Jedna licenca, jedno računalo, ako mijenjaš matičnu ili procesor (a ti si zamjenio oboje) treba ti nova licenca, znači moraš kupit 8 ponovo.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jedna licenca, jedno računalo, ako mijenjaš matičnu ili procesor (a ti si zamjenio oboje) treba ti nova licenca, znači moraš kupit 8 ponovo.
Ja bi prije kupnje ipak nazvao Microsoft Hrvatska i objasnio problem.

Pozdrav imam legalnu osmicu, imal sam intel konfu, sad sam otišel na AMD bez reinstalacije winsa, naravno baca mi grešku kod aktivacije, valda vrijedi samo na jednoj konfi taj serial... Jel ima rješenja za te stvari ili..?
Baca ti grešku jel su svi driveri u sistemu instalirani za staru ploču.
Prije seljenja trebal si deinstalirati sve specifične drivere ,te pokrenuti System Preparation Tool (nalazi se C:\Windows\System32\Sysprep\sysprep.exe) i ''oguliti'' sistem i staviti ga u friško stanje ,a tek onda mjenjati ploču.
Ako ju još imaš i ako je još ispravna ,napravi to sad - vrati ploču ,deinstaliraj specifične drivere (recimo ,USB 3 ,third party storage controlleri ,VGA) i onda pokreni Sysprep.
Kad završi možeš promjeniti ploču i pokrenuti Windowse da se sve konfigurira i instalira.
Druga opcija je reinstalacija.
A kaj se tiče licence ,zovi 0800 300 300 ,ali oni ne rade vikendom.
Samo ponedjeljak - petak ,od 08 do 20 sati.
Ja bi prije kupnje ipak nazvao Microsoft Hrvatska i objasnio problem.
Već je kupil i preselil disk. Otud i problemi.

E ,ako je u pitanju upgrade verzija ,najvjerojatnije će morat kupit novi ključ.
Jesi li sisprepao, zbog eksperimenta, neku instalaciju bez pritom da menjas hardware
Zanima me dali ova metoda cupa sve drivre, stavlja "svoj HAL" i sve ide iz pocetka?
Jesi li sisprepao, zbog eksperimenta, neku instalaciju bez pritom da menjas hardware
Zanima me dali ova metoda cupa sve drivre, stavlja "svoj HAL" i sve ide iz pocetka?
Jesam ,ali moraš znati da čupa samo one drivere koji se sami instaliraju tokom instalacije sistema.
Sve ostalo ,kaj si ti naknadno instaliral - USB 3 ,VGA i ostalo ,moraš PRVO DEINSTALIRATI RUČNO.
I da ,stavlja svoj HAL i kad pokreneš sve kreće iz početka.
Čak moraš prvo napraviti novi account i prvo se prijaviti u njega ,tek onda možeš preći u svoj.
I jedna stvar koja je obavezna da bi se Sysprep uopće mogel napraviti: mora se zaustaviti/disableati Windows Media Player Network Sharing Service.
Bez toga ,javljat će ti grešku i neće napraviti Sysprep.
Kako da maknem ovo:
Ne moze se maknuti.
Zapravo moze ali preko gpedit.msc ali tada ti nece raditi Windows Store
Kako da maknem ovo:
Ne moze se maknuti.
Nije bitno sto nece raditi store, kako da uklonim? Moram isprobati nesto.
Kako da maknem ovo:
Ne moze se maknuti.
Najjednostavniji način. Isprobao, radi.
Izvoli
http://www.computerperformance.co.uk/win8/windows8-uac-disable.htm
Kako da maknem ovo:
Sta gasenje UAC-a ne pomaze?
Ne pomaze. Pomaze ali samo na Windows7
Neće, upgrade verzija je prenosiva. Treba samo telefonirati, zbog promjene hardware IDa.
Neće, upgrade verzija je prenosiva. Treba samo telefonirati, zbog promjene hardware IDa.
-ponekad treba telefonirati. Ne uvijek. Uobičajeno vrijeme unutar 30-90 dana je 'dozvoljeno' za automatsku aktivaciju ukoliko licenca dozvoljava (kao što OEM ne dozvoljava novi ID-hardware). Ako korisnik unutar tog roka ponavlja aktivaciju, tad će 99% morati zvati za key. (konkretan podatak je promjenjiv, svake godine nešto drugačije ali to je to). Nasuprot, kad dozvoljava nadogradnju npr 7-na-8 tad tolerira do 180 dana grace period 'duplikata'. Inače se svaki duplikat keya banira.
Ne uvijek. Uobičajeno vrijeme unutar 30-90 dana je 'dozvoljeno' za automatsku aktivaciju ukoliko licenca dozvoljava (kao što OEM ne dozvoljava novi ID-hardware).
Ako korisnik unutar tog roka ponavlja aktivaciju, tad će 99% morati zvati za key.
(konkretan podatak je promjenjiv, svake godine nešto drugačije ali to je to).
Nasuprot, kad dozvoljava nadogradnju npr 7-na-8 tad tolerira do 180 dana grace period 'duplikata'. Inače se svaki duplikat keya banira.
Vidim ihush je bil marljiv - i upravo je dobro rekel: svako malo se nešto mijenja.
Pošto su svi keyevi dobiveni kroz upgrade u principu OEM ,ovisi se:
1. o serveru
2. o volji operatera i njegovom raspoloženju u tom trenutku ...
Čistio sam prašinu iza računala, onako ljeno bez pomicanja te sam tri puta izvuko HDMI iz grafičke pa nazad priključio i četvrti put kada sam zakačio i ponovno uključio, (neznam koji k sam uopće vraćo četri puta dok nisam završio sa čišćenjem) je bacio BSOD....
Ovako sam iskljucio UAC i sada je sve odlicno http://www.eightforums.com/system-security/2434-disable-uac-completely.html
-najvjerojatnije treba isključit HW-akceleraciju u FF, Flash koristi neovisno pa možda treba u njemu tražiti.
Isključio sam HW akceleraciju i za sada mi se čini da je to riješilo problem
Kad te netko pita koje windowse imaš, a ti kažeš 8 - uvijek možeš završiti nošen na k.
Dakle bolje je staviti win 7.
Da si to pitao do 11. 12. 2012. ,dokad se je bez ikakvih problema moglo napraviti upgrade sa ilegalnih verzija Windowsa ,i čak napraviti free upgrade ,rekao bih ti cijena.
Nakon tog datuma ,kad je Microsoft zatvorio sve rupe ,opet bih ti rekao - cijena. 40 $ za novi ,legalni sistem.
Ali sada ,nakon 31. 01. ,i nakon što se vidi da su sve verzije kupljene online ,ustvari OEM i ne možeš ih instalirati na drugo računalo ,te ih ne možeš niti ilegalno trajno aktivirati ,kao dosadašnje ,stvar je samo osobnih prefernci i količine para kojima raspolažeš.
Ne uvijek. Uobičajeno vrijeme unutar 30-90 dana je 'dozvoljeno' za automatsku aktivaciju ukoliko licenca dozvoljava (kao što OEM ne dozvoljava novi ID-hardware).
Ako korisnik unutar tog roka ponavlja aktivaciju, tad će 99% morati zvati za key.
(konkretan podatak je promjenjiv, svake godine nešto drugačije ali to je to).
Nasuprot, kad dozvoljava nadogradnju npr 7-na-8 tad tolerira do 180 dana grace period 'duplikata'. Inače se svaki duplikat keya banira.
Vidim ihush je bil marljiv - i upravo je dobro rekel: svako malo se nešto mijenja.
Pošto su svi keyevi dobiveni kroz upgrade u principu OEM ,ovisi se:
1. o serveru
2. o volji operatera i njegovom raspoloženju u tom trenutku ...
Nije točno. Svi upgrade keyevi su u principu Retail, što ti i piše ako otkucaš slmgr /dlv u cmd. Windows 8 anomalije su u sljedećem - automatska aktivacija na komjuteru sa kompletno izmjenjenim hardware Id hashom je nemoguća, ali telefonski automat će te izričito pitati na koliko je računala instaliran Windows - stisneš 1 i aktivacijska procedura se nastavlja (ako je odgovor istinit, naravno).
Druga posebnost je upgrade fraksna - ako se instalacija ne pokrene na računalu koje ima instalirane qualifying Windowse (XP->8) aktivacija neće proći. To se doduše može zaobić :)
Još jednom ponavljam, pišem iz iskustva, maknuo sam (aktivirani) Pro with MC x64 sa laptopa i stavio Pro with MC x86 na klasik tower, i aktivirao telefonom. Nou črabls.
Nije točno. Svi upgrade keyevi su u principu Retail, što ti i piše ako otkucaš slmgr /dlv u cmd. Windows 8 anomalije su u sljedećem - automatska aktivacija na komjuteru sa kompletno izmjenjenim hardware Id hashom je nemoguća, ali telefonski automat će te izričito pitati na koliko je računala instaliran Windows - stisneš 1 i aktivacijska procedura se nastavlja (ako je odgovor istinit, naravno).
Druga posebnost je upgrade fraksna - ako se instalacija ne pokrene na računalu koje ima instalirane qualifying Windowse (XP->8) aktivacija neće proći. To se doduše može zaobić :)
Još jednom ponavljam, pišem iz iskustva, maknuo sam (aktivirani) Pro with MC x64 sa laptopa i stavio Pro with MC x86 na klasik tower, i aktivirao telefonom. Nou črabls.
I ja pišem iz iskustva: prije dva tjedna nisam mogel reaktivirati upgrade Osmicu preseljenu s jednog PC-a na drugi. Ni na koji način.
Na svima piše Retail ,to je najmanje bitno. Evo ti sa Dell XPS-a kupljenog sa instaliranom Sedmicom i upgradeanom na Osmicu:
Poslije ,kad dođem doma ,ću ti zaljepit slmgr /dlv sa desktopa ,na koji je instalirana verzija sa DreamSparka ,koje su u biti jedine prave retail verzije.
Edit:
pravi Retail ,clean install verzije sa DreamSparka:
Jel za ovo treba imati orginal winse ili ??
I ja pišem iz iskustva: prije dva tjedna nisam mogel reaktivirati upgrade Osmicu preseljenu s jednog PC-a na drugi. Ni na koji način.
Na svima piše Retail ,to je najmanje bitno. Evo ti sa Dell XPS-a kupljenog sa instaliranom Sedmicom i upgradeanom na Osmicu: Poslije ,kad dođem doma ,ću ti zaljepit slmgr /dlv sa desktopa ,na koji je instalirana verzija sa DreamSparka ,koje su u biti jedine prave retail verzije.
Edit:
pravi Retail ,clean install verzije sa DreamSparka:
Eh, pa tako meni piše, RETAIL Channel. A i potvrđeno mi je, a i u EULI piše, upgrade verzija kupljena od Microsofta može se seliti s jednog računala na drugo. Mada, kao što si na početku rekao, sa većom cijenom sve je sad to malo passe.
A ti još jednom probaj reaktivirati.. Ako nemaš neke qualifying verzije, čuo sam da instalacija čak i Win 8 RP shvaća kao sistem koji je željna apgrejdati :D.
Inače, bink.nu je objavio ključeve s kojima se Windows 8 može instalirati (ali ne i aktivirati).
Use the following default product keys to quickly and easily preinstall computers with Windows 8 software.
Obrisano by Lazarus Long > Razlog - Zabranjeno je objavljivati kljuceve za Windows pod izgovorom "tek da prode instalacija"
Ne radi se o nelegalnim ključevima, radi se o defaultnim ključevima koji mogu poslužiti za unattended instalaciju i preinstalaciju operativnog sistema. Objavljeni su na renomiranoj stranici o Microsoftovskim događanjima.
-http://bink.nu/default-product-keys-for-windows-deployments
A izvučeni su odavde. -http://www.microsoft.com/oem/en/installation/downloads/Pages/Windows-8-ADK.aspx#fbid=tJN2S6YaoCO?Tab_2-
Ne radi se o nelegalnim ključevima, radi se o defaultnim ključevima koji mogu poslužiti za unattended instalaciju i preinstalaciju operativnog sistema. Objavljeni su na renomiranoj stranici o Microsoftovskim događanjima.
-http://bink.nu/default-product-keys-for-windows-deployments
A izvučeni su odavde. -http://www.microsoft.com/oem/en/installation/downloads/Pages/Windows-8-ADK.aspx#fbid=tJN2S6YaoCO?Tab_2-
Okej
Onda si dobio karton nezasluzeno i bit ce uklonjen. Drugi put da nema nesporazuma kada se stavljate Windows kljuceve onda to potkrepite linkom koji vodi do microsoft.com