Uradio refresh i problem je rijesen. Btw sada je sve novo, kao da sam instalirao winse ponovo.
Windows 8 i 8.1 - općenito
- poruka: 8.531
- |
- čitano: 4.516.529
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni se taj error dogada na win 7 u kombinaciji sa utorrentom, bittorrentom. bitcometom i ko zna sa kojim sve ne torrent klijentima, pa sam zakljucio da mi je nesto nije u redu sa diskom, ali sam bio u krivu jer mi je sa diskom sve u redu. Uglavnom jedino mi se taj problem ne javlja sa Vuze-om ni na win 7 ni na win 8 sa kojim se Vuze tako reci obozava.
Moze li pomoc? :(
Ne mogu obrisati, premjestiti, niti kreirati novi folder u Program Files, izbaci ovu poruku:
-zbrljavljen sistemski dio ..
Molio bih pomoć sa public folderima. Naime, želim ih sve premjestiti na D particiju.
Išao sam po ovim uputama: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-files/how-can-i-move-default-location-of-public-folders/924138a5-bdb2-4ab4-870b-57b3a8b8ff44
Kopiram folder na D bez problema, pokrenem u safe modu, kada brišem public folder izbriše sve pod foldere no ostavi glavni public folder i javi hrpu errora da ne može pristupiti datoteci. Ako nakon toga pokušam napraviti poveznicu javi da ne može napraviti poveznicu za folder koji već postoji (pretpostavljam da do ovoga dolazi zato što glavni Public folder nije izbrisan).
- uđi win-explorerom u user\public, vidiš foldere, idi redom desni klik, properties, location-move.. samo pretipkaj driveletter npr C: i D:, enter. Neki folderi se ne mogu muvnuti.
- foldere ne brisati, (isključio movati). Postoji i opcija povratka na originalnu lokaciju ako zatreba.
.......................................................
- inače user nebi trebao petljati po sys folderima. Sad je npr users\ime-usera kao i program files 'zaštićeni'. To je s razlogom. User nebi trebao (nit ima potrebe) petljati po njima.
- problemi koje se vide u gornjem-prvom postu su vjerojatna posljedica takvog petljanja.
- folderi koje se želi koristiti bez ograničenja mogu biti bilo gdje drugdje, npr druga particija.. recimo D:\mojFolder\down... tu restrikcija nema.
Meni se taj error dogada na win 7 u kombinaciji sa utorrentom, bittorrentom. bitcometom i ko zna sa kojim sve ne torrent klijentima, pa sam zakljucio da mi je nesto nije u redu sa diskom, ali sam bio u krivu jer mi je sa diskom sve u redu. Uglavnom jedino mi se taj problem ne javlja sa Vuze-om ni na win 7 ni na win 8 sa kojim se Vuze tako reci obozava.
Imaš rješenje na temi, windows 8-problemi...
Molio bih pomoć sa public folderima. Naime, želim ih sve premjestiti na D particiju.
Išao sam po ovim uputama: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-files/how-can-i-move-default-location-of-public-folders/924138a5-bdb2-4ab4-870b-57b3a8b8ff44
Kopiram folder na D bez problema, pokrenem u safe modu, kada brišem public folder izbriše sve pod foldere no ostavi glavni public folder i javi hrpu errora da ne može pristupiti datoteci. Ako nakon toga pokušam napraviti poveznicu javi da ne može napraviti poveznicu za folder koji već postoji (pretpostavljam da do ovoga dolazi zato što glavni Public folder nije izbrisan).
- uđi win-explorerom u user\public, vidiš foldere, idi redom desni klik, properties, location-move.. samo pretipkaj driveletter npr C: i D:, enter. Neki folderi se ne mogu muvnuti.
- foldere ne brisati, (isključio movati). Postoji i opcija povratka na originalnu lokaciju ako zatreba.
Znam za to, inače tak prebacujem foldere od Win XP-a, ali mi za public foldere ne da. Mogu doć do locationa, ali ne da mi da ga promijenim (iako piše da se može mjenjati). Ipak, hvala na odgovoru
Ako nekom treba WMC key ne korišteni i ne aktivirani nek se javi na PP ,prednost imaju oni koji ponude nešto u zamjenu
posjedujem dva komada
Ako nekom treba WMC key ne korišteni i ne aktivirani nek se javi na PP ,prednost imaju oni koji ponude nešto u zamjenu
posjedujem dva komada
ti ključevi više ne vrijede, popravili su to, tako da neiskorišteni ključevi su još prošle godine propali
Ne vrijede za nelegalno aktivirane windowse. Inace vrijede ako nekom treba imam jedan.
Ne vrijede za nelegalno aktivirane windowse. Inace vrijede ako nekom treba imam jedan.
kako onda dok sam ja ponovno instalirao windowse na lap i aktivirao preko KMS-a nije mi prošla aktivacija sa ključem koji sam prije iskoristio ??
kako onda dok sam ja ponovno instalirao windowse na lap i aktivirao preko KMS-a nije mi prošla aktivacija sa ključem koji sam prije iskoristio ??
Zato jel je to u principu ista stvar: od 11. 12. WMC ključevi se mogu koristiti samo na sistemima aktiviranima sa genuine ključevima.
KMS aktivacije i ključevi za njih to nisu ,u 99% slučajeva.
KMS aktivacija nije legalna pa logično da ti neće proci ni kljuc. Kupi windowse i aktiviraj pa ces vidjeti da ključ prolazi.
Naravski kako je i navedeno ključevi su za WMC,čemu te opetovane rasprave za čega vrijede,pametnom i jednom dosta.
Dakle ?treba li ih tko ili ADIO....
Danas stigao reminder od MS-a da se wmc ključ iskoristi do 31.1. naravno ne na KMS aktiviranima.... ;)
meni ja jucer stigao isti email ali ja sam media center aktivirao odmah nakon instalacije, samo sto sam ga iskljucio iz funkcije posto mi ne treba...sada me zanima, zasto me oni podsjecaju da aktiviram ako sa ja vec aktivirao?
...sada me zanima, zasto me oni podsjecaju da aktiviram ako sa ja vec aktivirao?
Zato jel podsjećaju svakoga ,za svaki skinuti WMC ključ. Bez obzira bio on upotrebljen ili ne.
I mene podsjetili jučer pa sam sinoć aktivirao, ne treba mi inače ali eto ako ubuduće bude potrebe.
promijenio bi matičnu ploču na pc-u na kojem je trenutno windows 8. imam napravljen backup image tog windows 8.
kad promijenim ploču i vratim taj image backup windowsa 8, da li će taj windows i dalje biti aktiviran.
riječ je o windows 8 upgrade verziji.
promijenio bi matičnu ploču na pc-u na kojem je trenutno windows 8. imam napravljen backup image tog windows 8.
kad promijenim ploču i vratim taj image backup windowsa 8, da li će taj windows i dalje biti aktiviran.
riječ je o windows 8 upgrade verziji.
Izgubit ćeš aktivaciju!
dali bi ja izgubio aktivaciju ako maknem WMC pod add remove features?
http://www.gadgeterija.net/2013/01/27/windows-8-start-customizer-prilagodite-metro-sucelje-svojim-potrebama/#.UQVt1meMHGh ovo sam nes naso ak nekom treba
dali bi ja izgubio aktivaciju ako maknem WMC pod add remove features?
http://www.gadgeterija.net/2013/01/27/windows-8-start-customizer-prilagodite-metro-sucelje-svojim-potrebama/#.UQVt1meMHGh ovo sam nes naso ak nekom treba
Ovisi - ako imaš original ključ i samo si napravio upgrade na WMC ,nebi.
Ali ,ako si napravil aktivaciju sa WMC ključem (naravno ,prije 11. 12. 2012.) ,da ,ode u vjetar.
Ali možeš probat ,samo prethodno napravi system image backup [da možeš vratiti aktiviranu verziju] ,pa javi kak je prošlo.
Ljudi koliko se isplati uzet novi Win8 ako imam Win7 ? mislio sam onaj upgrade uzet nije skupo, ne svidja mi se taj izgled... izgleda ko Windows 1.0 kao što sam i vidio da neki korisnici kažu...
A gdje je onaj "Start" kako gasite računalo LOL
Također trebam frendovoj djeci kupit laptop i tamo stavit neke Windowse, Win8 mi izgleda "prelagano" kao za glupe amere, pa neće se djeca nista naučiti na tome
Ajmo treba me malo uvjeriti u neke dobre stvari Win8 ako ih ima :-)
Ljudi koliko se isplati uzet novi Win8 ako imam Win7 ? mislio sam onaj upgrade uzet nije skupo, ne svidja mi se taj izgled... izgleda ko Windows 1.0 kao što sam i vidio da neki korisnici kažu...
A gdje je onaj "Start" kako gasite računalo LOL
Također trebam frendovoj djeci kupit laptop i tamo stavit neke Windowse, Win8 mi izgleda "prelagano" kao za glupe amere, pa neće se djeca nista naučiti na tome
Ajmo treba me malo uvjeriti u neke dobre stvari Win8 ako ih ima :-)
Došao si na krivu temu, ovo nisu vicevi. Ovdje se priča o Windows 8 sustavu
Stavi im DOS.
Dobio sam mail od MS-a za aktivacijom Windows Media Center-a, e sad, u proceduri koju oni opisuju u mailu da otvorim Program features turn on and off tamo je upaljen media center i nemrem nikak aktivirat, opet....imam original win 8 pro.
Jel netko dobio slican mail? Ne znam kaj da napravim...
Dobio sam mail od MS-a za aktivacijom Windows Media Center-a, e sad, u proceduri koju oni opisuju u mailu da otvorim Program features turn on and off tamo je upaljen media center i nemrem nikak aktivirat, opet....imam original win 8 pro.
Jel netko dobio slican mail? Ne znam kaj da napravim...
Nazovi Microsoft Hrvatska.
Jedno pitanje za znalce.
Imam windows 7 32 bit i htio bih iskoristiti ovaj period povoljne kupnje osmice.
Kako bi ubuduće htio preći na 64 bitne, da li je moguće advisor pokrenuti na laptopu sa Windows 7 HR 64 bit, te ih tamo kupiti da budu 64 bitni? A kasnije napraviti upgrade sa clean instalom na kompu sa sadašnjim windows7 32 bit?
Kolko sam čitao ako se advisor pokrene na 32 bitnim windowsima, onda se i upgrade može kupiti samo sa osmicom 32 bit.
Hvala na odgovorima.
na 8. ti je kod na 32 i 64 jedan i isti, tako da ako napraviš upgrade, i registriraš na 8. se na 32, mislim da bi trebao bez problema staviti nove 64 na taj kod.
Kolko sam čitao ako se adwisor pokrene na 32 bitnim windowsima, onda se i upgrade može kupiti samo sa osmicom 32 bit.
Hvala na odgovorima.
Ako imaš 32 bitni sistem ,upgrade (preko Upgrade Advisora) možeš napraviti samo na 32 bitnu Osmicu.
Za prelazak na 64 bitni sistem moraš obrisati 32 bita. A i nisam siguran hoće li ključ koji dobiješ za 32 bitni sistem raditi na 64 bitnom. Probaj.
Samo kod traženja 64 bitnog sistema ,gledaj da je untouched.
Zato ,imaš link na PP.
na 8. ti je kod na 32 i 64 jedan i isti, tako da ako napraviš upgrade, i registriraš na 8. se na 32, mislim da bi trebao bez problema staviti nove 64 na taj kod.
Nebi išlo ,ali može probati.
Pozz svima, znaci po prvi put mislim kupiti oriđiđi Windowse ( nije za hvaljenje ali eto ) pa me zanima koliko koštaju, gdje mogu kupiti i pitanje na koje ste vjerovatno odgovorili 100 puta ( ali nemogu naci ) da li se isplati prelazak na Windows 8 ( sada imam 7-micu )