Windows millenium

poruka: 12
|
čitano: 3.909
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Windows millenium

Pozdrav ekipa!!!

Kao sto vidite i kod nas u Bosni je stiga zakon o licenciranju softwera. Ja imam sljedeci problem. U svom kaficu koristim jedan kompjuter iskljucivo za pustanje muzike i na njemu imam instaliran windows millenium (nema snage za neki noviji) Interesuje me da li postoji negdje da se jos uvijek moze nabaviti originalni windows me i da li se moze provjeriti na kompjuteru da li je on kopija ili original jer koliko vidim na tim ranijim verzijama windowsa nema windows genuine ili nesto slicno? Jos me interesuje koje jos opcije imam,mislio sam na linux ali ne znam koji da stavim i da li cu moci naci sve drajvere...nikad nisam imao dodira sa linuxom. Ako imate jos nekih idea bio bih vam zahvalan!!

0 0 hvala 0
16 godina
Windows millenium

kad odđu provjeravat ne provjerava se to na kompu, ti trebas licencu imat, znaci kad kupis npr. win7 sad u ducanu i neko ti dođe ti mu pokazes licencu za koristenje i to je to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows millenium

Preporučujem ti da radije ideš na linux, stavi konfiguraciju tu pa će ti forumaši preporučit neku distribuciju, meni pada na pamet Puppy linux.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows millenium

-nema za kupiti (MS), nema veze genuine, moraš imati račun  za kupčjeno na ime firme, dokaz. To je jedino što inspektora zanima.

-linux je OK, ali ne za (pra)staro računalo, tj morao bi provjeriti kako se neka distribucija ponaša i stari hardware je izbačen iz direktne podrške kernela (netrebaš tražiti drivere, većina stvari radi, ako ne radi onda vjerojatno ni nema drivera za linux) Linux je drugačiji... ipak, za muziku, internet i sl. trebaš novije zbog nadogradnji, zbog multimedije. Na slabom računalu (ako nema dovoljno RAMa, za novije linuxe je minimum 256+) je bolje ostati na win.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.3.2012 19:41 (ihush).
16 godina
Windows millenium

dobro zar je tolko problem dat 400 kn za neki komp koji ce to odlicno odrađivat, pa ja sam za 400 kn prodo pc sa 2 gb rama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Windows millenium

Koliko sam ja upoznat, kad inspektori krenu danas u inspekciju dobit ce  neke USB stikove koji provjeravaju sav software u racunarima,dakle nije bitan racun,bitno je da je sve legalno.Ja recimo imam org. windows a nemam ni racun ni naljepnice i te seme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows millenium

Ja imam aktiviran W7 pa nek dojdu sa USB-jem.

Ili cu spojit na dva usb-a na vrhu kucista veci napon pa ce bit dima {#}

You can either try to destroy it... Run from it... Or concede to it. Aren't you tired of running?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
error_666 kaže...

Koliko sam ja upoznat, kad inspektori krenu danas u inspekciju dobit ce  neke USB stikove koji provjeravaju sav software u racunarima,dakle nije bitan racun,bitno je da je sve legalno.Ja recimo imam org. windows a nemam ni racun ni naljepnice i te seme.

Ne vrijedi naljepnica!

Jedini dokumenti koji su mjerodavni za utvrđivanje autentičnosti su račun i ugovor o korištenju softwarea. Sve ostalo se može objesiti mačku o rep!

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
16 godina
cro_blue kaže...
error_666 kaže...

Ne vrijedi naljepnica!

Jedini dokumenti koji su mjerodavni za utvrđivanje autentičnosti su račun i ugovor o korištenju softwarea. Sve ostalo se može objesiti mačku o rep!

Pišam se ja na takav vid licenciranja, da oprostite na izrazu. Znači ja sutra odlučim nekome poklonit svoj operativni sistem kojeg sam platio i koji je moje vlasništvo i njih to ne zanima jer taj kome sam poklonio npr. nema račun i ugovor o korištenju?

I don't always live on this planet but when I do, I don't want to.
16 godina
escobar_ kaže...
..

Pišam se ja na takav vid licenciranja, da oprostite na izrazu. Znači ja sutra odlučim nekome poklonit svoj operativni sistem kojeg sam platio i koji je moje vlasništvo i njih to ne zanima jer taj kome sam poklonio npr. nema račun i ugovor o korištenju?

-e, da. ali... takve su licence. Dok za firimu je jedino račun (s podatcima, MB ..) relevantan dokaz, u firmi nema privatnih stvari. Za osobnu upotrebu je sporedno (važno da prolazi WGA).

btw, software nije tvoje vlasništvo, to je uzork svim tim posljedicama (tvoja je samo licenca, ograničena, to je pravo na upotrebu pod određenim uvjetima), mada je i tvoj stav OK, pravila su takva.

edit: sudski je moguće pobiti ograničenja EULAe, zakon dozvoljava prodaju, .. problem materijalno-nematerijalno. Samo za debele živce i dobrog advokata. Pod pravilom ''first sale'', kao i npr pravo prodaje PCa (mali oglasnik).. ALi, to je moguće na USA (ili zapadnim) sudovima, na našima nebi ni došao do ročišta, jednostavno ti inspektor da tjedan dana i kazna 10.000 ili više.. pa se sudi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.3.2012 20:17 (ihush).
16 godina
Windows millenium

Ma mislim shvatio si što hoću reći. I za mikrotalasnu pećnicu bi mogli reći da nije moje vlasništvo, već da samo imam pravo na upotrebu pod određenim uvjetima.

Drugim riječima, da im je da raja koristi legalan softver, a prvo te poderu cijenom pa ti još određuje i šta ćeš ti raditi sa svoje licence koju si debelo platio.

I don't always live on this planet but when I do, I don't want to.

1 0 hvala 0
16 godina
Windows millenium

neznam kako bi funkcioniralo to s usb-om, ja bi im reko da nemam usb-a na kompu.

inace kucnim korisnicima ionako ne dolaze pa te bas briga za racun itd a poslovni su ipak nesto drugo i moras imat svu papirologiju od svega sto kupujes za firmu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice