Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.548.934
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8
lmutak kaže...

Sve sam ja to napravio i pod properties su svi fajlovi bili 0kb,istina nisu bili obrisani ali nisu imali ni podatke u sebi

0 kb imaju zato jel nemaš ovlasti nad tim folderom. To je normalno ,jel je sa starog sistema.

A inače ,sve je tu ,samo morašpreuzeti vlasništvo nad folderom ili staviti sebe kao usera sa punim ovlastima.

Da bi to mogao ,makni kvačicu sa ''Use simple file sharing'' i imat ćeš tab Security za svaki folder.

Ideš na ''Edit'' i onda ''Add''. Tu onda nađi svoj account i dodaj ga ,te mu daj ''Full control'' nad folderom.

To da znaš za ubuduće. Zato sam ti i rekao - prvo preimenuj WindowsBackup folder i onda napravi novi backup.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 21:56 (kizo2703).
16 godina
Windows 8

Pozdrav svima.
Danas sam instalirao win8 pa imam nekoliko pitanja, točnije dva (za sada :D )
Prvo: zanima me postoji li mogućnost da instaliram windows media center (Windows 8 pro), potreban mi je zato što sam do sada na njega gledao tv programe pa čisto iz neke navike. (može i prijedlog za neku alternativu)
Drugo: jel moguće da u metro sučelju mijenjam ikone, npr. da za winamp stavim izgled (ikonu) kao što je za glazbu po defaultu. {#}

EDIT:
Imam još jedan problem s firefoxom. Ovo je primjer na fejsu, ali pojavljuje mi se i kod one history liste i nekad sitno među nekim manjim slovima po web stranicama (slika).
Ti kvadratići nestanu nakon nekog vremena ili kada samo pređem mišem preko njih, ali se opet pojave

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 22:51 (steve90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
steve90 kaže...

Drugo: jel moguće da u metro sučelju mijenjam ikone, npr. da za winamp stavim izgled (ikonu) kao što je za glazbu po defaultu. {#}

Ja sam isto danas prešao na osmicu te si za Metro sučelje sam radim ikone sa OblyTile programom...

ššššš - možda su u šumi
17 godina
neaktivan
steve90 kaže...

Pozdrav svima.
Danas sam instalirao win8 pa imam nekoliko pitanja, točnije dva (za sada :D )
Prvo: zanima me postoji li mogućnost da instaliram windows media center (Windows 8 pro), potreban mi je zato što sam do sada na njega gledao tv programe pa čisto iz neke navike. (može i prijedlog za neku alternativu)

EDIT:
Imam još jedan problem s firefoxom. Ovo je primjer na fejsu, ali pojavljuje mi se i kod one history liste i nekad sitno među nekim manjim slovima po web stranicama (slika).
Ti kvadratići nestanu nakon nekog vremena ili kada samo pređem mišem preko njih, ali se opet pojave

Ne znam kako se to stela kod ATI-a ali dobro proveri postavke sa antia alias u driveru ili vrati na default te postavke ili podesi posebno sa FF

17 godina
doktor1 kaže...
steve90 kaže...

Ja sam isto danas prešao na osmicu te si za Metro sučelje sam radim ikone sa OblyTile programom...

Druze kako si promjenio pozadinu metro start sreena ?

17 godina
zoka kaže...

Modern UI Start Screen, ali meni je ipak draže onako jednostavno radi preglednosti...

Za sada sam zadovoljan sa osmicom i  Metro sučelje mi uopće ne smeta. Prilagodim ga i pritiskom na Win tipku imam sve na pladnju preko cijelog ekrana dok klasični Desktop mirno čeka na svom mejstu gdje i prije.. A tu je i search tako da neznam kako može bit zgodnije trčat po onim sitnim ikonama u starom Start taksbaru...

Ali navika je jebbena stvar....

Ali i zanimljivo. Kada su dolazili razni RockeDockovi ljudi su masovno, (pa i sada) bacali sve prečace na te trake ii sda kada im za to ne treba nikakv dock - to nevalja {#}

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 12:36 (doktor1).
17 godina
doktor1 kaže...
zoka kaže...

Modern UI Start Screen, ali meni je ipak draže onako jednostavno radi preglednosti...

Za sada sam zadovoljan sa osmicom i  Metro sučelje mi uopće ne smeta. Prilagodim ga i pritiskom na Win tipku imam sve na pladnju preko cijelog ekrana dok klasični Desktop mirno čeka na svom mejstu gdje i prije.. A tu je i search tako da neznam kako može bit zgodnije trčat po onim sitnim ikonama u starom Start taksbaru...

Ali navika je jebbena stvar....

Ali i zanimljivo. Kada su dolazili razni RockeDockovi ljudi su masovno, (pa i sada) bacali sve prečace na te trake ii sda kada im za to ne treba nikakv dock - to nevalja {#}

E bas ti hvala!

Imam jos jedno pitanje, povezao sam metro mail aplikaciju sa gmail accountom , da li postoji mogućnost da dobijem notifikaciju na desktopu kada stigne mail?

Nikako ne mogu da nadjem tu opciju ako postoji.

16 godina
neaktivan
zoka kaže...

Imam jos jedno pitanje, povezao sam metro mail aplikaciju sa gmail accountom , da li postoji mogućnost da dobijem notifikaciju na desktopu kada stigne mail?

Nikako ne mogu da nadjem tu opciju ako postoji.

Opcija ne postoji ,ali notifikaciju ćeš dobiti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 14:10 (kizo2703).
14 godina
Windows 8

Opcija postoji u postavkama - računi - gmail - prikaži obavijesti za ovaj račun

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
5220 kaže...

Opcija postoji u postavkama - računi - gmail - prikaži obavijesti za ovaj račun

Istina - my bad.

16 godina
Lazarus Long kaže...
steve90 kaže...

EDIT:

Ne znam kako se to stela kod ATI-a ali dobro proveri postavke sa antia alias u driveru ili vrati na default te postavke ili podesi posebno sa FF

Bojim se da te nisam baš najbolje shvatio. U ati control centru nisam ništa dirao, sve je po defaultu. To mi se događa samo u firefox-u, nigdje dalje u winsima (druge browsere nisam probao).

17 godina
neaktivan
steve90 kaže...

Bojim se da te nisam baš najbolje shvatio. U ati control centru nisam ništa dirao, sve je po defaultu. To mi se događa samo u firefox-u, nigdje dalje u winsima (druge browsere nisam probao).

Problem se javlja na relaciji clear type i antialiasing settings

Cackaj malo po postavkama. Na primjer stvori kakav profil bas za firefox ili tako nekako.

Ne koristim ATI i ne mogu nista konkretno ponuditi. Ovo sam citao davno na netu i javlja se ponekad u nekim programima

17 godina

Probaj pokrenut firefox u tzv. safe modu (slika): Help -> Restart Firefox with add-ons disabled

Ili probaj stavit portabilnu verziju FF pa vidi da se li to desava i u njoj.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 20:06 (djigibao).
16 godina
djigibao kaže...

Probaj pokrenut firefox u tzv. safe modu (slika): Help -> Restart Firefox with add-ons disabled

Pokrenuo sam ff u safe modu i sada mi se to ne događa. Da probam u normalnom radu disableat jedan pa jedan addon pa da vidim kada će to prestati?

17 godina
Probaj tako da.
Mozes stavit sliku od add-ons da vidimo koji ili samo javi u kojem je bio problem.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
13 godina
neaktivan

Da li na Win 8 mogu normlano programe koje sam instalirao na win 7 da ih koristim i na win 8 (tipa bs player,google chrome,antivirus i koji je dobar trenutno,onda codeci itd) ??? Hvala

15 godina
protjeran
Red_Star_Forever kaže...

Da li na Win 8 mogu normlano programe koje sam instalirao na win 7 da ih koristim i na win 8 (tipa bs player,google chrome,antivirus i koji je dobar trenutno,onda codeci itd) ??? Hvala

da

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
14 godina
neaktivan
Windows 8

Vi koji ga imate kako ste zadovoljni sa Win 8?

Sharing Is NOT Stealing!

0 0 hvala 0
16 godina
Mamic kaže...

Zadovoljniji nego s Windows 7 :)

16 godina
Mamic kaže...

Odličan sistem. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 13:40 (escobar_).
16 godina
djigibao kaže...
Probaj tako da.
Mozes stavit sliku od add-ons da vidimo koji ili samo javi u kojem je bio problem.

Ni kada sam disable-ao sve addonove opet su mi se pojavljivali ti crni kvadratići. Jedino ih nema kada firefox radi u safe modu. Evo slika s addonovima. Ovi ESN su od battleloga mislim.
Da miijenjam browser?

17 godina
To su ti Plug-ini, imas drugi tab s Add-onima.
Probaj njih jedan po jedan disejblat (i uvijek restartaj FF).
16 godina
neaktivan
Windows 8

Ovako da vas pitam, dali moram ponovno instalirat Windowse ako sam promijenio maticnu ali identicnu, znaci stara je bila pokvarena pa sam dobio u zamjenu novu. To pitam jer sam maloprije imao isto smrzavanje i jucer jedan restart Windowsa dok sam bio u Firefoxu bas ista stvar kao i sa proslom plocom, sad da li je to ostavstina stare ploce u Windowsima ili sam toliki pehist da sam opet dobio pokvarenu?!

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
16 godina

-najvjerojatnije treba isključit HW-akceleraciju u FF, Flash koristi neovisno pa možda treba u njemu tražiti.

-.. ili vidjeti koji je problem s VGA (izgleda kao pregrijavanje-RAM), možda samo drugi driver (možda stariji, možda bez dodataka kao Physics-HydraV. i sl..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-najvjerojatnije treba isključit HW-akceleraciju u FF, Flash koristi neovisno pa možda treba u njemu tražiti.

-.. ili vidjeti koji je problem s VGA (izgleda kao pregrijavanje-RAM), možda samo drugi driver (možda stariji, možda bez dodataka kao Physics-HydraV. i sl..).

RAM nije sigurno jer sam imao GSkill sad imam Kingston i sa obadva isto, graficka isto nije jer je na starom kompu radila po 5 dana bez problema, hard je savrsen. Probat cu na drugi hard bacit neke Windowse pa cemo vidjet kako ce tamo radit. Da ne instaliravam na ovom hardu i da ne brisem bezveze

16 godina
PlayMaker10 kaže...
ihush kaže...

RAM nije sigurno jer sam imao GSkill sad imam Kingston i sa obadva isto, graficka isto nije jer je na starom kompu radila po 5 dana bez problema, hard je savrsen. Probat cu na drugi hard bacit neke Windowse pa cemo vidjet kako ce tamo radit. Da ne instaliravam na ovom hardu i da ne brisem bezveze

-čitaj pažljivije. (ili ja moram preciznije pisati..)

-slika, smeće, je klasičan primjer problema s VGA. Ni jedn druga komponenta ne izaziva takvu sliku na ekranu, predpostavljam da je zato uzrok povezan s VGA-RAMom ili driverom.

-ne govorim o RAMu, HDDu i ostalim komponentama, samo o VGA.

-od softwarea, uzrok može biti FF, Flash, driver (ili neki treći utils...). Pošto FF-safe, radi OK, tad je tu odgovor (VGA-driver je manje sumnjiv, ali ne znači da je ispravan ili da nije kvar na VGA, jer se tad ne koriste 3D funkcije..)

-usključi akceleraciju, vidi dali pomaže.

edit: i da, možda bitna sitnica, odgovaram, na pitanje @ steve90

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 21:08 (ihush).
13 godina
protjeran
Windows 8
Imam instaliran Windows 8 i ne sviđa mi se, pa me zanima dali mogu normalno staviti Windows 7 ili moram drugačijim postupkom ?l

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

Hvala na odgovorima, ali ovo mogu tek isprobati u ponedjeljak, pa se tada javim s rezultatima.
Hvala još jednom {#} 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
PlayMaker10 kaže...
ihush kaže...

-čitaj pažljivije. (ili ja moram preciznije pisati..)

-slika, smeće, je klasičan primjer problema s VGA. Ni jedn druga komponenta ne izaziva takvu sliku na ekranu, predpostavljam da je zato uzrok povezan s VGA-RAMom ili driverom.

-ne govorim o RAMu, HDDu i ostalim komponentama, samo o VGA.

-od softwarea, uzrok može biti FF, Flash, driver (ili neki treći utils...). Pošto FF-safe, radi OK, tad je tu odgovor (VGA-driver je manje sumnjiv, ali ne znači da je ispravan ili da nije kvar na VGA, jer se tad ne koriste 3D funkcije..)

-usključi akceleraciju, vidi dali pomaže.

edit: i da, možda bitna sitnica, odgovaram, na pitanje @ steve90

Moje isprike :))

17 godina
Windows 8

Pozdrav imam legalnu osmicu, imal sam intel konfu, sad sam otišel na AMD bez reinstalacije winsa, naravno baca mi grešku kod aktivacije, valda vrijedi samo na jednoj konfi taj serial... Jel ima rješenja za te stvari ili..?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice