboljšat..
U videu da, ali u noćnim slikama baš i ne kao što si i sam primjetio. Razlika je u tome što kompanije kao Samsung i LG ulažu ogromne novce u softver i optimizaciju algoritama za obradu slike, a koliko sam razumio Xiaomi se pouzdao u Qualcomm-ovo rješenje. To je barem nekakvo opće prihvaćeno mišljenje među onim što su detaljnije analizirali kameru.
Vrlo lako moguće, jer Qualcommov ISP nije loš, ali definitivno ima prostora za oplemenit ga. Kao i za DAC. Naravno, sve ovisi koji prostup OEMi odaberu. Npr., Samsung oversharpening i previše saturationa, LG naglašava boje, HTC ima žuti hue, Sony ima agresivni NR koji ubija detalje u većini slučajeva zbog visokog ISOa, dok neke drugi OEMi uopće ne pridaju pažnju NRu. Kako Mi5 stoji s tim? Recimo sa slikama sa blagom svjetlošću u zatvorenom kutu obično se to primjeti na uglovima.
Morat ću bolje pogledati fotografije kada budem kraj PC-a, ali rekao bi da je NR dosta blag (tako sam barem zaključio u par puta što sam prethodno gledao). Ja recimo često koristim Lumia telefone, a njihov NR je preagresivan od zadnjih par verzija Lumia Camera aplikacije, a sada i Windows Camera aplikacije. Nakon toga Xiaomi mi je izgledao kao da uopće nema NR :-)