Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.516.520
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
Re: Windows 8
sudy_freak kaže...

Potpuna prozirnost mi se ne sviđa.
Neka bude kao što je bilo u 7-ici i super. 

Pa upravo o tome sam i pisal - da će se u budućim verzijama dodati ''blur'' - zamućenje kao i na Sedmici i u CP i RP verzijama Osmice.

Jel potpuna transparentnost je sasvim drugačija na Sedmici ,gdje imaš sjene i 3D efekt i na Osmici gdje je sve ravno i bez sjena iza prozora.

To se ni meni ne sviđa.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 23:31 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
sudy_freak kaže...

Potpuna prozirnost mi se ne sviđa.
Neka bude kao što je bilo u 7-ici i super. 

Pa upravo o tome sam i pisal - da će se u budućim verzijama dodati ''blur'' - zamućenje kao i na Sedmici i u CP i RP verzijama Osmice.

Jel potpuna transparentnost je sasvim drugačija na Sedmici ,gdje imaš sjene i 3D efekt i na Osmici gdje je sve ravno i bez sjena iza prozora.

To se ni meni ne sviđa.

Pa vratis se na sedmicu :-)

www.noviportal.net
16 godina
RealMadrid4Ever kaže...

Pa vratis se na sedmicu :-)

Nikud nisam ni otišel - samo imam dovoljno mjesta (diskova) da si mogu priuštiti multiboot.

14 godina
Windows 8

Imam pitanje, ako je bilo već prije postavljeno, moja isprika.

Naime kako bih htio iskoristiti povoljnu kupnju osmice do kraja mjeseca, a ne odmah je instalirati postavlja se pitanje?!

Jel se mogu isti kupiti sada, napraviti ISO, i onda kad mi se prohtije kasnije tokom godine instalirati ili kao update ili kao clean instal?

Nije valjda da se ovi sada kupljeni u akciji moraju i dotad aktivirati.

Pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
millo kaže...

Jel se mogu isti kupiti sada, napraviti ISO, i onda kad mi se prohtije kasnije tokom godine instalirati ili kao update ili kao clean instal?

Nije valjda da se ovi sada kupljeni u akciji moraju i dotad aktivirati.

Da ,može ,po X-ti put , i ne ,ne moraju se odmah aktivirati.

Jedino ako hoćeš i Windows Media Center ,moraš instalirati Osmicu ,aktivirati i downloadati WMC upgrade pack - od 01. 02. će se on plaćati.

Zapravo ,više ne postoji mogućnost dobivanja WMC ključa ,pa ti je svejedno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2013 12:59 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
Windows 8

Nikad do sad nisam imao windowse skinute sa DreamSparka pa me zanima dal se valjanost koda prekida dok se završi studij?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DexusOne kaže...

Nikad do sad nisam imao windowse skinute sa DreamSparka pa me zanima dal se valjanost koda prekida dok se završi studij?

Ne prekida se.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
12 godina
Windows 8

Imam jednu molbu, ako bi mi netko htio uploadat dva sitna fajla iz Windows-a a da koristi Win 8 Pro nek se javi na PM. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kad hocu kupiti online Win8 Pro izbaci mi error i da nije moguce iz nase zemlje to kupit online. Sta mi je radit? Za 40$ se isplati bilo sta napravit. Imam vec piratsku verziju Win 8 Pro + Media Centar

Bolje ispasti GLUP, nego iz autobusa.
16 godina
neaktivan
x18x05x kaže...

Kad hocu kupiti online Win8 Pro izbaci mi error i da nije moguce iz nase zemlje to kupit online. Sta mi je radit? Za 40$ se isplati bilo sta napravit. Imam vec piratsku verziju Win 8 Pro + Media Centar

Mislim da niti ne možeš kupiti original sad za 40$ to je vjerojatno neku upgrade samo ako radiš, cijene su ti oko 400+ kuna ako misliš kupiti amazona, na ebayu mislim da ti je malo i više. 

Evo baš gledam na amazonu, najjeftiniji ti je 68$

Đuro#2155,
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.1.2013 22:56 (Franjo15).
15 godina
Bolje ispasti GLUP, nego iz autobusa.
16 godina
neaktivan
x18x05x kaže...

upgrade s čega, s piratske verzije :P

Za to mislim da moraš imati već valjani CD key da možeš napraviti upgrade.

Ali ne znam, nisam se bavio baš s time, možda čak i možeš, ali nije to baš tako kako se čini da bi moglo biti, ja sam prije ovoga imao WIN 7 PRO isto original, ali svakako sam nabavio novi key za WIN 8 PRO i napravio frišku instalaciju.
Jer ovako i onako, preko MSDNAA sam dobio keyeve besplatno pa tako da se nisam previše brinuo oko toga.

Đuro#2155,
16 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 8

Dal vam radi outlock mail ? Meni stalno baca link da potvrdim mail tako da im dam broj telefona ,a oni će meni poslat kod u sms-u.. Kaj se to nemre nikak drugačije? I kak ste riješili sinkronizaciju? Dal se može kak povezat msn i gmail pa da na metrou dolazi obavjest i za gmail? Ili mi to neda jer moram dat br.moba..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8

Meni super sve radi u metrou što se tiče mailova, imam povezna 3različita mail accounta, hotmail, gmail, faks, i radi sve odlično.

Zbog toga sam najviše i prešao na windows 8 što ima sve real time notifikacije. 

ali prije mi se stalno krešalo sve, ali kako sam instalirao sve netframework od 2, 3,5, 4 napravio update, radi sad sve super.  

Tako da ako netko ima sličnih problema, evo kako možda može riješiti stvar

Đuro#2155,
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Aha, probat ću to, nadam se da je u tom stvar , inače sve radi odlično! A jesi sinkronizirao facebook? Kak to funkcionira? E, da još jedna stvar.. Preko explorera na metrou ne mogu pokrenut ni jedan download.., dok na "desktopu" radi bez beda..

12 godina
Windows 8

Nikako ne uspijevam kopirati uxtheme.dll file u System32 i zamijeniti ga, nejde i nejde napravio sam Take ownership i opet neda i neda. Malo kaže Folder In Use pa malo You need permission to perform this action??? Jel zna netko rješenje kako kopirati taj fajl jer već lagano ludim...

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.1.2013 3:29 (Klipson).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Klipson kaže...

Nikako ne uspijevam kopirati uxtheme.dll file u System32 i zamijeniti ga, nejde i nejde napravio sam Take ownership i opet neda i neda. Malo kaže Folder In Use pa malo You need permission to perform this action??? Jel zna netko rješenje kako kopirati taj fajl jer već lagano ludim...

Naravno da ne uspijevaš ,a piše ti i zašto: ''Folder in Use'' - na aktivnom sistemu ,ne možeš mijenjati fileove u upotrebi.

Kao i na svim NT verzijama Windowsa dosad.

Za to ,treba ti Replacer i onda restart sistema.

15 godina
neaktivan
Windows 8
korisnik sam win 8 moze li se kako narihtat da mi posta sa net.hr maila dolazi u aplikaciju mail u win 8 ?
Samobor je lepa varoš :))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ja sam sebi namjestio da mi posta iz Net.hr dolazi na Gmail.
Posta iz Gmail normalno dolazi u Windows mail.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
13 godina
Windows 8

Dali ima netko problem sa kupovinom win 8 preko neta za 39$ jedan kupio prosle godine sad odbija sve kartice

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8

Moze li pomoc? :(

Ne mogu obrisati, premjestiti, niti kreirati novi folder u Program Files, izbaci ovu poruku: 

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.1.2013 15:59 (Almin94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8

Molio bih pomoć sa public folderima. Naime, želim ih sve premjestiti na D particiju.

Išao sam po ovim uputama: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-files/how-can-i-move-default-location-of-public-folders/924138a5-bdb2-4ab4-870b-57b3a8b8ff44

Kopiram folder na D bez problema, pokrenem u safe modu, kada brišem public folder izbriše sve pod foldere no ostavi glavni public folder i javi hrpu errora da ne može pristupiti datoteci. Ako nakon toga pokušam napraviti poveznicu javi da ne može napraviti poveznicu za folder koji već postoji (pretpostavljam da do ovoga dolazi zato što glavni Public folder nije izbrisan). 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Moze li pomoc? :(

Ne mogu obrisati, premjestiti, niti kreirati novi folder u Program Files, izbaci ovu poruku: 

Bump.

17 godina
Da li si glavni i jedini korisnik na tom PC-u tj. imas li Administratorske ovlasti?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Da li si glavni i jedini korisnik na tom PC-u tj. imas li Administratorske ovlasti?

Jesam, ali prije nekoliko dana sam prckao nesto oko Administratorskih postavki, sada ne znam gdje je to... :S

U cemu bi mogao biti problem?

15 godina
neaktivan
Windows 8

Kada idem na Control Panel, zatim na User Account and Family Safety i onda User Accounts, ne mogu odabrati nista od ponudjenog (slika 1). Kada odaberem Make changes to my account in PC settings dobijem ovaj prozor - slika 2.

slika 1 slika 1
slika 2 slika 2
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.1.2013 17:27 (Almin94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8

Tebi je nesto sjeb***.

Fali ti tab "User"

Mozda bi trebao napravit "Refresh PC-a"

Mozda da prvo pokrenes CMD kao Admin i u njemu uspisi: sfc /scannow i stisni enter

Mozda ti se popravi, ako ne onda Refresh

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Windows 8

Pokusao sam pomocu sfc /scannow, ali ne pomaze. Odabrao sam Refresh PC, no nije moguce izvrsiti, pise da nedostaju neki fajlovi:

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Almin94 kaže...

Pokusao sam pomocu sfc /scannow, ali ne pomaze. Odabrao sam Refresh PC, no nije moguce izvrsiti, pise da nedostaju neki fajlovi:

Piše ti ''Insert Media''. Stavi instalacijski dvd u optiku.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice