Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.516.977
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
12 godina
Re: Windows 8

guglo sam i da win update je kriv, sad kad se sve updejtalo napokon je sve ok, idem sad isključit sve one gluposti restore i hybernate, hvala na pomoći svima

17 godina
Mozes ugasit i Servise:
- Windows Search
- Optimize Drives

Takodjer mozes privremeno ugasit Windows Defender (samo da vidis ako ce ti se smanjit upotreba CPU).
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
16 godina
Windows 8

Kako napraviti da mi se Skype pokreće s paljenjem računala?

AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Klipson kaže...

guglo sam i da win update je kriv, sad kad se sve updejtalo napokon je sve ok, idem sad isključit sve one gluposti restore i hybernate, hvala na pomoći svima

Imaš hvala ispod posta {#}

17 godina
neaktivan
moderator
Windows 8

Danas sam napravio malo blesav postupak (imao sam viska vremena) i istinski nadogradio sedmicu. Sve je proslo u redu i sve radi

Sve aplikacije rade, Windowsi su mi rekli da Acronisov driver ne valja (morao sam reinstalirati Acronis) i jedan ACPI driver od maticne koji sam odmah sredio preko WU

Oko jedan sat je trajala nadogradnja i nakon restarta sve je bilo spremno. Ispod haube:

Dobio sam Windows.old folder velik 20GB

Dobio sam strasno veliku fragmentaciju diska

Dobio sam page file koji je bio rascepkan po disku na 4 fragmenta <> ovo je usporavalo racunalo

Stari Windows folder sam obrisao, iskljucio paging, defragmentirao i opet ukljucio page file. Zatim sam ponovo reinstalirao VGA drivere (Windowsi stavljaju svoje) i drivere za chipset

Nista strasno ali ne preporucam ovakav nacin nadogradnje osim ako se mora

To je to! Jos dan-dva i vracam natrag Sedmicu da bi natenane maknuo neke fileove i konacno idem na osmicu zato sto, kao sto sam napisao, ipak ima bolje performanse od sedmice.

3 0 hvala 0
16 godina
Lazarus Long kaže...

Oko jedan sat je trajala nadogradnja i nakon restarta sve je bilo spremno. Ispod haube:

Dobio sam Windows.old folder velik 20GB

Dobio sam strasno veliku fragmentaciju diska

Dobio sam page file koji je bio rascepkan po disku na 4 fragmenta <> ovo je usporavalo racunalo

Iste stvari su se događale i kod upgradea sa XP-a na Vistu i sa Viste na Sedmicu. I onda mnogi nisu shvaćali šta se događa i kleli po novijim sistemima ,pa i ovdje na forumu.

Od početka govorim ljudima da UVIJEK naprave clean install kad prelaze na noviji sistem.

To uvijek sačuva mnogo živaca i vremena.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
17 godina
Windows 8

Clean install da, ako mogu.

Često u poslovnim okruženjima ima mnogo više aplikacija, cetifikata, custom postavki, profila, drivera, printera, mapiranih diskova itd. da bi mogao samo tako nabacit KLIN INSTAL tj. iziskivali bi puno više vremena i živaca da sve proradi na razini stare instalacije/sistema.

Hot Rodney

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Exploder kaže...

Često u poslovnim okruženjima ima mnogo više aplikacija, cetifikata, custom postavki, profila, drivera, printera, mapiranih diskova itd. da bi mogao samo tako nabacit KLIN INSTAL tj. iziskivali bi puno više vremena i živaca da sve proradi na razini stare instalacije/sistema.

Tko to pametan upgradea poslovno računalo sa starog OS-a na novi. Što god ti napravio to je uvijek kao skok na glavu s velike visine. Može proći dobro ali i ne mora. Novi OS (ako se želi imati ga ) ide sa clean installom ili s novim računalom a o ovome o čemu ti pričaš se razmišlja prije i ako se ne mogu riješiti licence onda ne ide instalacija novog OS-a.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
neaktivan
Windows 8

Evo samo da stavim sliku, ne znam jel prava tema....

Nakon NEKOLIKO sati skeniraja WINDOWS DEFENDERom.... 

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 12:49 (Žohar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Exploder kaže...

U poslovnom okruženju nema igranja!! Mi u firmi imamo dva PC-a na kojima smo instalirali Osmicu i jedan server na kojem je Server 2012 i koja se koriste strikno za testiranje.

I tak je već pola godine i ostat će još.

Sva ostala računala za rad NE DIRAMO. Nismo toliko bogati da si možemo priuštiti eksperimente na njima.

mario.L_hr kaže...

Tko to pametan upgradea poslovno računalo sa starog OS-a na novi.

Netko tko očito ima viška vremena i novca.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.1.2013 0:21 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
moderator
Exploder kaže...

Kod mog pokusa ostali su certifikati i mapirani diskovi a stampaci (3 komada) unatoc tome sto Device Manager kaze daje sve okay ne rade pa sam morao i njih reinstalirati. Iz nekog "cudnog" razloga sva periferija ili nije radila ili je zadavala probleme (Web Camera) ili je radila eraticno (Joystick je imao obrnute kontrole)

Na koncu, ispada da je ovo privremeno resenje koje...se ne mora desiti.

Jedino opravdanje je, mozda, stelanje raznih programa.

14 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Kod mog pokusa ostali su certifikati i mapirani diskovi a stampaci (3 komada) unatoc tome sto Device Manager kaze daje sve okay ne rade pa sam morao i njih reinstalirati. Iz nekog "cudnog" razloga sva periferija ili nije radila ili je zadavala probleme (Web Camera) ili je radila eraticno (Joystick je imao obrnute kontrole)

Na koncu, ispada da je ovo privremeno resenje koje...se ne mora desiti.

Jedino opravdanje je, mozda, stelanje raznih programa.

Nakon ovakvog iskustva dali bi nekome predložio ovakva način instalacije na poslovno računalo?

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan
moderator
mario.L_hr kaže...

Nakon ovakvog iskustva dali bi nekome predložio ovakva način instalacije na poslovno računalo?

Ako:

Ima drivera za sve, ako se zna da programi rade na W8 i za iste imate instalacijske medije NE.

Poslovna racunala ionako sluze da bi ste sa njime zaradivali novce a ne za "manekenske" potrebe. Ionako W8 ne donosi ultra novosti iznad sedmice

17 godina
Windows 8

Imam dva acc hotmail i gmail, Start, live tile, zanima me kak da dobijem email od svih korisnika? Kolko vidim pokazuje mi samo dva-tri emaila.. Kak ga naterat da povuče ostatak?

Ak odem klasičnim putem na svoj hotmail acc, tam su mi sve poruke, a ovde u Start/Pošta, tu ih ne vidim..

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 16:32 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Windows 8

Imam Asrock matičnu K10N78D i na nihovoj stranici nema drivera za windows 8.  Dali će win 8 sam prilikom updatea instalirat potrebne drivere?

0 0 hvala 0
16 godina
trebao bi ako sta nade. najcesce to zavrsava instalacijom drivera za w7.
Prodajem nekorišten COD4 Key || Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic
15 godina
Moj PC  
0 5 hvala 0
16 godina
izzi kaže...

pogledajte ako imate vremena

Dvije minute je bilo dosta.

Ako je nekome neupotrebljiv ,na tržištu (i na netu ,free to dl) ima na stotine OS-ova!

16 godina
Windows 8

Da, po stoti puta kome ne valja ne treba biti na osmici ne valja ni meni maslina pa je ne jedem ko je j....

Inače video mu je skroz retardiran..... :p

bug caruje, um klade valja

5 0 hvala 0
15 godina
Windows 8
Tip malo preuvelicava i predramatizira neke stvari ali u pravu je. Jos je i na duhovit nacin sve isprezentirao. Razumijem da fanboye to boli
Potpis!
Moj PC  
0 5 hvala 0
14 godina
Windows 8

"Windows 8 je užasan,

Windows 8 je nemoguće koristiti,

Windows 8 je spor,

Windows 8 zauzima puno memorije,

Windows 8 nije optimiziran,

Windows 8 je ovakav,

Windows 8 je onakav."

Ne znam tko je i zašto uspio stvoriti toliku odbojnost, ali to me uopće ne brine i ne osjećam se retardirano što ju koristim već 5 mjeseci bez ikakvih problema.

Kad kažem bez ikakvih problema, mislim na probleme uzrokovane samim OS-om,  a da nisu uzrokovani s moje strane ili od strane hardvera.

Sada sam već navikao totalno na Metro UI (big deal - nemaš start, tako užasno).

Ponekad stvarno poželim da imam joštouchsreen na laptopu i onda bi dojam bio potpun.
Iako s mišem funkcionira, sada vidim potrebu(ne u pravom smislu riječi) uz to joštouchscreena. Ne nužnost, ali kao dobro došlu prednost.

Ako SP1 (ili kako god nazvana nadogradnja 8ice) donese prozirnost, tj. Aero u pravom smislu - to će biti pogodak.

+ da bude moguća izmjena Visual Stylea i to je to. Više mi ne treba!

A svim protivnicima, haterima Windowsa 8 šaljem jedan veliki pozdrav!

Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. || http://goo.gl/i6Hpi || http://goo.gl/Wqwat || http://goo.gl/w1hZn ||
Moj PC  
6 1 hvala 0
16 godina
Ezio kaže...
Razumijem da fanboye to boli

Bubne iFanboy i ostane živ.

sudy_freak kaže...

"Windows 8 je užasan,

Windows 8 je nemoguće koristiti,

Windows 8 je spor,

Windows 8 zauzima puno memorije,

Windows 8 nije optimiziran,

Windows 8 je ovakav,

Windows 8 je onakav."

A sve to skupa je vjerojatno posljedica upgradea ili moddane instalacije. {#}

(hint: pročitaj gore Lazarusove postove o eksperimentiranju)

Nažalost ,ne nadaj se Aeru ,barem ne do Windowsa 9.

Kad napokon razviju i razdvoje RT i Desktop verzije kak treba.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.1.2013 1:01 (kizo2703).
16 godina
odjavljen
sudy_freak kaže...
Ako SP1 (ili kako god nazvana nadogradnja 8ice) donese prozirnost, tj. Aero u pravom smislu - to će biti pogodak.

+ da bude moguća izmjena Visual Stylea i to je to. Više mi ne treba!

Ovo! ↑

Trenutno koristim win8 i jedino što ću napisati je da se više nikada ne bih vratio na sedmicu. A ovaj lik iz ovog videa je full of bullshit!

Moderator is only a creature who thinks he's smart... yes, just thinks! :)
14 godina
emerik kaže...

Kako napraviti da mi se Skype pokreće s paljenjem računala?

Evo http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Run-a-program-automatically-when-Windows-starts
Jako lagano. 

17 godina
neaktivan
moderator
kizo2703 kaže...

(hint: pročitaj gore Lazarusove postove o eksperimentiranju)

Dajem free rucak samo da vidim  verbose logove od procesa nadogradnje. Na prvi tren sve radi a evo vec drugi dan ...problemi.

Na primjer zblesavile se biblioteke (librarys) pa sam morao reset to default...

Sporo se pokrece (start up) sporo se budi i neki drugi "manji" bugovi sa kojim se moze zivjeti (kako ko)

I sad, epilog bi bio, a da nisam iskusio "pravu" osmicu...

Ovo je katastrofa OS. Nemojte ga instalirati

Medutim istina je daleko od ovoga. Ovo je super OS sto se tice robusnosti, brzine i raznih tehnickih dida koje mene vesele. Jos mi fali Start ali zato je tu uskocio Win+X.....

Ipak, trebali su ostaviti Start da se moze ukljuciti makar i preko raznih voodo zahvata i crne magije   da se raja konacno smiri i da ne bude onakvih seratora kao onaj na YT

16 godina
Lazarus Long kaže...

Dajem free rucak samo da vidim verbose logove od procesa nadogradnje. Na prvi tren sve radi a evo vec drugi dan ...problemi.

Ovo je katastrofa OS. Nemojte ga instalirati

Verbose? {#} C:\Windows\Logs\CBS - tu bi trebalo biti sve zapisano (naglasak - trebalo bi).

Aha ,moš mislit.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.1.2013 1:37 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Windows 8

Ja sam bas nekidan podigao Win8 i sto se videa tice, svakako sam se prepoznao u nekim stvarima:

1. Prvi app koji sam otvorio, vrijeme, nisam znao ugasiti, prvo sam kliknuo na po svemu sudeci "minimize" u donjem desnom kutu i izasao mi neki izbornik, what?; predao se i probao alt+f4 (i vidi, fala bogu radi)

2. Iz pocetka mi nije bilo jasno da se charm bar otvara samo ako stavis mis u kut, tj. nije mi bilo jasno kako ga pouzdano pozvati, samo bi misem svrljao po desnom rubu dok se odjednom nebi otvorio (mislio sam da je bug).

3. Do control panela sam dosao (na staru foru) sa, Explorer, desni klik na Computer > Properties > (u breadcrumbsima) Control Panel {#}

Sto se tice start ekrana, nakon malo customizacije mi je sasvim ok. Nikad mi se nije svidalo trazenje aplikacija po startu (pogotovo kad nebi znao ime).

Ovako je preglednije i jednostavnije, mozda mi samo fali nekakvo grupiranje po kategorijama ili kategorije opcenito.

Mozda bi vise volio da mi se otvori Apps (zbog searcha) kad stisnem na "start", ali win+Q je brze tako da cu se vjerovatno brzo odviknuti od "starta".

All problems in computer science can be solved by another level of indirection
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.1.2013 2:36 (drnde).

0 0 hvala 0
14 godina
drnde kaže...

3. Do control panela sam dosao sa, Explorer, desni klik na Computer > Properties > (u breadcrumbsima) Control Panel {#}

Za sve ostalo tu su Win + W/F

Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. || http://goo.gl/i6Hpi || http://goo.gl/Wqwat || http://goo.gl/w1hZn ||
16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
drnde kaže...

3. Do control panela sam dosao sa, Explorer, desni klik na Computer > Properties > (u breadcrumbsima) Control Panel {#}

Za sve ostalo tu su Win + W/F

Znam sada, to je bilo tipa prvih sat vremena, naknadno sam googlao nove shortcutove tako da charmbar zapravo i ne koristim. {#}

All problems in computer science can be solved by another level of indirection
15 godina
Windows 8
Do svega sto treba se moze doci tipkanjem komande u start screenu. No to ne znaci da ux nije schrot. Brzi su windowsi, super optimizirani i svaka im cast na tome. Ali UI kao da su dizajnirali primati koji su pokusali kopirati covjeka.
E da, onaj problem sa aktivacijom od proslog tjedna sam rijesio telefonski sa supportom. Dobio novi key za win 8 pro i sve pet. Ponudila mi se nakon toga opcija instalacije windows media centra koji kosta 13 baksi ali je za vlasnike win 8 pro besplatan. Posaljem request za key, utipkam, instaliram i sto se dogodilo? Windowsi mi vise nisu aktivirani. Ponovno. I navodno nema druge mogucnosti nego reinstalirati originalne windowse. Mislim zaista je ovo jedan savrsen proizvod u svakom pogledu. Stvarno ne kuzim zasto se ljudi zale.
Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.1.2013 2:42 (Ezio).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice