XP neće da se podigne

poruka: 10
|
čitano: 6.888
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
XP neće da se podigne

Prilikom podizanja stigne do ekrana gde nudi hoću li windows podići normalno, u safe modu itd. Kad stisnem enter više se ništa ne dogodi, tako se smrzne i kraj. Ako pak pokušam podići windows u safe modu, izlista datoteke do mup.sys i tu se zamrzne. Kada pokušam podići live windows sa Hirenovog CD-a, stigne do ekrana windows i plavih crta i tu se zamrzne. Sav hardver je isproban na drugom kompu i ispravan je ( grafička, HDD, memorija i napajanje ). Molim za pomoć.

0 0 hvala 0
17 godina
XP neće da se podigne

Nadam se da si redovito radio backup.

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: XP neće da se podigne

sudbina ti je format c: u ovom slučaju

17 godina
neaktivan

Ako imaš važnih podataka spasi ih na drugom kompu, a nakon toga friška instalacija, ako to ne prođe imaš problem. Napravi Clear CMOS prije instalacije i podesi bios nakon toga bez overclocka.

17 godina
neaktivan
XP neće da se podigne

BIOS je resetovan. Izvadio sam hdd i na mom kompu instalirao windows jer na ovom instalacija dođe do plavog ekrana i poruke "Setup is starting Windows" i tu se smrzne.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP neće da se podigne

Evo ti par savijeta koji bi mogli pomoci:

1. Istestiraj memoriju s nekim softverom za to (Microsoft ima memtest s kojim sam ja full zadovoljan)

2. Sa Hirensom ili UBCT istestiraj HDD

Problemi s grafičkom se rijetko manifestiraju na način da dovedu komp u situaciju koju si ti opisao, skoro nikad.

Najjednostavnije je reinstalirat vindovze, ali probaj napraviti repair sa Windows setup CD-a za početak - zna pomoći, iz recovery console napravi chkdsk i sl. Reinstalaciju ostavi kao zadnju opciju.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Memoriju ozbiljnije testiraj pomoću memtesta, imaš na Hirenovom cd-u. Koji chipset na ploči imaš i koji hard?

17 godina
neaktivan
XP neće da se podigne

Chipset je VIA, ploča je Epox BKRAI-X, HDD je Westrn Digital 80GB. Ponavljam da sav hardver radi na drugom kompu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP neće da se podigne

Meni je identičan problem bio, razlog je bio taj da se procesor pregrijavao. Probaj da odeš u BIOS i vidiš kolka ti je temp. procesora ako možeš.

Problem je bio u tom da se pasta od ventilatora na CPU razmazala, i fino sam obrisao s krajeva i pogurao na sredinu i tako sam riješio problem.

Ako imaš podatke neke važne, da ih nisi spasio, probaj s Ubuntu Live cd-a nekako da pristupiš disku i spasiš šta se spasit da.

Sretno ti

Pozz

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
XP neće da se podigne

Ja sam taj isti problem rijesio prije jucer, al sam skonto sam u cemu je bila stvar, pasta mi se bila "zapekla" na procu te vise nije hladen ako treba te mu se temperatura dizala i preko 80C, kad sam kupio novu pastu i resetiro BIOS sve ide normalno

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice