Windows 8 i 8.1 - općenito
- poruka: 8.531
- |
- čitano: 4.522.064
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možeš, bez problema.
a programi koji su instalirani na drugoj paticiji oce li oni raditi nakon instalacije win 8?
a programi koji su instalirani na drugoj paticiji oce li oni raditi nakon instalacije win 8?
Ako nisu instalirani pood 8-com neće raditi (osim ako nisu oni koji ne trebaju instalaciju).
Zna li možda tko koliko vrijedi licenca što Microsoft besplatno daje studentima? (Foi, Fer i dr.)

Zna li možda tko koliko vrijedi licenca što Microsoft besplatno daje studentima? (Foi, Fer i dr.)
Dok studiraš. (inače vrijedi neograničeno, al ti je legalno dok studiraš kao)
Dok studiraš. (inače vrijedi neograničeno, al ti je legalno dok studiraš kao)
I kad završiš fakultet i dalje će biti potpuno legalna ,kao i sve verzije Windowsa dosad.
Hoće za aktivaciju, ali na tvoje ime licenca vrijedi dok studiraš. Dalje je siva zona.
Hoće za aktivaciju, ali na tvoje ime licenca vrijedi dok studiraš. Dalje je siva zona.
Key koji se dobiva na DreamSparku je tako i tako random i ne postoji mogućnost povezivanja imena i keya. Tako da nitko nema brige.
Druga priča je TechNet i VL keyevi sa njega.
Izbacili su opciju koja je meni strasno koristila i sada sam strasno ljut. Kako mi je ovo promaklo? Da sam znao ne bih ga kupovao i instalirao pa bio on i 1$
Do sad sam fino lepo stavljao ovu varijablu devmgr_show_nonpresent_devices da bih gledao neprikljucene uredaje u Device Manageru pogotovo Non Plug and Play drivere i dalje sam cupao nepostojece uredaje.
Tu na prvom mijestu su bili antivirus driveri i razni programi koji stavljaju driver (Sandboxie, PowerISO, Speedfan, HwInfo....)
Do sad sam ga instalirao sporadicno i "nista iozbiljno" i danas sam udahnuo duboko i sjeo instalirati
I taman kada sam instalirao citavo cudo programa na kraju hladan tus. Ne radi varijabla
Sva sreca da Autoruns pokazuje ove stvari. Ali jos ne znam da li ce umjeti da prikazuje nepostojece ureadeje odnosno njihove zaostale drivere. Sa ovim ste bili u mogucnosti vrlo lako maknuti rootkit ili provjeriti odakle dolazi taj driver sa cudnim imenom.
Mada faka!!!
[edit]
Pogotovo korisno kada pokusavate resiti neki tvrdoglavi USB uredaj
Ako nisu instalirani pood 8-com neće raditi (osim ako nisu oni koji ne trebaju instalaciju).
Neka proba meni je Proshow instaliran na sedmici na D i normalno radi sa shorcutom na osmici na C..... nemoj napamet.... ;)
Neka proba meni je Proshow instaliran na sedmici na D i normalno radi sa shorcutom na osmici na C..... nemoj napamet.... ;)
Neki programi ce raditi a neki ne.
Npr. meni je vecina programa radila, dok od 6-7 igrica koje sam imao instalirane radile su samo 2.
Može li tko iz prve ruke potvrditi je li moguće na piratskoj verziji napraviti legalan upgrade na osmicu za $39.99?
Traži li se nakon kupnje serijski ključ trenutno instalirane verzije (u ovome slučaju piratske) prije pokretanja upgradea?
Neki programi ce raditi a neki ne.
Npr. meni je vecina programa radila, dok od 6-7 igrica koje sam imao instalirane radile su samo 2.
Nisam spomenuo igrice ili jesam? I da napisao sam neka proba nije to ništa novo da nešto radi a nešto ne u dual boot-u....
Može li tko iz prve ruke potvrditi je li moguće na piratskoj verziji napraviti legalan upgrade na osmicu za $39.99?
Traži li se nakon kupnje serijski ključ trenutno instalirane verzije (u ovome slučaju piratske) prije pokretanja upgradea?
Probaj!
Naravno da se traži ,već mjesec dana. O tome smo ,uostalom već i pisali u ovoj temi.
U redu.Što bi u tom slučaju trebalo napraviti?
Može li se uopće dobiti legalnu osmicu za 40 dolara?
zašto neke igre ne rade? skinuo sam where is my water,igrica se počne pokretati i onda prestane...što da radim?
U redu.Što bi u tom slučaju trebalo napraviti?
Može li se uopće dobiti legalnu osmicu za 40 dolara?
Najlakše kupit preko Ebaya ili nečega sličnog XP najjeftiniji i onda ga nadogradit na 8, drugo neće ići, a što će ti 8, ako imaš 7 i radi ti dobro ostani na 7. Pitanje koliko se to isplati, kupovati XP da bi uštedio na Win 8, bolje odmah pronađi gdje je 8 najjeftiniji i kupi ga, ako već hoćeš imat 8 i imat ga legalno, a postoji i onaj drugi na čin.
meni to nije htio napravit.trazio je clean install 8-ice

Unatoc tome sto sam se strasno naljutio danas mi se vratio osmjeh na licu. Nakon instalacije Flight Simulator X ostao sam zaprepascen sa performansama istog
Naime peroformanse na sedmici su bile tako-tako a sada ovo je kao da sam promjenio hardware
I ostali programi se takoder ponasaju puno bolje nego li na sedmici. Zivcira me admin prompt kada petljam po sistemskim folderima (i ne samo tamo) ali gasenjem UAC-a ubijam Store
@kizo
Da li mozda znas za neku caku da me ovaj ne gnajivi sa promptovima bez da ubijem store?
@kizo
Da li mozda znas za neku caku da me ovaj ne gnajivi sa promptovima bez da ubijem store?
Znam: skini UAC Tweak ,raspakiraj ,stavi folder u Program Files (x86) i napravi shortcut na desktop (ili na Start Screen) i stavi na Low.
Promptove više nikad nećeš vidjet.U
Ako misliš na User Account Control: Use Admin Approval Mode for the built-in Administrator account
pokreni run secpol.msc i pod Local Policies > Security Options i tamo pod to opcijom stavi na enable
Da li netko ima iskustva znaci pomocu ključa od laptopa koji ima orginalni win 7 sam dobio promo code eh da li mogu skinuti sebi win 8 za 15 $ i instalirat na komp svoj.
Prešao sam na 64 bitnu osmicu PRO. Jako zadovoljan.
Samo stvarno, da nisu mogli ubacit acrylic temu, ne mogu nac ni jednu dobru boju lol.
Da li netko ima iskustva znaci pomocu ključa od laptopa koji ima orginalni win 7 sam dobio promo code eh da li mogu skinuti sebi win 8 za 15 $ i instalirat na komp svoj.
bez problema, samo ne znam da li može win 8 onda ići na više računal, možeš slobodno ostavit na lapu win 7 a na komp stavit win 8
Ok skidam i placam 15 $ nadam se da nece otici dzabe :-)
imam problem sa web kamerom. jučer mi je prilikom razgovora preko skype-a iz ne znam kojeg razloga pukla wireless veza, i od tad mi ne radi web kamera. ne vidim koji bi drugi razlog mogao biti osim to da je pukla veza prilikom razgovora. nisam ama bas nista dirao u vezi kamere ni ičega drugog što bi nju poremetilo, ali ona jednostavno ne radi. uredno se vidi u device manageru, samo sto je ne mogu nikako osposobiti. obično se upali lampica kad kamera radi, al sad se neće nikako upalit. uklanjao sam driver, pa sam ga ponovo instalirao, updateao drivere, ali win kaze da su ovo najnoviji i ko zna sta sve nisam radio i opet nece. kamera je bisoncam nb pro, win 8 x64 pro
jel ima tko još neki prijedlog?