Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.529.458
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
17 godina
neaktivan
Re: Windows 8 i 8.1
sudy_freak kaže...
PlayMaker10 kaže...
WrongType kaže...
sudy_freak kaže...

Još jedno pitanje - što napraviti s blesavim mišem u CoD serijalima?

Znači, pokrenuo sam CoD4, ali ne mogu prokleto ništa stisnuti ingame. 

Daj u Call of Duty 4 temu ovo je vec teski {#} .

Probaj pokrenuti kao admin.

To čak i nije offtopic ako još uvijek MS nije popravio onaj problem sa mišem i igricama.

Ispravljena je neka stvar.
Skinuo sam u njihovom Download centru, neki update, KB2908279 ali u CoD4 nisam primjetio nikakvu razliku. Miš je isključen i ne može se ništa s njim raditi.

Taj update je za sljedeće igre:

• Call of Duty: Black Ops
  • Call of Duty: Black Ops - Multiplayer
  • Call of Duty: Black Ops II
  • Call of Duty: Black Ops II - Multiplayer
  • Call of Duty: Black Ops II - Zombies
  • Call of Duty: Ghosts - Multiplayer
  • Call of Duty: MW2
  • Call of Duty: MW2 - Multiplayer
  • Call of Duty: MW3
  • Call of Duty: MW3 - Multiplayer
  • Call of Duty: MW
  • Call of Duty: MW - Multiplayer
  • Counter Strike: Global Offensive
  • Counter Strike: Source
  • Deus Ex : Human Revolution
  • Deus Ex : Human Revolution Director's Cut
  • Hitman Absolution
  • Hitman Sniper Challenge
  • Half Life 2
  • Metro 2033
  • Portal
  • Tomb Raider

Ima i uputa kak manulano u regeditu popraviti za druge igre.

Sve je na ovoj stranici : http://support.microsoft.com/kb/2908279

13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Ljudi jel zna neko kako da ukljucim aero ? Pogledao sam na hiljade klipova i svako objasnjava kako treba promijenut temu na onu crnu,pa vratit klasicnu temu pa ici save,to je ok ali cim restartujem komp vrati se sve na normalu?

Sadmir K

0 0 hvala 0
13 godina
Windows 8 i 8.1

U linksu je akcija, windows 8.1, 699 kuna za grupnu kupnju i potrebno je još 14 ljudi da bi grupna kupnja uspjela. pa evo prilike da za manje novaca dođete do originalne verzije..
http://www.links.hr/?naziv=microsoft-windows-8-1-64-bit-engleski-oem-dvd-wn7-00614&option=artikl&id_artikl=250.110.081

0 0 hvala 0
15 godina
Almin94 kaže...

Da li zna neko zbog cega mi se Windows 8 puno brze pali nego Windows 8.1. Na PC-u i laptopu ista stvar.

Meni je pomogao update drivera od grafičke.

HTC 8X :)
17 godina
inŽenjer kaže...

U linksu je akcija, windows 8.1, 699 kuna za grupnu kupnju i potrebno je još 14 ljudi da bi grupna kupnja uspjela. pa evo prilike da za manje novaca dođete do originalne verzije..
http://www.links.hr/?naziv=microsoft-windows-8-1-64-bit-engleski-oem-dvd-wn7-00614&option=artikl&id_artikl=250.110.081

Ovo su OEM Windowsi u Linksa, a od Microsofta se direktno za 119,99$ (istina download, dakle bez instalacijskog medija, no treba kome još smeća na polici ?) može kupiti retail verzija AFAIK (plaćanje preko PayPal-a, narafski):

http://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/pdp/Windows-8.1/productID.288401200

Deckard
13 godina

Hvala na linku, probao sam kupiti, ali to vrijedi samo za korisnike iz SAD-a. A meni treba za poslovne svrhe, stoga Windowsi sa takvim računom nisu legitimni, odnosno isto mi je kao da instaliram piratske... I još na tih 120 dolara ide porez, ovisno o državi u kojoj "živiš" u SAD-u. Dok si ja kupovinom u linksu mogu taj porez odbiti... A ovo nisam siguran da je retail verzija. Ali istina, instalacijski medij je sasvim nepotreban (nepotrebno smeće)

17 godina
inŽenjer kaže...

Hvala na linku, probao sam kupiti, ali to vrijedi samo za korisnike iz SAD-a. A meni treba za poslovne svrhe, stoga Windowsi sa takvim računom nisu legitimni, odnosno isto mi je kao da instaliram piratske... I još na tih 120 dolara ide porez, ovisno o državi u kojoj "živiš" u SAD-u. Dok si ja kupovinom u linksu mogu taj porez odbiti... A ovo nisam siguran da je retail verzija. Ali istina, instalacijski medij je sasvim nepotreban (nepotrebno smeće)

Uf, točno sam si mislio da je neka caka s tim {#} .

Deckard
15 godina

Koja je razlika između obične i PRO verzije?

16 godina
neaktivan
soja kaže...

Compare Windows editions

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
15 godina
kizo2703 kaže...
soja kaže...

Compare Windows editions

Znači po ovom PRO verzija običnom korisniku nije potrebna?

16 godina
neaktivan
soja kaže...

Znači po ovom PRO verzija običnom korisniku nije potrebna?

Ako ne koristiš BitLocker ,Remote Desktop i nemaš domenu ,da ,nije ti potrebna.

Ali ,bez Pro verzije ne možeš skinuti ni Windows Media Center.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
15 godina

samo još jedno pitanje u vezi ove OEM verzije.. ako NE MILIM mjenjat matičnu, dal  mogu na isti PC instalirat i aktivirat Winowse više puta?? U slučaju da želim napravit format

16 godina
neaktivan
soja kaže...

samo još jedno pitanje u vezi ove OEM verzije.. ako NE MILIM mjenjat matičnu, dal  mogu na isti PC instalirat i aktivirat Winowse više puta?? U slučaju da želim napravit format

Naravno ,koliko god puta hoćeš. Kao i kod svih prethodnih verzija Windowsa.

14 godina
inŽenjer kaže...

Pripazi jer kupovinom OEM verzije bez istovremene kupnje računala nisi ništa napravio, tj. opet si u prekršaju!

15 godina
mmausa kaže...
inŽenjer kaže...

Pripazi jer kupovinom OEM verzije bez istovremene kupnje računala nisi ništa napravio, tj. opet si u prekršaju!

Namjeravam uzet ovo: 

http://www.microsoftstore.com/store/msmea/hr_BA/pdp/productID.288903500

dal je to OEM verzija ili??

16 godina
Windows 8 i 8.1

Jel netko kupovao sa ovog linka ili je to neki "fake" servis.

Ak je pitanje već bilo prije ispričavam se.

Tony Montana: You think you can take me? You need a fucking army if you gonna take me!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mmausa kaže...

Prema tome je pola Hrvatske u prekršaju ,pošto već godinama naši trgovci prodaju OEM verzije u kutiji ,bez računala.

Recimo ,Links - većina ponude ima OEM u nazivu.

soja kaže...

Namjeravam uzet ovo: 

http://www.microsoftstore.com/store/msmea/hr_BA/pdp/productID.288903500

dal je to OEM verzija ili??

Piše ''puna verzija'' na slici ,a dali je ,nećeš znat dok ne instaliraš.

16 godina
kizo2703 kaže...
mmausa kaže...

Prema tome je pola Hrvatske u prekršaju ,pošto već godinama naši trgovci prodaju OEM verzije u kutiji ,bez računala.

Nazalost da, ja sam kupio OEM verziju bez racunala i kad sam htio instalirat na laptop, prilikom aktivacije prek telefona (radilo se o XPu) rekli su mi da je to verzija za racunalo a ne laptop...

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
16 godina
Srednji kaže...
kizo2703 kaže...
mmausa kaže...

Nazalost da, ja sam kupio OEM verziju bez racunala i kad sam htio instalirat na laptop, prilikom aktivacije prek telefona (radilo se o XPu) rekli su mi da je to verzija za racunalo a ne laptop...

-rekli su ti jednu veliku glupost... i povjerovao si im. Svešto su trebali (morali) reči je ''obratite se trgovcu (odnosno proizvođaču jer se misli na PC) za sva pitanja-support''.

-problem s OEMom, po EULAi ga isključivo sys.bulder može (pred)instalirati, tj proizvođač računala, tj to je kombinacija kad je HW+SW kupljen u kompletu, to tad piše na računu, račun je jedini 'pravi' dokaz za inspektora, formalno (po EULAi) licenca nije važeća u suprotnom. ... ali to je OK, prolazi (nema slučaja kazne s te osnove), nasuprot, taj trend se proširio i vani (prije koju godinu). MS mjenja uvijete-EULA, tako da sad sys.builder može biti i privatna osoba, pa tako i kupit OEM s police. btw, trgovac je zapravo u prekršaju ako se ta verzije ne smije prodavati, maloprodaja-veleprodaja-rinfuza... nije svaka roba maloprodajna. Upravo ambalaža (pa ako i pročitaš na omotu) može razlikovati robu.

-maloprodajno je isključivo retail. Online može biti sa ili bez medija (ista cijena, naravno poštarina i ostali troškovi se mijenjaju, ali cijena softwarea se ne mijenja). Ovisno o zemlji, EU, EMEA-- inače je Ireland software oaza za MS, sve što trebate (poslovno) tamo kupujte...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Srednji kaže...

E ,ali ,to je bio XP. Windows 7 i 8 nemaju takvih problema ,i može se instalirati gore spominjane OEM iz Linksa i na laptope (provjereno).

Ko što kaže ihush ,sam Mcrosoft je promjenio uvjete EULA-e ,pa se sada mogu prodavati neke verzije OEM-a.

Naravno ,UVIJEK je bitno pogledati ambalažu.

====================================================================================

A sad jedan hint za nadobudne: želite li ReFS file system na svojoj Windows 8 mašini ,sada je dovoljno enableati ga u Registryu ,pošto su driveri već integrirani u sistem.

Ključ je:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MiniNT]
"AllowRefsFormatOverNonmirrorVolume"=dword:00000001
Double click i nakon toga restart.

Sada možete formatirati diskove i particije u ReFS ,ALI SAMO U DISKPARTU ,jel za to na client verziji nema mogućnosti u file exploreru.

Nakon dva restarta ,vidim da je tu sada i mogućnost formatiranja u exploreru.

{#}

Prednosti ReFS-a: Poboljšani automatski raspored podataka na diskovima, što dovodi do manje potrebe za defragmentacijom, bolje zajamčeno vrijeme odziva, a ukupno bolje korisničko iskustvo.

Loše strane: ReFS čitaju samo Windows Server 2012 i Server 2012 R2 ,te Windows 8.1 ,kod kojih je to enableano.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 16:01 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
...

Sada možete formatirati diskove i particije u ReFS ,ALI SAMO U DISKPARTU ,jel za to na client verziji nema mogućnosti u file exploreru.

Prednosti ReFS-a: nema fragmentacije. Loše strane: ReFS čitaju samo Windows Server 2012 i Server 2012 R2 ,te Windows 8.1 ,kod kojih je to enableano ,nemogućnost formatiranja iz file explorera.

-daješ djeci šibice...

-btw, potraži ReFS Activator, lakše je, format itd. čini mi se da je dovoljno (bez diskparta) format /fs:refs letter ali s activatorom je tu na klik. moguće da se razni buildovi razlikuju, ali trebalo bi radit u i 8-rtm(9200), nije mi zanimljivo pa nagađam...

-beskorisno za većinu juzera i potencialni rizik, za sad ima smisla samo za storage diskove ... još čekamo WinFS (ili je NTFS 'predobar').

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-daješ djeci šibice...

-btw, potraži ReFS Activator, lakše je, format itd. čini mi se da je dovoljno (bez diskparta) format /fs:refs letter ali s activatorom je tu na klik.

-beskorisno za većinu juzera i potencialni rizik, za sad ima smisla samo za storage diskove ... još čekamo WinFS (ili je NTFS 'predobar').

Upozoreni su. ReFS aktivator ne radi na 8.1. Zašto? ReFS je već integriran u 8.1 ,samo nije aktiviran.

Potraži i naći ćeš driver ReFS.sys u System32\drivers ,te prateće uReFS.dll-ove u System32 i SysWOW64.

Naravno da je beskorisno za većinu ,ali mi ovdje nismo većina!

Ipak se ovdje na forumu skuplja krema IT-ja u Hrvatskoj! {#}

Tko hoće znat malo više ,dobar članak ,čak i za znanjem manje potkovane. Jedini uvjet je znanje engleskog ,a to se valjda podrazumijeva.

Jedina stvar koja još nije moguća je bootanje sa ReFS-a.

Čekamo Windows 9. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 17:32 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...
A sad jedan hint za nadobudne: želite li ReFS file system na svojoj Windows 8 mašini ,sada je dovoljno enableati ga u Registryu ,pošto su driveri već integrirani u sistem. 

Ključ je:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MiniNT]
"AllowRefsFormatOverNonmirrorVolume"=dword:00000001
Double click i nakon toga restart.

Nakon dva restarta ,vidim da je tu sada i mogućnost formatiranja u exploreru. {#}

Prednosti ReFS-a: Poboljšani automatski raspored podataka na diskovima, što dovodi do manje potrebe za defragmentacijom, bolje zajamčeno vrijeme odziva, a ukupno bolje korisničko iskustvo. Loše strane: ReFS čitaju samo Windows Server 2012 i Server 2012 R2 ,te Windows 8.1 ,kod kojih je to enableano.

Da li se moze, nakon sto se to napravi, nekako C: particiju prebacit u REFS?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
Windows 8 i 8.1

Kizo, može li se iz NTFSa u ReFS bez formatiranja? Onako, on the fly, kao između FATa i NTFSa?

Inače, meni je ponudio format iz explorera dvije sekunde nakon promjene registrija. Bez ikakvog restarta.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 18:15 (Elles D.).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Ne. Ne može se ,još uvijek ,instalirati sistem na ReFS particiju.

Niti Windows Server 2012 R2 se ne može instalirati na ReFS.

Elles D. kaže...

Kizo, može li se iz NTFSa u ReFS bez formatiranja? Onako, on the fly, kao između FATa i NTFSa?

Inače, meni je ponudio format iz explorera dvije sekunde nakon promjene registrija. Bez ikakvog restarta.

Ne ,ne može.

Napisal sam gore ispravak netočnog navoda {#},da mi je nakon drugog restarta (vjerojatno i prvog ,ali nisam provjeraval) ,ponudilo opciju formatiranja u exploreru.

Pošto je u uputstvu pisalo restart ,ja sam napravil restart ,a onda i drugi zbog updatea programa. Tek onda sam išel napraviti disk sa ReFS-om.

Samo zapamtite - samo Windows Server 2012 i 2012 R2 ,te Windows 8.1 ,mogu čitati ReFS.

Barem dok netko ne nađe način da ga instaliramo i na Sedmicu.

Tad bi već bilo koristi od njega.

I da ,samo fiksni diskovi i vanjski diskovi koji se mogu spojiti na eSATA port se mogu formatirati u ReFS.

Vjerojatno će to bit moguće tek u sljedećoj verziji Windowsa.

Dobra vijest je da Windows 7 prepoznaje ReFS ,ali ga ne podržava.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 19:33 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
djigibao kaže...

Ne. Ne može se ,još uvijek ,instalirati sistem na ReFS particiju. Niti Windows Server 2012 R2 se ne može instalirati na ReFS.

Elles D. kaže...

Ne ,ne može.

..

-znao sam (djeca i šibice ili žaba i potkova)..

Juzeri! ne, nije ReFS za normalno korištenje, to je 'samo' novi FS za storage (misli se na serverske zadaće, ne kućne...). Ništa posebno korisnog za Šteficu&Pericu osim problema.

Storage disk nije C: (na novijom windozama, C:=sys-os disk), tj to je bilo koji drugi letter iza C:, nema nikakvog onfly converta ili boota.

14 godina
Windows 8 i 8.1

kizo2703

- Nemoj davati ljudima (djeci) toliko ideja da sje... nešto, i bez toga je ova tema stalno aktivna.

- Ne budeš mogao izaći na kraj s njima.

- Ali "There is no fear ihush is here".

{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 20:05 (Valentin17).

0 0 hvala 1
17 godina
kizo2703 kaže...
Elles D. kaže...

Ne ,ne može.

Pronašao sam nešto detaljniji opis na MS-ovim stranicama i ostao paf kad sam vidio što su sve izbacili iz ovoga - kompresiju, enkripciju, named streams, linkove, proširene atribute, itd... I našao neki bench po kojem je ReFS sporiji od NTFSa. Mislim da to neće na moje strojeve još neko vrijeme. Kad se bacim na storage spaces možda će dobiti smisao, ali ovako ne.

ihush kaže...

- aj smiri se malo..

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

Juzeri! ne, nije ReFS za normalno korištenje, to je 'samo' novi FS za storage (misli se na serverske zadaće, ne kućne...). Ništa posebno korisnog za Šteficu&Pericu osim problema.

Storage disk nije C: (na novijom windozama, C:=sys-os disk), tj to je bilo koji drugi letter iza C:, nema nikakvog onfly converta ili boota.

Kaj se živciraš? Nek se djeca igraju ,dok god imaju tri deke mozga i prije igre stisnu ''create system image backup'' u Control Panelu.

Tko to ne napravi ,ni ne zaslužuje bolje nego da izgubi sistem i sve podatke! {#}

Tak i tak ,ne postoji nikakva šansa da se preformatira C: iz samog sistema ,a nijedan third party partition manager niti ne prepoznaje ReFS.

Elles D. kaže...

Pronašao sam nešto detaljniji opis na MS-ovim stranicama i ostao paf kad sam vidio što su sve izbacili iz ovoga - kompresiju, enkripciju, named streams, linkove, proširene atribute, itd... I našao neki bench po kojem je ReFS sporiji od NTFSa. Mislim da to neće na moje strojeve još neko vrijeme. Kad se bacim na storage spaces možda će dobiti smisao, ali ovako ne.

ReFS je napravljen za storage ,i to mu je primarna zadaća.

Benchevi? Daj molim te. Nismo djeca - benchevi najviše ovise o tome tko ih i za koga radi!

Evo ti još malo usporedbi

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 20:22 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...
ReFS je napravljen za storage ,i to mu je primarna zadaća.

I? Što si htio reći? Na storage diskovima ne smijem imati kompresirane, kriptirane fajlove s dodatnim atiributima? Ne smijem imati terabajtne SQL baze?

ReFS je napravljen, koliko ja vidim, za arhiviranje, ne za storage.

No dobro, tek je počelo s ovim - stignu oni to sve još ispraviti :)

kizo2703 kaže...
Benchevi? Daj molim te. Nismo djeca - benchevi najviše ovise o tome tko ih i za koga radi!

Naravno da jesmo :)

I kako mi ne bi bile važne performanse kad >x000 korisnika istovremeno pristupa nemalim količinama podataka?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice