Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

poruka: 1.242
|
čitano: 283.290
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Specifikacije:
Model: Xiaomi Hongmi 1s aka Xiaomi Redmi 1s
Na tržištu: Svibanj 2014
CPU: Qualcomm Snapdragon MSM8228 Quad Core 1.6GHz
GPU: Adreno 305
Memorija: 1GB RAM + 8GB ROM + vanjska (SD kartica) do 32GB
Ekran: 4.7-inčni IPS 1280 x 720 piksela + Gorilla Glass 2 zaštita
Kamera: stražnja 8MP s autofokusom; prednja 1.4 MP
Mreža: GSM + WCDMA 900/2100MHz
SIM: Dual SIM
Povezivost: Bluetooth, WiFi
Senzori: Gravitacija, blizina, svjetlost, žiroskop
Baterija: 2000 mAh, izmjenjiva
Dimenzije: 137 x 69 x 9.9 mm
Boja: Crni/sivi
Cijena: 260 KM aprox. 1000 kn

Nakon dugo trazenja i odlucivanja na kraju sam izabrao Hongmi 1s. Kada sam poceo traziti mobitel (nekad u 4. mjesecu) za oko mi je zapeo Red Rice, ali nekako me baterija odbijala zbog toga sto za istu cijenu sam mogao dobiti recimo bolji mobitel. Htio sam svasta nesto od Elephone p7 mini do F1 i V3, na kraju se svelo na Huawei Honor c3 ili XIAOMI Hongmi 1s, cijena je prevagnula, Honor je po specifikacijama bolji, ali „riza“ je prva koja mi se svidjela, jos u poboljsanoj verziji...Za bateriju cu lako, svakako mi je navika svaku vecer stavljati mobitel na punjac.

Mobitel sam narucio i platio 03.06 na to2c.com nakon sto sam pitao da li ga imaju na stanju. Jos isti dan sam dobio tracking number. Sudeci trackingu 5.6 je poslan na avion, a 18.06 je bio u mojim rukama, normalno, govorimo o mobitelu

Mobitel je dosao u orginal eko kutiji dobro zasticen. Nakon vadenja kutije iz omotaca od zracne folije ispadaju „pokloni“. Kao poklon dobio sam 2 zastitne folije, autopunjac i plasticni oklop. Iako bi vise volio otg kabel, ali eto.

Uz mobitel nisu dosle slusalice

Prvo dojam je bio OGROMNO, jer sam do sada nosao Huawei G300 od 4.3 inca pa mi je ovaj jos uvijek velik. Ali lako je sa magarca na konja. Ubacio 2 kartice i obe pokrenuo bez problema upalio docekao me MIUI JHCCNBD24.0 custom MIUI multilanguage sa predinstaliranim gapps whatsapp i jos ponekom app bez ijedne kineske. Taj custom sam dobio cisto jer sam htio root vec uraden da se ja sa tim ne zezam.
Kada sam mobitel uzeo u ruke prvo mi se ucinio pretezak, jer znam da baterija dolazi zasebno, ali nakon otvaranja vidim baterija vec stavljena i preko kontakata naljepljena naljepnica. Zadnja strana je glatka, ali nije klizava.

Ekran je dobar, da sada reknem da sam ocaran rajskim svjetlom, nisam, normala sve. Boje se fino vide, touch radi samo tako, najmanji dodir prstom se registrira, odaziv jednostavno odlican, tu me ocarao. Kapacitivne tipke kako znamo nisu osvjetljene, ali kako vec par godina koristim smartphone vise napamet znam gdje su tipke tako da mi to ne predstavlja smetnju. Tipke isto reagiraju odlicno.

Baterja prvih dana se bas i nije pokazala ujutro ga skinem sa punjaca, navecer ispod 50%, dok pocem spavati vec je kriza. U nedjelju sam bio cijeli dan kuci imao par poziva i snimao nesto app, nesto supao po ineternetu i sinoc kada sam posao spavati pogledam stat baterije 11 sati rada, 81%, s tim da mi je wifi cijelo vrijeme upaljen. Uz napomenu da su 2 kartice unutra i da mi je non stop upaljen wifi ili dana.

Kada smo kod kartica, u mobitel idu 2 normalne SIM kartice, s tim da prva podrzava 3G druga ne. Data promet moze biti ukljucen samo na jednoj kartici, znaci ili SIM 1 ili SIM 2. Samo stelanje karitca je full jednostavno, promjena imena, apn i ostale stvari super rijeseno. Singal na SIM 1 je nesto losiji nego signal na SIM 2, ne znam zasto, ali vidim da je i kod drugih isto. Pored sim kartica tu je i utor za micro SD. Ubacio sam svoju karticu, 8GB, prepoznata i radi bez problema.

U jednoj temi http://en.miui.com/thread-13092-1-1.html sam naletio na rom, istina za Red rice je, ali daje nadu, da se moze raditi switch 3g i na SIM 2, sada koliko to pije vodu… Vidjet cemo.

Sto se zvuka tice tu sam zadovoljan, oba zvucnika su ok, sve se odlicno cuje, mikrofon takoder, testirano na vise mobitela i fiksnih telefone u svakom slucaju se s obje strane odlicno cuje.

Kamera, ubacit cu par slika iako nisam od onih kojima treba kamera na mobitelu, ali eto tu je posluzit ce

Wifi radi odlicno, puno bolje nego Huawei, GPS sam probao samo preko GPS tools i uhvatio sam 4 satelita u roku 10-ak sekundi, ispred zgrade.

E sada mala prica: Mobitel sam dobio u srijedu i cijeli dan sam bio u pogonu, kada sam sjeo navecer pocelo raspakiravanje, malo slikanja malo divljenja malo isprobavanja itd itd i onda najednom reboot, sam od sebe, nista mi nije jasno. Mobitel se upali i nastavi raditi kao da se nista nije desilo. Sutra nikakvih problema ili bar ja nisam vidio, dok brat nije uzeo mobitel u ruke da vidi stroju, jer njegov cubot gt99 lezi u ladici, i odjednom opet reboot. Opet sam presao preko toga, navecer pocmem pisati recenziju i prve dojmove i onda opet vidim da se desio reboot. Tada me prosao onaj pocetni hipe, reko idem prvo vidjeti sve negativne strane. Kao prvo znaci taj reboot ito random, kada ukucam *#06# izbaci mi poruku „Invalid IMEI“, search nije radio, nikako ga nisam mogao pokrenuti, nisam se mogao logirati na facebook acc u igrama, jednostavno me izbaci i ugasi igru. Tada me vec pocela lagano hvatati panika. Racunam recenzija ce cekati dok ne vidim sta je u pitanju. Petak cijelu vecer i subota jutro i opet subota cijelu vecer sam samo citao miui.forum i trazio po drugim forumima i sve sto sam nasao bilo je da je u pitanju hardwerski problem. I onda sam isao na factory reset, da vidim hoce li to pomoci i pomoglo je, vratio se IMEI, facebook u igrama radi, ali search ne radi i reboot je opet tu. Na kraju sam isao skinuti orginal MIUI i njega snimiti, kao sto sam gore napisao dosao je multilanguage. Nakon zavrsenog flasha wipe sve i palim vidim par novih app, market i games, sto nije bilo prije. Onda install gapps i ostalih stvari… Flash sam uradio u subotu nekad poponoc, i evo do jutros nijedan reboot, search radi, sve ostalo ok, napokon imam mobitel

Pozitivno: puno toga najvise omjer ulozenog/dobivnog

Negativno: Ne bih bas rekao negativno, ali ako treba izdvajati onda ima toga
- kao prvo baterija, nije mi jasno zasto nisu isli sa vecom baterijom,
- power tipka i vol +- su na istoj strani, power je smjestena ispod vol tipke i sto se mene tice ja bih volio da je vol sa lijeve strane a power sa desne,
-„ispupcenost“ kamere, to mi je smetalo i na Huwaei, jednostavno dolazi do crtanja mobitela na tom mjestu,
- kapacitivne tipke nisu osvjetljene
- neiskoristen prostor, i sa gornje strane i sa donje strane previse praznog mjesta, skoro 2 cm prostora za kapacitivne tipke, tako i sa gornje strane za kameru

Eto toliko od mene, ako postoji kakva greska u tekstu isprike unaprijed.

Linkovi na orginal velicine slika:
http://s27.postimg.org/43kxy7ile/in2.jpg
http://s27.postimg.org/t0jq1dhpe/in1.jpg
http://s27.postimg.org/gjd2e7mjm/image.jpg
http://s27.postimg.org/p3a8h6z1e/2_1.jpg
http://s27.postimg.org/8kmhodbky/image.jpg
http://s27.postimg.org/66zyjm7s2/posiljka_1.jpg
http://s27.postimg.org/m2te0nnqa/posiljka.jpg
http://s27.postimg.org/rzo2pzq3m/nocna1.jpg
http://s27.postimg.org/eo428a1uq/nocna2.jpg

Unutra Unutra
Unutra 2 Unutra 2
Iz auta Iz auta
Van Van
Van 2 Van 2
U mraku U mraku
U mraku 2 U mraku 2
It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2014 8:01 (goodye).
Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

Xiaomi kao firma niti uz jedan mobitel ne isporucuje slusalice, to se sve kupuje posebno..

Sto se tice baterije, ja ne znam sta ti tu toliko predstavlja problem, jos je to sve novo dok se slegnu dojmovi i prestanu cackanja i sve, bat ce duze trajati.. Pa pogledaj samo koristenja na mom, 2 dana, i sot 6-7 sati, a synca dva maila, whats, facebook, neke od igrica, plus na poslovnoj kartici preko 100 poziva dnevno (djevojka koristi mobitel najvecim djelom kao poslovni)..

Sve Xiaomi uređaje se doslovno moze smatrati developer uređajima, jer sam smisao MIUI-a je doslovno tjedno flashanje, krpanje bugova i svega.. Kod Hongmija je situacija nesto drugacija, za njega izlaze samo Stable updejtovi, ali svejedno i dalje se ima sta prckati po mobitelu, i zapravo je tko god kupi navedeni mob, najbolje odma napraviti cistu instalaciju i sve sam narediti si i siguran si da ce sve valjati.. Nije na odmet pobrisati sve sto su kinezici stavljali, jesu oni oke i sve ali ne vjerujem im ni malo :D Pogotovo nakon svih onih prica da mobiteli marke Star dolaze s instaliranim nekim klincem i pamte sve tvoje podatke i spremaju na servere u Kini..

S druge strane mozda ti nesto i draina bateriju, to ces vidjeti kroz koji dan, ukoliko curi bat u noci, root, titanium i lagano brisanje onog sto je doslo uz stock firmware, i to je to.. Apk koje mozes iskoristiti da vidis sta vuce sve bateriju su spomenute prije par postova u ovoj temi.. Ukoliko bude potrebe mogu opet dodatno napisati..

Jedini "minus" s kojim se slazem s tobom je to sto kapacitivne tipke nisu osvjetljene.. 

Sto se kamere tice, udji u postavke, aktiviraj advance mod, i promjeni rezoluciju, i kvaitetu slike, puno bolje ce ti slike biti nego trenutno.. Senzor je odlican i iz njega se dosta toga moze izvuci..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
15 godina

Zašto ne odvojite teme da se ne mješa 1s sa ovom temom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

A s druge strane zasto odvajati, isti vrag, razlika je samo u SOC-u, ljudi su vec navikli da ovdje mogu naci skoro sve potrebno, u prvi post je dodano kako root-ati 1S, svi daljnji problemi vezani uz sam MIUI su jednaki, svaki savjet ce jednako pomocu usljed nekog problema, itd..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
15 godina

Pa ok onda :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Bok, možeš li reći s kojeg si site-a kupio mob? Kažeš da je već bio rootan, kako to? Nešto sam čitao ovdje o tome, a ja uopće ne znam što to znači pa jel netko može pojasniti malo više o tome bio bih zahvalan. Pozdrav

15 godina

rootanje ti je dobivanje nekih prava npr za mijenjanje sistemskih datoteka i slicno znaci kao neka admin prava

13 godina

Hmm...jel to sad nešto esencijalno ili ne, nsaime nisam bas nesto iskusan s mobitelima ni zahtjevan pa mi se bas i neda s tim zajeb...na ebay sam pronasa mob free shipping : http://www.ebay.com/itm/390825533313?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Ali bi radje s oficijalnih stranica s garancijom, i ako je rootan kao sto je korisnik goodye napisa

0 0 hvala 0
15 godina

ja sam svoga narucio sa ove stranice http://www.xiaomishop.com/100-xiaomi-redmi-1s-quad-core-16ghz-1gb-8gb-47-inch-ips-8mp-camera-dual-sim-wcdma-version-smartphone-black.html ali shipping dhlom je jos 57 dolara i nema sanse da ce te carinit i mob je kod mene bio u petak a u utorak je narucen tako da preporucujem tu stranicu

17 godina

ako ti nije problem dati malo vise para onda idi direktno iz xiaomia (http://www.xiaomishop.com) imaju skladiste u engleskoj i mob je tu za 2-3 dana bez carine, ako je lova problem, onda sa to2c.com, ja sam svoj tamo narucio, za 15 dana je bio tu.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

s kojom poštom su poslali ? Moj je naručen švedskom poštom pa me zato zanima kada mogu očekivati paket. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.6.2014 23:23 (Markić7).
15 godina

vjerojatno u roku od 15-20 dana

13 godina

Evo ovako:

Naručio bi mobitel s To2c, prvo je najpovoljnije a drugo postoji mogućnost rootanja s njihove strane sto mi se sviđa.

Zanima me:

http://www.to2c.com/xiaomi-hongmi-1s-redmi-tf-card-solution.html

1.) Koja je razlika između basic telefona i tf card soultion mobitela(isplati li se narucivati jednu, ne znam kolike su ovdje cijene)?

2.) Verzija English ili Multi version (Google play)

3.) Ako mi se roota mob hoće li biti pobrisane kineske aplikacije, ako ne hoću li ih ja moći obrisati

4.) Delivery Singapore post (pise da je besplatan) i dhl (47 $). Koliko otpriilke traje dostava istog putem singapurske dostave? Ne triba mi mobitel istog trena, al ne bi volio cekat na njega 2 miseca

5.) Carina, pdv, garancija...?

6.) Razlika između 1s modela i starijeg

7.) Imam tomato karticu, hoće li raditi ovdje ili je potrebna dekodacija mobitela?

8.) Ovaj Original Screen Film (preporika narucivanja ili ne)

Naravno, ovo je pitanje za one koji su naručivali, ili za one iskusne koji mogu savjet pružiti s obzirom da nemam baš nekog iskustva (primjećeno po mojim komentarima).

Ukoliko postoji dobra duša koja ce odgovorit bio bih zahvalan :)

0 0 hvala 0
17 godina
marin_bar kaže...

Evo ovako:

Naručio bi mobitel s To2c, prvo je najpovoljnije a drugo postoji mogućnost rootanja s njihove strane sto mi se sviđa.

Zanima me:

1.) Koja je razlika između basic telefona i tf card soultion mobitela(isplati li se narucivati jednu, ne znam kolike su ovdje cijene)?

2.) Verzija English ili Multi version (Google play)

3.) Ako mi se roota mob hoće li biti pobrisane kineske aplikacije, ako ne hoću li ih ja moći obrisati

4.) Delivery Singapore post (pise da je besplatan) i dhl (47 $). Koliko otpriilke traje dostava istog putem singapurske dostave? Ne triba mi mobitel istog trena, al ne bi volio cekat na njega 2 miseca

5.) Carina, pdv, garancija...?

6.) Razlika između 1s modela i starijeg

7.) Imam tomato karticu, hoće li raditi ovdje ili je potrebna dekodacija mobitela?

8.) Ovaj Original Screen Film (preporika narucivanja ili ne)

Naravno, ovo je pitanje za one koji su naručivali, ili za one iskusne koji mogu savjet pružiti s obzirom da nemam baš nekog iskustva (primjećeno po mojim komentarima).

Ukoliko postoji dobra duša koja ce odgovorit bio bih zahvalan :)

1. jel ti treba kartica ili ne?? To je razlika čovječe dragi.

2. uzmi englesku verziju (vjeruj mi)

3. rootat možeš sam

4. delivery Singapurćani, osim ako ćale ima para

5. eventualno pdv (carine nema)

6. 1s je snapdragon (cpu je bolji)

7. Otvoren je mob za svaku mrežu, sunašce mu kalajsano, kao i svaki drugi mobitel, otud worldwide prodaja

8. Ne trebaš original foliju, uzmi poklon verzije

magistar prava
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2014 17:48 (Korny1603987).
17 godina
Kako flashati rom na Redmi 1s

Evo jedan mali tutorijal kako flashati rom na Redmi 1s (Za Red Rice je drugacije)

Kako me natjeralo naucio sam :)

Tut je za flashanje orginal MIUI-a za RedMi 1s

1. Odete na stranicu http://en.miui.com/download-226.html i tu skinete rom, sa ljeve strane imate i starije romove ako vam treba.

2. Kada ste skinuli rom preimenujete ga u update.zip

3. Kada ste ga preimenovali spojite mobitel na racunalo preko USB-a i taj update.zip prebacite na "My Computer\HM 1S\Internal storage"

4. Poslje toga odspojite mobitel sa racunala i ugasite mobitel

5. Upalite mob tako da drzite tipku Vol UP + Power dok vam se ne upali recovery

6. Tu izaberije "English", zatim "Install update.zip to System" i sacekajte da dode do 100%

7. Poslje toga uradite WIPE svega, date, calvin, chache, sve sto ima

8. Reboot to System i imate orginal MIUI rom.

Vazna napomena: Prije ovoga svega napunite mobitel, nemojte da vam je baterija ispod 50%.

Takoder: ovo je samo tutorijal i ja ovime ne odogovaram za eventualno nastalu stetu na mobitelu, znaci radite na vlastitu odgovornost.

Update: Ako zelite multilanguage verziju skinite ovdje: http://goo.im/devs/ibotpeaches/miuiandroid/releases/redmi1s/xiaomi.eu_multi_armani_JHCCNBD24.0_jb-4.3.zip

Ja osobno nisam probao ali kolega Grom jest i kaze da njemu radi bez problema.

marin_bar kaže...

Evo ovako:

Zanima me:

1.)

.

.

8.)

1. card solution je sa SD karticom, ako imas karticu nemoj to, puno je skuplje.

2. English, ako bas ne znas engleski onda Multi ( ja sam imao problema sa multilanguage, isto naruceno sa to2c.com, mob mi se resetirao svako malo), gapps mozes sam instalirati.

3. Meni su sklonili Games i mozda jos nesto (narucio sma root), ali sa orginal MIUI-em nisam dobio nista kineskih aplikacija, sve je na engleskom bilo.

4. Singapor, free je, dode za 15 dana, provjereno. Osim u slucaju da imas love onda naruci sa http://www.xiaomishop.com/100-xiaomi-redmi-1s-quad-core-16ghz-1gb-8gb-47-inch-ips-8mp-camera-dual-sim-wcdma-version-smartphone-black.html dode 198.99 ali tu je za 3 dana, dolazi iz Engleske.

5. Garancija 1 godinu, carina i porez nemam pojma ja sam u BIH, u nas je na cijenu od 155% 70KM necega :S

6. Red Rice ima mlo bolju bateriju, tako kazu, a Redmi 1s ima 4 gb vise prostora i Snapdragon procesor

7. Sve radi, nema nikakvog dekodiranja, nov mobitel, to su kinezi brate nije apple da ti sve brani

8. Ne, uzmi one na poklon dobijes 2 i fino stoje, smao prije nego narucis dusi ih da ti daju neki poklon, ja sam dobio + punjac za mobitel, ali mozda mozes ispolovati i otg cable

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2014 19:20 (goodye).
Moj PC  
0 1 hvala 2
13 godina

Hvala svima na brzim odgovorima, doma jedino imam micro sd karticu od 4 gb zato mi mozda i uzea mobitel s ovom solucijom i ovu karticu od 16 gb, ne znan kolike su kod nas cijene istih pa jel se isplati ?

Za iskusne, iako mi stvarno tih 15 dana cekanja nista ne znaci, da li ce mi ukoliko narucim iz Engleske naplatit pdv, ako ne bi onda mi je isto?

Ovaj tutorial sta je stavljen za flashenje roma - cemu sluzi i jel se mora radit :) Btwmislim uzet rootan mob da se ne triban s tim zezat.

Jos nesto, zanima me hocu li imati mogucnost ukljucivanja 3g interneta po zelji? 

Pozdrav

0 0 hvala 0
15 godina

sa xiaomishop se nesalje iz engleske nego iz italije i cijena mobitela nije 198 dolara nego 179.99 i dostava dhl-om iz europskog skladista koje je u italiji 59 dolara i ako narucis od tu nece ti ga cariniti, meni je stigao za 3 dana na vrata 

15 godina

Bok ekipa.  Imam jedan iritantan problem. Updejtao sam rom na zadnju verziju. Sve je super prošlo osim kaj mi više nije htio raditi poweramp.

Probao sam očistiti podatke od aplikacije al ništa, opet se samo ruši kod pokretanja.

Zatim sam ga pobrisao i reko ajde idem ga probat ponovno instalirati...kad eto ti problema..tvrdi da nema dovoljno prostora a prostora ko u priči.

Svedrugo  ostalo kaj skinem mogu instalirati bez problema.

Probao sam i clean particion cache i preko raznih alata nekak očistit ali ništa ne pomaže. Ima netko kakvu ideju? Ne da mi se ić full wipe i sve ponovno.

Znam da je to samo music player, al brat bratu najbolji je i ima mi najbolji zvuk.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
SolidSnakeCRO kaže...

Bok ekipa.  Imam jedan iritantan problem. Updejtao sam rom na zadnju verziju. Sve je super prošlo osim kaj mi više nije htio raditi poweramp.

Probao sam očistiti podatke od aplikacije al ništa, opet se samo ruši kod pokretanja.

Zatim sam ga pobrisao i reko ajde idem ga probat ponovno instalirati...kad eto ti problema..tvrdi da nema dovoljno prostora a prostora ko u priči.

Svedrugo  ostalo kaj skinem mogu instalirati bez problema.

Probao sam i clean particion cache i preko raznih alata nekak očistit ali ništa ne pomaže. Ima netko kakvu ideju? Ne da mi se ić full wipe i sve ponovno.

Znam da je to samo music player, al brat bratu najbolji je i ima mi najbolji zvuk.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1555712

15 godina
Grom kaže...

sa xiaomishop se nesalje iz engleske nego iz italije i cijena mobitela nije 198 dolara nego 179.99 i dostava dhl-om iz europskog skladista koje je u italiji 59 dolara i ako narucis od tu nece ti ga cariniti, meni je stigao za 3 dana na vrata 

da sa xiaomi shopa = 228 $ = 1277 kn (sa poštarinom iz EU)

sa to2c                    = 154 $ * 5,6 = 862+25% = 1078 kn

200 kn  razlike

15 godina
TomekK kaže...

200 kn  razlike

sa xiaomi shopa ima garanciju unutar eu, a sa to2c da saljes tam bogu iza nogu ak se nesto desi

EDIT: sta se mog misljenja tice, tih 200kn razlike vrijedi za tu garanciju

pratim ovu temu od otvaranja i sve vise i vise naginjem da kupim 1s, samo je pitanje vremena :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2014 12:43 (Nocio).
15 godina
Nocio kaže...
TomekK kaže...

200 kn  razlike

sa xiaomi shopa ima garanciju unutar eu, a sa to2c da saljes tam bogu iza nogu ak se nesto desi

pratim ovu temu od otvaranja i sve vise i vise naginjem da kupim 1s, samo je pitanje vremena :)

imas garanciju i neplacas carinu ni porez a kad bi te sa to2c zaustavili platio bi 1347 i jos carine oko 30-tak kuna pa gledaj isplati li se riskirat ili ne :)

15 godina
Grom kaže...
Nocio kaže...
TomekK kaže...

200 kn  razlike

imas garanciju i neplacas carinu ni porez a kad bi te sa to2c zaustavili platio bi 1347 i jos carine oko 30-tak kuna pa gledaj isplati li se riskirat ili ne :)

kako sad 1347 kn? ako sam napisao da je cijena 862kn+pdv ????

15 godina

ispricavam se moja greska, al za tih 199 kuna imas garanciju u Italiji

13 godina

Nemojte mjesati kruske i jabuke, dva su Xiaomishopa.. Jedan je www.xiaomishop.com koji zadnji put kad sam ja pricao s njima su rekli da imaju EU skladiste u Sloveniji, puno su petljali i nisam htio od njih naruciti, na kraju dosta korisnika je narucilo, svima mob stigao, bez problema, sve odlicno..

I ima www.xiaomishop.it to je iz Italije shop, EU garancija, 24mj, paket stize DHL-om kod vas je za 4-5 dana..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Grom kaže...

ispricavam se moja greska, al za tih 199 kuna imas garanciju u Italiji

da, slažem se. Čitao sam nedavno da ako se šalje mobitel u Kinu na reklamaciju treba raditi privremeni izvoz (cca 500kn) ili riskirati pa slati bez toga i platiti PDV još jedanput.

Zanima me da li iz Italije dolazi nerootan,Engleska verzija rom-a i bez google playa ?

13 godina
TomekK kaže...

da, slažem se. Čitao sam nedavno da ako se šalje mobitel u Kinu na reklamaciju treba raditi privremeni izvoz (cca 500kn) ili riskirati pa slati bez toga i platiti PDV još jedanput.

Zanima me da li iz Italije dolazi nerootan,Engleska verzija rom-a i bez google playa ?

Dodje s nekom multilanguage verzijom, ali ja svakako preporucam svima da formatiraju i samo stave na novo cisti ROM bez ikakvih budalastina, bilo multi bilo obicni..

15 godina
majdo kaže...

Nemojte mjesati kruske i jabuke, dva su Xiaomishopa.. Jedan je www.xiaomishop.com koji zadnji put kad sam ja pricao s njima su rekli da imaju EU skladiste u Sloveniji, puno su petljali i nisam htio od njih naruciti, na kraju dosta korisnika je narucilo, svima mob stigao, bez problema, sve odlicno..

I ima www.xiaomishop.it to je iz Italije shop, EU garancija, 24mj, paket stize DHL-om kod vas je za 4-5 dana..

180 € je na xiaomishop.it + poštarina i trenutno ga nemaju :) (koliko je poštarina ne mogu naći)

15 godina

Thx. Neznam zakaj se nisam sjetio pogledati u root folder. Mislio sam da kod uninstala bude baš sve pobrisao. Sad sve radi {#}.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice