Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.526.177
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
17 godina
Windows 8

Kolko je zauzeće win 8 dok se instalira? Jel kaj manje spram win 7 il je isto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Windows 8
zvonac kaže...

15-ak gb. Više manje isto.

17 godina
odjavljen
Windows 8

Jel netko ima problema s time da disk na racunalu svakih 5 sekundi mora nesto napraviti, kao da nema mira..

http://isvijet.com.hr

0 0 hvala 0
16 godina
zvonac kaže...

X86 Pro sa ovih par sitnih updatea do sada slika ti je dolje

Edge kaže...

Jel netko ima problema s time da disk na racunalu svakih 5 sekundi mora nesto napraviti, kao da nema mira..

Indexira valjda. :)

bug caruje, um klade valja
17 godina
odjavljen
Windows 8

I kaj onda s tim?

Oce to prestat nakon nekog vremena kad sve "inzdexira".

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Edge kaže...

I kaj onda s tim?

Oce to prestat nakon nekog vremena kad sve "inzdexira".

Da ,hoće. Ali kad opet nešto staviš/obrišeš ,indeksiranje će se ponovno uključiti da očita promjene.

Jedini način je isključivanje servisa indeksiranja ,ali onda nikakve koristi od Searcha.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
zvonac kaže...

njihov req kaze 15GB free space

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
neaktivan
Windows 8

Pozdrav!

Da li neko zna da li se moze u metro okruzenju, znate tamo gde izbacuje razne svetske vesti, podesiti da mi otvara sajtove koje ja zelim, tipa neke sa nasih prostora, odnosno ako moze, kako se to podesava?

Pronasao sam ovo (prilog u slici), ali mi ne prikazuje nase sajtove...

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.9.2012 21:55 (dalibor.kum.markovic).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 8

Mogu li ikako maknut ovo, znaci kad pomaknem mis u lijevi donji kut da mi ne pokazuje ovo "Start"?

http://www.youtube.com/watch?v=43oFiKvAQe0&feature=fvwrel
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Neće ići.

16 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

Mogu li ikako maknut ovo, znaci kad pomaknem mis u lijevi donji kut da mi ne pokazuje ovo "Start"?

Ne, jel to ti je zamjena za start orb.

17 godina
odjavljen
Windows 8

Stalno mi disk radi, dodje mi da siknem laptop u zid... Po odgovorima se da zakljuciti da se radi indexiranje... Jel se isplati to iskljuciti? Koliko to traje uopce?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Jurluk a kompabiliti mod na sedmicu?

pa kako se nisam prije toga sjetio?! {#}

da, pomoglo je! tako da sam se ponovo vratio na osmicu i sad mi grafičke normalno rade. ne mogu ja bez osmice, fućkaj ga {#}

Osa kaže...
Ja sam instalirao driver pod nazivom "12-8_mobility_vista_win7_win8_64_dd_ccc_whql.exe" i mislim da mi sasvim ok radi. Doduše, probao sam samo Minecraft i LFS, ali nisam primjetio štekanja. Trenutno mi se neda instalirati neku zahtjevniju igru.

da, ali koliko sam skužio, ti imaš samo tu jednu grafičku i to nije nikakav problem, dok moj lap ima tzv. switchable graphics, dvije grafičke i sami odabiremo koja će se koristit

no nema veze, glavno da je sad sve ok i da sam ja ponovo na osmici

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr
16 godina
neaktivan
Edge kaže...

Stalno mi disk radi, dodje mi da siknem laptop u zid... Po odgovorima se da zakljuciti da se radi indexiranje... Jel se isplati to iskljuciti? Koliko to traje uopce?

Ako ti nije bitno kasnije brzo traženje fileova i foldera na PC-u ,ugasi servis. Traje onoliko koliko imaš prostora i fileova - nema pravila koliko ,jel na svakom PC-u je drugačije.

16 godina
Windows 8

@Jurluk,

Odlično, idemo dalje... :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.9.2012 23:27 (Oldy).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
miki150 kaže...

A Isusa pitaš  što njima svake Windowse udari u glavu.

Valjda da bi sve bilo metro?! Ili zbog smanjenja potrošnje resursa, za aspirine tablete.

Pitao sam jer sam očekivao normalan odgovor, a ne preseravanje. Ako ne znaš, pregrmi i gledaj drugi post, a ja još uvijek pitam ima li kakvo realno uporište za izbjegavanjem Aero sučelja, po mogućnosti službeno.

Za transparentnost prozora koristi se pixel shader, a kod mičućih se prozora mora konstatno  kalkulirati i ono što on polupokriva dok se tako šeće po desktopu.. i tako se oni odlučili da eliminiraju korištenje tog shadera za prozore radi štednje struje.. i tako ošo Aero.

Early adopter
16 godina
Windows 8

Ima tu i dobrih appo-va.  {#}

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Windows 8

Daj preporučite neke dobre aplikacije :)

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet {http://megayoutubeviews.com/register-form.php?r=15961}
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8

Poz., da li netko zna koja razlika između windows 8, windows 8 pro i windows 8 enterprise..???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

- nema razlike, to su sve windows 8. Veća je razlika x32-x64 bita s obzirom na aplikacije i drivere.

- ima razlike, između verzija home-pro-ultimate/ent po ograničenjima (onemogućenim opcijama koje 99% usera ni ne treba). Tako home user ne treba domenu, dok mu ograničenje na jedan jezik nije bitno. Ultimate ediššššn je normalan kao i home ali ima i tih par dodataka omogućenih. Gledajući cijenu licence trebaš odlučiti što želiš-trebaš.. tablica za sedmicu, jer osmica još nije vani.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Windows 8

Pro ima a "obična" osmica nema:

Bitlocker and Bitlocker to go, Boot from VHD, Client Hyper-V, Domain join
Encrypting file system, Group policy, Remote desktop (host).

Enterprise ima sve što i Pro +:

Device encryption, Microsoft office apps bundled with OS, Windows to go,
DirectAccess, Branch Cache, Applocker, Virtualized by remoteFX, ModernUI Style app deployment.

ali nema mogućnost dodavanja WMC.

Tu je link na Wiki:

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_8_editions

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8

jel ima još tko problema sa bootanjem iz "obične" hibernacije ili ako je uključen fast startup? svaki put prilikom bootanja mi se pojavi bsod. kod prethodne instalacije to se nije događalo

0 0 hvala 0
17 godina
jurluk kaže...

jel ima još tko problema sa bootanjem iz "obične" hibernacije ili ako je uključen fast startup? svaki put prilikom bootanja mi se pojavi bsod. kod prethodne instalacije to se nije događalo

Imam ja problema sa bootanjem sa uključenim fast startupom, samo sto kod mene nije bsod nego zablokira prilikom dizanja windowsa na onom spinning wheel-u. Nakon sto iskljucim fast startup, normalno dize windowse. Ne znam do cega je, mozda nesto u biosu treba promjeniti?

Konfig pod my pc

16 godina
neaktivan

meni je kod prethodne instalacije osmice sve bilo ok, normalno se bootao, bez bsodova. zatim sam instalirao sedmicu, pa se ponovo vratio na osmicu. sve je isto kao i prvi put, samo sto sam ovaj put uspio instalirati drivere za grafičke, pa je najvjerojatnije zbog njih doslo do problema

15 godina
neaktivan
Windows 8

da li se moze win 8 instalirat sa hdd-a bez potrebe za dvd-om ili usb-om ??

Samobor je lepa varoš :))
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
jurluk kaže...

meni je kod prethodne instalacije osmice sve bilo ok, normalno se bootao, bez bsodova. zatim sam instalirao sedmicu, pa se ponovo vratio na osmicu. sve je isto kao i prvi put, samo sto sam ovaj put uspio instalirati drivere za grafičke, pa je najvjerojatnije zbog njih doslo do problema

Ja nisam nikada niti uključivao fast start up pa niti nemam nikakvih problema sa tim. Ti sam tražiš probleme, ako ne ide isključi ga po defaultu je koliko ja znam ionako isključen valjda ne bez razloga..

geek_boy1 kaže...

Može, ali će se instalirati na istu tu particiju sa koje se pokreće set up. :)

17 godina
geek_boy1 kaže...

Može, moraš imat već instaliran nekakav win os i dodatnu particiju za dual boot:

skini iso

mountaj ga sa nekakvim virtual cd/dvd softverom (npr. daemon tools)

ne pokreći autorun ili setup iz vršnog direktorija, to će ti napraviti nadogradnju postojećih winsa

otvori direktorij sources

pokreni setup.exe iz tog direktorija

pitat će te gdje napraviti instalaciju

nakon instalacije imaš dual boot

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
13 godina
neaktivan
Oldy kaže...
  Može, ali će se instalirati na istu tu particiju sa koje se pokreće set up. :)

Netočno, možeš instalirati na koju hoćeš.

16 godina
Windows 8

ja sam tako instaliro i sad me zanima dal mogu sad normalno obrisat iz c diska onaj stari win, pise ono windows old ili tako nesto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mar123 kaže...

ja sam tako instaliro i sad me zanima dal mogu sad normalno obrisat iz c diska onaj stari win, pise ono windows old ili tako nesto.

pokreni disk cleanup, klikni clean system files i makni kaj ti smeta

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.9.2012 21:19 (redrum781).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice