XP i Vista na istom računalu?

poruka: 7
|
čitano: 1.263
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Moze li mi itko reći da li je to moguce, tako da kad palim komp da mi prikaže koji OS da odaberem?

Npr. na C disku ce mi biti XP, na D Vista.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis ----------------------------- Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Naravno da to ide.

Prvo instaliraj XP pa za njim vistu i vista ce ti instalirat izbornik gdje izabereš koji os hoceš bootat i to je to.

E8400@4050mhz@H2O,Asus P5Q Deluxe,Mushkin XP 2x2gb@1080mhz 5-5-5-15,BFG GTX260 OCX,WD320gb+WD640gb-AAKS
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.11.2008 15:51 (LUXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: XP i Vista na istom računalu?
The_Chosen_One kaže...

Moze li mi itko reći da li je to moguce, tako da kad palim komp da mi prikaže koji OS da odaberem?

Npr. na C disku ce mi biti XP, na D Vista.

Da, moguće je. Štoviše ako instaliraš Vistu nakon XP-a vrlo je jednostavno. Ako instaliraš XP nakon Viste imat ćeš mrvicu više posla.
17 godina
neaktivan
LUXX kaže...

Naravno da to ide.

Prvo instaliraj XP pa za njim vistu i vista ce ti instalirat izbornik gdje izabereš koji os hoceš bootat i to je to.

Aha, a što sa podacima, da li će ostati kako su bili, i hoce li mi onda vista prikazat 4 gb rama, zato što xp prepozna samo 3.25gb
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis ----------------------------- Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan
The_Chosen_One kaže...
LUXX kaže...

Naravno da to ide.

Aha, a što sa podacima, da li će ostati kako su bili, i hoce li mi onda vista prikazat 4 gb rama, zato što xp prepozna samo 3.25gb
 Hoće vista će prepoznaz i koristiti svih 4GB rama,ali samo 64 bitna,a ako imaš 32 bitnu i SP1 isto će ih prepoznat,ali će koristiti samo 3GB.
ASUS P5Q DELUXE INTEL CORE 2 DUO E8500 NVIDIA 9800 GX2 SEAGATE BARRACUDA 320GB CORSAIR TWIN2X2048-6400C4 CORSAIR HX 620W Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. OSVETA JE MOJA,JA ĆU JE VRATITI.
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.11.2008 16:07 (Razer_Copperhead).
17 godina
neaktivan

Daj čitaj malo forum.imaš već 20 tema na istu fintu,ali uvjek se najde bedak koji postavlja jedno te isto pitanje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
The_Chosen_One kaže...

Aha, a što sa podacima, da li će ostati kako su bili,

Misliš oće li vista formatirat D:\ particiju??

Evo kako sam ja to napravio.

na c je vec bio instaliran XP, bootam xp, stavim vistin dvd, odaberem dainstalira na D:\ particiju (bez formatiranja),
setup kopira fajlove na D:\, zatim se komp restarta i uđe u vistu i onda počinje prava instalacija.

i to je to, svi podaci su ostali na d i vista je instalirana. :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice