Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.523.164
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8
skank666 kaže...

mene samo zanima gdje je pobogu ovaj upgrade advisor stavio tj skinuo widowse? ne mogu ih nači a volio bih imati u iso. formatu

Nađi ''WindowsESD'' folder ,trebal bi ti biti u C:. Unutra je instalacijski .iso. MS upute

Slobodno potraži i na drugim particijama.

Inače ,ljudi javljaju da 40$ upgrade radi i sa ''Loader by Daz'' aktiviranim Sedmicama. {#}

Sorry Lazarus ,nisam mogel odoljet. {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2012 17:30 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
Windows 8

Ako kupim 40$ Windows, jel ja mogu instalirat taj isti org Windows na 3 racunala?

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
kizo2703 kaže...
skank666 kaže...

mene samo zanima gdje je pobogu ovaj upgrade advisor stavio tj skinuo widowse? ne mogu ih nači a volio bih imati u iso. formatu

Nađi ''WindowsESD'' folder ,trebal bi ti biti u C:. Unutra je instalacijski .iso. MS upute

Slobodno potraži i na drugim particijama.

Inače ,ljudi javljaju da 40$ upgrade radi i sa ''Loader by Daz'' aktiviranim Sedmicama. {#}

Sorry Lazarus ,nisam mogel odoljet. {#}

Radi i za 15$ :D

17 godina
Jonja kaže...

Ako kupim 40$ Windows, jel ja mogu instalirat taj isti org Windows na 3 racunala?

Ne, u isto vrijeme s jednim kodom možeš samo na jendom računalu. I mislim da su ti koje uzmeš na način na koji misliš vezani uz taj hardver na kojem ih uzmeš.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2012 17:46 (191x7).
16 godina
neaktivan
Jonja kaže...

Još jedan biser!! KLIK

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Jonja kaže...

Ne, u isto vrijeme s jednim kodom možeš samo na jendom računalu. I mislim da su ti koje uzmeš na način na koji misliš vezani uz taj hardver na kojem ih uzmeš.

A sta ako ocu formatirat disk i ponovno instalirat win 8, kako to izvedem?

LoL acc THCJoshi
17 godina
Windows 8
Limun... Limun...
Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8

Pozdrav

Dali je tko pokušao nadograditi  Windowse7 na Windowse 8 u kojem je aktivacija bila izbrisana Wat Removerom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jonja kaže...
191x7 kaže...
Jonja kaže...

Isti hardver = moguća aktivacija istih Windowsa. promijeniš par sitnica od hardvera = moguća instalacija istih. promijeniš nekoliko glavnih komponenti (npr disk, matična, procesor) - moraš nove Win kupiti.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
16 godina
191x7 kaže...
Jonja kaže...
191x7 kaže...
Jonja kaže...

Isti hardver = moguća aktivacija istih Windowsa. promijeniš par sitnica od hardvera = moguća instalacija istih. promijeniš nekoliko glavnih komponenti (npr disk, matična, procesor) - moraš nove Win kupiti.

-tek nakon poziva MS 0800-300-300, legalni korisnik se nema razloga ustručavati uz veliku šansu da se teoretski problem riješi. Pogotovo sad kad is formalno MS kućnom koirsniku daje OEM tj sistem builder titulu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Windows 8

Ipak sam se odlucio na nadogradnju "hihi" verzije Windowsa 7 na 8 za 15 USD. Upgrade obavljem skoro bezbolno, sve aplikacije su radile otprve osim drivera za Airlive WL-1700USB, ali to je sređeno instalacijom beta drivera za Realtek chipset.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Da li postoji taj jeftini upgrade i za ljude s kupljenim XP-om?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
17 godina
djigibao kaže...
Da li postoji taj jeftini upgrade i za ljude s kupljenim XP-om?

Za $40 da, za $15 ne. Ovisi sto smatras jeftino...

"You can download an upgrade to Windows 8 Pro for your PC running Windows 7, Windows Vista, or Windows XP with Service Pack 3 (SP3) for an estimated retail price (ERP) of $39.99."

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/terms-conditions

Za $15:

"Offer valid with new PCs preinstalled with Windows 7 Home Basic, Home Premium, Professional, or Ultimate and purchased from June 2, 2012 through January 31"

http://windows.microsoft.com/en-US/windows/upgrade-offer

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2012 19:12 (SupremeCommander).
17 godina
neaktivan
Windows 8

ja sam jučer pokušao preko indijske stranice, kako je opisano u tutorijalu, i tražio me verifikacijski ključ od sedmice...

probao sam danas ali na hrvatskoj stranici, unio sve podatke i poslali mi ključ :D

Gimme a bag of donuts, and no one gets hurt :)
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
DarkBoss kaže...
5220 kaže...

A da napraviš koji screen cap i kako bi želio da izgleda. Vjerojatno ti je tako jer su aplikacije po grupama složene.

http://prntscr.com/ieb1n

Evo.

Tako ih jednostavno slaže. Mislim da se ne može promijeniti.

15 godina
Windows 8

eo novi win 8 pro za 15 baksa :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8

Evo sastavio sam FAQ za upgrade na Windows 8, pošto se ponavljaju ista pitanja.

1. Sa kojih se verzija Windows-a mogu nadograditi?

Nadograditi se može sa Windows-a XP, Windows Vista-e te sa Windowsa 7.

2. Koji su uslovi za nadogradnju?

Uslova nema puno, bitno je da vam je Windows licenciran.

Ako je riječ o XP-u, uvjet je da imate instaliran SP3.

Upgrade sa Windows Viste je moguć sa i bez SP-a 1, ali ima razlike u spašavanju postavka, fajlova i aplikacija. (o tome više ispod)

3. Šta je sa mojim postojećim fajlovima, postavkama i aplikacijama?

Korisnici koji vrše upgrade sa Windowsa 7, moći će sačuvati sljedeće:
-Windows postavke
-osobne fajlove
-instalirane aplikacije

Ukoliko vršite upgrade sa Windows Viste sa SP-om 1, moći ćete sačuvati sljedeće:
-Windows postavke
-osobne fajlove
Ako nemate SP1 za Windows Vistu bit ćete u mogućnosti sačuvati samo osobne podatke.

Ako pak upgrade vršite sa Windowsa XP SP3, sačuvat ćete sljedeće:
-osobne fajlove

4. Sa kojih verzija postojećeg Windowsa se mogu nadograditi na koju verziju Windowsa 8?

Upgrade na Windows 8 (pandan prijašnjem home premiumu i basicu) je moguć sa:
-Windows 7 Starter
-Windows 7 Home Basic
-Windows 7 Home Premium
-Windows Vista (bilo koja verzija)
-Windows XP SP3

Upgrade na Windows 8 Pro je moguć sa
-Windows 7 Starter
-Windows 7 Home Basic
-Windows 7 Home Premium

-Windows 7 Professional

-Windows 7 Ultimate

5. Čuo sam za neki upgrade za 15$, o čemu se radi?

Radi se o tome da ukoliko kupite PC sa Windowsa 7 moći ćete se nadograditi za samo 15$.

6. Da li je akcija nadogradnje za 15$ vremenski ograničena?

Jeste, novi PC morate uzeti do 31. sječnja 2013. Ukoliko ste kupili PC sa Windowsom 7 nakon 2. juna ove godine, također upgrade vam košta samo 15$.
Dakle, period je "2. 6. 2012 - 31. 1. 2013".

7. Koliko Windowsa mogu aktivirati tim ključem?

Možete aktivirati točno jedan Windows 8, na jednom PC-u u isto vrijeme.
Hvala kizo2703!

8. Kako doći do upgrade-a?

http://windows.microsoft.com/en-US/windows/home

9. Gdje se nalazi .iso fajl?

U WindowsESD folderu.
Opet, hvala kizo!

Tu morate skinuti Windows Upgrade Assistant i dalje pratite upute.

Ukoliko imate pitanja samo pucajte, a ja ću ih uvrštavati u ovaj post.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2012 20:16 (royalhero).

15 0 hvala 10
16 godina
neaktivan
5220 kaže...
DarkBoss kaže...
5220 kaže...

A da napraviš koji screen cap i kako bi želio da izgleda. Vjerojatno ti je tako jer su aplikacije po grupama složene.

http://prntscr.com/ieb1n

Evo.

Tako ih jednostavno slaže. Mislim da se ne može promijeniti.

u jednom stupcu možeš imat minimalno dvije male ili jednu veliku ikonu, ono kaj bi trebao napravit je da uzmeš jednu od ikona i pomakneš ju skroz desno te će ti se stvorit novi, odvojeni, stupac pa onda u njega trpaj

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2012 20:45 (cekpi).
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
royalhero kaže...

Kad upgreadam sa win 7 na win 8, da li dobivam novi kljuc za win 8 ili stari kljuc od win 7 postaje kljuc za win 8?

Kad nekad u buducnosti budem trebao reinstalirati upgreadani win 8, hocu li morati instalirati prvo win 7, pa onda upgreadati na win 8?

I would love to change the world, but they won't give me the source code
15 godina
Windows 8

Instalacija nije moguća,,,,,,,,,, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ništa idem na clean install na mssd pa šta bude, samo mi je žao šta ću ostat bez OKR-a

Chance of winning a battle is inversely proportional with the amount of polish players on team.

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8

Ovaj put su se potrudili otežati korisnicima paralelno korištenje alternativnog OS-a.

Naime, imam dual boot sa linuxom, sve uredno radi, sve se boota. Međutim, nikako mi nije prolazio onaj veći update (od stotinjak megi). 

Nakon proučavanja logova i surfanja po forumima bez uspjeha odlučio sam probati maknuti GRUB2 bootloader i staviti onaj od Windowsa. Update je prošao bez problema, kao i instalacija media centra (koji btw izgleda identično onom sa sedmice).

Kako bi i dalje mogao koristiti Linux na drugoj particiji instalirao sam easybcd community edition i dodao linux particiju u boot. Zanimljivo je da mi Windows bootloader ne daje mogućnost izbora OS-a pri samom bootu, već se ta opcija upali taman prije nego bi se pojavio login ekran.

Na SSDu to ne traje dugo, ali na običnom disku se osjeti podizanje windowsa, pa restart, pa bootanje s druge particije.

BTW ovaj forum radi odurno loše na metro Chromeu, na normalnom je OK.

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...
royalhero kaže...

Kad upgreadam sa win 7 na win 8, da li dobivam novi kljuc za win 8 ili stari kljuc od win 7 postaje kljuc za win 8?

Kad nekad u buducnosti budem trebao reinstalirati upgreadani win 8, hocu li morati instalirati prvo win 7, pa onda upgreadati na win 8?

Dobiješ novi ključ, evo ja sad napravio nadogradnju za 15 dolara iako nisam kupio računalo nedavno :D .... dobio ključ sad se skida os.

Ne moraš instalirat 1. windows 7.

E da sad mene zanima di se nalazi .iso kad sekine onaj app sve?

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina

ma kad se skine i to kad biras nacin istalacije ponudi odma, s usb-a,i da napravi ISO file da sprzis na dvd..... odes na ovo ISO za dvd i pitat ce te gdje da ti spremi ISO i onda mos s njim sta os....przit,premjestit,pravit usb....

14 godina
PC - stručnjak kaže...
captain_soap_McTawish kaže...
royalhero kaže...

Dobiješ novi ključ, evo ja sad napravio nadogradnju za 15 dolara iako nisam kupio računalo nedavno :D .... dobio ključ sad se skida os.

Ne moraš instalirat 1. windows 7.

Nađi ''WindowsESD'' folder ,trebal bi ti biti u C:. Unutra je instalacijski .iso.
Odgovor od @kizo2703 par komentara gore.. 

15 godina
royalhero kaže...

6. Da li je akcija nadogradnje za 15$ vremenski ograničena?

Jeste, novi PC morate uzeti do 31. sječnja 2013. Ukoliko ste kupili PC sa Windowsom 7 nakon 2. juna ove godine, također upgrade vam košta samo 15$.
Dakle, period je "2. 6. 2012 - 31. 1. 2013".

sad sam krenuo upgradat win 7 na win8 i dobio sam mail s promotivnim kodom ali posto nemogu trenutno platiti preko neta zanima me jel ja sad mogu pricekat 5-10 dana i onda ga aktivirat... nece mi isteci vrijeme ili tako nesto :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2012 21:06 (maxy0).
13 godina
neaktivan

Da li ti u mailu piše do kada ti promo kod traje?

15 godina
Windows 8

e ovako prodaja ide....a nisu glupi da neznaju da mi uzimamo kako kolega negdje rece upgrade "limun" verzije......ali ga kupujemo....necu sad rec da smo svi upgrejdali limun ali po mojoj slobodnoj procjeni 90 posto nas nebi lipe platilo da cjene nisiu takve kake jesu....i po meni je MS ispo vrlo korektno jer po meni nebi bilo puno do 50 dolara dat za orginal windows......a to smo samo mi vamo na forumu i drugim forumima....da za ovo znaju i ljudi koji se nekoriste forumima sigurno bi ih vise od pola platilo ovu sicu da nemaju vise zajebancije......makar da se otarase one poruke sta iskace da win nie orginal i sta im stalno backround mjenja..... neka se ugledaju sad svi ostali pa nek nauce kako prodaja ide.....

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
royalhero kaže...

Obzirom da ponuda vrijedi do 31.1.2013., vjerujem da i sam kôd vrijedi do tada.

I don't always live on this planet but when I do, I don't want to.
15 godina
royalhero kaže...

evo ovo mi pise u mailu.. 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice