- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Trebo bi potpuno bijeli Xiaomi 1s, al vidim da ga nema bas svud za nabavit..
Naso sam ga samo na MiniDeal za 170$ http://www.minideal.net/original-xiaomi-1s-white-smartphone-dual-sim-wcdma-snapdragon-msm8228-1-6ghz-1g-8g-with-4-7inch-screen.html
Je li stranica sigurna 100%?
Zna li neko da ima jos gdje a da je jeftiniji?
Koje su moguce mane na mobu, odnosno na sta se ljudi zale kod ovog moba? Koliko vremena ekran izdrzi tokom koristenja?
Koliko sam ja lista po raznim forumima i gugla, na verziju sa snapdargonom, dosta se ljudi žali na pucanje signala na prvom utoru sim kartice. Xiaomi je nekako šutljiv sa tim, pa ljudi ne znaju da li je do hardvera ili softvera. Ja osobno ću vidit kako će se razvijat situacija po tom pitanju, zbog toga ga zasad nemam namjeru uzimati. Inače sve ostalo je koliko vidim ok. U rangu je sa motorolom g, sa tim da su mu neke karakteristike još bolje, npr. kamera je dosta bolja, i baterija dosta drži.
I ja sam ga kontao uzeti, ali onda citam da postoje i kod njega mane. Ako je hardwerski, ne isplati mi se bas slat na garanciju, a ako je problem sa signalom, nije mala stvar jer bi cesto bio koristen mobilni net...
Za istu cijenu sam mislio uzet LG L9 II sa sigurnom i jako dobrom baterijom, solidnom kamerom, garancijom i dostupan mi je odmah.. Malo je slabiji od Xiaomia sto se tice procesora, ali to mi nije toliko bitna stavka, posto ce mob bit koristen za FB, poruke, viber, skype, rijetko za jake igre, dok bateriju ima provjereno dobru..
Na zalost ja moram potvrditi istinitost ove price. Dakle dolazi do pucanja signala na RedMi 1s. Osobno sumnjam i nadam se da je softwarski problem. zapravo radi se o tome da kad je postavljena opcija "3G Preferred" onda mobitel priliokom automatskog prebacivanja sa 3g na 2G izgubi signal i prekine se, nakon par sekundi ponovno se spoji. osobno sam ovo rjesio tako da sam ostavio opciju "Use only 3G networks" i tad radi sve 5. A kad primjetim da sam u nekoj rupi rucno prebacim na 2G. Za sad je tako, ovo je inace prijavljeno kao BUG (http://en.miui.com/thread-13490-1-1.html) i nadam se da sljedecim updateom ce ovo biti rjeseno.
čitao sam i istina je sve.
3g problem, ali problem funkcionalnosti kartice kada aplikacije hoće samo na memoriju mobitela.
Da..istina ali i to se da rjesiti...trenutno imaju dvije opcije!
http://en.miui.com/thread-23243-1-1.html
ili
http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23310&page=1#pid471904
evo, nakon skoro mjesec dana koristenja, mogu reci da sam zadovoljan mobitelom, prezadovoljan ustvari.
Ispocetka sam huckao na bateriju, iako moze bolje, baterija sve u svemu nije losa, igre strasno puno vuku i vrlo brzo ju ispraznu.
Dole je SS, na mobitelu imam Whatsapp, Viber, Skype, Facebook, Twitter, Dropbox i 2 maila, od uredaja koji su cijelo vrijeme spojeni online, WIFI i data su mi enabled skoro cijelo vrijeme, ugaseni su u postavkama od 01:00-05:30. S tim da u ova 3 dana nisam igrao igre, slikao sam, slusao muziku, malo surfao, oko 20-30 poziva i poruke preko whatsapp i vibera.
Moj je naručen prije nekih 7 dana, sada je poslan na carinu :) Samo se nadam da mi neće naplatiti carinu, za PDV sam se već pomirija... iskustva s carinjenjem?
Ako si iz HR, nema carine samo PDV, ako si iz BIH racunaj cca 30% na sveukupnu cijenu da su ti davanja..

Evo mene opet. Znači naručio sam sa ibuygou.com Xiaomi pistone i još uvijek mi nisu stigli. Kontaktirao sam support i odgovor je bio "Hi,
Samo se nadam da će doći kad tad.
a da ih pitas za TN?
i kad ga dobijes, s njim u postu, pa nek ti nacrtaju paket
a da ih pitas za TN?
i kad ga dobijes, s njim u postu, pa nek ti nacrtaju paket
Pitao sam ih više puta i za adresu koju šalju. Engleski im nije baš jača strana. Uvijek mi daju polovičan odgovor ,a sad čekam da mi ja ve TN ako uopće skuže što ih pitam
EDIT: Hi, I'm sorry to tell you that I just checked with the shipping company, they told me your parcel has been sent back to us because they could not contact you when the parcel arrive at your local post.Here is the tracking number RI008801722CN and tracking website http://www.17track.net/index_en.shtml.
pa wtf
OVO je s trackinga. ne znam tko je tu lud:
Destination Country - Croatia:Tracking Consuming:1529 Millisecond2014-07-08 10:14,
CHINA, BEIJING, Receive item at office of exchange2014-07-05 08:21,
CROATIA, ZAGREB 10003, Insert item into bag2014-07-05 08:16,
CROATIA, ZAGREB 10003, Receive item at office of exchange2014-07-04 02:43,
CROATIA, 10705 Zagreb LK, Send item to domestic location2014-07-04 02:30,
CROATIA, 10705 Zagreb LK, Send item to domestic location2014-07-04 02:22, CROATIA, 10705 Zagreb LK, Receive item at location2014-07-03 14:59,
CROATIA, Zagreb *, Send item to domestic location2014-07-03 07:10,
CROATIA, Zagreb *, Unsuccessful item delivery attempt2014-06-26 19:30,
CROATIA, Zagreb *, Receive item at delivery office2014-06-26 18:23,
CROATIA, 10712 Zagreb PKP, Send item to domestic location2014-06-26 15:08
, CROATIA, 10712 Zagreb PKP, Unsuccessful item delivery attempt2014-06-24 23:44,
CROATIA, 10712 Zagreb PKP, Receive item at delivery office2014-06-24 11:35,
CROATIA, ZAGREB 10003, Insert item into domestic bag2014-06-24 08:39, CROATIA, ZAGREB 10003,
Receive item at office of exchange2014-06-15 13:25,
CHINA, GUANGZHOU, Insert item into bag
2014-06-14 15:25, CHINA, 523112, Receive item from customer
Već mi je pun k naše pošte, svaki dan sam bio doma i nitko nije zvonio niti ostavio cedulju, a nekad znaju zajepit cedulju na ulazna vrata od zgrade što je van svake pameti
Koliko ja vidim po ovom TN tebi je mobitel bio dostavljan na adresu ali navodno ti nisu mogli dostaviti. Na zalost sad ti je mobitel vracen nazad u Kinu.
Ukoliko si platio preko PAY PALA trebao bi moci vratit novce nazad, s tim da vodis racuna da ne prodje vise od 45 dana od dana kada si platio narudzbu jer je to rok u kojem mozes podici zalbu! Koliko vidim cini mi se da si blizu toga datuma, pa ti je moja preporuka odma na PayPal i otvori slucaj!
E sad, ja virujem da su ovi iz poste katastrofa, ali kako ce to sve proci ....??!
Koliko ja vidim po ovom TN tebi je mobitel bio dostavljan na adresu ali navodno ti nisu mogli dostaviti. Na zalost sad ti je mobitel vracen nazad u Kinu.
Ukoliko si platio preko PAY PALA trebao bi moci vratit novce nazad, s tim da vodis racuna da ne prodje vise od 45 dana od dana kada si platio narudzbu jer je to rok u kojem mozes podici zalbu! Koliko vidim cini mi se da si blizu toga datuma, pa ti je moja preporuka odma na PayPal i otvori slucaj!
E sad, ja virujem da su ovi iz poste katastrofa, ali kako ce to sve proci ....??!
Ne radi se o mobitelu nego slušalicama. Sad čekam odgovor od supporta. Zamolio sam ih da pošalju nazad sa brzom poštom ,ako treba platit ću shipping iako bi bilo ok da mi daju popust. Jeidno što mene zanima na koju su oni adresu i na koga to poslali. U pošti su mi rekli da vjerojatno podaci nisu bili dobri te da nis mogli dostaviti. kad sam pitao kineze di su poslali on mi je dao točne podatke, pa ne znam više ko je tu lud zapravo. paket j došao 3.7 u Zagreb, a vratili su ga već 5. za Kinu
Ljudi jel mi može netko reći kako instalirati update.zip sa microSD kartice, a ne sa interne memorije na hongmi 1s?
Imam problem sa bootanjem a update-zip više nemam u internoj memoriji
krivo sam skuzija, bolje da su slusalice...ali paket ti je dosa u Zagreb 24.06. (http://ips.posta.hr/IPSWeb_item_events.asp?itemid=RI008801722CN&Submit=Submit)
U posti po TN moraju znati na koga je naslovljen
Ljudi jel mi može netko reći kako instalirati update.zip sa microSD kartice, a ne sa interne memorije na hongmi 1s?
Imam problem sa bootanjem a update-zip više nemam u internoj memoriji
Evo pogledaj ovdje,...a najvjerovatnije ovo ces morat
kojzu i odakle jebb verziju moram skinut???
Il sta da obrisem u trw recoveriju=???
neda mi g play ni k instalirat
Sat ne mozes jednostavno ovaj file flashati u recoveriu da imas ROOT?
neznam jel tko ima slican problem ali kod mene se desava npr kada imam otvoren deezer i messenger chat heads chat heads se zatvaraju nakon minut dvije, a deezer ostaje ukljucen te npr odem u drugu aplikaciju deezer se zatvori.. i jos jedan problem kada slusam glazbu zvuk nekad samo nestane te moram nekoliko puta mjenjati pjesme da se vrati, nije do slusalica i playera i probao sam multilanguage i official rom na oba roma se desava isto
neznam jel tko ima slican problem ali kod mene se desava npr kada imam otvoren deezer i messenger chat heads chat heads se zatvaraju nakon minut dvije, a deezer ostaje ukljucen te npr odem u drugu aplikaciju deezer se zatvori.. i jos jedan problem kada slusam glazbu zvuk nekad samo nestane te moram nekoliko puta mjenjati pjesme da se vrati, nije do slusalica i playera i probao sam multilanguage i official rom na oba roma se desava isto
Pogledaj u Settings/Developer options na koliko ti je stavljen Background process limit
Pogledaj u Settings/Developer options na koliko ti je stavljen Background process limit
standard limit
Probaj zkljucati app u memoriju koje ti trebaju raditi...drzi home button samo povuci ikonu app prema dolje (prikazat ce se ikona s malim lokotom).
Bok ljudi, kupi sam mob i stavio karticu, međutim nemogu pribacit aplikacije na sd karticu pomocu appmgr III (mob je rootan)
Bok ljudi, kupi sam mob i stavio karticu, međutim nemogu pribacit aplikacije na sd karticu pomocu appmgr III (mob je rootan)
http://xiaomi.eu/community/threads/replace-internal-memory-by-sd-card.22100/ ovo je za hongmi, a za hongmi 1S imas na strani 9 objasnjeno
Hmm, nema nesto jednostavnije? Strah me da nesto ne zeznem...
Probaj zkljucati app u memoriju koje ti trebaju raditi...drzi home button samo povuci ikonu app prema dolje (prikazat ce se ikona s malim lokotom).
probao, nepomaze...
Hmm, nema nesto jednostavnije? Strah me da nesto ne zeznem...
Root checker-stoji da je mob rootan, međutim na security-permission u sivo mi je Root permission i manage root permission...ne mogu uc tu
Root checker-stoji da je mob rootan, međutim na security-permission u sivo mi je Root permission i manage root permission...ne mogu uc tu
ponovno odradi root: http://en.miui.com/thread-21881-1-1.html
Zanima me je li se ovaj bug s 3G mrežom javlja samo kod 1s modela ili kod oba (redmi-hongmi), odnosno je li povezan s vrstom čipa u pojedinom modelu: TP i QC. Ako je softwerski treba navodno čekati novu verziju MIUI-a (6), a to može biti ikad ili nikad.
Ne vidim neku bitnu razliku između ova dva modela osim u RAM-u i samom čipu, a i razlika u cijeni je nekoliko dolara.
Kako je mob dual sim važno je valjda da s time nema problema. Molim savjet: uzeti noviji model s nešto boljim čipom i čekati softverske preinake ako je u tome stvari ili uzeti sigurnijeg Hongmija?