Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

poruka: 1.242
|
čitano: 283.272
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Pozdrav od jos jednog korisnika Hongmi 1S telefona, mene je u Srbiji kostao 130e kupio sam ga na oglasima, i stigao je u original kutiji samo sa USB kablom. Nisam hteo da cekam mesec dana i rizikujem carinu da bi dobio foliju i case od kineza.
Folija za ekran odgovara od LG G2,potrebno je sam malo je uziti makazama na jednoj strani (2-3 mm) i super ce da nalegne,pokrije celu prednju povrsinu a ostavi otvor za senzore i zvucnik. 

Telefon sam koristio 10ak dana sa MIUI sistem, imao je instaliran samo engleski i kineski, valjda hong kong verzija. I bio sam generalnom zadovoljan,zamerke su bile sto je malao RAMa bilo slobodno pa je gasio sam aplikacije kad se pretera, takodje pri opterecenju se zagrevao. Mada to je vecinom bilo primetno pri igranju igrica.
U svakom slucaju od kupovine mi je telefon prijavljivao update (4.3), na sajtu sam nasao neku 3.7 stable verziju, koju sam morao preko kompa da instaliram. E tu je nastao problem, nakon instalacije nijedna aplikacija nije htela lepo da radi, ili nece da otvori ili otvori i nakon par sekundi izbaci. Nista nije pomoglo, onda meni padne na pamet da uradim update koji mi telefon nudi, update-ujem na 4.3 i uradim hard reset. Tu se situacija popravila, i shvatio sam da je problem u gapps,nijedna nije htela da radi pa je telefon bio osakacen. 
Tu sam skapirao da cu morati da ga rootujem da bi ih instalirao,ali nisam znao kako samo njih da stavim,da li moram da brisem stare ili samo ubacim nove. Onda sam odlucio da stavim custom rom, kad vec sve to radim. Prvo sam mislio CM11,ali sam onda naleteo na modovani Mokee koji je ovde postavljen, tako da sam njega instalirao. Radi super,manje se zagreva koliko sam primetio. Baterija je takodje malo bolja. Zvuk u slusalici je slabiji.

Smorio sam se sto sam morao sve opet da instaliram, na MIUI je nakon hard reseta i logovanja na profile on sve sam namestio bukvalno isto kao pre, ali jbg

Telefon sad kao sto sam rekao radi super,primetno brze mada mi je MIUI dopadljiviji ali vidi se da je ovaj telefon sa tim sistemom na granici za normalno koriscenje.

Tri pitanja.

Da li je izbacena neka novija verzija Mokee sistema koja ima popravljen zvuk u slusalici ?
I kako da stavim dodatni "ekran" na home page-u ? Imam samo dva  
Da li je moguce ubaciti hongmi camera app ? Meni je bolja od ove google camera

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review
boban357 kaže...

Zanima me dali je netko naručivao s to2c web shopa,za vrijeme njihovih praznika. 27.09. sam kupio mob. evo do danas ništa se nedešava,na nekoj njihovoj stranici za praćenje zadnja aktivnost je bila shipment ready, i to je to, tako stoi danima.Poštarina je free preko Singapur post. na njihovim stranicama za praćenje stoji samo da je paket u najavi a da još nije fizički zaprimljen.Jel to moguće da toliko dugo traje,ili je neka prevara u pitanju.Kad se može otvorit slučaj preko paypal i jel vračaju novac?{#} 

27.09 nije tako davno za kineske posiljke. Mislim da se moras samo malo strpit jer je njima to najveći blagdan i sve tada staje. Inace preko PayPala možeš vratit novce bez problema, zato ne brini. Moras samo paziti da ne prdje više od 45 dana od kupnje jer tada se više ne možeš žaliti PayPali. MOja preporuka ti je da pričekaš do 30.10. i onda ako još uvijek se ništa ne promjeni podigni tužbu na PayPalu, ali virujem da ćeš ga dobit do tada ili oko tog datuma

Hong / RedMi 1 - Hong / RedMi 1S
11 godina
neaktivan
stefanan kaže...

Pozdrav od jos jednog korisnika Hongmi 1S telefona, mene je u Srbiji kostao 130e kupio sam ga na oglasima, i stigao je u original kutiji samo sa USB kablom. Nisam hteo da cekam mesec dana i rizikujem carinu da bi dobio foliju i case od kineza.
Folija za ekran odgovara od LG G2,potrebno je sam malo je uziti makazama na jednoj strani (2-3 mm) i super ce da nalegne,pokrije celu prednju povrsinu a ostavi otvor za senzore i zvucnik. 

Telefon sam koristio 10ak dana sa MIUI sistem, imao je instaliran samo engleski i kineski, valjda hong kong verzija. I bio sam generalnom zadovoljan,zamerke su bile sto je malao RAMa bilo slobodno pa je gasio sam aplikacije kad se pretera, takodje pri opterecenju se zagrevao. Mada to je vecinom bilo primetno pri igranju igrica.
U svakom slucaju od kupovine mi je telefon prijavljivao update (4.3), na sajtu sam nasao neku 3.7 stable verziju, koju sam morao preko kompa da instaliram. E tu je nastao problem, nakon instalacije nijedna aplikacija nije htela lepo da radi, ili nece da otvori ili otvori i nakon par sekundi izbaci. Nista nije pomoglo, onda meni padne na pamet da uradim update koji mi telefon nudi, update-ujem na 4.3 i uradim hard reset. Tu se situacija popravila, i shvatio sam da je problem u gapps,nijedna nije htela da radi pa je telefon bio osakacen. 
Tu sam skapirao da cu morati da ga rootujem da bi ih instalirao,ali nisam znao kako samo njih da stavim,da li moram da brisem stare ili samo ubacim nove. Onda sam odlucio da stavim custom rom, kad vec sve to radim. Prvo sam mislio CM11,ali sam onda naleteo na modovani Mokee koji je ovde postavljen, tako da sam njega instalirao. Radi super,manje se zagreva koliko sam primetio. Baterija je takodje malo bolja. Zvuk u slusalici je slabiji.

Smorio sam se sto sam morao sve opet da instaliram, na MIUI je nakon hard reseta i logovanja na profile on sve sam namestio bukvalno isto kao pre, ali jbg

Telefon sad kao sto sam rekao radi super,primetno brze mada mi je MIUI dopadljiviji ali vidi se da je ovaj telefon sa tim sistemom na granici za normalno koriscenje.

Tri pitanja.

Da li je izbacena neka novija verzija Mokee sistema koja ima popravljen zvuk u slusalici ?
I kako da stavim dodatni "ekran" na home page-u ? Imam samo dva  
Da li je moguce ubaciti hongmi camera app ? Meni je bolja od ove google camera

1. Da , nadogradnje stalo izlaze, možeš popratit ovdje http://download.mokeedev.com/?device=armani ili imas čak pod Settings = Mokee Center = klikni na strelice gore desno i ako ima OTA novi update pokazat ce ti na dnu stranice

2. Uzmi Shortcut od neke aplikacije, doguraj je do ruba prozora i kad ti rub pobijeli pusti je u novi prozor

3. Da mogu ce evo ti link za file https://www.dropbox.com/s/mx1ox2l2xucyy8u/MIUICamera44-4.zip?dl=0 to ti je MIUI kamera modana na 4.4, moras je flashati kroz recovery (kao sta si stavio novi ROM)

15 godina

Zanima me dal ova verzija s mobicity-a 1s ima hrvatski jezik? Malo sam noob sto se tice flashanja i rpotanja i tih stvari pa me zanima jel mogu samo kupit uredaj i krenuti s koristenjem? 

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pasko505 kaže...

1. Da , nadogradnje stalo izlaze, možeš popratit ovdje http://download.mokeedev.com/?device=armani ili imas čak pod Settings = Mokee Center = klikni na strelice gore desno i ako ima OTA novi update pokazat ce ti na dnu stranice

2. Uzmi Shortcut od neke aplikacije, doguraj je do ruba prozora i kad ti rub pobijeli pusti je u novi prozor

3. Da mogu ce evo ti link za file https://www.dropbox.com/s/mx1ox2l2xucyy8u/MIUICamera44-4.zip?dl=0 to ti je MIUI kamera modana na 4.4, moras je flashati kroz recovery (kao sta si stavio novi ROM)

Hvala. 
Za update m mokee centar  kaze da imam poslednju verziju,ali sumnjam jer je clan baso 553 postavio link pre mesec dana,moracu to rucno. Da,bilo mi cekirano OTA update,kad to odcekiram iskacu mi dva update
Novi prozori se otvaraju samo na desnu stranu, to je pravilo problem :D

Hvala za link, probacu da instairam. Mozes da mi postavis link od google camere da mogu da se vratim,ako mi ne bude lepo radilo, jos se ne snalazim lepo na xda i miui forumima
edit - kako da udjem u recovery mod ? trazim vec 10 minuta {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 19:56 (stefanan).
16 godina
maxy0 kaže...

Zanima me dal ova verzija s mobicity-a 1s ima hrvatski jezik? Malo sam noob sto se tice flashanja i rpotanja i tih stvari pa me zanima jel mogu samo kupit uredaj i krenuti s koristenjem? 

Nema hrvatski, ima samo engleski i kineski. Al uopće nije problem stavit rom sa hrvatskim jezikom, barem kod miui-a je to najmanji problem. 

16 godina
neaktivan

Je li netko nabavio i probao spojiti Hongmi 1s sa Xiaomi Mi Band om?

0 0 hvala 0
15 godina
MarioVk kaže...
maxy0 kaže...

Nema hrvatski, ima samo engleski i kineski. Al uopće nije problem stavit rom sa hrvatskim jezikom, barem kod miui-a je to najmanji problem. 

nisam nikad to stavljao.. mislim da bih nesto zajebo.. jel imas mozda tutorijala nedje?

13 godina

Prelistaj temu unazad, sve pise na hrvatskom, na nekim stranicama i po vise puta objasnjeno..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
15 godina

samo me jos zanima koliko inace treba dana da dode 1s s mobitcitya.. ssad pise da je in stock

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
maxy0 kaže...

samo me jos zanima koliko inace treba dana da dode 1s s mobitcitya.. ssad pise da je in stock

cca 5-6 radnih dana

10 godina
neaktivan

Kako da udjem u recovery na cm11 ? Imam instaliran CWM, kad probam dok je ugasen telefon volume down+power samo mi se pojavi fastboot i neka slicica, tu zablokira i moram da vadim bateriju

0 0 hvala 0
15 godina

volume up + power, krivu kombinaciju tipaka si radio

10 godina
neaktivan

Hvala. Uspesno instalirana MIUI camera,radi super,slike odlicne {#}

A kako sad nju da stavim za main aplikaciju a izbrisem ovu prethodnu ? Trenutno imam 2 camera aplikace, a ovu sto je dosla na cm11 automatski otvara u whatsappu i viberu.
Edit- ne nudi mi pri paljenju da biram koju cameru hocu, niti mogu da kliknem na clear defaults kad udjem u app info

P.S. ZNam da sam malo  dosadan,ali jos ucim kako funkcionisu stvari na androidu, do pre 10 dana nisam ni znao sta je root i custom rom {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2014 18:07 (stefanan).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

V45 je na OTA za RedMi 1S {#}

Isprobao tko?

0 0 hvala 0
13 godina

Stavio ga odmah, kao i svaki OTA update do sad. Sve ok, dodatno poboljšan RAM management, manje se grije, a neki subjektivni dojam na početku je i da baterija sporije curi

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.10.2014 9:27 (Montezano).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ja sam isprobao v45 i natrag se vratil na v43. Na v45 mi se više zagrijaval oko kamere,a sve ostalo manje-više isto. Inače napravil sam rot mobitela i instaliral no frills CPU i podesil procesor od 300-1306.  

10 godina
neaktivan

Nema poboljsanja sto se se tice RAM memorije i smanjenja zagrevanja ? 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja sam isto instalirao v45 i mobitel mi se strašno grijao oko kamere, razočarenju nigdje kraja. Provjerio sam postavke i vidio da mi je  uključen gps i auto sihronizacija.Kada sam to pogasio mobitel se stabilizirao i radi stvrno dobro,baterija duže drži.{#}

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Autosinhronizacija cega ?

Ja cu verovatno da instaliram, sad sam na cm11 i super je ali ima dva bug-a koji me nerviraju... Ekran ostaje upaljen tokom razgovora,  i rotate screen ne radi skoro nikad

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

googla  i maila,

15 godina

ako mi netko moze reci koji tip mokee-a je najstabilniji? 

http://download.mokeedev.com/?device=armani

0 0 hvala 0
13 godina
Grom kaže...

ako mi netko moze reci koji tip mokee-a je najstabilniji? 

http://download.mokeedev.com/?device=armani

Unofficial.

samo nešto struže..
11 godina
neaktivan
stefanan kaže...

Hvala. Uspesno instalirana MIUI camera,radi super,slike odlicne {#}

A kako sad nju da stavim za main aplikaciju a izbrisem ovu prethodnu ? Trenutno imam 2 camera aplikace, a ovu sto je dosla na cm11 automatski otvara u whatsappu i viberu.
Edit- ne nudi mi pri paljenju da biram koju cameru hocu, niti mogu da kliknem na clear defaults kad udjem u app info

P.S. ZNam da sam malo  dosadan,ali jos ucim kako funkcionisu stvari na androidu, do pre 10 dana nisam ni znao sta je root i custom rom {#}

Instaliraj si sa Google play neku aplikaciju s kojom moze brisati iz roota aplikacje (to su ti sistemske aplikacije, koje ne mozes brisati normalnim nacinom kako inace brises). Naprimjer - Root uninstaller i onda sa njom pobrisi aplikacije koje ne zelis (kamere), Mozes i druge kinseke aplikacije koje su ti viška samo pažljivo, nemoj brisati ono šta nisi siguran čemu služi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2014 11:37 (Pasko505).
11 godina
neaktivan

Sa System app remover sam obrisao 30 sistemskih datoteka. RAM-a imam sad od 200-400mb slobodnog. Al RAM mi dosta sara sto mi nikako nije jasno. Obrisem,imam 350mb slobodnog,za 10-ak sekundi pogledam vec je na 200mb a nije nista u meduvremenu bilo pokrenuto. V43 je rom. 

0 0 hvala 0
15 godina

jel dobija 1s miui v6?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

kažu da dobija nego tko hoće da promjeni izgled mobitela izgleda predobro

http://www.aliexpress.com/snapshot/6245956729.html

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Predobro izgleda :)

0 0 hvala 0
15 godina
dnova kaže...

istrazivao sam nakon toga sta sam vidio i neki, tj nekolicina njih kazu tamo u feedbacku da nisu dobili staklo iza nego plastiku i da nije bas kvalitltno kao sto se cini na slikama

15 godina
neaktivan
maxy0 kaže...
dnova kaže...

istrazivao sam nakon toga sta sam vidio i neki, tj nekolicina njih kazu tamo u feedbacku da nisu dobili staklo iza nego plastiku i da nije bas kvalitltno kao sto se cini na slikama

Ah jbga sada, nisam ni citao feedback, ja odmah naručio. Vidjeti cemo kako ce biti kad dodje

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice