Windows 8 i 8.1 - problemi izdvojena tema

poruka: 2.074
|
čitano: 601.723
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
14 godina
odjavljen
Re: Problem sa instalacijom Win 8.1
djigibao kaže...
Stavi si Clasic Shell

To si skinem sa store-a ili?

17 godina
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
djigibao kaže...
Stavi si Clasic Shell

To si skinem sa store-a ili?

Nađeš start8 preactivated, isprobano na x kompova radi odlično :)

al usb sam probao na drugom kompu/laptopu i radi instalacija... znači nije do njega... 

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 15:26 (EchoOne).
16 godina
EchoOne kaže...

..

Probo resetirati BIOS pa nanovo ga postaviti, opet ne ide

Čekao sam jedno 15-ak minuta sa tim logom i na kraju se komp samo restarta i opet nula bodova, moram ponovno pokrenuti boot...

Ima li tko kakvu ideju što da probam još?

-PC mora zadovoljiti requirementse, BIOS mora biti podešen (NX, PAE itd.).

-stariji kontroleri/BIOS.. nemaju jednak support za npr boot s removable medija kao USB. Prije su to bile emulacije npr FDDa. Postoji mogućnost izrade raznim alatima i takvih boot medija.. potraži teme ili google. Zato se koristi CD/DVD jer je podržan-standard. USB možda radi...

-USB kontroler mora bit u chipsetu, ne dodatni kontroler (zbog boota).

- provjeri verziju BIOSa, changelog, možda baš to rješava..

-dali posotji quick boot menu? Dali se na njemu pojavljuje USB? Kako ga BIOS vidi (kao HDD ili nešto drugo?). Ako je tu 'normalan' tad je loše napravljen/kopiran install. To se radi čistim (origigi) installom, imaš MSov tool za DVD-to-USB.. ako ga on napravi, tad je 99% OK (tad samo ovisi o PCu da podržava boot).

-prebacivanje RAMova po DIMMovima neće pomoći.. možeš jednako preseliti fotelju u sobi, rezultat je uvjek isti. PC radi ili ne radi ovisno dali je nešto podržano, podešeno i ispravno. Kad su te tri stvari zadovoljene radi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 15:45 (ihush).
13 godina
neaktivan
ihush kaže...
EchoOne kaže...

..

Probo resetirati BIOS pa nanovo ga postaviti, opet ne ide

Čekao sam jedno 15-ak minuta sa tim logom i na kraju se komp samo restarta i opet nula bodova, moram ponovno pokrenuti boot...

Ima li tko kakvu ideju što da probam još?

-PC mora zadovoljiti requirementse, BIOS mora biti podešen (NX, PAE itd.).

-stariji kontroleri/BIOS.. nemaju jednak support za npr boot s removable medija kao USB. Prije su to bile emulacije npr FDDa. Postoji mogućnost izrade raznim alatima i takvih boot medija.. potraži teme ili google. Zato se koristi CD/DVD jer je podržan-standard. USB možda radi...

-USB kontroler mora bit u chipsetu, ne dodatni kontroler (zbog boota).

- provjeri verziju BIOSa, changelog, možda baš to rješava..

-dali posotji quick boot menu? Dali se na njemu pojavljuje USB? Kako ga BIOS vidi (kao HDD ili nešto drugo?). Ako je tu 'normalan' tad je loše napravljen/kopiran install. To se radi čistim (origigi) installom, imaš MSov tool za DVD-to-USB.. ako ga on napravi, tad je 99% OK (tad samo ovisi o PCu da podržava boot).

-prebacivanje RAMova po DIMMovima neće pomoći.. možeš jednako preseliti fotelju u sobi, rezultat je uvjek isti. PC radi ili ne radi ovisno dali je nešto podržano, podešeno i ispravno. Kad su te tri stvari zadovoljene radi.

1. zadovoljava (neki gigabyte p35-ds3l matična - neloša, intel core 2 duo proc, 4 GB DDR2, nvidia 9600 gt mislim, neki hitachi hdd 7200 rpm bla bla, trebalo bi sve bit ok što se toga tiče)

2. u biosu podržava boot from usb hdd (kao i usb fdd, usb cdrom...), tako da čisto sumnjam da je do toga, ali probat ću spržit dvd ako nađem pržilicu

3. usb je uštekan iza u matičnu direkt (probao jedno 5 različitih rupa, isti efekt)

4. provjerim da li ima koji update biosa - hvala na savjetu

5. postoji i quick boot i pojavljuje se tamo isto usb ovaj, sad ću probat i na taj način - javim kroz 15-ak min rezultat

6. oke hvala i za rame što si mi reko, neću se trudit više (pročito na netu da je nekom uspjelo na taj način pa eto probo i ja al ne ide)

16 godina
EchoOne kaže...

1. zadovoljava (neki gigabyte p35-ds3l...

2. u biosu podržava boot from usb hdd (kao i usb fdd, usb cdrom..

- ne, ne podržava.. ta generacija GA-a (+moguće revizije + ver.BIOSa koje to možda poprave), dok npr isti chipset na ASUS/Asrock radi.. nešto s BIOSom tj emulacijama.. tako da rezultat ovisi kako napraviš USB, možda i o položaju zvijezda-mjeseca..

- zato se koristi 'pravi' medij.... (štedi živce).

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 16:15 (ihush).
13 godina
neaktivan
ihush kaže...
EchoOne kaže...

1. zadovoljava (neki gigabyte p35-ds3l...

2. u biosu podržava boot from usb hdd (kao i usb fdd, usb cdrom..

- ne, ne podržava.. ta generacija GA-a (+moguće revizije + ver.BIOSa koje to možda poprave), dok npr isti chipset na ASUS/Asrock radi.. nešto s BIOSom tj emulacijama.. tako da rezultat ovisi kako napraviš USB, možda i o položaju zvijezda-mjeseca..

- zato se koristi 'pravi' medij.... (štedi živce).

Nah, skontao sam problem.

Bootao sam preko istog usba win 8 pa sam probao onda 8.1...

Stvar je u nekom problemu CompareExchange128 kojeg procesor ne podržava tobože...

Uglavnom, boot preko USB-a radi, ali ne i 8.1... Bit će čista osmica pa ko je šljivi..

Hvala na savjetima i trudu i svemu ;)

11 godina
Windows 8 i 8.1 - Problemi

instalirao sam 8  kad sam ga istalirao nisam imamo zvuka jel zna tko kako cu popravit 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Windows 8 i 8.1 - Problemi
Ice45 kaže...

instalirao sam 8  kad sam ga istalirao nisam imamo zvuka jel zna tko kako cu popravit 

Services/Windows Audio/  sa lijeve strane imaš opciju zaustaviti servis i nakon toga ga ponovo pokreni!

Ili probaj ovo...

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 19:07 (andi.cro).
17 godina

Kako promeniti tip mreže iz Public u Private?! Ovo ne radi, jer kod mene ne postoji yaokruženi prekidač:

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ivan(4) kaže...

Kako promeniti tip mreže iz Public u Private..

-uobičajni uzrok, popravi ip, auto DHCP... pa opet podesi kako ti odgovara nakon odabira work-public.. (+ ako ne radi sama promjena DHCPa, može u DNS npr 8.8.8.8)

11 godina
andi.cro kaže...
Ice45 kaže...

Services/Windows Audio/  sa lijeve strane imaš opciju zaustaviti servis i nakon toga ga ponovo pokreni!

Ili probaj ovo...

nije uspjelo jel znas mozda dalje sta moze bit

10 godina
Vesperian kaže...
LLAMABOY kaže...

pozdrav 

mozda noob pitanje ali kako da napravim wifi preko win 8.1 ? 

trazim na yt-u i ima samo za laptope, za kompjutere nema -_-

hvala

pa jel imas wifi adapter za komp? laptop ima ugradjen..lol

say wat? 

mozda nisam dobro objasnio, a mozda ni sam ne znam. meni ne treba za komp nego wifi za mobitel

znaci na starom kompu/ruteru (star je otpriike 6-7 god, komp, ne ruter) sam imao wifi 

na starom sam imao xp i tamo se jasno moglo otic u postavke i napraviti/postavit wifi 

nedavno je bilo problema s ruterom pa sam ga morao resetirati i otada nemam wifi

sad uopce ne znam kako ni sta ni gdje.....

hvala

15 godina
Ice45 kaže...

nije uspjelo jel znas mozda dalje sta moze bit

Vjerovatno problem sa driverima...

Jel ti sve u redu u "Device Manageru"?

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 19:47 (andi.cro).
15 godina
LLAMABOY kaže...
Vesperian kaže...
LLAMABOY kaže...

pozdrav 

hvala

say wat? 

mozda nisam dobro objasnio, a mozda ni sam ne znam. meni ne treba za komp nego wifi za mobitel

znaci na starom kompu/ruteru (star je otpriike 6-7 god, komp, ne ruter) sam imao wifi 

na starom sam imao xp i tamo se jasno moglo otic u postavke i napraviti/postavit wifi 

nedavno je bilo problema s ruterom pa sam ga morao resetirati i otada nemam wifi

hvala

Sam sebi si odgovorio na pitanje {#}

Gle, mobitel ti se direktno kači na "router" a ne na PC pa ako ti router ne radi onda zaboravi wi-fi dok ne središ router ( zovi službu za korisnike pa vidi jel ti oni mogu pomoći ).

Jel uopče imaš internet na PC-u? Jel spojen LAN kabelom na router?

Probaj ugasiti Router te pričekati 5min prije ponovnog uključenja!

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 19:59 (andi.cro).
16 godina
LLAMABOY kaže...
..

say wat? 

..

- preduvijet, oprema mora biti ispravna i podešena. Ako je modem/router/wlan neispravan ili npr ugašen tad ne može raditi. Dali je upaljena diodica na WLANu? Koja bolja (zelena-žuta-crvena) i sl.. te diodice nisu za ukras, nego informativno, služe da bi ih ti (korisnik) vidio i znao stanje. Power/DSL/Line... wlan? Što se desi kad ugasiš modem, upališ.. i gledaš diodice?

- ako je ispravno, obriši postojeću konekciju i kreiraj novu, trebaš password koji je vjerojatno promjenjen. Ako oprema (i mobitel) podržava npr WPS može i pritiskom na odgovarajući button (automatika obavi ostalo) ili ISK-SZK telefon u ruke i ..

- kad postaviš pitanje, pročitaj ga. Ako neke stvari ne napišeš tad samo VidovitiMilanTM može pomoći.

17 godina
ihush kaže...

-uobičajni uzrok, popravi ip, auto DHCP... pa opet podesi kako ti odgovara nakon odabira work-public.. (+ ako ne radi sama promjena DHCPa, može u DNS npr 8.8.8.8)

Moram priznati da nisam razumeo šta tačno misliš pod "popravi IP" (probao sam troubleshooting i DHCP je uključen), no hvala na pomoći. Konačno sam našao rešenje u blog postu koji govori o potpuno drugom problemu:

Using the "Network and Sharing Center", click on the icon to change the icon and network name.

10 godina
andi.cro kaže...
LLAMABOY kaže...
Vesperian kaže...
LLAMABOY kaže...

pozdrav 

hvala

say wat? 

hvala

Sam sebi si odgovorio na pitanje {#}

Gle, mobitel ti se direktno kači na "router" a ne na PC pa ako ti router ne radi onda zaboravi wi-fi dok ne središ router ( zovi službu za korisnike pa vidi jel ti oni mogu pomoći ).

Jel uopče imaš internet na PC-u? Jel spojen LAN kabelom na router?

Probaj ugasiti Router te pričekati 5min prije ponovnog uključenja!

ihush kaže...
LLAMABOY kaže...
..

say wat? 

..

- preduvijet, oprema mora biti ispravna i podešena. Ako je modem/router/wlan neispravan ili npr ugašen tad ne može raditi. Dali je upaljena diodica na WLANu? Koja bolja (zelena-žuta-crvena) i sl.. te diodice nisu za ukras, nego informativno, služe da bi ih ti (korisnik) vidio i znao stanje. Power/DSL/Line... wlan? Što se desi kad ugasiš modem, upališ.. i gledaš diodice?

- ako je ispravno, obriši postojeću konekciju i kreiraj novu, trebaš password koji je vjerojatno promjenjen. Ako oprema (i mobitel) podržava npr WPS može i pritiskom na odgovarajući button (automatika obavi ostalo) ili ISK-SZK telefon u ruke i ..

- kad postaviš pitanje, pročitaj ga. Ako neke stvari ne napišeš tad samo VidovitiMilanTM može pomoći.

prico` sa starcim i rekli da ce uzet novu tarifu-a s njom dolazi i novi router :3

(inace wlan nije upaljena)

hvala svima

16 godina
LLAMABOY kaže...
..

(inace wlan nije upaljena)

..

- bolje radi kad je upaljeno.

- citati, kad su potrebni, se mogu kratiti.

16 godina
XFX kaže...

pozdrav svima

Imam problem tijekom instalacije windowsa 8.1 , imam vec instalirani windows 7 , a napravio sam si boot usb za instalaciju, problem je sljedeci pokrene se instalacije i sve , ali u jednom trenutku se samo pojavi black screen , a racunalo dalje normalno radi.

help pls

lp :D

anyone?

17 godina
Da nemas ukljucen tv u komp ili nesto slicno pa ti je signal otisao tamo?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan

Zna mi se desit da mi se freeza PC. I kad ga resetiram  kaze windows se azurira, dode do 100%, ponovno se pokrene i kaze nije uspjelo azuriranje, vracanje na stare postavke. To traje jedno 10-ak min,  pa se upali i sve radi. Vec 3 puta mi se to desilo , netko zna rjesenje?

švšvš

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel netko imao problem sa usporavanjem Win8.1? 

meni se nakon nekog vremena od instalacije događa da moran malo duže čekati da se pokrene.. prije mi je bilo čim pritisnem power tipku dosta brzo je spreman za rad, sad ipak moran pričekat dok se makne login screen, pa da se učita radna površina i da postane funkcionalna. Kad se to sve učita onda radi normalno.

Mogući problemi i riješenja? 

Da napomenem, u startup postavkama skoro svi programi su isključeni, samo najosnovnije. Bios time 3,6 sekundi (ako išta znači). 

www.wpnovosti.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pokreni Maintenance. Ali mislin da je to normalno da se uspori nakon nekog vrimena
14 godina

Jel to samo meni ne radi windows store jutros?

http://d-u-d.deviantart.com http://500px.com/Dado_D

0 0 hvala 0
16 godina

nakon 24 h rada racunala di je u igri download zauzece memorije mi je 15 od 16 gb...kad idem u resource monitor vidjet aplikacije zauzimaju max 3 gige...negdje memorija pušta...kako da to otkrijem koja aplikacija to radi ? sa windows 7 tih problema nema.

pozz

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sta se desi nakon restarta racunala? Sravi neku sliku task managera (details).
16 godina
Huurux kaže...

nakon 24 h rada racunala di je u igri download zauzece memorije mi je 15 od 16 gb...kad idem u resource monitor vidjet aplikacije zauzimaju max 3 gige...negdje memorija pušta...kako da to otkrijem koja aplikacija to radi ? sa windows 7 tih problema nema.

pozz

-prn scr detalja.. i vjerojatno nepotrebno 'paničarenje', recimo da je to normalno. Nebi bilo normalno da se kad RAM zatreba javi poruka.. tj pokreni nešto (npr igru) i prati task manager.. ako normalno dobije tražene resurse, tad je OK. Ako ne dobije tad je mem leak ili neka app koja drži.

14 godina
odjavljen
Huurux kaže...

pozz

To se i meni dešava, preko cmd-a sa adb komanda flasham nešto i izbaci mi error da je malo memorije, a kad ga restartam onda radi normalno prvo flashanja, onda opet kasnije errore izbacuje :/

16 godina
MARKOZD15 kaže...
Huurux kaže...

pozz

To se i meni dešava, preko cmd-a sa adb komanda flasham nešto i izbaci mi error da je malo memorije, a kad ga restartam onda radi normalno prvo flashanja, onda opet kasnije errore izbacuje :/

Meni je ovo pomoglo i sad mi radi sve ok testirano sinoc !

Guys, the issue is caused by a new driver from windows 8 (ndu) i had the same issues u guys where experiencing, iff u use torrents or any other high network traffic tools your PC woud fill itself up with the memory leak eventualy giving it a forced reboot sinds essential windows parts ran out of memory.

Finally I fixed it... The problem relies on Microsoft side, with Windows Network Data Usage Monitor... Ndu driver was introduced with Windows 8 and is actually quite buggy in combination with Realtek NIC... Here's some detail:

SOLUTION:
Windows Network Data Usage Monitoring Driver - Windows 8 Service

This service provides network data usage monitoring functionality.
This service exists in Windows 8 only.
Startup Type

Windows 8 edition without SP
Core Automatic
Professional Automatic
Enterprise Automatic
Default Properties

Display name: Windows Network Data Usage Monitoring Driver
Service name: Ndu
Type: kernel
Path: %WinDir%\system32\drivers\Ndu.sys
Error control: normal

Default Behavior

The Windows Network Data Usage Monitoring Driver service is a kernel mode driver. If the Windows Network Data Usage Monitoring Driver fails to start, the error is logged. Windows 8 startup proceeds, but a message box is displayed informing you that the Ndu service has failed to start.

To Fix Memory Leaks on Non-Paged-Pool:
Changed the registry value instead of using Autoruns:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Ndu

Change the Start value to 4 (for disable).

After a lot of months looking for solutions i finally found mine and i hope others can fix their problems with this.

Thanks everyone for their help.

Sources: 
http://www.eightforums.com/performance-maintenance/2202...

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2014 8:57 (Huurux).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice