Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

poruka: 1.242
|
čitano: 283.684
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

ali ne ide mi ovako, kako treba...

Instalirao sam ROM i upali mob lijepo bez greske, naravno bez google acca i sl.

Ali kad odem u recovery i instaliram gapps, kad ga palim, nece ni google keyboard da mi pokrene, javlja mi google keyboard stopped working

15 godina

Evo da javim, da sam nakon 5 puta neuspjesnog stavljanja onog ROMa otprije, vidio da je Pasko objavio ovaj Beast ROM ili kako mu je vec ime i ovaj radi bez ikakve greske, dakle isti nacin stavljanja sam imao, factory reset, flashao ROM, kasnije flashao Gappse i sve mi radi bez greske, ne javlja ni one sitne gluposti, a rade i sve aplikacije sto sam uspio isprobati...
Cak ovaj put radi i "ledica" za WhatsApp...

Jedini minus kod ovog ROMa mi je sto nema na "lockscreenu" obavijesti, to mi se kod onog sviđalo i jer mi upali ekran, kad dođe poruka i jer kasnije stoji i dalje, ali dobro moze se bez toga, kad sve drugo radi dobro, bar zasad :D

1 0 hvala 0
13 godina

Mozda si prije jednostavno koristio nightly build od Mokeea, a tamo su bugovi i za ocekivati.

Dobro, nema sad veze.

samo nešto struže..
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Mozda, ali sumnjam, jer link na onaj build sam nasao ovdje na forumu i sve ostalo,ali nema veze, nek ovaj bar radi hahahah
11 godina
neaktivan

Glavno da sad sve radi, dobar je to ROM. Inace kroz Setting, Moke cenear, instaliras gapps, nikako kroz recovery jer se onda javljaju bugovi koji su ti se javljali.

Ionako vidim da ekipa masovno radi sada da popravi Lolipop cm12, i uskoro ce gore biti,  taka da cemo uzivati u njemu. Za back up imenika, poruka i poziva preporucam SuperBackUp.app 

Obratite samo pozornost di vam sprema back up, jer je po standardu sprema  u internu memoriju pa provjerite u settings od aplikacije ili prebacite rucno.

Hong / RedMi 1 - Hong / RedMi 1S
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2015 14:00 (Pasko505).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I nakon svake instalacije preko recoverya treba wipe cach i dalvik i onda resetirati a wipe data po potrebi ako ne ostajete na istoj verziji androida

0 0 hvala 0
15 godina
Pasko,a mozes li mi detaljnije tu instalaciju gappsa objasniti,cisto da znam za ubuduce,iako zasad ostajem na ovome..
16 godina
neaktivan
Pasko505 kaže...
Fixcar kaže...

Pozdrav ljudi. Nisam čitao sad cijelu temu i zanima me jesu li najavili da ce izbacit miui V6 za Redmi 1 i radi li miband trenutno sa zadnjom verzijom podržanom.

Imas gore vec MIUI V6, dodouse nije original, ali su ga majstori sastvili prema Kernelu koju su izbacili iz MIUI, testirao sam ga, radi sve, samo sta me taj MIUI sad zivcira je mobitel postaje prava spora kanta kad vrti MIUI

evo ti link...reviziju v3 skini 

http://en.miui.com/thread-72580-1-1.html

<jel postoji koji dobar ROM za Redmi 1(ne 1S) kolko sam vidio linkani romovi ovi zadnji koji hvale svi su za 1S 

e.BugaTeam @ebugateam.vacau.com
17 godina

gotovo 3 mjeseca sam na http://en.miui.com/thread-60517-1-1.html
stabilan, dobar, nemam nekih zamjerki

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

V26 je veoma losa baza za ROM, sto se MIUI tice v16 je i dalje smoothest out there, mada ni ovaj novi v28/v29 nije los. Jedina mana kod v28 je sto galerija nije bas smooth kao na v16, ali je mnogo bolja od v25 i v26 koji su bili katastrofa.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Fixcar kaže...
Pasko505 kaže...
Fixcar kaže...

Pozdrav ljudi. Nisam čitao sad cijelu temu i zanima me jesu li najavili da ce izbacit miui V6 za Redmi 1 i radi li miband trenutno sa zadnjom verzijom podržanom.

Imas gore vec MIUI V6, dodouse nije original, ali su ga majstori sastvili prema Kernelu koju su izbacili iz MIUI, testirao sam ga, radi sve, samo sta me taj MIUI sad zivcira je mobitel postaje prava spora kanta kad vrti MIUI

evo ti link...reviziju v3 skini 

http://en.miui.com/thread-72580-1-1.html

<jel postoji koji dobar ROM za Redmi 1(ne 1S) kolko sam vidio linkani romovi ovi zadnji koji hvale svi su za 1S 

Nije bas da ima neki izbor, koliko mi se cini sta sm preletio ipak je stock MIUI zasad najbolji izbor, ali evo baci i oko sam malo ako ti se nesto svidja

http://en.miui.com/type-25-408.html

11 godina
neaktivan
Pezer kaže...
Pasko,a mozes li mi detaljnije tu instalaciju gappsa objasniti,cisto da znam za ubuduce,iako zasad ostajem na ovome..

Dakle... Settings = na dnu je "Mokee center" = na vrhu lijevo je "extras", ako nista nema stisnite znakic za osvjezenje (one dvije strelice u krug) i sad samo tap sastrane na download,sta zelite instalirat... kad se skine samo se  restarta u recovery i samo flasha update...to je to... na isti nacin i brisete sta ne zelite

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2015 8:58 (Pasko505).
15 godina

preporucam vam CM11 R19, rom je superbrz, baterija stvarno dugo traje, jedini poznati bug trenutno su tipke na slusalicama koje ne rade
svaka cast developerima 

http://forum.xda-developers.com/redmi-1s/orig-development/rom-unofficial-cyanogenmod-11-t2909757

0 0 hvala 0
14 godina

Ima li kakav lolipop za redmi 1s koji radi normalno? Lp

LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Remzi kaže...

Ima li kakav lolipop za redmi 1s koji radi normalno? Lp

jos uvijek ne ali koliko sam uspio vidjeti na githubu kod developera CM12 sa Lolipopom je u razvoju

11 godina
neaktivan

Pozdrav. Molim da mi netko odgovori: redmi 1s, stavio sam rom cm11 r19 i sve super osim web preglednika (CM i opera mini) slova su jako sitna i kad ih povecam ne prilagode se velicini displaya nego moram prstom micat lijevo desno po ekranu...

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2015 18:09 (mirko2014).

0 0 hvala 0
15 godina

otidi u postavke -> Display & Lights -> Veličina fonta i tamo povećaj font

EDIT: a postoji i mogucnost da stranica koju gledas nije optimizirana za mobitele...

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2015 18:54 (Grom).
11 godina
neaktivan

Probal sam font podesit i nista. A gledal sam iste stranice sa kojima MIUI nije imal taj problem. 

15 godina

ljudi jel vi imate problema sa kamerom na ovom mobitelu??

MIUI(original), pa onaj ROM(sto me gapps zezao) i onda sam stavio ovaj neki lolipop i nigdje mi kamera ne radi kako treba...

Kod ovog zadnjeg sve odlicno funkcionira, nikakvu gresku ne nalazim osim sto kamera zeza, nekad javlja gresku, sad recimo dva dana uđem u kameru i samo mi "prednja" radi, ali ne slika, ja okinem, al ne slika hahah

0 0 hvala 0
14 godina
Pezer kaže...

ljudi jel vi imate problema sa kamerom na ovom mobitelu??

MIUI(original), pa onaj ROM(sto me gapps zezao) i onda sam stavio ovaj neki lolipop i nigdje mi kamera ne radi kako treba...

Kod ovog zadnjeg sve odlicno funkcionira, nikakvu gresku ne nalazim osim sto kamera zeza, nekad javlja gresku, sad recimo dva dana uđem u kameru i samo mi "prednja" radi, ali ne slika, ja okinem, al ne slika hahah

Ja jos uvijek vrtim Mokee i kod mene kamra odlicno radi, samo me malo muci problem trajnja baterije, nista drugo...

LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
15 godina

ja sam na cm11 r20 i nemam nikakvih problema sa kamerom

11 godina
neaktivan

Takodjer na Mokee i nemam problema sa kamerom (baterija da...brzo gori)... ali evo jos jednom link od MIUI kamere prilagodjenu za 4.4.x pa probaj sa ovim

MIUI kamera 

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2015 12:56 (Pasko505).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam 1S model i imam 2. sim kartice jednu srpsku a jednu hrvatsku i prrobelm mi nastaje što ne mogu manualno zaključati na mrežu kartice, mislim stalno kada nema mogučnost da nađe svoju mrežu spoji se na najbližu dostupnu (uglavnom roaming i pojede novce kada me netko zove).

Tata imam prvu generaciju hongmija i na njemu ima mogučnost da zaključa mrežu manualno, da kada nema pristup toj mreži da ne spaja na druge, da ostane bez mreže.

Imam MIUI 45.0.1 verziju roma.

Dali ima neki program da se mreža može "zaključati", ili se treba staviti drugi room. Rađe bi da ima neki program nego da stavljam room, jer sam 2 mobitela "spržio".

Hvala na pomoči. 

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Evo instalirao sam ovu kameru, mislim da je se meni pokvarila kamera(fizicki) jer flashao sam sad ovu i cim je palim, pali prednju i slika, a zadnju uopce ne mogu prebacit, nema cak ni opcije da prebacim na zadnju...

EDIT: Opet sam čeprkao po mobu i vratio se na onaj ROM sto je Pasko bio rekao da je i najstabilniji(ali se moraju gapps instalirati preko mokee centra) i sad kad sam to uradio stvarno radi sve dobro(bar zasad) i opet kamera radi, ali muči me jer je ona tako i onda radila i na ovom iako sam zeznuo gapps i onda na drugom ROMu, radila i odjednom prestala...

Sad cemo vidjeti koliko ce dugo na ovom izdrzati...

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2015 0:27 (Pezer).
15 godina
neaktivan

tko se hoće igrati sa miui v6 developer verzijom malo za promjenu za nas redmi 1, ne 1s. sve većinom radi, malo je bugovit. prerada od binbishe, dodano dosta stvari i ispravljni bugovi. 

http://www.androidiani.com/forum/xiaomi-red-rice/454571-rom-redmi-1-wcdma-miui6-developer-edition-android-4-4-2-a.html

Orginal link : http://bbs.ydss.cn/thread-524055-1-1.html

I jedan port od z3 kitkat : http://www.androidiani.com/forum/xiaomi-red-rice/457736-rom-xperia-z3-v3-0-kitkat-4-4-2-xiaomi-hongmi-wcdma-mtk6589.html

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

@Pezer

Koju si na kraju Mokee verziju stavija...(zadnja je verzija "History")

0 0 hvala 0
15 godina

Ma da, taj history sam i stavio, kad sam instalirao gapps preko mokee centra radi odlicno, cak mi se i zvucnik cini glasniji..

A kamera nezz koji joj je k, kad sam instalirao opet je radila dva dana i odjednom nece, radi mi prednja, a na zadnju uopce ne mogu prebacit haha i ne vrijedi i ako flasham onu sto si mi ti stavio i dalje ne radi -.-'

11 godina
neaktivan

Da, cudno zvuci,.... znaci kad stavis novi ROM radi pa ne radi?!

Van moga znanja....

17 godina

Sinoc sam se vratio na MIUI, nakon 2-3 mjeseca na mokee bio sam nezadovoljan. Daleko od onoga sto se prica, da ima ekstra stednju batereije da ne laga da je idealan, e brate meni nije.

Baterija mi je trajala manje nego na miui, imao sam non stop neke stop application errore, svaki put u pozivu telefon poblesa, vjerovatno zbog laga na proximiti senzoru, pa ulazi sam u kalnedar, alarm i ispremjesta sve.

Par puta mi se znalo desiti da mobitel nazove nekoga dok sam u razgovoru, ja sam full nezadovoljan.

It&#39;s better to keep your mouth shut and give the impression that you&#39;re stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pasko505 kaže...

Da, cudno zvuci,.... znaci kad stavis novi ROM radi pa ne radi?!

Van moga znanja....

Da i to eto sa 2 različita ROMa, a oba ljudi govore da su dobra i meni nemaju grešaka osim toga...

Kad ga tek instaliram radi kamera, uslikao nekoliko slika i onda odjednom kad oću ući javlja mi camera stopped working, da bi sad ulazilo normalno, ali u prednju dok na zadnju ne mogu ni pokusat prebacit ahahahah

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice