Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.516.435
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
15 godina
neaktivan
Windows 8

Uradio refresh i problem je rijesen. Btw sada je sve novo, kao da sam instalirao winse ponovo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8

Meni se taj error dogada na win 7 u kombinaciji  sa utorrentom, bittorrentom. bitcometom i ko zna sa kojim sve ne torrent klijentima, pa sam zakljucio da mi je nesto nije u redu sa diskom, ali sam bio u krivu jer mi je sa diskom sve u redu. Uglavnom jedino mi se taj problem ne javlja sa Vuze-om ni na win 7 ni na win 8 sa kojim se Vuze tako reci obozava.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 8
Almin94 kaže...

Moze li pomoc? :(

Ne mogu obrisati, premjestiti, niti kreirati novi folder u Program Files, izbaci ovu poruku: 

-zbrljavljen sistemski dio ..

Chronosus kaže...

Molio bih pomoć sa public folderima. Naime, želim ih sve premjestiti na D particiju.

Išao sam po ovim uputama: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-files/how-can-i-move-default-location-of-public-folders/924138a5-bdb2-4ab4-870b-57b3a8b8ff44

Kopiram folder na D bez problema, pokrenem u safe modu, kada brišem public folder izbriše sve pod foldere no ostavi glavni public folder i javi hrpu errora da ne može pristupiti datoteci. Ako nakon toga pokušam napraviti poveznicu javi da ne može napraviti poveznicu za folder koji već postoji (pretpostavljam da do ovoga dolazi zato što glavni Public folder nije izbrisan). 

- uđi win-explorerom u user\public, vidiš foldere, idi redom desni klik, properties, location-move.. samo pretipkaj driveletter npr C: i D:, enter. Neki folderi se ne mogu muvnuti.

- foldere ne brisati, (isključio movati). Postoji i opcija povratka na originalnu lokaciju ako zatreba.

zvonac kaže...

.......................................................

- inače user nebi trebao petljati po sys folderima. Sad je npr users\ime-usera kao i program files 'zaštićeni'. To je s razlogom. User nebi trebao (nit ima potrebe) petljati po njima.

- problemi koje se vide u gornjem-prvom postu su vjerojatna posljedica takvog petljanja.

- folderi koje se želi koristiti bez ograničenja mogu biti bilo gdje drugdje, npr druga particija.. recimo D:\mojFolder\down... tu restrikcija nema.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Sint1 kaže...

Meni se taj error dogada na win 7 u kombinaciji  sa utorrentom, bittorrentom. bitcometom i ko zna sa kojim sve ne torrent klijentima, pa sam zakljucio da mi je nesto nije u redu sa diskom, ali sam bio u krivu jer mi je sa diskom sve u redu. Uglavnom jedino mi se taj problem ne javlja sa Vuze-om ni na win 7 ni na win 8 sa kojim se Vuze tako reci obozava.

Imaš rješenje na temi, windows 8-problemi...

14 godina
ihush kaže...
Chronosus kaže...

Molio bih pomoć sa public folderima. Naime, želim ih sve premjestiti na D particiju.

Išao sam po ovim uputama: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-files/how-can-i-move-default-location-of-public-folders/924138a5-bdb2-4ab4-870b-57b3a8b8ff44

Kopiram folder na D bez problema, pokrenem u safe modu, kada brišem public folder izbriše sve pod foldere no ostavi glavni public folder i javi hrpu errora da ne može pristupiti datoteci. Ako nakon toga pokušam napraviti poveznicu javi da ne može napraviti poveznicu za folder koji već postoji (pretpostavljam da do ovoga dolazi zato što glavni Public folder nije izbrisan). 

- uđi win-explorerom u user\public, vidiš foldere, idi redom desni klik, properties, location-move.. samo pretipkaj driveletter npr C: i D:, enter. Neki folderi se ne mogu muvnuti.

- foldere ne brisati, (isključio movati). Postoji i opcija povratka na originalnu lokaciju ako zatreba.

Znam za to, inače tak prebacujem foldere od Win XP-a, ali mi za public foldere ne da. Mogu doć do locationa, ali ne da mi da ga promijenim (iako piše da se može mjenjati). Ipak, hvala na odgovoru

16 godina
neaktivan
Windows 8

Ako nekom treba WMC key ne korišteni i ne aktivirani nek se javi na PP ,prednost imaju oni koji ponude nešto u zamjenu

posjedujem dva komada

0 0 hvala 0
15 godina
chumaman kaže...

Ako nekom treba WMC key ne korišteni i ne aktivirani nek se javi na PP ,prednost imaju oni koji ponude nešto u zamjenu

posjedujem dva komada

ti ključevi više ne vrijede, popravili su to, tako da neiskorišteni ključevi su još prošle godine propali

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
14 godina
neaktivan

Ne vrijede za nelegalno aktivirane windowse. Inace vrijede ako nekom treba imam jedan.

www.noviportal.net
15 godina
RealMadrid4Ever kaže...

Ne vrijede za nelegalno aktivirane windowse. Inace vrijede ako nekom treba imam jedan.

kako onda dok sam ja ponovno instalirao windowse na lap i aktivirao preko KMS-a nije mi prošla aktivacija sa ključem koji sam prije iskoristio ??

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
16 godina
matija656 kaže...

kako onda dok sam ja ponovno instalirao windowse na lap i aktivirao preko KMS-a nije mi prošla aktivacija sa ključem koji sam prije iskoristio ??

Zato jel je to u principu ista stvar: od 11. 12. WMC ključevi se mogu koristiti samo na sistemima aktiviranima sa genuine ključevima.

KMS aktivacije i ključevi za njih to nisu ,u 99% slučajeva.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.1.2013 22:06 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
matija656 kaže...
RealMadrid4Ever kaže...

KMS aktivacija nije legalna pa logično da ti neće proci ni kljuc. Kupi windowse i aktiviraj pa ces vidjeti da ključ prolazi.

www.noviportal.net
16 godina
Windows 8

Danas stigao reminder od MS-a da se wmc ključ iskoristi do 31.1. naravno ne na KMS aktiviranima.... ;)

bug caruje, um klade valja

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8

Naravski kako je i navedeno ključevi su za WMC,čemu te opetovane rasprave za čega vrijede,pametnom i jednom dosta.

Dakle ?treba li ih tko ili ADIO....

1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Oldy kaže...

Danas stigao reminder od MS-a da se wmc ključ iskoristi do 31.1. naravno ne na KMS aktiviranima.... ;)

meni ja jucer stigao isti email ali ja sam media center aktivirao odmah nakon instalacije, samo sto sam ga iskljucio iz funkcije posto mi ne treba...sada me zanima, zasto me oni podsjecaju da aktiviram ako sa ja vec aktivirao?

16 godina
Matijasever kaže...

...sada me zanima, zasto me oni podsjecaju da aktiviram ako sa ja vec aktivirao?

Zato jel podsjećaju svakoga ,za svaki skinuti WMC ključ. Bez obzira bio on upotrebljen ili ne.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.1.2013 10:54 (kizo2703).
14 godina
Windows 8

I mene podsjetili jučer pa sam sinoć aktivirao, ne treba mi inače ali eto ako ubuduće bude potrebe.

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8

promijenio bi matičnu ploču na pc-u na kojem je trenutno windows 8. imam napravljen backup image tog windows 8.

kad promijenim ploču i vratim taj image backup windowsa 8, da li će taj windows i dalje biti aktiviran.

riječ je o windows 8 upgrade verziji.

Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.

0 0 hvala 0
16 godina
mislim da ne jer sam imao w7 home premium i cim sam promjenio plocu i proc, pukla mi aktivacija i vise mi nije dalo aktivirati. taj problem sam rjesio da sam s aktivatorom vratio winse u trial stanje i opet upisao key. nakon toga je sve opet bilo dobro i legalno.
Prodajem nekorišten COD4 Key || Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic
14 godina
sage kaže...

promijenio bi matičnu ploču na pc-u na kojem je trenutno windows 8. imam napravljen backup image tog windows 8.

kad promijenim ploču i vratim taj image backup windowsa 8, da li će taj windows i dalje biti aktiviran.

riječ je o windows 8 upgrade verziji.

Izgubit ćeš aktivaciju!

15 godina
neaktivan
Windows 8

dali bi ja izgubio aktivaciju ako maknem WMC pod add remove features?

http://www.gadgeterija.net/2013/01/27/windows-8-start-customizer-prilagodite-metro-sucelje-svojim-potrebama/#.UQVt1meMHGh ovo sam nes naso ak nekom treba

Samobor je lepa varoš :))
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.1.2013 19:13 (geek_boy1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
geek_boy1 kaže...

dali bi ja izgubio aktivaciju ako maknem WMC pod add remove features?

http://www.gadgeterija.net/2013/01/27/windows-8-start-customizer-prilagodite-metro-sucelje-svojim-potrebama/#.UQVt1meMHGh ovo sam nes naso ak nekom treba

Ovisi - ako imaš original ključ i samo si napravio upgrade na WMC ,nebi.

Ali ,ako si napravil aktivaciju sa WMC ključem (naravno ,prije 11. 12. 2012.) ,da ,ode u vjetar.

Ali možeš probat ,samo prethodno napravi system image backup [da možeš vratiti aktiviranu verziju] ,pa javi kak je prošlo.

17 godina

Ljudi koliko se isplati uzet novi Win8 ako imam Win7 ? mislio sam onaj upgrade uzet nije skupo, ne svidja mi se taj izgled... izgleda ko Windows 1.0 kao što sam i vidio da neki korisnici kažu...

A gdje je onaj "Start" kako gasite računalo LOL {#}

Također trebam frendovoj djeci kupit laptop i tamo stavit neke Windowse, Win8 mi izgleda "prelagano" kao za glupe amere, pa neće se djeca nista naučiti na tome {#}

Ajmo treba me malo uvjeriti u neke dobre stvari Win8 ako ih ima  :-)

16 godina
neaktivan
makopos kaže...

Ljudi koliko se isplati uzet novi Win8 ako imam Win7 ? mislio sam onaj upgrade uzet nije skupo, ne svidja mi se taj izgled... izgleda ko Windows 1.0 kao što sam i vidio da neki korisnici kažu...

A gdje je onaj "Start" kako gasite računalo LOL {#}

Također trebam frendovoj djeci kupit laptop i tamo stavit neke Windowse, Win8 mi izgleda "prelagano" kao za glupe amere, pa neće se djeca nista naučiti na tome {#}

Ajmo treba me malo uvjeriti u neke dobre stvari Win8 ako ih ima  :-)

Došao si na krivu temu, ovo nisu vicevi. Ovdje se priča o Windows 8 sustavu {#}

Đuro#2155,
15 godina
makopos kaže...

Stavi im DOS.

Swedish latin super funk.
16 godina
Windows 8

Dobio sam mail od MS-a za aktivacijom Windows Media Center-a, e sad, u proceduri koju oni opisuju u mailu da otvorim Program features turn on and off tamo je upaljen media center i nemrem nikak aktivirat, opet....imam original win 8 pro.

Jel netko dobio slican mail? Ne znam kaj da napravim...

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.1.2013 7:21 (Srednji).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Srednji kaže...

Dobio sam mail od MS-a za aktivacijom Windows Media Center-a, e sad, u proceduri koju oni opisuju u mailu da otvorim Program features turn on and off tamo je upaljen media center i nemrem nikak aktivirat, opet....imam original win 8 pro.

Jel netko dobio slican mail? Ne znam kaj da napravim...

Nazovi Microsoft Hrvatska.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
Windows 8

Jedno pitanje za znalce.

Imam windows 7 32 bit i htio bih iskoristiti ovaj period povoljne kupnje osmice.

Kako bi ubuduće htio preći na 64 bitne, da li je moguće advisor pokrenuti na laptopu sa Windows 7 HR 64 bit, te ih tamo kupiti da budu 64 bitni? A kasnije napraviti upgrade sa clean instalom na kompu sa sadašnjim windows7 32 bit?

Kolko sam čitao ako se advisor pokrene na 32 bitnim windowsima, onda se i upgrade može kupiti samo sa osmicom 32 bit.

Hvala na odgovorima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.1.2013 14:58 (millo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8

na 8. ti je kod na 32 i 64 jedan i isti, tako da ako napraviš upgrade, i registriraš na 8. se na 32, mislim da bi trebao bez problema staviti nove 64 na taj kod. 

Đuro#2155,
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
millo kaže...

Kolko sam čitao ako se adwisor pokrene na 32 bitnim windowsima, onda se i upgrade može kupiti samo sa osmicom 32 bit.

Hvala na odgovorima.

Ako imaš 32 bitni sistem ,upgrade (preko Upgrade Advisora) možeš napraviti samo na 32 bitnu Osmicu.

Za prelazak na 64 bitni sistem moraš obrisati 32 bita. A i nisam siguran hoće li ključ koji dobiješ za 32 bitni sistem raditi na 64 bitnom. Probaj.

Samo kod traženja 64 bitnog sistema ,gledaj da je untouched.

Zato ,imaš link na PP.

Franjo15 kaže...

na 8. ti je kod na 32 i 64 jedan i isti, tako da ako napraviš upgrade, i registriraš na 8. se na 32, mislim da bi trebao bez problema staviti nove 64 na taj kod. 

Nebi išlo ,ali može probati.

14 godina
Windows 8

Pozz svima, znaci po prvi put mislim kupiti oriđiđi Windowse ( nije za hvaljenje ali eto ) pa me zanima koliko koštaju, gdje mogu kupiti i pitanje na koje ste vjerovatno odgovorili 100 puta ( ali nemogu naci )  da li se isplati prelazak na Windows 8 ( sada imam 7-micu )  {#}

Peace!
Moj PC  
0 1 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice