Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.516.977
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
17 godina
Windows 8

Kliknem msconfig, i pod startup nema niš... Kak da dojdem do toga da si podesim koje aplikacije da mi se startaju/ne startaju?

I ona opcija fast boot, bilo je govora o tome ovdje al nemrem nać, ak me može ko podsjetit? tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8

Start-up je sada u task manageru.

0 0 hvala 1
16 godina
Re: Windows 8
zvonac kaže...

Kliknem msconfig, i pod startup nema niš... Kak da dojdem do toga da si podesim koje aplikacije da mi se startaju/ne startaju?

I ona opcija fast boot, bilo je govora o tome ovdje al nemrem nać, ak me može ko podsjetit? tnx

Klikom na ''Open Task Manager''!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
neaktivan
Windows 8

bok ljudi kupio sam novi laptop sa windows 8 i sada imam problema sa updateom aplikacija u marketu, imao sam instaliran skype i prvi put sam stisnuo na njega i piše mi da se treba ažurirati i jedino sam to mogao stisnuti i onda mi se pojavilo installing updates i ispod skype i na njemu piše downloading ali se ništa ne događa, pustio sam tako pola sata i ništa, onda sam poludio i prekinuo i onda mi je skype nestao  sa metroa pa sam ga pokušao skinuti, a tamo piše you own this app, ali tu nije kraj, kad sam otišo na market drugi put  tamo piše da trebam updejtati 22 aplikacije koje sam dobio sa windowsima i odem na to a tamo isto na svakoj aplikaciji piše downloading a ništa se ne događa, sad stvarno neznam šta da radim, najrađe bi bacio laptop od zid.

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8

Opće ne kužim razliku između fast start-up on/off.. Možda radi ssd-a, al razliku u brzini podizanja tj gašenja sistema ne vidim, tak da mi je svejedno jel on ili off..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zvonac kaže...

Opće ne kužim razliku između fast start-up on/off.. Možda radi ssd-a, al razliku u brzini podizanja tj gašenja sistema ne vidim, tak da mi je svejedno jel on ili off..

Da ,na SSD-u je to potpuno svejedno.

17 godina
lmutak kaže...

Snimio Windows 8 i nakon sto sam ubio Metro,Metro side panel,Metro hot corners,dodao gadgetse(quick launch jedan od bitnijih gadgeta),stavio start meni,uspio narihtat zvuk na Creative zvucnoj (driveri su u k,nezz ni sam kak je proradilo),stavio ikonu essentialsa u tray.............

mogu kazati da sam jako zadovoljan jer sad je vise manje sve isto kao u 7ici....i kaj je da je os osjetno bolje radi od 7....

Dobro da se nisi puno namučio.

Hot Rodney
17 godina
kizo2703 kaže...
zvonac kaže...

Da ,na SSD-u je to potpuno svejedno.

Hmm, napravim shutdown, upalim ga winsi se ne dižu, nekaj se zmrdalo.. Opet instaliram winse, napravil update, driveri, i radi bez greške.. fast start up, sad tek vidim razliku, winsi se dižu instant ak sam kliknul na shutdown..

Ne znam kaj se kod prve instalacije pobrkalo..

EDIT: Podignem winse, i u task manageru mi je pokrenut msiexec.exe..., kolko znam to bi trebal bit neka aplikacija za instaliranje, al niš ne vidim u pozadini da se instalira.. I tak cijelo vrijeme stoji.. jel imal ko isti slučaj? Maloprije winse stavil nove, i instaliral sve kaj mi treba, i opće ne kužim kaj se taj .exe file pokreće..

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 23:11 (zvonac).
16 godina
neaktivan
Windows 8

Probao netko Start Up Delayer?

http://www.r2.com.au/page/products/show/startdelay

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Windows 8

Dal ko od vas koristi firewall+defender od winsa? Dal se kaj poboljšalo u smislu obrane od gamadi spram win7?

http://securitywatch.pcmag.com/none/305401-microsoft-fails-av-test-certification

A kolko vidim ovdje je ekipa zadovoljna..

http://www.eightforums.com/system-security/7708-do-you-plan-use-third-party-antivirus-firewall-9.html

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 20:48 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zvonac kaže...

Dal ko od vas koristi firewall+defender od winsa? Dal se kaj poboljšalo u smislu obrane od gamadi spram win7?

http://securitywatch.pcmag.com/none/305401-microsoft-fails-av-test-certification

Da ,mnogi ,uključujući i mene koriste built-in FW i AV i vjeruj da ti ne treba ništa drugo!!

A ovo na linku je samo load of crap!!

17 godina
kizo2703 kaže...

Da ,mnogi ,uključujući i mene koriste built-in FW i AV i vjeruj da ti ne treba ništa drugo!!

A ovo na linku je samo load of crap!!

Iskreno, nisam nikad koristil firewall od winsa, tak da ne znam kakav je, sa svih strana sam slušal tipa " to ti ne valja niš od winsa" i jbga, koristil sam alternativna rješenja...

Jel si možda radil kakvu usporedbu win firewall-defender vs ostatak 3rd party AV?

Ok, jasno mi je, ak se pazi kam se surfa, teško da buš pobral gamad, al opet zanima me kolko su napredovali, tj kolko je učinkovita njihova zaštita...

Ne znam malo sam skeptik po tom pitanju,  valda zato kaj sam žrtva lažne propagande{#}

16 godina
zvonac kaže...

Sve radi dobro. Bez potrebe za ikakvim podešavanjima i prtljanjima po sistemskim fileovima. Sam probaj ,ne slušaj nikog.

17 godina
Windows 8

kako u built-in FW od windowsa 8 poštimati da se nekoj aplikaciji onemogući izlaz na net. znam da ima tamo pod advanced security new rule i tako to, ali nisam točno siguran gdje se štima, da li tamo pod inbound and outbound rules. pretpostavljam da kod tog FW automatski način rada, znači dopušta svim aplikacijama na net.

Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.1.2013 13:17 (sage).

0 0 hvala 0
16 godina
sage kaže...

kako u built-in FW od windowsa 8 poštimati da se nekoj aplikaciji onemogući izlaz na net. znam da ima tamo pod advanced security new rule i tako to, ali nisam točno siguran gdje se štima, da li tamo pod inbound and outbound rules. pretpostavljam da kod tog FW automatski način rada, znači dopušta aplikacijama na net.

Sve je isto kao i na Sedmici:

Outbuond rules -> New Rule -> Program -> Path ''program.exe''  -> Block all connections -> When does this rule apply? - stavi kvačicu na sve -> Name ''Name'' i Finish.

I sad imaš potpuno blokirani program.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.1.2013 13:05 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Windows 8

ja imam problema s jezikomi postavkama tipkovnice,

imam postavke sređene ovako kako je na slici, i kad mi je ovako kako je, čžćšđ hr tipovnica radi engleski mi je u postavkama AM, PM vrijeme pokazuje, programi na ENG.

I kad pišem nešto i kad napišem i automatski mi ga stavlja kao veliko I, popravlja, ali kad npr. stavim da mi je HRV ispred EN onda mi programi dobiju hrvatsko vrijeme, hrvatsko sve i u metro mi u mailu piše na HR, uf to nikako ne želim.

Pa uglavnom nemam pojma šta sam sad sve ispričao. 

Ono što hoću je da je sve na EN, vrijeme u aplikacijama, jezik, i naravno da je HR tipkovnica. 

Đuro#2155,
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8

tj. ova slika je još bitnija

Đuro#2155,
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...

ja imam problema s jezikomi postavkama tipkovnice,

imam postavke sređene ovako kako je na slici, i kad mi je ovako kako je, čžćšđ hr tipovnica radi engleski mi je u postavkama AM, PM vrijeme pokazuje, programi na ENG.

I kad pišem nešto i kad napišem i automatski mi ga stavlja kao veliko I, popravlja, ali kad npr. stavim da mi je HRV ispred EN onda mi programi dobiju hrvatsko vrijeme, hrvatsko sve i u metro mi u mailu piše na HR, uf to nikako ne želim.

Pa uglavnom nemam pojma šta sam sad sve ispričao. 

Ono što hoću je da je sve na EN, vrijeme u aplikacijama, jezik, i naravno da je HR tipkovnica. 

To baš i nije moguće, kad je hr. input, onda je i metro na hr

17 godina
Windows 8

Pošto u metro-start izbornik imam račun od msn i face-a, znam dobivat poruke na msn, to je neka reklama, spam, tipa: "heya, soo you're gonna do like most guys on MSN and hit me with sum silly line.. or you're gonna try to actually get my attention ??" Kaj se da kak to maknut, il da budem ipak odlogiran?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Pošto u metro-start izbornik imam račun od msn i face-a, znam dobivat poruke na msn, to je neka reklama, spam, tipa: "heya, soo you're gonna do like most guys on MSN and hit me with sum silly line.. or you're gonna try to actually get my attention ??" Kaj se da kak to maknut, il da budem ipak odlogiran?

Jednostavno makni taj kontakt od kojeg ti dolaze poruke koje ne želiš. Jer pretpostavljam da ti do dolazi od nekoga s kontakt liste, nema šta drugo bit.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
12 godina
Windows 8

Pozdrav ljudi, imam jedan problem. Jel bi mi mogao netko reći koliko trenutno ima instaliranih updateova na svojem windows 8? Stavio sam da mi se automatski skida i instalira al brate mili odjednom mi se smanjio disk space za jedno 6GB a pošto imam stari komp to mi je plafon :D, ja trenutno imam 56 instaliranih updateova, jel mogu ja brisat pokoji i gdje provjerit koliko je koji velik pošto tam u control panelu to ne piše? I da skeniro sam c disk sa Treesizeom i veli da su windows teški 26GB??? A kad sam friško ga bacio gore bio je oko 11GB ako se ne varam, kak sad odjednom 26GB???

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.1.2013 1:42 (Klipson).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

Windows sprema inatalacije updatea u C:\Windows\SoftwareDistribution\Download
Ako želiš možeš obrisat sadržaj tih instalacijskih datoteka, neće se ništa dogoditi. Jedina stvar je u tome da onda ne možeš napraviti naknadno unistall pojedinog updatea.

A provjeriš također i ostale stvari što ti puni disk, npr. system restore.

mag.inf
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
bugi.kc kaže...

Ako želiš možeš obrisat sadržaj tih instalacijskih datoteka, neće se ništa dogoditi. Jedina stvar je u tome da onda ne možeš napraviti naknadno unistall pojedinog updatea.

evo provjerio sam taj folder, ima oko 200MB nego sad odem na windows folder pod properties i tamo mi pokazuje da je velik 11GB a preko Treesizea 26GB??? Koji vrag jel zna ko? Mislim da nemam niti jednu system restore točku...

16 godina
Klipson kaže...
bugi.kc kaže...

evo provjerio sam taj folder, ima oko 200MB nego sad odem na windows folder pod properties i tamo mi pokazuje da je velik 11GB a preko Treesizea 26GB??? Koji vrag jel zna ko? Mislim da nemam niti jednu system restore točku...

-neke stvari (postavke explorera, hidden, system..) su s razlogom skrivene. Tad ih ne vidiš kao npr pagefile..

-imaš windowsov disk cleaner, koristi ga. btw, pobriši temp-fileove iz ''C:\Windos\Temp'' i ''%Temp%'' (staze između navodnika možeš utipkati u adress bar). Tipkom CTRL+a selektiraj i obriši.

-browseri i ostali programi kao playeri, torrent.. vole držati smeće, svakog provjeri kroz njegove opcije i pobriši smeće.

-najveći dio obično zauzima pagefile i recovery-restore-winBackup.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.1.2013 11:04 (ihush).
17 godina

A uza sve to jos raste i WinSxS folder u koji se spremaju dll-ovi a sa kojim se, koliko sam ja guglao, ne moze nista napraviti. Kod mene je narastao na 8GB. Ako netko nadje nesto korisno u vezi toga neka javi.

12 godina

Ma kvragu sve ništa nisam mogao napravit nigdje nevidim gdje tolko puno mjesta zauzima, idem clean install napravit i gotovo. Pitanje, što odmah na početku postavit da mi nejede GB sam tak, neki savjeti tipa taj system restore isključit...

17 godina
Klipson kaže...

Ma kvragu sve ništa nisam mogao napravit nigdje nevidim gdje tolko puno mjesta zauzima, idem clean install napravit i gotovo. Pitanje, što odmah na početku postavit da mi nejede GB sam tak, neki savjeti tipa taj system restore isključit...

Ja iskljucujem system restore, hibernate, i page file prebacim na drugu particiju, ostavim samo minimum koji zahtijeva.

17 godina
Windows 8

Za disejblat i obrisat hibernate file napravi ovo:

This step will disable hibernation, delete the hiberfil.sys file, and remove the Allow hybrid sleep and Hibernate after Power Options under Sleep.

1. Open Command Prompt.         

2. In the command prompt, type powercfg -h off and press Enter. (see screenshot below)

Takodjer mozes skinut programWiseCare365i ocistit visak od Windowsa.

Zatim, prebacis PAGEFILE na drugu particiju (ako imas) ili je smanjis:

System Restore ugasi ili mu smanji u postavkama na 1%

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.1.2013 14:54 (djigibao).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Windows 8

evo pukno sam svježu instalaciju već dva puta radi ovog iritantnog problema, stvarno ne kužim koji mu je sad vrag, ne spušta se ispod 70% a uglavnom je 99%???? znači samo firefox instaliran i foobar i on je bogte vidio opterećen 99%, kak u tri p**** materine? iz vedra neba bogte vidio i komp prokleti dođe mi da ga bacim kroz prozor... i ne kužim kak mislim i kad se zbroje procesi na screenshotu nije 99%

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.1.2013 15:57 (Klipson).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Klipson kaže...

evo pukno sam svježu instalaciju već dva puta radi ovog iritantnog problema, stvarno ne kužim koji mu je sad vrag, ne spušta se ispod 70% a uglavnom je 99%???? znači samo firefox instaliran i foobar i on je bogte vidio opterećen 99%, kak u tri p**** materine? iz vedra neba bogte vidio i komp prokleti dođe mi da ga bacim kroz prozor... i ne kužim kak mislim i kad se zbroje procesi na screenshotu nije 99%

Aj smiri se, polako {#}. Pogledaj koji procesi su ti najviše, anti-malware i windows instaler, vjerojatno ti se defender updatea. I kako nije, 3*25% ti je već 75, još ono malo, eto ti 98%. {#}

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice