Pa to je Release Preview.
a koja je razlika?
-.-2
a koja je razlika?
-.-2
a koja je razlika?
RP je stariji i ne dobiva updateove..
Zna li netko koja je verzija osmice na DreamSpark-u?
Piše samo Microsoft Windows 8 Professional 32-bit (English) - DreamSpark, a nigdje ne mogu vidjeti je li to rtm (final) ili neka druga verzija.
I trebam li ja preko DreamSpark-a pri preuzimanju osmice dobiti negdje SN?
Zna li netko koja je verzija osmice na DreamSpark-u?
Piše samo Microsoft Windows 8 Professional 32-bit (English) - DreamSpark, a nigdje ne mogu vidjeti je li to rtm (final) ili neka druga verzija.
I trebam li ja preko DreamSpark-a pri preuzimanju osmice dobiti negdje SN?
Finalna je, gospe ti, finalna!
kao prvo hvala vam ljudi,ja se samo raspitujem o pomoci zato sto me znima,jer bih htio isprobat kak sljaka
i zato sam na ovom forumu da dobijem pomoc,a ne nekakva nejasne odgovore i zute kartone,najlakse je covjeku dat karton,a triba
covjeku i pomoc na posten nacin,a ne s zabijanjem noza u leda,pa vas sad iskreno pitam i molim pomoc,oko windows 8,znaci
ovako windows 7,si zelim ostavit,na drugi hard prazni zelim instalirat windows 8,za probu,e sad dali mi za to treba onaj virtalni program
jer vidim da ga neki koriste,za instalaciju windows osmice,sljedece sto me znima vidim da ima dosta verzija windows 8,cp,rp,rc,rtm,dev,ono
sto mene zanima koja je verzija od svih ti najbola i recimo zahvlna za skinut,da je cista,i da u njoj nema smeca,kad kazem smece,to se
odnosi na koju kakvu gamad,bugove itd,znaci da uredno radi i da nemam s njom problema poslje,e sad koja je od njih profesional
gdije mogu skinut,i dali se isplati instalacija 64 bit ili 32 bit,to me zanima,a ne odgovor procitaj si o sustavu 64 bit,to nije pomoc
neg drski neki odgovor od nekoga tko nije za pomoc,a ocekujem iskren odgovor na ovo sve i nadam se da cete mi pomoc,poooooz
kao prvo hvala vam ljudi,ja se samo raspitujem o pomoci zato sto me znima,jer bih htio isprobat kak sljaka
i zato sam na ovom forumu da dobijem pomoc,a ne nekakva nejasne odgovore i zute kartone,najlakse je covjeku dat karton,a triba
covjeku i pomoc na posten nacin,a ne s zabijanjem noza u leda,pa vas sad iskreno pitam i molim pomoc,oko windows 8,znaci
ovako windows 7,si zelim ostavit,na drugi hard prazni zelim instalirat windows 8,za probu,e sad dali mi za to treba onaj virtalni program
jer vidim da ga neki koriste,za instalaciju windows osmice,sljedece sto me znima vidim da ima dosta verzija windows 8,cp,rp,rc,rtm,dev,ono
sto mene zanima koja je verzija od svih ti najbola i recimo zahvlna za skinut,da je cista,i da u njoj nema smeca,kad kazem smece,to se
odnosi na koju kakvu gamad,bugove itd,znaci da uredno radi i da nemam s njom problema poslje,e sad koja je od njih profesional
gdije mogu skinut,i dali se isplati instalacija 64 bit ili 32 bit,to me zanima,a ne odgovor procitaj si o sustavu 64 bit,to nije pomoc
neg drski neki odgovor od nekoga tko nije za pomoc,a ocekujem iskren odgovor na ovo sve i nadam se da cete mi pomoc,poooooz
Ovako, znaci ti imas Win 7 na jednoj particiji i htio bi na drugu particiju stavit Win 8?
Ne treba ti virtualni program nego samo skines i instaliras Win 8 isto kao sto si instalirao i Win 7 (ako ne znas kako onda nemoj to ni radit).
Windows 8 sluzbeno izlazi 26.10. tako da zasada postoji samo jedna jedina verzija (za nas obicne smrtnike koji nemamo Dreamspark ili nesto slicno) i to je Windows 8 Enterprise u x32 ili x64bit.
O piratskim ili slicnim verzijama je na ovom forumu zabranjeno pisat.
Tu Windows 8 Enterprise mozes skinut sa Microsoftovih stranica KLIK i to ti je najcisca verzija.
Ta verzija Windowsa je RTM tj. to je verzija koja ce izaci 26.10. sto znaci da je to FINALNA verzija.
Kvaka je u tome sto ta verzija traje 90 dana.
Preporucam ti da stavis x64bit verziju.
Nije x32 nego su 32 bita x86 kolega. Mislim, kada već pomažeš. :)
Interesantn video za one koji zele vidjeti usporedbu Win7 i Win8.
Radi se dual boot-u na istoj masini (znaci isti CPU, RAM, GPU, MBO...).
Tesirano je dosta stvari:
- memorija (zauzece RAM-a)
- disk/ssd benchmark
- boot time
- PCMark 7
- 3DMark Vantage
- 3DMark 11
- WEI
- Cinebench 11.5
- Heaven Bench 3
- Sniper Elite
- Dragon Age 2
- Alien vs Predator
Odmah da kazem da ovo za Unigine Heaven Bench nije tacno.
..
Odmah da kazem da ovo za Unigine Heaven Bench nije tacno.
? -konkretno.
Muka vam je od MetroUI-a i od nedostatka Starta?
Jedno od najznačajnijih imena kada je pitanje prilagođavanje/izmjena sučelja Windowsa je svakako Stardock.
Vjerujem da su mnogi čuli, a evo tražeći neke stvari kod njih, našao sam i ovo.
Start8 - s kojim dobivamo nazad Start.
Cijena je 4,99$ što se ne čini puno za takav alat, a također ima i hrpa mogućnosti i prilagodbe.
Budući da je ovo relativno nov alat, bit će ga i na divlje.
A ovdje, na ovom linku je cijela ponuda.
______________________________________________________________________________________
Došao sam kako bih skinuo Fences, ali više ga nema Free.
Tj. bio je u v1.0 koji je bio Free (ima i sada Free, ali Trial Free).
Bez obzira što je ovo teški off, Stardockove stvari, koje i jesu dobre (a konkretno ovaj njihov start diže CPU ponekad čak do 100%) plaćaju se u 99% slučajeva. U njih se ne treba previše pouzdati.
Zna li onda treba li za osmicu s DreamSparka nekakav SN key?
Ne.
Ne.
Molim? A kak bi ti aktiviral Windowse? Po duhu svetome?!
Da ,treba. Kad završiš narudžbu na DreamSparku ,ispiše ti se SN. C/P taj ključ na sigurno i samo da znaš ,s tim ključem možeš aktivirati iste Windowse na dva PC-a istovremeno.
E hvala... stvarno su sitno napisali taj key da ga nisam uopće primjetio!
Budem ga isprobao ovaj vikend i ako sve bude u redu vjerovatno ću ostati na njoj.
(graf na laptopu mi je problematična... radi se o SIS Mirage 3 i ne znam hoće li biti podrške za nju! :( )
Ako Windows 7 nije radio probleme, ne bi smio ni Windows 8.
Dobro znaš da ovo nije tema za to, jer ovo nije usko povezano uz DreamSpark, no...
On je neka vrsta pomoći studentima u vidu programa potrebnih za rad.
DreamSpark je Microsoftov program koji pruža profesionalne alate za programiranje i dizajn studentima i profesorima u cijelom svijetu i to potpuno besplatno. Osim raznih alata, putem DreamSparka su dostupne i velike količine materijala za edukaciju.
DreamSpark je Microsoftov program koji pruža profesionalne alate za programiranje i dizajn studentima i profesorima u cijelom svijetu i to potpuno besplatno. Osim raznih alata, putem DreamSparka su dostupne i velike količine materijala za edukaciju.
Ne generaliziraj.
Ako Windows 7 nije radio probleme, ne bi smio ni Windows 8.
Negdje sam pročitao da ljudi imaju problema s driverima za navedenu graf, također sam pročitao da sis odustaje od razvoja drivera za SiS67x seriju (što nadam se da nije istina)
Pravo na DreamSpark Premium imaju svi studenti, profesori i vjerovatno još neki...
Preko DreamSparka studenti.... imaju pravo na besplatne licence nekih Microsoftovih proizvoda ...(Windows xp/vista/7/8... Visual Studio Pro i mnogi drugi proizvodi (osim officea tj worda, excela, powerpointa...)
jedno pitanjce, ako netko zna odgovoriti:
imam win7 koji sam pribavio preko techneta dok sam još imao pristup, a sad ga više nemam. Da li mogu uzeti upgrade na win 8 ili mora biti nova retail verzija?
Pravno gledano (EULA), nebih više trebao imati ni win7 od prestanka pretplate iako ključ nema vijek trajanja.
Samo studenti s određenih fakulteta imaju pravo na licence za Windows 8. Srednjoškolci i niži nemaju pravo na to.
Moraš imati AAI@EduHr korisnički račun (to škole daju svim svojim učenicima)
Ako si u srednjoj nećeš imati DreamSpark Premium i moći ćeš skinuti samo neke programe (ne i OS-eve)
Samo studenti s određenih fakulteta imaju pravo na licence za Windows 8. Srednjoškolci i niži nemaju pravo na to.
...kao i profesori u školstvu, pa makar to bila i OŠ.
jedno pitanjce, ako netko zna odgovoriti:
imam win7 koji sam pribavio preko techneta dok sam još imao pristup, a sad ga više nemam. Da li mogu uzeti upgrade na win 8 ili mora biti nova retail verzija?
Pravno gledano (EULA), nebih više trebao imati ni win7 od prestanka pretplate iako ključ nema vijek trajanja.
Nigdje ne piše kakva verzija Win 7 mora biti. Ustvari piše, mora biti orginal. Ništa oko retail, oem ili što već.
Na dreamsparku mogu skinut windows server 2012 i dobijem ključ to ono na početnoj stranici što ima, dok kad odem tamo di je windows 8 kad ga dodam u košaricu nemogu se logirat...