Windows 8 i 8.1 - općenito
- poruka: 8.531
- |
- čitano: 4.516.989
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja nema šanse da se vratim na 7., imam 8 PRO original, i radi sve super, puno bolje i fluidnije nego na sedmici.
Ma ljudi su svakave verzije instalirali tko zna šta sve ne, i šta sve dirali i smrdali, pa zato i ne radi ništa kako treba.
Ja sam odavno odustao po bilo kakvoj modifikaciji u windowsima, što više mrdam, to prije sve ode.
Ovako ništa ne diram, i evo zadnja verzija sedmice mi je godinu dana bez ikakvih problema radila i bila brza kao i prvi dan kad sam instalirao.
Samo zato što nisam previše se igrao s njom.
Verbose? C:\Windows\Logs\CBS - tu bi trebalo biti sve zapisano (naglasak - trebalo bi).
Trebalo bi ali nije. Ja bih to gledao u realnom vremenu ...ako se moze
Jeli uspio ko promjenit Visual Style preko UltraUXTheme patchera ili zna neki drugi način kako izmjeniti temu? Instaliro sam ga ali kad pokrenem temu ništ se ne promjeni tj. promjeni se al u sivo ružno ko da je win 95 :D
Nemam nepotrebnih launchera, mijenjanja tema, programčića... ono baš radi fino i fluidno. od mene preporuka.
E da, onaj problem sa aktivacijom od proslog tjedna sam rijesio telefonski sa supportom. Dobio novi key za win 8 pro i sve pet. Ponudila mi se nakon toga opcija instalacije windows media centra koji kosta 13 baksi ali je za vlasnike win 8 pro besplatan. Posaljem request za key, utipkam, instaliram i sto se dogodilo? Windowsi mi vise nisu aktivirani. Ponovno. I navodno nema druge mogucnosti nego reinstalirati originalne windowse. Mislim zaista je ovo jedan savrsen proizvod u svakom pogledu. Stvarno ne kuzim zasto se ljudi zale.
Ja sam selio Win 8 Pro + Media Pack na desktop gdje će biti rekreativno pokretani, i jes da sam trebao dva puta zvat, jednom za Pro, drugi put za Pro sa Media Packom , ali automat mi je vrlo pristojno i promptno aktiviral prvo i drugo. I tako su Win 8 pregazili i upokojili XP na koji se nitko nije ulogirao već dvije godine, ali falabogu nisam psihički obolio pa da svoj mili Windows 7 Ultimate ''upgrejdam'' na Windows 8 Pro, sa il bez midija peka..
Bilo bi lijepo da se ove godine pojavi SP2, budući da izdaju hotfixeve u kojima pišu da će biti uključeni u 'future service pack', ne vjerujem u glasine da ga neće biti. I mada Micrsomrt ne mrzim, mislim da je dovoljno podlo već i to da neće i za Win 7 napravit Platform Update. Nek im je na dušu...
Ako nešto ne radi sa windowsom 8 windows 8 upgrade assistant će te upuzorit, ali pošto si došao do dijela o kupnji OSa znači da si već prošao dio sa kompatibilnosti, ako te na ništa nije upozorio nakon upgradea na 8 sve bi moralo radit, ako nešto neće radit trežit će te prije upgradea da to obrišeš, svi dokumenti ti ostaju.
cudi me kak jos nisu deaktivirali win 8 sa onim free kljucevima evo ja skoro vec 3 mjeseca neometano koristim win 8 aktiviran tom metodom nije da se bunim al ono ...
cudi me kak jos nisu deaktivirali win 8 sa onim free kljucevima evo ja skoro vec 3 mjeseca neometano koristim win 8 aktiviran tom metodom nije da se bunim al ono ...
Ako se ne varam tebi ce key ostati aktiviran. Ali ubuduce se nece moci aktivirati s tim ''free'' keyevima.
Svi koji su aktivirani do 11. 12. su ''Genuine'' i ostat će to do reinstalacije. Zato ,ako nisi dosad ,napravi backup aktivacije s ovim programom da možeš ponovno aktivirati sistem.
ekipa imam par pitanja
ok, dosad nisam imao legalan win i sad me zanima kako doci do legalnoga?
Vidim opciju samo da se napravi upgrade (negdje sam procitao da ce proci i ukoliko ide i sa nelegalnog os-a) za 40$? da li se dobije key priliko upgrade-a pa npr skinem "odnekud" win8 i ukucam taj key i sve legalno opet?
da li postoji opcija da se kupi bas dvd win8 pa da, kad mi padne sustav, da mogu reinstalirati i imati legalan os sa svojim key-em?
Šta ako napravim upgrade sada i srušim os, kako vratiti legalan win8 na njega?
Sry ako je puno pitanja, super je prilika za promjenu na legalan os pa eto :)
kupio sam licencu za windows 8 preko upgrade. sve je uredno prošlo sa instalacijom i aktivacijom.
zanima me da li ima smisla kupnja još jedne licence windows 8 pro preko upgrade za 40$ u slučaju da ako matična ploča rikne da se ima rezervna licenca ako promijenim novu ploču.
backup tog već kupljenog windowsa 8 sam napravio odmah čim je windows 8 instaliran i aktiviran, no da li bi taj backup u kojem je windows 8 aktiviran radio na novoj ploči.
zanima me znači aktivacija već kupljenog windowsa 8 kod promjene ploče, jel mi se ne daje bezveze opet 250kn za novu licencu ako bi ova kupljena radila.
vec sam napravil backup odma kad sam instaliro win 8
da li postoji opcija da se kupi bas dvd win8 pa da, kad mi padne sustav, da mogu reinstalirati i imati legalan os sa svojim key-em?
Šta ako napravim upgrade sada i srušim os, kako vratiti legalan win8 na njega?
Skini upgrade advisor i pokreni ga ,i u njemu ćeš dobiti opciju izrade iso-a (i naravno ,key) koji možeš spržiti na dvd.
Clean install with Windows 8 upgrade
U principu ,Windows 8 ne moraš ''rušiti'' ,dovoljno je napraviti Reset Windowsa i dobiješ ''tvorničku'' verziju ,kao da je tek instalirana.
Nemam nepotrebnih launchera, mijenjanja tema, programčića... ono baš radi fino i fluidno. od mene preporuka.
A moga si malo navesti i mana! - koje sežu još iz win7.
Besplatna knjiga o Windows 8 OS u PDF formatu .
Ma ko sa DOS na windows 7!

Ti znaš da se 3.1 brže pali od 95? (ako ne brojimo bootanje DOS-a kod 3.1, ali mislim da čak i tada)
Evo sad sam štopao Windows 7 se pali kod mene 40 sekundi sa svime, znači Windows 8 može za najviše 20 sekundi brže, e sad ono pitanje tih 20 sekundi 2,3 puta na dan koliko netko prosjećno pali komp to je 1 minuta razlike u 3 paljenja nije ama baš nikakva razlika i neznam šta su se svi uhvatili uspoređivat boot Win 7 i 8 jer neće nitko propast radi tih 60 sekundi. Ja mislim ako Microsoft želi smanjit kritike trebaju od instalacije Windowsa ponudit classic desktop i metro ili kako se već zove. Jer je taj Metro koji tjera korisnike a pogotovo da ne govorim da poslovni koji su najveći biznis Microsofta i Fakulteti niti ne razmišljaju ga stavit.
Nitko tebe ne ismijava niti se moj komentar odnosi na tebe, nego općenito govorim, svi se uhvatili tog boot-a kad se spominje prednost Windows 7 i 8, a to je zapravo najmanje bitno jer vjerujem da većina vas pusti računalo upaljeno više manje cijeli dan. Jedini pravi brzi boot je onaj UEFI boot koji jest velika razlika. Ali boot je najmanje bitan, Windows 8 jest brži u nekim stvarima ali dok je Metro tu kao "must" vjerujem da će većina ostat na 7-mici, jer su ljudi teški na promjene a pogotovo poslovni koji nemaju ama baš nikakve prednosti ulazit u nepotrebne troškove, onaj tko ima ili radi u takvoj firmi zna o čemu pričam.
Pojavio se još jedan ,stabilan način za dobivanje pune transparentnosti rubova prozora u Windows 8.
Radi stabilno ,iako sam program nema svog UI-ja - samo double klik i puna prozirnost se odmah pali.Da bi vam radio i ''podizao'' se sa sistemom ,morate napraviti shortcut programa i staviti ga u Startup folder.
(C:\Users\<vaše ime>\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup)
Ovo je alfa verzija ,ali je prozirnost stabilna.
Jedinu nestabilnost sam primjetio kod Administrative tools prozora - hoće ostati ''krivi'' background. Ostalo sve radi u redu.
Autor kaže da će u daljnim verzijama dodati i ''blur'' efekt (kao u CP i RP verzijama Osmice) s kojim će to svakako bolje izgledati.
Pojavio se još jedan ,stabilan način za dobivanje pune transparentnosti rubova prozora u Windows 8. Radi stabilno ,iako sam program nema svog UI-ja - samo double klik i puna prozirnost se odmah pali.
Da bi vam radio i ''podizao'' se sa sistemom ,morate napraviti shortcut programa i staviti ga u Startup folder.
(C:\Users\<vaše ime>\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup)
Ovo je alfa verzija ,ali je prozirnost stabilna.
Jedinu nestabilnost sam primjetio kod Administrative tools prozora - hoće ostati ''krivi'' background. Ostalo sve radi u redu.
Autor kaže da će u daljnim verzijama dodati i ''blur'' efekt (kao u CP i RP verzijama Osmice) s kojim će to svakako bolje izgledati.
Potpuna prozirnost mi se ne sviđa.
Neka bude kao što je bilo u 7-ici i super.