Windows Vista Home Edition to XP Professional prob

poruka: 12
|
čitano: 6.797
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

imam navedeni problem vracanja sa viste na XP, e sad, kada bootam sa DVD-a ono sve krene kako treba itd... i kada zavrsi ono setup loading files, onda izbaci gresku kako treba da pritisnem F3 za quit, instalacija treba zavrsiti jer nemam hard disk u laptopu (da laptop je u pitanju, Acer Aspire 5720Z), a imam WTF?!?!?!?!?!, kada sam to vidio, upro sam F3, pokrenuo OS i krenuo format disk C (tamo gdje su mi 2 particije: windows vista home edition old (ta je prijasnja tj 32 bitna) i windows vista home edition (ta je sadasnja 64 bitna)) e sad, kada krenem formatirat, izbaci mi poruku u kojoj je opcija samo OK, i kaze da nemogu formatirati disk jer je pronađena particija, uklanjanjem nje može doći do rušenja sistema itd... da li itko ima ***eno riješenje jer ovo stvarno nervira, ovo je već 20. put da pokušavam deinstall vistu i stavit XP!!!

Ako ocima gledamo, a mozgom vidimo, onda slijepi ljudi nemaju mozga
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

iko? zašto nitko ne gleda ovo pod Windows, nego se samo ljepite za Razno i Igre ccc, ja vas molim za pomoc pls!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

...ako sam te dobro razumio ti pokušavaš sa instalacijskim CD-om instalirat XP na particiju gdje imaš

instaliranu Vistu pa ti se javlja greška u kojoj piše da nemaš hard diska...ako se radi o tome

onda u Biosu moraš promjeniti IDE postavke sa enhanched u compatible...ako ne sorry na nesporazumu...

največi neprijatelj slobode je zadovoljan rob
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a kak se to radi???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

...pa valjda znaš ući u BIOS sa F1 ili F2 nakon restarta...a pogledaj i ovo možda ti pomogme...

http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/asus-x51l-instalacija-xp/9365.aspx

največi neprijatelj slobode je zadovoljan rob
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows Vista Home Edition to XP Professional
Jurra kaže...

...pa valjda znaš ući u BIOS sa F1 ili F2 nakon restarta...a pogledaj i ovo možda ti pomogme...

http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/asus-x51l-instalacija-xp/9365.aspx

probao, neće

16 godina
neaktivan

Onda trebas naci SATA drivere za tu maticnu da ti XP instalacija prepozna SATA diskove i slipstreamati to u instalaciju sa nLiteom posto te trazi inace floppy sa dodatnim driverima ako imas i ako treba na pocetku instalacije, a posto je laptop, nema floppy... Jedino ako imas USB floppy drive.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Proz0r kaže...

Onda trebas naci SATA drivere za tu maticnu da ti XP instalacija prepozna SATA diskove i slipstreamati to u instalaciju sa nLiteom posto te trazi inace floppy sa dodatnim driverima ako imas i ako treba na pocetku instalacije, a posto je laptop, nema floppy... Jedino ako imas USB floppy drive.

nemam, mozes li mi molim te dati link za taj driver za 64 bitnu vistu home premium?

16 godina
neaktivan

Zapravo ti treba driver za XP koji ces ubaciti u instalaciju pa neces imati ovaj problem gdje ti instalacija ne prepoznaje disk zbog toga sto je SATA. Evo link, tebi treba ovaj prvi driver pod nazivom Acer Aspire 5720 Intel Chipset & SATA Driver for Win XP kojeg mozes u instalaciju ubaciti putem nLitea.

EDIT: Cekaj, ne razumijem (izvorni post), sa kojeg ti disca bootas? XP ili Vista? Posto se u naslovu spominje XP a u tekstu nigdje. Ako formatiras sa discom od Viste, onda ovo sve sto sam rekao nema uopce veze sa tvojim slucajem, a i cudno mi je da ne prepoznaje disk posto Vista treba prepoznavati automatski SATA diskove za razliku od XP-a.

Btw ja sam skuzio isto kao i Jurra, samo sto ti je on ponudio drugacije rjesenje koje tebi, izgleda, ne radi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2009 0:14 (Proz0r).
16 godina
neaktivan
Proz0r kaže...

Zapravo ti treba driver za XP koji ces ubaciti u instalaciju pa neces imati ovaj problem gdje ti instalacija ne prepoznaje disk zbog toga sto je SATA. Evo link, tebi treba ovaj prvi driver pod nazivom Acer Aspire 5720 Intel Chipset & SATA Driver for Win XP kojeg mozes u instalaciju ubaciti putem nLitea.

EDIT: Cekaj, ne razumijem (izvorni post), sa kojeg ti disca bootas? XP ili Vista? Posto se u naslovu spominje XP a u tekstu nigdje. Ako formatiras sa discom od Viste, onda ovo sve sto sam rekao nema uopce veze sa tvojim slucajem, a i cudno mi je da ne prepoznaje disk posto Vista treba prepoznavati automatski SATA diskove za razliku od XP-a.

Btw ja sam skuzio isto kao i Jurra, samo sto ti je on ponudio drugacije rjesenje koje tebi, izgleda, ne radi.

hvala, uspio sam i bez toga

16 godina
neaktivan

de mi recite koji je najnoviji windows ili koji je najbolji za igrice

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tihy kaže...

de mi recite koji je najnoviji windows ili koji je najbolji za igrice

LOL!

ovako, najnoviji windows 7, a najbolji za igre je XP, mislim, compatible sa 99% igara, a onaj 1% ti je za igre pod "games for windows vista"

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice